Şimdi Ara

Türkiye'de Rusça Bilen İnsan Sayısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
6.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar! Ülkemizde Rusça çok önemli bir dil ve gittikçe de önemi artmakta. Üstelik bu dili bilen insan sayısı az. Fakat son zamanlarda bazı şeyler duyuyorum. Diğer Türk devletlerinden buraya göçler oluyormuş ve bu insanlar Rusça'yı native speaker seviyesinde konuştukları için bu yüzden Türkiye Türkleri arasında Rusça bilenlerin değeri azalıyormuş. Bu konuda bilgisi olan var mı? Bu göçler daha da artar mı sizce? :/

• Hocam buraya gelen Türk devletlerinden vatandaşlar var ama sonuçta kaçı burda temelli kalıyor ona bakmak lazım , şu vade de rusça her türlü kapıyı açar size hele inşaat-elektrik müh - mimarlık okuyorsanız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: miami_boy

Hocam buraya gelen Türk devletlerinden vatandaşlar var ama sonuçta kaçı burda temelli kalıyor ona bakmak lazım , şu vade de rusça her türlü kapıyı açar size hele inşaat-elektrik müh - mimarlık okuyorsanız

Yok, uluslararası ilişkiler okuyorum. :D

Evet, gelenleri hepsi burda kalmıyor. Bunu düşünmemiştim hiç. :)

Ben de Rusya' da Uluslararası İlişkiler okumak istiyorum. Siz o bölümü okuyan olarak bana önerir misiniz?

Teşekkürler.

Orijinalden alıntı: TayfunKurt

Merhabalar,

Ben de Rusya' da Uluslararası İlişkiler okumak istiyorum. Siz o bölümü okuyan olarak bana önerir misiniz?

Teşekkürler.

Kesinlikle öneririm. Fakat bu bölümü hangi ülkenin hangi üniversitesinde okuduğun önemli değil. Yani Türkiye'de AÖF olarak bile okumuş olsan, hiçbir farkı yok. Etraftan çok farklı şeyler duyarsın. Fakat inan iş sende bitiyor, kendine yeterli yatırımı yaparsan Cambridge mezunuymuşsun, AÖF mezunuymuşsun kimse bakmaz. Niteliklerini konuşturman lazım bu bölümde. Ayrıca iş imkanı konusunda da iş yok derler, fakat bu bölüm sadece diplomat/konsolos yetiştirmez, birçok sektöre atılmanda yardımcı olur. O yüzden iş imkanı tavan diyebiliriz. :)

Özellikle bir soru varsa alabilirim. Ha bu arada tarih, sosyoloji, felsefe, siyaset vs ilgin yoksa bu bölümü kesinlikle okuma derim. :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sasori_99 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgiler için. Mesajınızı yeni gördüğüm için geç cevap veriyorum :( 1. olarak tercihim Rusya' da okumak fakat Rusçanın zorluk seviyesi aklımı çok karıştırıyor. Sizce çok mu zor dedikleri gibi?

Teşekkür ederim.

Öncelikle teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgiler için. Mesajınızı yeni gördüğüm için geç cevap veriyorum :( 1. olarak tercihim Rusya' da okumak fakat Rusçanın zorluk seviyesi aklımı çok karıştırıyor. Sizce çok mu zor dedikleri gibi?

Teşekkür ederim.

Rusya'da okumak dilini geliştirmende epey katkı sağlar. Yabancı dillere zaten meraklı biri isen, Rusya'da 4 - 5 sene bulunup bu dili fluent seviyesinde bilmek mümkün; tamamen sana bağlıdır.

Rusça'ya gelince; ben Rusça bilmiyorum, sadece temelim var, A1 almıştım bir sene önce kursta. Fakat şu günlerde tekrar bir kursa başlamaya ve en az intermediate olana kadar devam etmeye karar verdim. Zorluğu var, evet. Sıfırdan başlayacak birisini alfabe ve padejler(ismin halleri) baya bir zorlar. Benim Bulgarca'dan dolayı alfabe problemim olmamıştı, o yüzden şanslıydım. Ama ilk kurun sonunda olupta daha okuyamayan kişiler de vardı. Fakat bu gözünü korkutmasın, tamamen kişinin çalışmasına bağlı bir durumdur. Zorluk olayına gelince her dilin kendine göre zorlukları vardır. Düzenli çalışma ve pratikle yol alır gidersin Rusça'da. :)

• Merhaba. Bence ülkemizde rusca bilen sayısı gerçekten çok az. Biliyorum diyenlerin büyük bir çoğunluğu da aslında bilmiyor )) Ruscası çok iyi olanlar zaten boşta kalmıyor.

