Şimdi Ara

Türkiye'de iş bulmak ne zor şeymiş!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
3
Favori
12.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle Konuyu kültür bilime açmayı uygun gördüm, nitekim forumdaki tek ciddi sayılabilecek yer burası kaldı malesef

Türkiye'de iş bulmanın en sağlıklı yolu nedir sizce?

insan kaynakları siteleri? pek çok firmayı gayri ciddi buluyorum. Pek çoğu aynı ilanları aylarca verip duruyor, gerçekten istihdam arayışı içinde olduklarından bile şüpheliyim. Daha çok data base oluşturma peşinde bir çoğu.

Çevre? herkesin çevresi geniş olamıyabiliyor, veya istediği işi bulmak için yeterli olmayabiliyor.

sizce iş aramanın en iyi yöntemi nedir? nelere dikkat edilmeli?

Geçen sene kaliteli bir okuldan mezun oldum, lisans mezunuyum ve eğitim aldığım süreçte hiç boş durmadım kendimi geliştirdim pek çok profesynel tecrübe edindim dolu dolu bir eğitim ve iş hayatım oldu. Mezun olduktan sonra, İngiltere de bir iş buldum ve gerekli işlemleri yaptırıp gittim. Bir süre sonra isteklerimi tam olarak karşılıyamadığı için daha önemlisi mutsuz olduğum için ayrıldım ve yurda dönüş yaptım.

Türkçe ile beraber ileri düzeyde 3 dil biliyorum. Bunların yanı sıra Osmanlıca ve Türkmence de biliyorum (Türi CUmh. gibi yerlerde işe yarıyor) ve 2 aydan fazla bir süredir iş arıyorum fakat henüz bulamadım. Sorunun bende olduğunu düşünmeye başlıcam nerdeyse. Özgüven kaybına uğrıycam yakında artı olan pek çok özelliğime rağmen sanırım.

Acaba bir yerde hayatamı yapıyorum, veya yapmışım diye kendi kendimi sorgulamaya başladım.

Bİr Türk genci olarak, Türkiye'de kariyer için nereden başlamak gerekiyor sizce? hangi adımları atmak gerekiyor?

çok şey bildiğimi sanırdım ama bu durum karşısında ne düşüneceğimi bilemiyorum çünkü anlamlandıramıyorum.

beklentimi soracak olursanız, en kötü ihtimalle 1,500ytl ücret, vizyonu olan bir firma

çok mu şey istiyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Always0007 -- 28 Eylül 2008; 17:59:01 >

• bence altyapina gore hicte cok sey istemiyorsun,hata sende degil suanda senin olman gerekli olan mevkide ve isyerinde,vasifsiz insanlarin olmasindan kaynaklaniyor olabilir.
    ee turkiye gibi bir ulkede yasamak icin birazda sansin olmasi gerekiyor galiba kardesim.Allah hayirli is nasip etsin ne diyeyim.
  • Türkiyedeki firmalar Senin gibi donanımlı insanların beklentilerini karşılamaya çalışmaktansa ucuz işgücü peşinde. Zaten pek çok firmanın başarılı olmak için kaliteli çalışanlardan çok siyasi ve ideolojik bağlantılara ihtiyacı var. Ayrıca 1500 ytl aylık kazanç çok düşük.
  • @Always0007,
    Size önerim kısa vadede de olsa ilaç sektörüne propagandist olarak başlaman.Bu vasıflarla girebileceğini düşünüyorum.Eğer kanlı ve canlı bir rekabet ortamında varolabileceğini kestirebiliyorsan,prezantabl bir yapında varsa ilk aşamada dene derim.(kolay meslek de değildir)Daha sonra çalışırken kendine uygun işte arayabilirsin. Çevrendeki arkadaşlarınla-Tanıdık dr.lar- bir araştır istersen.
  • nereden ve hangi bölümden mezun oldun ???
  • Nacizane soyle bir tavsiyede bulunabilirim ... Nereden mezun oldugun ya da ilgi alanlarini belirtmedigin icin sektor konusunda bir oneride bulunamiyorum ama ucret konusunda limiti cok onemsemeksizin iyi bir sektor ve iyi bir firmada ise baslamaya gayret goster ...
    ozel sektor soz konusu olunca is tecrubesi ve gosterdigin performans oncelik kazaniyor cunku ... Sevecegin ve dolayisi ile iyi performans gosterebilecegin bir alan secmelisin .. Simdi onumde binbir secenek mi varda seceyim diyecek gibisin, oyle hissettim :) demem o ki onemli olan firma-sektorun senin ilgi alanin icinde olmasi, isin mahiyeti ve ucreti konusunda ilk etapta pek secici olmaz isen kariyer siteleri olsun ya da gazete ilanlari vs ile aklina yatan yerlere basvuru yapmaktan cekinme ... 3-5 is gorusmesine gitmekten birsey kaybetmessin ...
  • ülkemizde iş bulmak gerçekten çok zor..
    tüm firmalar işi bilen, daha önce o sektörde çalışmış deneyimli eleman arıyor doğal olarak..
    deneyiminiz var ise iş bulmak biraz daha kolaylaşıyor..

