Türkiye'de neden Oral-B gibi sarjlı diş fırçası üretilmiyor?

-
-
Katma değeri yüksek bir ürün değil. Sıfırdan yatırım yapıp piyasadaki devlerle nasıl yarışacaksın bu konuda? Güçlü bir ekonomi için illa her şeyi üretmemiz gerekmiyor. Onun yerine katma değeri yüksek olan ürünleri tespit o konuda rekabet etmek lazım. Çin saniyede bilmem kaç tane diş fırçası üretiyordur. Sıfırdan onlarla rekabet edebiliyorum diyorsan çöpe gidecek çok paran olmalı.
-
Şarjlı diş fırçalarının Türkiye'de sıklıkla tercih edilen bir ürün olmadığını düşünüyorum. Tutmaz yani.
-
quote:
Orijinalden alıntı: BrothaŞarjlı diş fırçalarının Türkiye'de sıklıkla tercih edilen bir ürün olmadığını düşünüyorum. Tutmaz yani.
emin misin?
yorum sayısına bak. insanların çoğu da alıp yorum yazmıyor.
-
Diş fırçalarının Türkiye'de sıklıkla tercih edilen bir ürün olmadığını düşünüyorum. Tutmaz yani.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: scientiaKatma değeri yüksek bir ürün değil. Sıfırdan yatırım yapıp piyasadaki devlerle nasıl yarışacaksın bu konuda? Güçlü bir ekonomi için illa her şeyi üretmemiz gerekmiyor. Onun yerine katma değeri yüksek olan ürünleri tespit o konuda rekabet etmek lazım. Çin saniyede bilmem kaç tane diş fırçası üretiyordur. Sıfırdan onlarla rekabet edebiliyorum diyorsan çöpe gidecek çok paran olmalı.
ÇİN in üretmediği bir ürün göster. ne yani çin de üretiliyor diye biz hiç bir şey üretmeyelim o vakit.
-
Pazar payı ve ürün çeşitliliği ile ilgili bir durum bunun için bir firma kurmaya değmez ama zaten diş kozmetik vs ile ilgili bir markanız ve üretiminiz varsa o zaman bu işe girilebilir fakat yerli yurt dışında pazar payı büyük böyle bir marka yok. Diş macunu, fırçası üretiliyor ama yurt dışına bildiğim kadarıyla çok büyük bir ihracat yapılmıyor yine de banat neden üretmiyor diye sorulabilir.
-
Kilit nokta katma değer. Mesela daha yeni Kalyon grubu yatırım yapıp güneş enerji paneli fabrikası açtı Ankara'ya. Çin ile rekabet edecek. Neden peki? Çünkü katma değeri yüksek. Diş fırçası için rekabet etmeyeceğiz. Neden peki? Çünkü katma değeri düşük.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X