Orijinalden alıntı: sasori_99

quote:

Teşekkür ederim.

Rusya'da okumak dilini geliştirmende epey katkı sağlar. Yabancı dillere zaten meraklı biri isen, Rusya'da 4 - 5 sene bulunup bu dili fluent seviyesinde bilmek mümkün; tamamen sana bağlıdır.

Rusça'ya gelince; ben Rusça bilmiyorum, sadece temelim var, A1 almıştım bir sene önce kursta. Fakat şu günlerde tekrar bir kursa başlamaya ve en az intermediate olana kadar devam etmeye karar verdim. Zorluğu var, evet. Sıfırdan başlayacak birisini alfabe ve padejler(ismin halleri) baya bir zorlar. Benim Bulgarca'dan dolayı alfabe problemim olmamıştı, o yüzden şanslıydım. Ama ilk kurun sonunda olupta daha okuyamayan kişiler de vardı. Fakat bu gözünü korkutmasın, tamamen kişinin çalışmasına bağlı bir durumdur. Zorluk olayına gelince her dilin kendine göre zorlukları vardır. Düzenli çalışma ve pratikle yol alır gidersin Rusça'da. :)

Alfabeyi hiç kafaya takmayın çok zor bir şey değil alfabesi ama padyejleride ezberlediğin sürece pratikte belli bir aşamayı geçtikten sonra kendiliğinden geliyor sana önerim kitap okumayı ve dinlemeyi sürekli yap ilerlemeyi göreceksin.

• Merhaba arkadaslar , ben yurtdisinda ( biskek) rus dili edebiyati okudum ve 9 senede yasadim, unuversite zamaninda part time olarak daha sonra da full time olarak insaat firmalarinda ofis elemani , satis muduru, satin alma gorevlisi olarak calistim. Turkiye ye dondugumde turizm sektorinde sadece bir sezon calistim cok merak ediyordum sektoru ayrica ingilizce seviyemde cok iyi , turizmde gurculer kirgizlar kazaklar azeriler bulgarlar bunlar otellerde ve cesitli ozel isletmelerde zaten piyasayi kapmislar bizim memleketimizin turizm otelcilik mezunlarina yada dil bolumu mezunlarina bunlardan firsat bile kalmiyor , ayrica %95 calisma iznine sahip degil ( bunu suna dayanarak diyorum benim calistigim bolge jandarma cok ust rutbeli bir arkadasim vardi bu otelleri kacak iscileri felanda kontrol ediyolardi iradaki butiklerde calisanlari felan , o hep anlatirdi mesela otel sahibi bunlarin ustleri ile anlasiyormus , buna dayanarak da jandarma bu otele o sezon dokunmuyormus , yani hersey formalite icabi kontroller felan , ) e durum boyle olunca bu kacak isciler vergi vermiyor devlete bunun ucuda devlete vergi veren halka dokunuyor , yerli insanimiz bunkardan dolayi issiz kaliyor , ben daha sonra dis ticaret olarak calistim bir firmada maas olarak 2000 aliyordum kendi pozisyonum bir com diger firmalarda bir cok rusca ingilizce bilen yabanci gordum yani bu sektorede dadanmislar , bunlar turizmde ara eleman olarak calisirsa ulkelerine geri donmuyo , ama kendi butiklerini gumuscu dukakanini ev tekstili dukakkni acanlar var veyada firmalarda pazarlamaci olaracak calisanlar yani esas paranin kazanildigi yerde calisanlarin kendi ulkelerine donmesi com zor , adam turkiyede aylik 1000 dolar rahat kazaniyo ama kendi ulkesinde 300 dolara 4 kisilik ailesi ile rahat yasayabiliyo aradaki fark boyle olunca turkiye onlar icin cennet oluyo , anlatacagim daha cok sey var sorun ankatirim merak ettiklerinizide , ukrayna kirgizistan kazakistan bizzat yasadigim ulkeler, gurcistan ozbekistan turkmenistan moldova buralardada belli kisa zamanlarda ziyaret is amacli bulundum , Yani diyecegim o ki rusca bilmek tek basina para etmiyo insaat bolumleri veyada bilgisayarla alakali biseylerde. Diplomali olmak lazim ki soyle ayda 10-15 kazanasiniz , mesela calistigim insaat firmasinda bi arkadas vardi elektrik muhendisi rusca ve ingilizce si de iyiydi hani bir dil mezunh kadar olmasada , aylik 8 bin dolar aliyodu. Turkiye de rusca okursaniz aksaninjz gelismez , yurtdisinda okursaniz askerlik ile de sorununuz varsa denklik alamazsiniz, mesela ben alamadim, nedenini merak eden sorabilir. Zaten eleman ilanlarina da bakarsaniz , rusca ingilizce bilen muhendis, rusca ingilizce bike dis ticaret satis pazarlama, vs vs gibi illaki cok fonksiyonlu bir insan olmaniz istenir , para kazanmak zor ozelliklede su zamanda basimizda bu kadar suriyeli kirgiz kazak vs vs ler varken , allah yardimcimiz olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: karol12

