Şimdi Ara

Türkiye'de neden bu kadar çok beyaz araba var yollarda? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
1
Favori
7.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu anki aracım beyaz renk, sanırım 9. arabam veyahut 10. , ilk defa beyaz bir aracım oldu, daha öncekiler arasında 4 tanesi gri idi. Gri rengi de sevmeme rağmen en güzeli bence kesinlikle beyazmış. 3 aydır arabayı yıkatmıyorum ama hakikaten belli olmuyor. 1 defa siyah bir aracım olmuştu, yıkamacı ile ahbap etmişti beni. Ayda 4-5 kere yıkatırdım muhakkak.
  • Bu arada kolay kirlenmiyor vs.... demişler bence onunla alakalı değil
    0 aldığın zaman beyaz renk için para vermiyorsun. Farklı bir renk opsiyona giriyor.
    Kaza yaptığın zaman beyaza boyamak daha kolay. Hatta boyandığını farketmiyorsun bile. Renkli arabada bu geçerli değil
    Beyaz renk atanların çoğunu şirket arabaları oluşturuyor. Çoğu arabanin 2.el piyasasını şirket araçları belirliyor. Diyelim adam Clio alacak 10 bin tane Clio varsa 9 bini beyazdır. Alan kişide beyaz kolay satılıp deyip beyaz alıyor
    Yanı buradaki en önemli sonuç PARA

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarısı şirket aracı olduğundan beyaz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Beyaz ren bazi model araclara cok yakisiyor ayrica bircok kisinin dedigi gibi bakimi kolay derdi tasasi az.

Ancak bazi modellerde beyaz hic iyi durmuyor. Ornegin beyaz superb beyaz i20 beyaz duster beyaz fluence ornekler artabilir. Bunlarda beyaz renk çöp. Sirf cizigi pisligi belli olmayacak diye bu modellerde gidipte beyaz alinmaz mesela.

Ama mesela beyaz focus candir. En son kasadan bir ve 2 onceki kasalarda. Efsanedir. Tek gecilesidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Yüzbinlerce TL veriyorsun ve otoparktaki herhangi bir buzdolabından ayıramıyorsun bence çok kötü. Beyaz rengi yıkatmamak için arabayla uğraşmayan biri isen anlayışla karşılarım ama arabayla biraz zaman geçiren biri beyaz almaz.

Millete şov için gidip 20-30 bine renk al demiyoruz da 1-2 bin TL fark varsa da buzdolabı rengi seçilmez biraz farklılık yarat nedir bu. Otoparka bakıyorum şu an mesela sanki şirket araçları ile dolu otoparka bakıyorum acayip kötü. Araya kırmızı mavi atıyorsun da renk geliyor

Alıntıları Göster
    Öyle hocam. Bizim otoparktada 8-10 araç var, benimkiler hariç hepsi opak beyaz. Benim arabalar Turkuaz ve Gece Mavisi parıldıyorlar.

Gece mavisinin bakımı evet zor kolay değil ama bunu kolaylaştırmanın yolu varmış. Turkuaz'a alırken seramik yaptırdım, temizliği opak beyazdan bile daha kolay. Su tuttunmu tertemiz

20-30 bin liralık renk içinde o kadar farkı koyabilecekleri bir otomobili alana koymaz o rakam. Tutup Focus'a 30 liralık opsiyonu da kimse koymaz.

Birde kapak jant + opak beyaz b sınıfı alıp pireminyum diye gezen tipler var, çok komik oluyorlar farkında değiller

• quote:

Orijinalden alıntı: sssemih24

Beyaz her türden arabaya yakışıyor bence.
    Ama Station Wagon arabalar tasarım olarak buzdolabını anımsattığı için rengide beyaz olursa tam buzdolabı gibi duruyor.
    Türkiye'de neden bu kadar çok beyaz araba var yollarda?

Aradaki farkı bulunuz. (Bosch ve vw seçmemin sebebi tonlarının neredeyse aynı olması.)

• Cam tavanlı bazı araçlar için beyaz renkler daha hoş duruyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Öner

Buzdolabi ile ne alaka?
    Bizim buzdolabinda abs, airbag, koltuk ısıtma var da benim mi haberim yok?
    Ayrica bizim buzdolabi hep mutfakta duruyor, hiç salona geldigini gormedim.

Buzdolabini arabaya benzetmek saçmalığın daniskasi.
    Mizah olsun diye benzettiyseniz komik degil.
    Ciddi iseniz hiç komik degil.

Bilmem anlatabildim mi?

Alıntıları Göster
    Her yapılan şakaya böylemi tepki veriyorsun?