size tavsiyem maaşı bir müddet geri plana atıp en az 7-8 ay az ücretle çalışmaya razı olmanız..sonra deneyiminiz olunca iş aramak daha kolay olacaktır diye düşünüyorum..

ayrıca devlet mumurluğu rahatlık ve ileride emekli olunca da imkanları bakımından özel sektöre göre çok çok daha iyi..kpss sınavına girip bölümünüze göre devlet kadrolarına da girebilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İş Bulmak Çok Zor
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sevgili arkadaşlar, değerli yorumlarınız için teşekkür ederim gerçekten. Pek çok arkadaşın dediği gibi, fiyatı fazla önemsemiyorum nitekim olabildiğince az bir ücret talep ediyorum zanımca. İyi bir firma olsun, tecrübelerime daha fazla katkı sağlasın yeter diyorum. Genel olarak Dış ticaret alanıyla ilgileniyorum.

Yurtdışı seçeneğini öne çıkarmış bir kaç arkadaşım fakat inanın yurtdışında pek çok deneyim elde eden birisi olarak, avrupa'yı kesinlikle önermiyorum, ki hatrı sayılır pek çok avrupa ülkesinde çeşitli nedenlerle bulundum ve çalıştım. Amerika iyi bir seçenek olarak gözüküyor fakat uzaklığı hasebiyle elverişsiz benim durumum için. Belki ileride Dubai diyorum bu yüzden. Fakat önce kendi ülkemde ispatlamam gerekiyor kendimi tam anlamıyla.

propagandist'lik önermiş bir değerli arkadaşım konuyu araştırıcam.

İş arama yöntemlerinizle/tekniklerinizle ilgili de fikir ve tecrübelerinizi paylaşırsanız gerçekten mutlu olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Always0007 -- 22 Eylül 2008; 18:31:27 >

• aslında 2 ay çok da uzun bir süre değil. belki de 10 yıllık bir iş tecrübesinden sonra sana uzun gelen 2 ay aslında çok da kısa bir süre olduğunu anlayacaksın. ben de türkiyenin iyi bir üniversitesinden mezun oldum ve kafama göre bir işi 4 yıl sonra bulabildim. bu işimden önce pek de alakasız mesleklerde çalışmak zorunda kaldım.

çevre önemli tabii. ancak gazetelerin insan kaynaklarını ve kariyer sitelerini takip etmek önemlidir her ne kadar bunlardan memnun olmasan da.

umutsuzluğa düşmen için yeterli sebep yok bence. dış ticaret konusunda isteklisin. ülkemizin ihracatının arttığı bu dönemlerde uzun süre işsiz kalmayacağını düşünüyorum. gün gelir yeni işinde açmış olduğun bu konuya bakar kendinle eğlenirsin ...

Allah gönlüne göre versin ...

bu arada askerlik senin için bir handikap olabilir. bu konuyu da düşün. yurt içindeki işverenler bu sebepten seni tercih etmiyor olabilirler ...