Merhaba arkadaslar , ben yurtdisinda ( biskek) rus dili edebiyati okudum ve 9 senede yasadim, unuversite zamaninda part time olarak daha sonra da full time olarak insaat firmalarinda ofis elemani , satis muduru, satin alma gorevlisi olarak calistim. Turkiye ye dondugumde turizm sektorinde sadece bir sezon calistim cok merak ediyordum sektoru ayrica ingilizce seviyemde cok iyi , turizmde gurculer kirgizlar kazaklar azeriler bulgarlar bunlar otellerde ve cesitli ozel isletmelerde zaten piyasayi kapmislar bizim memleketimizin turizm otelcilik mezunlarina yada dil bolumu mezunlarina bunlardan firsat bile kalmiyor , ayrica %95 calisma iznine sahip degil ( bunu suna dayanarak diyorum benim calistigim bolge jandarma cok ust rutbeli bir arkadasim vardi bu otelleri kacak iscileri felanda kontrol ediyolardi iradaki butiklerde calisanlari felan , o hep anlatirdi mesela otel sahibi bunlarin ustleri ile anlasiyormus , buna dayanarak da jandarma bu otele o sezon dokunmuyormus , yani hersey formalite icabi kontroller felan , ) e durum boyle olunca bu kacak isciler vergi vermiyor devlete bunun ucuda devlete vergi veren halka dokunuyor , yerli insanimiz bunkardan dolayi issiz kaliyor , ben daha sonra dis ticaret olarak calistim bir firmada maas olarak 2000 aliyordum kendi pozisyonum bir com diger firmalarda bir cok rusca ingilizce bilen yabanci gordum yani bu sektorede dadanmislar , bunlar turizmde ara eleman olarak calisirsa ulkelerine geri donmuyo , ama kendi butiklerini gumuscu dukakanini ev tekstili dukakkni acanlar var veyada firmalarda pazarlamaci olaracak calisanlar yani esas paranin kazanildigi yerde calisanlarin kendi ulkelerine donmesi com zor , adam turkiyede aylik 1000 dolar rahat kazaniyo ama kendi ulkesinde 300 dolara 4 kisilik ailesi ile rahat yasayabiliyo aradaki fark boyle olunca turkiye onlar icin cennet oluyo , anlatacagim daha cok sey var sorun ankatirim merak ettiklerinizide , ukrayna kirgizistan kazakistan bizzat yasadigim ulkeler, gurcistan ozbekistan turkmenistan moldova buralardada belli kisa zamanlarda ziyaret is amacli bulundum , Yani diyecegim o ki rusca bilmek tek basina para etmiyo insaat bolumleri veyada bilgisayarla alakali biseylerde. Diplomali olmak lazim ki soyle ayda 10-15 kazanasiniz , mesela calistigim insaat firmasinda bi arkadas vardi elektrik muhendisi rusca ve ingilizce si de iyiydi hani bir dil mezunh kadar olmasada , aylik 8 bin dolar aliyodu. Turkiye de rusca okursaniz aksaninjz gelismez , yurtdisinda okursaniz askerlik ile de sorununuz varsa denklik alamazsiniz, mesela ben alamadim, nedenini merak eden sorabilir. Zaten eleman ilanlarina da bakarsaniz , rusca ingilizce bilen muhendis, rusca ingilizce bike dis ticaret satis pazarlama, vs vs gibi illaki cok fonksiyonlu bir insan olmaniz istenir , para kazanmak zor ozelliklede su zamanda basimizda bu kadar suriyeli kirgiz kazak vs vs ler varken , allah yardimcimiz olsun

