Şimdi Ara

Türkiye'de Tarım Nasıl Canlanır Nacizane Fikirlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1)Üreterek,herşeyi ithal etmeyerek. Topraklarımızda nüfusun fazlasına yetecek ürünleri ithal etmeyerek. Bunun için de çiftçiye mazotu gübreyi vergisiz vermek.Kar edebilceğini gören birileri elbet bu işlere girecek.

2)Aracıları komisyoncuları minimuma indirerek, ülke ne çektiyse bunlardan çekti, çiftçiden 50 kuruşa alınan patatesin 5-6 aracıda dolaşıp sofrana 5tlden geldiği oluyor, e onlar ekmek yemesin mi yesinler, ama halkın çiftçinin emeğini sömürerek üçkağıtla değil üreterek yesinler, stokcu dediğimiz tipler de bunlardan çıkıyor, organize olup ürünü depoda bekletiyorlar ki arz talebi karşılamasın ve fiyatlar artsın.

3)Köy okulundan, apartmandan bozma myo ları üniversiteleri kapatarak. Üniversite okumak belli bir kapasite ve birikim gerektirmeli 200puan alan her genç üniversite okuyup masa bası iş hayaline kapıldı son 10 yıldır,devlet herkese öğretmen memur olabilirsin umudu sattı gençler çiftçliği küçük görmeye başladı, üniversitenin artık liseden farkı yok, hem eğitim hem hoca kalitesi olarak

4)Köy enstitülerini yeniden açıp burada tarım hayvancılık eğitimi vererek,ülkede ''ben çiftçiyim'' diyen biri bile nasıl tarım yapılacağını elin hollandalısı kadar bilmiyor ve öyle bir nesil geliyor ki toprağa pis diye dokunamayan doğaya yabancı,onu geçtim tarım hayvancılık bitme noktasına geldiği için, anadolu'da garsonluk vs. yapan, sezonluk büyükşehirlerde inşaatta çalışan gençler hayli fazla

5)Katma değerli ürün ihraç ederek.Artık yılda bir memlekete uğrayıp ilaçlama bakım hiçbirşey yapmadıgın fındık mahsüllerini toplayıp paraları sayma devri kapandı, hem devlet hem alıcılar uyandı, Nutella çuvalını 5tlden aldıgı ham fındıgı işleyip içine 50 gram fındık koydugu şeyi kavanozlayıp 10tlye sana satıyor bugün. Devir değişti artık topraktan/ağaçtan toplayıp satmak para etseydi starbucks nestle vs. değil kahve kakao üreticisi ülkeler konuşuluyor olurdu

Benim evde çay içerken aklıma gelenler bunlar ekleme yapacaklar lütfen çekinmesin,

Dipnot: Tabi bunlar akp iktidarında olmaz olamaz Türkiye'yi yıkmadan gideceklerini sanmıyorum. Bence ülkeyi dışa bağımlı hale getirmeleri de planlı bir politika ülkenin başına sen bile geçsen bu kadar hatayı peşpeşe yapmazın çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TabletlereFısıldayanAdam -- 22 Kasım 2017; 3:1:49 >

• Bunları yapacak çelik gibi iradesi ve azmi olan hükümet lazım o da bizde olmadığı için bunların hiçbiri gerçekleşemez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.