• Mühendissen ve illa eğitimini aldığım işi yapacağım demiyorsan bence bankaların müfettişlik sınavlarına girmeyi dene. 4-5 yılın seyyar bir şekilde bir o şehirde bir bu şehirde geçer ama maaş olarak tatmin edici miktarlar alırsın. Devlete girmek istiyorsanda torpil torpil ve torpil derim başka bir şey demem. Bir başka seçenek ise akademik kariyer yapmak. Asistanlık döneminde biraz çile çekersin ama doçent kadrosunu aldıktan sonra huzura kavuşursun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Deep Impact

aslında 2 ay çok da uzun bir süre değil. belki de 10 yıllık bir iş tecrübesinden sonra sana uzun gelen 2 ay aslında çok da kısa bir süre olduğunu anlayacaksın. ben de türkiyenin iyi bir üniversitesinden mezun oldum ve kafama göre bir işi 4 yıl sonra bulabildim. bu işimden önce pek de alakasız mesleklerde çalışmak zorunda kaldım.

çevre önemli tabii. ancak gazetelerin insan kaynaklarını ve kariyer sitelerini takip etmek önemlidir her ne kadar bunlardan memnun olmasan da.

umutsuzluğa düşmen için yeterli sebep yok bence. dış ticaret konusunda isteklisin. ülkemizin ihracatının arttığı bu dönemlerde uzun süre işsiz kalmayacağını düşünüyorum. gün gelir yeni işinde açmış olduğun bu konuya bakar kendinle eğlenirsin ...

Allah gönlüne göre versin ...

bu arada askerlik senin için bir handikap olabilir. bu konuyu da düşün. yurt içindeki işverenler bu sebepten seni tercih etmiyor olabilirler ...

Sevgili Deep Impact, tavsiye ve yorumun için teşekkür ederim. Bu arada askerlik problemim de yok bunu da belirteyim

• quote:

Orjinalden alıntı: vasago

Mühendissen ve illa eğitimini aldığım işi yapacağım demiyorsan bence bankaların müfettişlik sınavlarına girmeyi dene. 4-5 yılın seyyar bir şekilde bir o şehirde bir bu şehirde geçer ama maaş olarak tatmin edici miktarlar alırsın. Devlete girmek istiyorsanda torpil torpil ve torpil derim başka bir şey demem. Bir başka seçenek ise akademik kariyer yapmak. Asistanlık döneminde biraz çile çekersin ama doçent kadrosunu aldıktan sonra huzura kavuşursun.

Çok uzun bir süreç bu malesef ve garantisi yok, benim bir an önce iş bulmam gerek
  • Başvurduğunuz yerlere, birkaç gömlek "bol" geliyorsunuzdur, ondan...
    Çoğu işyeri, kendilerine müracaat eden "ağır bir" başvuranla karşılaştığında "çuvallar!".
    Bir zaman Laleli'de büromuza sekreter ararken,
    Bulgaristandan Üniversite doktorası olan bir hanım geldi ama işe al(a)madık, böyle birine çay getir-götür kim diyebilir?
    CV'nizdeki bazı üst özelliklerinizi bence gizleyin, :)
    Öyle bir başvuru yapın isterseniz.
    Ya nasip dost...
  • quote:

Orjinalden alıntı: was

Başvurduğunuz yerlere, birkaç gömlek "bol" geliyorsunuzdur, ondan...
    Çoğu işyeri, kendilerine müracaat eden "ağır bir" başvuranla karşılaştığında "çuvallar!".
    Bir zaman Laleli'de büromuza sekreter ararken,
    Bulgaristandan Üniversite doktorası olan bir hanım geldi ama işe al(a)madık, böyle birine çay getir-götür kim diyebilir?
    CV'nizdeki bazı üst özelliklerinizi bence gizleyin, :)
    Öyle bir başvuru yapın isterseniz.
    Ya nasip dost...

@Was hocam değerli yorumunuz için size de teşekkür ederim. Fakat ne kadar acı birşey söylediğiniz husus.