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler! açıkçası aradığım bilgilerdi.
    peki inşaat firmalarında dış ticaret elemanı olarak vs türkiye'de mi yoksa yurtdışında mı çalıştınız?

• İnşaat firmalarinda yurtdışında çalıştım , dış ticaret olarak ülkemizde çalıştım , şu an turizm sektöründe iş bulabilirim ama bu sezon rusların tatile gelmeyecegini dusunursek krizden dolayi, turizm bile kazandirmayacak , dış ticaret olarak iş arayışı icindeyim , rica ederim arkadaslara aydinlatici bilgi verdiysem ne mutlu bana.

İnşaat firmalarinda yurtdışında çalıştım , dış ticaret olarak ülkemizde çalıştım , şu an turizm sektöründe iş bulabilirim ama bu sezon rusların tatile gelmeyecegini dusunursek krizden dolayi, turizm bile kazandirmayacak , dış ticaret olarak iş arayışı icindeyim , rica ederim arkadaslara aydinlatici bilgi verdiysem ne mutlu bana.

turizm sektörünü ben de araştırmıştım dil bilen birisi olarak. fakat maaşları tatmin edici gelmedi pek.
    yurtdışında çalışmış biri olarak size sormalıyım; rusya, ukrayna, belarus ve türki devletlerin ithalat/ihracat departmanlarında burdan giden bir türkün iş bulma ihtimali sizce nedir? çünkü askerlik tecili bittiğinde birçok insan gibi ben de dövizli yapmanın yollarını arayacağım. :)
    ha bu arada burdan giden elemanın iyi rusçanın yanısıra advanced bir ingilizce + bir dil daha(almanca/fransızca) ile gittiğini varsayarsak... yani elemanın ordaki yabancı dilleri iyi seviye ing + almanca/fransızca + türkçe olacak doğal olarak. :)

• Tabi ulkemizde bir gencin altin caglari diye tabir edebilecegimiz yaslarda 15 aylik gibi yada kisa donem 6 aylik gibi alternatifi olmayan mecburi bir askerlik uygulamasi var , ben sahsen dovizli olarak yaptim ,yurtdisinda 1050 gun calismis olmak ve bu calismisligi her seferinde resmi yollardan yasadiginiz ulkedeki konsolosluga ispatlamanizda bu hakki kazanmaniza yeterli oluyor.
    Simdi yurtdisinda ozellikle rusca konusulan ulkelerde calisma konusu soyle ; eger ki ulkemizden bir is teklifi ile bu ulkelere gidecekseniz gitmeden once sizi davet eden firma hakkinda cok arastirma yapin nedir necidir iscisinin parasini odemismi onceden vs vs gibi sicili temiz mi buna bakmali, daha sonra sizin ne gibi giderlerinizi karsiliyor telefon ulasim ev kirasi mutfak masrafi vs gibi,
    Ama eger ki siz kendiniz bu ulkelerden birine calismak icin gidip de ordaki firmalara is basvurusnda bulunursaniz o zaman az maas verirler, derler ki bu zaten burda zaten calismaya gelmis az da versek razi olacak die dusunuyorlar.
    Is konusunda en ideali ulkemizde uluslararasi ticaret yapan kurumsal firmalarda arayis yapmak bence ,ben bosle dusunuyorum ve benim gibi gecmisi ve tecrubesi olan arkadaslarimda var onlarda bu konuda benim gibi dusunuyorlar.
    Ama amac askerlik konusu ise bu ulkelere calismaya gidilebilinir, ben yaklasik 4 ay once Ukraynadan dondum ve orada 5 ay kaldim bayagi bi gezdim ben is icin gitmistim ama daha iyi is firsatlarina da baktim, su ukrayna ic savasta oldugu icin olumsuz bence ama bu aralar bayagi populer olan turkmenistan dusunulebilir, orada bayagi turk firmasi var insaat sektorunde ,, Belarusa gitmedim orasi nasil bilmiyorum,kazakistan kirgizistan ozbekistan buralarda is bulmak cook zor, tabi istisnai meslekler vardir,
    Ayrica dil bilmek her zaman heryerde bir arti dir, buralarda da sizin icin arti olacaktir.
    Ah su ulke kendi vatandasina 2. sinif vatandas muamelesi yapmayi biraksa ne guzel olacak ama ,, gorurmuyuz o gunleri..

