Şimdi Ara

Türkiye'de 5G için ilk tarih verildi: Bekleyiş uzun sürecek (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
2
Favori
8.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • midilli'de cosmote nin 5g si varmış.

    ayvalıktan belki çeker 3.5ghz miş frekansı.


    5 sene önce gittiğimde turkcellin 3g si ve 2g si çekiyordu. ayvalık ve ayvacık tarafından :)

  • Haritaya bak. Araplarla avrupa arasinda köpru gibiyiz ama bize hicbir kırıntı düşmemiş
  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    Ezbere değil bugüne kadar hangisi daha kral yatırım yapmışsa o birincidir.

    En orta yatırımı kim yapmışsa ikincidir.

    Yatırım yapmayıp yan gel yatan sonuncudur.

    Nasıl zenginin sonuna kadar zengin, fakirin sonuna kadar fakir olduğu ülkemiz gibi.

    Sonuç şimdiden belli, 1 Tu 2 TT 3 VF.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9A0BECBC3 -- 28 Nisan 2021; 20:46:27 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Forumlarda " Artık 5g'siz telefon almak aptallık " diyen bir güruh vardı yakın zamana kadar. Bu haberden sonra ne oldular çok merak ediyorum. Aynı güruh 5g telefonlara sadece 5g oldukları için fazladan para ödeyıp aldılar ama 2-3 sene sonra 5g kullanmak için o telefonları yenileyecekler çünkü o telefonlar eskimiş olacaklar.( Ülkemizde çok küçük bir kesim telefonunu 5 sene ve fazlası kullanıyor )

  • 3G'de ne olmustu?

    Turkcell hizda birinci, Turk Telekom ikinci, Vodafone sonuncu olmustu.

    4.5G'de ne oldu?

    Yine hizda Turkcell birinci, Turk Telekom ikinci, Vodafone sonuncu oldu.

    5G'de ne olacak?

    Yine aynisi olacak, cunki yatirim yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9A0BECBC3 -- 29 Nisan 2021; 1:31:11 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • volga tuygun V kullanıcısına yanıt
    Hepsinin suan biryerleri sizliyor hocam, daha dereyi gormeden pacalari sivadilar. Hadi bakalim siz aldiniz simdi 10 bin liraya biz alicaz 2023'de 5 bin liraya.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kesinlikle haklısın. " Ulannn! 2023'müüü " diyorlardır... :)))

  • Gigabitler sizin olsun. Bana 4.5G'de yeter. Ama sınırsız verin yeterki ucuz bir şekilde 5 mbps olsa bile razıyım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Turkiye hep geriden geliyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Daha 4g'de adam akıllı hız vermeyi becerebilsinler de ondan sonra 5g düşünsünler..

    türkiye de şu an çok az yerlerde 100 megabit hız ve üstü hız alabiliyorsunuz.


    Ben bandırma da yaşıyorum, en baba 4g oda çok sınırlı bölge de 45-50 megabiti geçmiyor..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-9A0BECBC3

    Ezbere değil bugüne kadar hangisi daha kral yatırım yapmışsa o birincidir.

    En orta yatırımı kim yapmışsa ikincidir.

    Yatırım yapmayıp yan gel yatan sonuncudur.

    Nasıl zenginin sonuna kadar zengin, fakirin sonuna kadar fakir olduğu ülkemiz gibi.

    Sonuç şimdiden belli, 1 Tu 2 TT 3 VF.

    5g gelince vodafone idare eder seviyeye gelecektir.

    gigabit hızların bir önemi yok zaten . 5-10gb kotalı paket satıyorlar halen daha.

  • Biraz daha bekleyip 5.5G'ye geçeceğiz  


     


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi bunun ciddi ciddi yerlisini yapabileceğini düşünür bunlar sonra yumurta kapıya dayaninca o zamana kadar iş koşulan firmalara yahu şuna şöyle bir ek yapıp yasak aşk meyvesi gibi bir şey isterler adım gibi eminim bunlar iktidarda olursa onun adı 5g olmaz en kötü yalandan bir şeyler yaparlar ismini sg falan koyarlar.