@niko_jr, size de teşekkür ederim. Haklısınız söylediklerinizin yanı sıra, son zamanlarda yaşanan ekonomik durgunluğuda işin içine katarsak daha vahim bir urum çıkıyor ortaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Always0007 -- 24 Eylül 2008; 0:09:50 >

• Bu olayı Sinan Aygün anlattı:

Tanınmış bir işveren odası birliği gazeteye büroda çalışacak çaycı alınacaktır diye ilan veriyor. 100 lerce başvuru mektubu arasından bir tanesi ilgi çekiciydi. Çünkü CV nin yanına not iliştirilmişti. Notta:
    "Size karşı dürüst olmam gerektiğini bildiğim için CV imde makine mühendisi olduğumu gizlemedim. Lütfen bu sebepten beni işe almazlık etmeyin. Çok zor durumdayım ve bu işe ihtiyacım var."
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Bu olayı Sinan Aygün anlattı:

Tanınmış bir işveren odası birliği gazeteye büroda çalışacak çaycı alınacaktır diye ilan veriyor. 100 lerce başvuru mektubu arasından bir tanesi ilgi çekiciydi. Çünkü CV nin yanına not iliştirilmişti. Notta:
    "Size karşı dürüst olmam gerektiğini bildiğim için CV imde makine mühendisi olduğumu gizlemedim. Lütfen bu sebepten beni işe almazlık etmeyin. Çok zor durumdayım ve bu işe ihtiyacım var."

Bana bu tip hikayeler gerçekçi gelmiyor açıkcası, tamam durum pek iç açıcı değil elbette fakat bir mühendis çaycılık yapmaya bile boyun eğiyorsa, kendini ciddi anlamda sorgulaması gerekir.
  • ülkede aslında iş çok ama.işçi sıfatına girecek insan yoknasıl yorumlarsınız bilmem
  • quote:

Orjinalden alıntı: Always0007

quote:

Bana bu tip hikayeler gerçekçi gelmiyor açıkcası, tamam durum pek iç açıcı değil elbette fakat bir mühendis çaycılık yapmaya bile boyun eğiyorsa, kendini ciddi anlamda sorgulaması gerekir.

Yapar usta sen hiç merak etme mühendis çaycılıkta yapar.Ben odtü işletme bitiren birini börek satarken gördüm.Torpil,çevre yoksa hiçbirşeysin aldığın diploma kağıt parçası.Bu mühendis olayı kötü oldu tam da bulgaristana inşaat mühendisliğine gitmeyi düşünürken

• kpss varsa memurlar neti takip et.. en kesin çözüm.. birde organize sanayi bölgesi varsa ikametinde oralara git... insanlar yanlış yerde iş arıyor çoğunlukla..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Calpi84

quote:

Orjinalden alıntı: Always0007

quote:

Yapar usta sen hiç merak etme mühendis çaycılıkta yapar.Ben odtü işletme bitiren birini börek satarken gördüm.Torpil,çevre yoksa hiçbirşeysin aldığın diploma kağıt parçası.Bu mühendis olayı kötü oldu tam da bulgaristana inşaat mühendisliğine gitmeyi düşünürken

Hepimiz büyük umutlarla iş hayatına başlıyoruz, ama birçoğumuz istediği işe kavuşamıyor malesef. Daha okul biterken bunun farkında olmak önemli demişti tanıdığım biri...

Kısmetse bu sene okul btiyor, ülke mezunlarına bir tane daha iktisat mezunu ekleniyor... İngilizcemi geliştiriyorum, okul notlarım iyi sayılır prezentıbılım, alakasız işlerde tecrübem var, organizasyon işlerinde tecrübeliyim. Çok hatrı sayılır bir çevrem yok...

Ben işte bu yüzden bu olayları geciktirmek ister oldum, ve sırf bu yüzden yüksek lisans yapmak istiyorum galiba... Allah hekesin bahtını açık etsin. Ama en başta söylediğim şey geçerli sanırım... Çoğumuz istediğmiz tarzda işlerde çalışmayacağız...

İş var ama nasıl iş !!!

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.