• quote:

Tabi ulkemizde bir gencin altin caglari diye tabir edebilecegimiz yaslarda 15 aylik gibi yada kisa donem 6 aylik gibi alternatifi olmayan mecburi bir askerlik uygulamasi var , ben sahsen dovizli olarak yaptim ,yurtdisinda 1050 gun calismis olmak ve bu calismisligi her seferinde resmi yollardan yasadiginiz ulkedeki konsolosluga ispatlamanizda bu hakki kazanmaniza yeterli oluyor.
    Simdi yurtdisinda ozellikle rusca konusulan ulkelerde calisma konusu soyle ; eger ki ulkemizden bir is teklifi ile bu ulkelere gidecekseniz gitmeden once sizi davet eden firma hakkinda cok arastirma yapin nedir necidir iscisinin parasini odemismi onceden vs vs gibi sicili temiz mi buna bakmali, daha sonra sizin ne gibi giderlerinizi karsiliyor telefon ulasim ev kirasi mutfak masrafi vs gibi,
    Ama eger ki siz kendiniz bu ulkelerden birine calismak icin gidip de ordaki firmalara is basvurusnda bulunursaniz o zaman az maas verirler, derler ki bu zaten burda zaten calismaya gelmis az da versek razi olacak die dusunuyorlar.
    Is konusunda en ideali ulkemizde uluslararasi ticaret yapan kurumsal firmalarda arayis yapmak bence ,ben bosle dusunuyorum ve benim gibi gecmisi ve tecrubesi olan arkadaslarimda var onlarda bu konuda benim gibi dusunuyorlar.
    Ama amac askerlik konusu ise bu ulkelere calismaya gidilebilinir, ben yaklasik 4 ay once Ukraynadan dondum ve orada 5 ay kaldim bayagi bi gezdim ben is icin gitmistim ama daha iyi is firsatlarina da baktim, su ukrayna ic savasta oldugu icin olumsuz bence ama bu aralar bayagi populer olan turkmenistan dusunulebilir, orada bayagi turk firmasi var insaat sektorunde ,, Belarusa gitmedim orasi nasil bilmiyorum,kazakistan kirgizistan ozbekistan buralarda is bulmak cook zor, tabi istisnai meslekler vardir,
    Ayrica dil bilmek her zaman heryerde bir arti dir, buralarda da sizin icin arti olacaktir.
    Ah su ulke kendi vatandasina 2. sinif vatandas muamelesi yapmayi biraksa ne guzel olacak ama ,, gorurmuyuz o gunleri..

ben aslında ilerisi için ciddi ciddi böyle birşey düşünüyorum. ama her işe de giremem, mesele para değil, başka şeyler söz konusu.
    bir kere üniversiteyi bitirdikten sonra(uluslararası ilişkiler) firmaların uluslararası pazarlama/ithalat - ihracat departmanlarında kariyer yapma niyetim var. dediğim gibi, yurtdışına gitmedeki asıl gaye, yurtdışı iş tecrübesi kazanmak ile askerliği dövizli yapabilmek. geleceğimi de düşündüğüm için yurtdışında da bir ithalat/ihracat departmanı olması gerekiyor, yoksa deneyim boşa gider. ücret konusuna gelirsek, yaşamaya yetsin, yeter. o üç senelik iş tecrübesi ve askerliği dövizli yapmak cebime kar kalacak sonuçta. öyle sürekli bar disko gezecek bir tip değilim, bu yüzden çok da fazla harcamam olmaz diye düşünüyorum bekar bir insan olarak. ha üni bitince burda bir yüksek lisans yapıp 3 sene daha askerliği tecil ettirip ondan sonra da arayışa girebilirim, şu an belli değil(ki muhtemelen böyle yaparım, oraya burdan kazandığım iş tecrübesini de götürmek için).
    umarım bunları gerçekleştirdiğimde orada iş bulmak sıkıntı olmaz istediğim departmanlarda.
    peki çalışma/oturma izni falan almak nasıl oluyor? çetrefilli işler midir firma bunları ayarlamayı hiçbir şekilde üstlenmezse? çünkü gidersem oradan bir iş teklifi ile gideceğimi sanmam, muhtemelen önce gider, orda başlarım iş aramaya. :/