    Ayrıca sizin için hiç bir şey değişmeyecek Türkiye'de GB satılıyor hala boğazından aşağı altın dokseniz birilerinin bu ulkede altının değeri azalırsa biz ne satacağız deyip onu da depolarlar.İste yine biraz ilerleme verirler bu 5g furyası oldu e ne oldu tepkisi almayacak kadar ama diğer ülkelerle farkın daha çok açılacağina emin olabilirsiniz.

    Endüstri 4.0'i Almanya küreselcilerin yeni dünya tahayyulune karşı teknolojik gelişimin değiştireceği fikirsel altyapıyi ideolojik olarak ABD'nin doldurmamasi için yaptı kendine bu kadar güvenen adamlar 5g konusunda ABD ve Çin'in elindeyse yerli milli ayaklarını direk geç bizde.

    Olacak belli Huawei kıyameti koparir çünkü Çinliler belli tip yöneticileri çok sever sonra yine ABD'den devam artık ittifaklar dijital dünyayı tamamen ayırma pesindeler çünkü toplanan data rekabette öne çıkarıyor ne kadar çok data varsa o kadar iyi konum alınıyor tıktok algoritması o kadar iyi işliyor toplumun nabzı o kadar iyi tutuluyor.

    Bu 5g'nin asıl önemi sanayi alanında son kullanıcının su anda mevcut hızlar tam verilse yapamayacağı bir şey yok nispeten az yani tabii youtube'da 4k istediğin videoyu tv'de açmayı herkes ister.

    Nedir peki sanayi,de önemi bir fabrikada bütün cihazların haberleşmesi bunların eşgüdümu bakın ping bile önemli bu verinin kablosuz agla toplanması falan bu konuda yetersizlikler var ,5g buna altyapı sagliyor ileride 6g vs. askeriyede mesela bir tümenin bile birbiriyle bağlantıda olması bekleniyor.Daha şimdiden İsrail askeri bir tim nasıl f-35 ile beraber eş güdümlü çalışabilir bundan nasıl avantaj sağlanır ugrasiyor.

    İşte bir uçaktan 30 tane küçük drone atılıyor.Yani bu tahayyül edilen dünya için bu gerekli aslında işte bu altyapı oturduğunda GSMH ne kadar katkı sağlar falan tahminleri var.

    Biz de beceriksizlik alışkanlık olduğu için işler tersten düşünülüyor nasıl olsa olmayacak şeklinde işte 5g gelir de o altyapının getireceği para o maliyete çok zor ulasir o yüzden yan yol bir şey geliştirelim elektrik gelmesin elektrikli alet yok gibi.

    Elektrik gelecek sen de çıkaracaksın işte o araçları üreten bir firma yoksa elektrik geldiğinde herkes Braun alır değil mi kanka zaman önceden yaptın yine yapma.

    Su an İngiltere ihale aşamasında ya da yaptı çünkü tartisiliyordu orada bizimkiler diyor ki seneye ihale bu tür hesaplar her zaman gec kalır isterse adam uzaya çıkacak teknolojiye akla sahip olsun.

    Geç gelecek 6g gelene kadar uyum için daha az zaman olacak üstüne zaten bunların biz de üretime etkisi sınırlı çünkü o kadar teknolojik bir üretim altyapısı yok sonra 6g gelir falan böyle gidiyor işte.

    Nasıl gidiyor böyle işte dünyadan artık geri kalinamayacak bir seviye geliyor o da yani fikirden değil lazım içeride beraber iş yapmak için işte parası neyse veriliyor birileri parasını kazanıyor paralar ülke disine akıyor sonra o altyapı konusunda bir şeyler yapılmıyor geliyor o altyapıyı kullanıyor adam ülke ekonomisini resmen somuruyor.Halka zaten o altyapınin getirdiği şeyler gıdım gıdım veriliyor istense de verilemez zaten çünkü hep cari açık TV,radyo işte kaç sene gecikirse artık.

    Böyle yani işte anca hiç bir şey üretmeyen vampir ithal ikameci şirketlerimize yarar devletimizde tek önemsediği şeyi alır zaten onu halktan alsın gerisi önemli değil benim telefonumu bile günde üç kez reklam amaçlı arayabilir şirketler her yerde 5g haberleri olur normal bir adam ülke beş yılda cağ atlayacak herhalde diye düşünse o atmosferde haksız sayılmaz.