• Beyaz beyazdır.
    1- Opak renk olması,
    2- Çoğu firmanın diğer renklere extra para istemesi,
    3-Çizik ve eziği az belli etmesi yada rötüşü çabuk kabul etmesi,
    4- Boya solması ile karşılaşılmasının minimum olması,
    5- Beceriksiz ustaların bile kolay renk tutturabilmesi?
    6-Vernik sorunu,hare sorunu,vs sorunların minimumda olması.
    7- Çok olmasından dolayı talep görmesi,
    Misal: beyaz brodway
    Beyaz şahin
    Beyaz toros
    Beyaz golf 7
    Beyaz focus 3 ve 3,5
    BeyaZ transit
    Beyaz doblo-polo-fiorino-linea diye giderde gider.

• quote:

Orijinalden alıntı: su_şişesi

Her yapılan şakaya böylemi tepki veriyorsun?

Alıntıları Göster
    Şakacı biriyimdir, şaka kaldırırım, espiri kaldırırım.
    Ama bu konudaki durum şaka degil.
    Bence siz şakanın ne oldugunu öğrenin.

• quote:

Buzdolabi ile ne alaka?
    Bizim buzdolabinda abs, airbag, koltuk ısıtma var da benim mi haberim yok?
    Ayrica bizim buzdolabi hep mutfakta duruyor, hiç salona geldigini gormedim.

Buzdolabini arabaya benzetmek saçmalığın daniskasi.
    Mizah olsun diye benzettiyseniz komik degil.
    Ciddi iseniz hiç komik degil.

Bilmem anlatabildim mi?

Alıntıları Göster
    Neden zorunuza gidiyor bu kadar?

Beyaz renk aracı göstermez. Hepsi şirket aracı gibi. Hiç bir çekiciliği yok. Ben buna zevksizlik diyorum. Koyu rengin kirli hali bilr beyazın temizinden güzel.

• Aracım metalik glacier beyazı.Alırken özellikle seçtim diğer alternatiflerim olmasına rağmen.Bence bu aracı gösteren renk.Ayrıca sunroof daha çok belli oluyor .Haftasonu haftada 1 kez kendim süngerle yıkıyorum.Kurutmadan evvel hızlı cila atıyorum .Su kir tutmuyor.Araç 6 aylık nerdeyse sıfır gibi duruyor

• quote:

Orijinalden alıntı: geng

1000 TL alisveris de yapilsa 25 kuruş poset parasini vermemek ayri konu, insanlar kandırıldığını düşündüğü icin vermiyor, 17 kurus vergi var posette, 5 kuruş olsaydı poset fiyati herkes desteklerdi, bu konulara girmeye gerek yok, bu kadarı yeter, forumda siyaset yasak konular arasinda.

Alıntıları Göster
    25 kuruş örneğini vermemin temel nedeni, türk insanının tercihlerindeki ilginçliğe dikkat çekmek içindi. trafikteki tek sorunumuz sanki cam filmiymişçesine, o konuya beklenenin üzerinde verilen tepkinin garipliği gibi, bu 25 kuruş konusu da ilginç geliyor. abuk subuk pek çok yerden alınan garip bedellere (kayıp-kaçak bedeli gibi) ses çıkarmazken, 25 kuruş olayına isyan etmek söylediğim gibi benim açımdan tutarsız. herkes kırmızı ışıkta geçip ses çıkarmazken, ya da alkollü araç kullanma normal karşılanırken,cam filmi yasağına tepki gerçekten düşündürücü. 200bine neden araç alıyorum diye sorgulamadan metalik renk farkı 5bin lira vermeyip heyaz almak durumunda kalmak da garip geliyor bana.

kısaca derdim siyaset yapmak değil. siyaset tartışmasını en yakınlarımla bile yapmazken, sizin gibi hiç tanımadığım biriyle yapmayı da tercih etmem açıkçası. siyasi görüşünüz sizi ilgilendirir. yine de hangi konuda yazmaya gerek olup olmayacağını, ya da ne kadarının yettiğine sanırım siz karar vermemelisiniz.

iyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: sushi.

metalik renk aracım, çok da güzel rengi var her gören beğeniyor. ama boyatacağın zaman sıkıntı, serviste boyattım yine de fabrika çıkışı o sedefli görüntüyü tam yakalayamadık.

beyazı hiç sevmem ama başını ağrıtmıyor işte.
    boyacında iş yoktur. sedefli boyaların da numarası var, makina üretiyor zaten. benim 10 sene sedefli aracım oldu, hiç sorun yaşamadım.
  • quote:

Şakacı biriyimdir, şaka kaldırırım, espiri kaldırırım.
    Ama bu konudaki durum şaka degil.
    Bence siz şakanın ne oldugunu öğrenin.

