Şimdi Ara

Türkiye Cumhuriyeti Tarih Kulubü (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
316
Cevap
3
Favori
90.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Atatürk'ün Güney ve Güneydoğu bölgesinde ki geri kalmışlığı ortadan kaldırmak için yaptığı yatırımlardan bazıları şöyledir:

01/04/1924 Diyarbakır- Ergani Madeni'nin Devlet tarafından İşitilmesi hakkında kanun TBMM'de kabul edildi.
    17/02/1925 Aşar Vergisi'nin Kaldırılmasına ilişkin Kanun TBMM'de kabul edildi.
    01/03/ 1925 Tütün Rejisi'nin Fransızlardan Alınmasına İlişkin Kanun TBMM'de kabul edildi.
    02/06/1929 Yol ve Köprüler Yapımına İlişkin Kanun TBMM'dc kabul edildi.
    09/06/1930 Tütün Tekeli Hakkında Kanun TBMM'de kabul edildi
    01/02/1932 Ankara'da Birinci Tütün Kongresi toplandı.
    05/04/1934 Diyarbakır- Siirt yolunda Pasur köprüsü açıldı.
    02/07/1934 Fevzipaşa- Diyarbakır demiryolu tamamlandı.
    30/06/1934 Demiryolu Elazığ'a ulaştı.
    10/08/1934 Yolçatı- Elazığ demiryolu hattı işletmeye açıldı.
    24/04/1935 Adıyaman Göksün köprüsü açıldı.
    15/10/1935 Munzur Suyu köprüsü açıldı.
    18/05/1936 Erzurum -Sivas demiryolu hattının temeli atıldı.
    02/09/1935 'de Keban Maden köprüsü açıldı.
    01/11/1936 Yazıhan- Hekimhan demiryolu hattı işletmeye açıldı.
    25/05/1937 Malatya Bez fabrikası'nın temeli atıldı.
    07/06/1937 Hekimhan-Çetin demiryolu hattı işletmeye açıldı.
    01/07/1937 îslahiye demiryolu hattı işletmeye açıldı.
    07/11/1937 Atatürk Tunceli'de Singeç Köprüsü'nü açtı.
    16/11/1937 Diyarbakır- Cizre demiryolu hattının temeli atıldı.
    08/10/1938 Ankara- Erzurum demiryolu hattı Erzincan'a ulaştı
    Atatürk'ün Doğu ve Güneydoğu Politikası ve GAP kitabından..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fetih -- 18 Haziran 2008; 9:53:07 >

• Ekle hemen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Re-1

quote:

Orjinalden alıntı: Özgür Can

Benide eklersen sevinirim

TC Tarih Kulübü yazısını senin yazı tipinde yapmam için ne yapmam lazım?

/>

T.C Tarih Kulübü

[center][image]https://store.donanimhaber.com/bc/93/97/bc9397fc0c7de9eb362b083154ae83fc.gif[/image][/center] 
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_24052542/mpage_1/key_//tm.htm#24054070][color=#FF0000][font="Trebuchet MS"][size=1][b][center]T.C Tarih Kulübü[/center][/size][/b][/font][/color][/link]

• Ekledim herkesi
  • quote:

Orjinalden alıntı: yildize

Türkiye Cumhuriyeti Tarih Kulubü

ben bu resme bikaç yorum yapacam. maalesef cumhuriyetin ilanıyla batılılaşma adı altında dilimiz bazı aydınlar(!) tarafından yozlaştırılmaya çalışıldı. bu resim de bunun acı örneklerinden biri. daha o zaman restaurant yazılmış baksanıza. güzelim Türkçe'm elden gidiyor. yanlış anlamayın resmi görünce biraz düşünmemiz gerekmiyor mu?

• Türkiye Cumhuriyeti osmanlının devamı değildir. osmanlı bilmemkaç ülkeye ayrılmış bir imparatorluktur biz bir ulus devletiz. üniter yapıdayız
    sadece bir kültür mirası vardır. o da Türk halkından gelmektedir. osmanlının gerçek sahibi olmasına rağmen ezilen Türk halkı hakettiğini almıştır.
    osmanlı tarihi TC tarihini kapsamaz
  • Arkadaşlar resimleri koyarken
    [simage][/simage]

Böyle ekleyin.Sayfa geç açılıyor sonra
  • Haklısın superdeve. 2 saate resimler yükleniyor, herkes simage olarak koysun bakmak isteyen tıklayıp girsin
  • Eklermisin
  • Benide eklermisin.
  • TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ

•  Türkiye Cumhuriyeti Tarih Kulubü

c130

konuyu kirletmeyin
  • quote:

Orjinalden alıntı: **OttomanSoldier**

Yahu konunun başlığı Türkiye CUMHURİYETİ Tarihi sen gelmiş Osmanlı'dan Hun'lardan bahsediyorsun..
    BURASI değil..
    Hani öteki kulubun'de kullanıcısıyım ama burada konuyu karıştırmaya çalıştığını hissediyorum ve hoşuma gitmiyor..
    Lütfen mesajlarında T.C. Tarihi olmasına özen göster..

quote:

Orjinalden alıntı: eggy13

Anadolu Türklerinin tarihsel süreci günümüzden geçmişeşöyledir;