    Bir şey değişmez yani beyler anlıyor musunuz isterseniz 5g'yi ülkede siz yapacak bir şirket kurun değişmez yani operatore altyapı saglarsin o GB satar, hükümete yakın olmazsanız o şirketi beş yıla yıpratırlar,sizi kahraman ilan ederler en ufak lafinizda hain olursunuz.Bunun gibi bakın en az yüz tane sorununuz olur bakın abartmıyorum yüz tane.

    O yüzden 5g gelecek ama gelmeyecek zihniyeti değiştirmek için zihniyeti belirleyecek güce sahip olmanız gerekiyor yoksa zihniyet içinde bogulursunuz.

    O yüzden mesela 5g'nin teorik altyapısının temellerini atanlardan bir Türk burada değil adami Çin'de kırmızı halıyla karşılıyorlar biz de öyle teknoloji meknoloji işlerine girersen yurtdışına gidip gelirsen yüzün sigara dumanından kararmazsa değişik bir şey olursun sevmezler böyle esenler belediye başkanı gibi olacaksın normal oturup kalkan normal bir ses tonu olan adamları bu millet saf,aptal,vatan haini gibi bir şey görür.

    Bekleyiş uzun sürecekmis bekleyin siz umutla bekleyin öyle hemen olursa simarirsiniz sonunda yine ağzınıza bir parmak bal çalarlar daha önce dört kez olduğu gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    X operator 5G'de hedefleri 30 mbps. 4.5G'de 300 vereceklerdi 3 verdiler. 5G 4.5'un 10 katı.
    10x3 30 mbps.

    O konuda bende sinirliyim, gigabit versen ne yazar 10 GB kotan var. Limitsiz olsa 5 mbps'ye razıyım.

    Mesela xcell 10 mbps limitsiz mobil yapsa ve de bunu 80 lirayı geçmeyecek şekilde yapsa direkt ondayım, ama nerde.

    Şimdi derler ketçap mayonezde olsun mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9A0BECBC3 -- 29 Nisan 2021; 1:30:32 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Afrika'da bile mor noktalar var.
    Sokaktaki insan GSM ve internet şirketlerinin Varlık Fonu'nun elinde olduğunun farkında değil. Yanlış insanlara sövüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende345 kullanıcısına yanıt
    Koca sehirde konusamayip, internete 2G hizinda girebilen operator sagolmasin. Birde 5G'den bahsediyorlar, hep bos hep sallamasyon. X bir tek sozunu felan tuttu ama o da elini veriyorsun kolunu kurtaramiyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9A0BECBC3 -- 29 Nisan 2021; 1:29:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Afrika ülkeleri bile 5G'ye geçmiş biz 2023müş, sonra da yağ kuyruğu vardı çay kuyruğu vardı, şimdi yok. yiyim sizin 2023nüzü... Daha çoğu yerde 4G ağı yok, eminim 2025i de bulur bunların geçmesi tabi Almanya kıskanır bu hızla bizi...

  • Vodafone simdiki tt hizlarina gelecektir 5g de

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 3G bile kaç sene geç geldi bu ülkeye. 5G de de acayip geride kaldık.


    Ben yöneticilerin yerinde olsam yeni operatörlere lisans verirdim. 2-3-4 G mevcut ile devam eyvallah. 5G için yeni operatörler olacak kardeşim. Eğer sen mevcut operatör girmek mi istiyorsun o zaman daha fazla teminat vereceksin vb.


    Ulusal Roaming işini ŞART koyarım. Olmazsa olmazdır bu iş. Her yere direk dikilerek fiber çekilerek olmuyor işte. LTE-A bile tel tel dökülüyor merkezi şehirlerin dışına çıktığınız an.


    Vodafone son demlerini oynuyordu bir ara çekilecekti zor ikna edildiler. Doğru düzgün para kazanmıyor VodafoneTR sterlin bazında.


    Son sözüm: BTK bu ülkenin bilgi ve iletişim teknolojileri açısından gelişmesindeki en büyük engeldir.


    NOKTA.

  • volga tuygun V kullanıcısına yanıt
    Ben 2025 te telefon alacaktim bu iyi oldu hem telefon almasam da sony xz premium band 16 destekliyor oda 1000 mbps yukleme 150 mbps indirme

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.