• o ülkelerde yillik vize ve calisma izni gibi evraklar bir yillik ulkesine gore ortalama 1000-1500 dolar mesela ben ilk sene 500 dolar civari harcamistim sonra 700 dolar ,, oradaki firmalar sizi ise alirsa soyle bir yaklasimda bulunmak artiniza olur eger ki onlr derseki vize ve calisma izni masraflarina karismam die, siz dersiniz maasimda kesin die onlarda maasinizdan keser, cok zor isler degil zaten piyasada bir suru muhasebeci var bu isleri sizin yerinize yapacak olan,bu ulkelerde boyle cok gelismis kurumsal firmalar bulmak zor , mesela benim orarda yerli arkadaslarim vardi birisi ukraynadan biskege hazir oda kapilari getirip satardi birisi bishkekden turkiyeye ceviz satardi kendileri ihrac ve ithalac islerini halederlerdi, tabi ki soyle guzel bi arastirma ile is ilaki bulunur is her zaman var ama sorun bize yani bulmak,bolumunuz guzel bir bolum ama yabanci dil olmadan bir ise yaramiyo mesela bakin ben rus dili edebiyati mezunuyum ama ihracat depertmaninda is bulabiliyorum, bu yuzden ingilizce kesin sart, ekstra rusca arapca gibi cogu ulkenin kullandigi pazari genis diller onemli, mesela hangi dili kac ulke konusuyo gibi yaklasimda bulunup ekstra bir dil daha ogrenmek sart , insallah hedeflerine ulasirsiniz

• quote:

o ülkelerde yillik vize ve calisma izni gibi evraklar bir yillik ulkesine gore ortalama 1000-1500 dolar mesela ben ilk sene 500 dolar civari harcamistim sonra 700 dolar ,, oradaki firmalar sizi ise alirsa soyle bir yaklasimda bulunmak artiniza olur eger ki onlr derseki vize ve calisma izni masraflarina karismam die, siz dersiniz maasimda kesin die onlarda maasinizdan keser, cok zor isler degil zaten piyasada bir suru muhasebeci var bu isleri sizin yerinize yapacak olan,bu ulkelerde boyle cok gelismis kurumsal firmalar bulmak zor , mesela benim orarda yerli arkadaslarim vardi birisi ukraynadan biskege hazir oda kapilari getirip satardi birisi bishkekden turkiyeye ceviz satardi kendileri ihrac ve ithalac islerini halederlerdi, tabi ki soyle guzel bi arastirma ile is ilaki bulunur is her zaman var ama sorun bize yani bulmak,bolumunuz guzel bir bolum ama yabanci dil olmadan bir ise yaramiyo mesela bakin ben rus dili edebiyati mezunuyum ama ihracat depertmaninda is bulabiliyorum, bu yuzden ingilizce kesin sart, ekstra rusca arapca gibi cogu ulkenin kullandigi pazari genis diller onemli, mesela hangi dili kac ulke konusuyo gibi yaklasimda bulunup ekstra bir dil daha ogrenmek sart , insallah hedeflerine ulasirsiniz

evet, yabancı dillerle kafayı yiyorum desem yeri sanırım. fakat her halükarda seviyorum bunlarla uğraşmayı. :)
    hayırlısı diyelim...
    sizden gerçekten çok faydalı bilgiler edindim. tekrardan teşekkürler aydınlattığınız için! :)

• bana göre hem türkiyeden dış ülkelere hem de dışarıdan türkiyeye çok göç olur. çünkü artık türkiye bölgesel bir ülke olmaya başladı. dünya ülkesi olmasını da yakın gelecekte görüyorum
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.