Şimdi Ara

Türkiye de Neden Bilim-Kurgu Film Yapılmıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Türkiye de Neden Bilim-Kurgu Film Yapılmıyor?

Arkadaşlar neden türkiye de bilim kurgu film yapılamıyor. G.o.r.a dan bahsetmeyin ciddi diyorum komedi değil. Bu teknolojiye hala ulaşamadık mı? Neden bizimde bi star wars gibi seriler yok. Efect yapmak kostüm yapmak senaryo yazmak bu kadar mı zor. Hollywood 70lerden beri bu işi maketlerle makyajlarla cgi teknolojisine kadar getirdi. Bizde hala komedi filmleri dramalar ön planda. Neden ciddi bilim kurgu yada lord of the rings gibi harry potter gibi fantastik filmler falan olmuyor.

• Türkiye'de gişe rekoru kıran filmlere bakın anlarsınız. Adamlar bu kadar rezil işler yapıyoruz zaten para geliyor diyorlar. Neden daha iyisini yapmak için uğraşsınlar ki? Bırak bilimkurgu'yu bir tane yapılmış güzel aksiyon filmi bile yok.
  • Ed Wood kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsunuz ama bence suç izleyici kitlesinde.
  • O seviyede değiliz bu nedenle yapılmaması daha iyi gözüküyor bu is için gereken teknoloji ciddi mana da.pahalı birde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herşey para değil ki misal Moon filmi çok düşük bütçeyle çok az oyuncuyla düşük efek kalitesiyle çekildi ama film çok beğenildi. Bütçesinin neredeyse iki katını gişede karşıladı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RedBearded

Herşey para değil ki misal Moon filmi çok düşük bütçeyle çok az oyuncuyla düşük efek kalitesiyle çekildi ama film çok beğenildi. Bütçesinin neredeyse iki katını gişede karşıladı.

Ama günümüz gerçekleri buna ne kadar el veriyor ki? Şahsen bana Afganistan yapımı bilim kurgu var deseler yoksayarim aynı bakış açısı bizim yapacağımız filmlerede yurt dışından geliyor şimdi bunu ne ile açıklayabiliriz ?bana göre burada gelişmişlik yani bir filme kaç milyon bütçe ayirulacagina karşı olan bilinç,gelişmiş stüdyolar var mı?Bunlar on plana çıkıyor zira dünyanın en iyi senaryosunu yazsan o görsel efektler tatmin etmezse yoksayiliyorsun ,buna örnekler verilebilir ama bu yaklaşım günümüzde ne kadar doğrudur orası tartışılır.(Bu durum bilim kurgu filmleri için daha çok geçerli bence)

• Man of steele rakip olarak superturk vardiya :p

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Herşey bir yana bütçe kısıtlı güzel birşeyin ortaya çıkması için en az 100 million$ lazım

• Süpertürk var ya.
  • Türklerin Uzayla İmtihanı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Professional Geek

Türklerin Uzayla İmtihanı var.

• Bütçe sorunu var.Bilimkurgu filminde efektlerin çok iyi olması lazım.Bunun içinde çok para lazım.
    Revep İvedik'in tüm filmleri toplam 200 milyon TL'ye yakın hasılat yapmış.Yani yaklaşık 100 milyon $.Bizde en çok hasılat elde eden 4 filmin toplamı 100 milyon $ iken onlar 200 milyon $ lık film çekiyor.

• Sony'nin Colombia, Soe entertainment gibi şirketlerimiz yok da ondan

• Yapılamıyor bence, o kadar yetenekli oyuncu da yok gibi.

Yapımcılar zarar etme riskine girmiyor, saçma bir komedi ile halkı topluyor. Halk zaten meraklıdır komediye, en azından masrafını cıkariyor yonetmen.

• Çünkü Hayvanat Bahçesi müdürü Tubitak'a yönetici olarak atanıyor :)
  • Türkiyede o kadar dizi izleniyor bilim kurgu olanlar sihirli annem -selena biz de potansiyel bu fazlası yok

• Sinema filmi süresince dizi yapılacağına bence sinemaya yatırım yapılmalı dizi sektörü de kötüleşti sinema zaten bitti.

• cnr_kfks kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım ciddi soruyoruz yok uzayla imtihan yok gora yok dünyayı kurtaran adam bunlar parody filmler ben ciddi işler istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RedBearded

Arkadaşım ciddi soruyoruz yok uzayla imtihan yok gora yok dünyayı kurtaran adam bunlar parody filmler ben ciddi işler istiyorum.

Hocam mümkün olmadığı için koydum anca bunu yaparız işte neyi becerdik ki zaten, bence öncelikle o kadar maliyeti yüksek filmler yerine daha sanatsal veya kült filmler çekmek için uğraşmalılar tabi recep ivediğin birinci olduğu bir ülkede kült film çeksen ne olur
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.