Alıntıları Göster
    He tabi şaka değildir

• quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

Neden zorunuza gidiyor bu kadar?

Beyaz renk aracı göstermez. Hepsi şirket aracı gibi. Hiç bir çekiciliği yok. Ben buna zevksizlik diyorum. Koyu rengin kirli hali bilr beyazın temizinden güzel.

Alıntıları Göster
    İyi de ben de beyaz renk akilli isidir diyorum bu niye senin zoruna gidiyor da savunma moduna giriyorsun?

Sen siyah seviyorsan al kullan, bana ne.
    Ben ayda 1 kere yikarim araci yeterli.
    Sen haftada 2 kere.
    Ben bu hamalligi ayda bir cekerim sen ayda 8 kere.
    Bana ne. Bu benim sorunum degil senin sorunun.
    Sen niye bu kadar zorlandin anlamadim.
    Buzdolabi diye benzettiginiz renk ayni bile degil.
    Eski buzdolaplari sariya calar renkdi, evimizde var, yaklasik 50 yillik arcelik. Yeniler artik farkli renklerde oluyor.
    Mesela ankastre adi altinda siyah renk ocak, firin, bulasik makinesi var.
    Ben siyah renk araca bulasik makinesinden bozma araç desem ne kadar komik olur degil mi?

Gerci ben kendimi o kadar kucultmem, kucultenlere ise mani olmayayim. Herkesin karakteri ayni seviyede olmuyor.

Haa bu arada ben koyu gri, firtina gri, kahvenin farkli bir tonu olan araclarim da oldu, evin ikinci araci olan fiesta siyahtir ustelik.
    Yani renk takintim yoktur, renklere takanlara karsi takintim var.

• benim beyaz almamın nedeni güvenlik. beyaz kolay görünüyor. şehirler arası bir yolda göbekten sola dönerken karşıdan gelen gri renk aracı son anda fark etmiştim. bu bana ders oldu. o yüzden beyaz aldım. gündüz farı olmayan araçlar mutlaka kısa farlarını yakmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darker -- 14 Mart 2019; 15:58:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

VAG grubunda bir ara beyaz renk ücretsizdi. Bana kalırsa beyaz renk araba iğrenç duruyor. Sadece M paket F10 5.20D hoşuma gidiyor ama asla beyaz araç almam çok temiz olmadığı sürece.

Zevkler ve renkler tartışılmaz ama beyaz arabaya binen zaten zevksizdir
    Aklını alırım
  • Beyaz renk kullanışlılık açısından iyi olsa da kozmetik olarak kötü. (istisnalar hariç) Diğer koyu renklerde durum tam tersi. Zaten şehir içinde dolaşan araçların çoğu filo olduğu için en ucuz boya olan beyazla geziyorlar.

Birde markalarla alakalı bir durum, öyle renkler koyuyorlarki mecbur beyaz alıyorsun. Premiumları saymazsak Subaru, Suzuki Vitara'da renk gamı çok güzel. O renkleri görünce kesinlikle beyaz alasın gelmiyor.

Ben bireysel satışlarda beyazın ezici şekilde önde olacağını sanmıyorum. Yani araba gerçekten biraz farklı görünmeli ve çoğunluk başka renklere kayıyor. Mesela iz belli etmesin derseniz beyazın alternatifi olarak kesinlikle füme öneriyorum; hem çok yakışıyor, hemde kusur gizliyor.

Kesinlikle almayın dediğim renkte açık metalik gri, yürüyen demir gibi gözüküyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

Beyaz renkte arabayı 3 ay yıkatmasan hafif pis derler, siyah renkte yıkamacıdan çıkarsın 10dk sonra bu ne pislik böyle.
    Beyaz yanmaz diğer renkler yanar solar leke yapar. Beyaz rengi tutturma gibi bir derdin olmaz.
    Diğer renklerde ufacık yer için bütün parça boyanır falan filan.
    Türkiye genelinde ılıman veya sıcak bölgelerde araç sayısı çok olduğundan beyaz tercih edilmesi gayet mantıklı.
    Siyah araçta yazın parkettiğin araç içinin geldiği hali gördüğünde bu sorunun ne kadar gereksiz olduğunu hissedeceksin.
    yok be hocam, 10 sene siyah arabaya bindim.
    1 senedir de beyaz arabaya biniyorum, bir daha mı asla beyaz renk almam.
    en ufak kirde kabak gibi belli oluyor.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.