* Osmanlı İmparatorluğu
    *Safevi Devleti
    * Anadolu Beylikleri
    * Anadolu Selçuklu Devleti
    * İlk Türk Beylikleri
    * İlhanlılar
    * Harzemşahlar
    * Selçuklular
    * Karahanlılar
    * Uygurlar
    * Göktürkler
    * Büyük Hun İmparatorluğu

konuyu karıştırmak gibi bir düşüncem yok Osmanlıda Türktür selçukluda uygurlurda Türkiye CUMHURİYETİDE bunların hepsi baştan sona TÜRK DEVLETLERİDİR

• @heretic1503

Ben böyle düşünmüyorum sonuçta Hun Türkleriyle bugünkü Türkiye Türkleri arasında ne kadar bağ var ki? Manevi bağ ve ismimizin aynı olmasını saymazsak. Sonuçta şuan üzerinde yaşadığımız ülke Türkiye Cumhuriyeti ve hepsinden önemli ve ayrı tutulmalı diye düşünüyorum

@eggy13

Kardeş senden de rica ederim konuyla alakasız yazılar,resimler gönderme. Sanki ben Türkiye Cumhuriyeti dedikçe sen inadına başka şeyler yolluyorsun. Burada amaç yaşadığımız ülke, geçmiştekiler değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Özgür Can

@eggy13

Türk olmayan Osmanlı padişahı ve yöneticileridir, orduya Türk değil demek zaten hakaret olur. Orhan Gazi'den sonra ki tüm padişahların anneleri yabancı cariyelerdir. Birkaç kuşak sonra Osmanlı Padişahlarında ki Türk kanı yok olmuştur. Devletin üst kademesinde ki çoğu kişide Enderun Mektebinde yetişmiş yabancı devşirmeleridir. Osmanlının Kanuni devrinden sonra bozulmasının nedeni bu devşirmelerdir.

Konuyu dağıttığım için özür dilerim ama arkadaşın büyük yanlışları var;

Yeniçeri ordusu devşirme askerlerden oluşuyordu..Yani Hristiyan çocuklarının eğitilmesiyle oluşmuştur..Yani sizin Türk kanı yoktur dediğiniz padişahlar bile bu insanlardan size göre daha TÜRKtü..Eksik bilgilerle yorum yapmayalım...

Bütün Genetik biliminide yerle bir ettiğinizi belirtmek isterim..Gen frekansları 1-2 kuşakla değişmez...Hem genler hem anne hemde babadan geleceği için ortak bir yapı oluşturur...Ne anneyle aynı nede babayla aynıdır..Yani Türklüğün kaybolması gibi birşey söz konusu olamaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 18 Haziran 2008; 16:49:27 >

• KOMANDO

ortam yumuşasın

• quote:

Orjinalden alıntı: **OttomanSoldier**

Yahu konunun başlığı Türkiye CUMHURİYETİ Tarihi sen gelmiş Osmanlı'dan Hun'lardan bahsediyorsun..
    BURASI değil..
    Hani öteki kulubun'de kullanıcısıyım ama burada konuyu karıştırmaya çalıştığını hissediyorum ve hoşuma gitmiyor..
    Lütfen mesajlarında T.C. Tarihi olmasına özen göster..

quote:

Orjinalden alıntı: eggy13

Anadolu Türklerinin tarihsel süreci günümüzden geçmişeşöyledir;

* Osmanlı İmparatorluğu
    *Safevi Devleti
    * Anadolu Beylikleri
    * Anadolu Selçuklu Devleti
    * İlk Türk Beylikleri
    * İlhanlılar
    * Harzemşahlar
    * Selçuklular
    * Karahanlılar
    * Uygurlar
    * Göktürkler
    * Büyük Hun İmparatorluğu

Yahu tc türk değilmi ne demek istiyorsun sen hadi osmanlıyı geçtim orda bütün türk devketlerinin ismi var sal sal konuşma.

• quote:

Orjinalden alıntı: W

@heretic1503

Ben böyle düşünmüyorum sonuçta Hun Türkleriyle bugünkü Türkiye Türkleri arasında ne kadar bağ var ki? Manevi bağ ve ismimizin aynı olmasını saymazsak. Sonuçta şuan üzerinde yaşadığımız ülke Türkiye Cumhuriyeti ve hepsinden önemli ve ayrı tutulmalı diye düşünüyorum

@eggy13

Kardeş senden de rica ederim konuyla alakasız yazılar,resimler gönderme. Sanki ben Türkiye Cumhuriyeti dedikçe sen inadına başka şeyler yolluyorsun. Burada amaç yaşadığımız ülke, geçmiştekiler değil.

Ne kadar mı bağ var?

T.C. bir anda hop diye gökten inmedi değil mi?Atatürk'te Osmanlı askeri değil miydi sonuçta?

Ayrıca bir T.C. tarihi varsa tüm yönleri ile ele alınmalı.Atatürk ile ilgili bir üst konumuz var zaten,diğer liderleride anlatında tam olarak görelim T.C. tarihini
    @Ottoman Soldier

Beni üye yapın demedim ki bana şartları söylüyorsun?Ben sadece fikrimi belirtiyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: heretic1503

Komple bir Türk Tarihi klübü olsa daha iyi olmaz mı?

Sonuçta birinin sonu-diğerinin başı ve hepsi birbirini tamamlar nitelikte.Böyle tarihi çağlara böler gibi bölmek pek mantıklı gelmiyor bana açıkçası.

Aslında uygun olanı o ama benim gördüğüm bazı arkadaşların geçmişine tahammülü yok, sahiplenmek istemiyorlar, sanki Türkiye Cumhuriyeti geçmişi olmayan birdenbire laboratuar ortamında oluşuverdi.
    Lütfen kimse yanlış anlamasın.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.