Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Türkiye Cumhuriyeti Tarih Kulubü [ Zafer Bayramı Kutlu Olsun ]

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Konu Dışı / Off Topic] >> Konu Dışı >> Türkiye Cumhuriyeti Tarih Kulubü [ Zafer Bayramı Kutlu Olsun ] Sayfa: [1] 2 3 4   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
W

17 Haziran 2008; 14:57:05 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

DONANIM HABER TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARİH KULUBÜ

"BENİM NACİZ VUCUDUM ELBET BİRGÜN TOPRAK OLACAKTIR. FAKAT TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR."

Mustafa Kemal ATATÜRK

Üyelik Şartları :

* Türkiye Cumhuriyeti'ni, devlet ve yönetim şeklini ve onun yüce kurucusuna tam bağlı olan,
* Milli iradeyi sonuna kadar savunan,
* Geçmişten ders çıkarıp geleceğe bakan,
* Herhangi bir ırkçı ideoloji veya dini tarikata bağlı olmayan,
* Altı ilkeyi benimseyen ve Atatürk devrimlerine tam bağlı olan her DH üyesi grubumza üye olabilir..

Arkadaşlar bu konunun da kapatılmaması dileğiyle Türkiye Cumhuriyeti Tarih Kulubü'nü kurmuş bulunuyorum. Şimdi bireysel konuşuyorum ama hep beraber kulubümüzü en demokratik şekillerle yönetelim.

Genel :

* Konuya herkes paylaşımda bulunabilir [ Döküman vs. ] Uygun olurlarsa konuya eklenir.
* Provakatörlere ve provakatif mesajlara geçit yoktur. Şikayet edilecektir.
* Daha güzel imza yapabilcek arkadaş varsa eklesin seçeriz birini
* Kulüpte çeşitli etkinlikler yapabiliriz zamanla, şimdilik bu kadar.

Üyeler :

1. W
2. eggy13
3. kyle007
4. 0nur!
5. sLyyy
6. Crauser
7. AK_47
8. ÖmerÖzdemir
9. Norm4Life
10. SilverQuasar
11. superdeve14
12. helloween
13. manhack
14. Unidad Popular [ İmza için teşekkürler ]
15. hirbag
16. meyan
17. THESHUCK
18. Özgür Can
19. hashus1099
20. FRED BAKER
21. Ademsx1
22. nightmare_26
23. RE-1
24. berkxxxx
25. TuGhAn
26. Fırtınam...
27. Gayipten Gelen Ses
28. CodeWriter
29. mohican
30. zXr
31. Black_Necro
32. darkswordman
33. CooperCrew
34. Sipahi
35. Kül Tigin
36. Oğuzcana
37. yildize
38. Mr.Crab
39. Bellatrix
40. gkhnzn
41. Plan-M
42. yakup13
43. EmRSrL
44. Caglar.1903
45. NakkrazeN
46. vuslat06
47. RaPpErBoY®
48. Fetih
49. clio_TR
50. colddplay
51. mc_avalon
52. **OttomanSoldier**
53. Jeune Ottoman
54. TaskayA.ppb
55. darkfuten
56. ßa®an
57. Kuva-i milliye
58. _LoRDi_
59. blocked
60. EngineerInDefenceInd
61. serious_captain
62. єянαη
63. DarknessAngel
64. .Mirliva.
65. ßaTıKaN
66. ae_
67. schumacher01
68. Alp
69. Börtü
70. Theatre Of Tragedy
71. YalnızEnes
72. ozgurdeniz65
73. umut_58
74. akın48
75. BeFeD
76. xmcraex
77. cidik
78. director
79. FreaKs
80. Ckoc1
81. Auschwitz
82. redrols
83. Mnr980
84. Biruni 3-4
85. Peçito
86. xXxCiLGiNTuRKxXx
87. demirarca
88. cefucsa
89. |brave|heart|
90. sight
91. hakan50cent
92. yildize
93. manhack
94. DarkMourning
95. DeViLThieF
96. necokyar86
97. egemen1903
98. Ottoman_PoweR
99. xXxCiLGiNTuRKxXx

Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın

Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın

ATATÜRK İLKELERİ

Atatürk İlkeleri, çağdaşlaşma yönünü belirleyen ve Atatürk İnkılaplarına temel teşkil eden fikir ve düşüncelerdir. Atatürkçü Düşünce Sistemi içinde birbirine bağlı bir bütün oluşturan Atatürk İlke ve İnkılapları, Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyine ulaştirabilmek için bilimsel düşünceyi esas alan aklın ve mantığın çizdiği yollardır. Bu nedenle Atatürk İlke ve İnkılaplarının felsefesinde yapıcılık, en doğruya, faydalıya yöneliş yatar.

Atatürk İlkeleri, başlangıcından itibaren Türk İnkılabı içinden doğmuş ve onun uygulamalarına yön vermiştir. Atatürkçülük konularını araştıran bilim adamları bu ilkeleri Temel İlkeler ve Bütünleyici İlkeler olarak iki başlıkta toplarlar.

Bu ilkeler, Atatürk’ün devlet anlayışına hakim olan milli devlet, tam bağımsızlık, milli egemenlik ve çağdaşlaşma (medenileşme) hedefinden kaynaklanmaktadır.

Atatürk İlkeleri, önce dönemin tek partisi olan Cumhuriyet Halk Fırkası’nın program ilkeleri olarak benimsenmiştir. 1937’de çıkarılan bir kanunla 1924 Anayasası’na eklenen ilkeler, bu uygulama ile hukuken Türk milletine mâl edilmiştir.

Temel İlkeler

Cumhuriyetçilik
Milliyetçilik
Halkçılık
Laiklik
Devletçilik
İnkılapçılık

Atatürk'ün Bursa Nutku

Mustafa Kemal Atatürk'ün, 5 Şubat 1933 günü Bursa'da yaptığı konuşmadır.

Şubat 1933'ün ilk günlerinde Bursa Ulucami'de toplanan 100 kadar kişi camilerde Türkçe ezan okunmasına karşı bir ayaklanma girişiminde bulunurlar. Ayaklanma kısa sürede bastırılır. Atatürk olayın hemen ardından Bursa'ya gider. Çekirge yolu üzerinde bulunan bir köşkte akşam yemeği yenildiği sırada bir kişi Atatürk’e ayaklanmayla ilgili olarak şöyle diyecek olur: "Bursa gençliği olayı hemen bastıracaktı, fakat zabıtaya ve adliyeye olan güveninden ötürü...". Atatürk'ün hemen konuşmakta olan kişinin sözünü kestiği ve günümüzde "Bursa Nutku" diye anılan konuşmayı yapmıştır.

Bu konuşmayla ilgili olarak Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, "Kemalizm, Laiklik ve Demokrasi" adlı kitabında şu yorumu yorumu yapar: "Tarihte bu sözleri söyleyebilen bir başka devrimci çıkmış mıdır? Başında bulunduğu devletin bile 'zaaf' içinde olabileceğini düşünen, geleceğin siyasal iktidarlardan kuşkulanabilen, ama gençliğe böylesine 'sınırsız' bir güven besleyen, böylesine 'çek' veren, gençliği böylesine 'son çare' olarak gören bir devrimci yoktur! Ve Atatürk, hem gelecek iktidarlar hem de gençlik konusunda yanılmamıştır."

Bursa Nutku Tam Metin :

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, “Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır” demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır. Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek; ama hiçbir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, “demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek” Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haklı ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.” İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!

Türkiye Cumhuriyeti Temel Özellikler

Resmî dil : Türkçe
Başkent : Ankara
Devlet şekli : Cumhuriyet
Yönetim biçimi : Demokrasi
Kurucusu : Mustafa Kemal Atatürk

İmza Kodu :

[center][image]http://img108.imageshack.us/img108/9910/trr33eg5.gif[/image][/center]
[link=http://forum.donanimhaber.com/m_24052542/mpage_1/key_//tm.htm#24054070][size=3][color=#FF0000][font="Trebuchet MS"][b][center]T.C Tarih Kulübü[/center][/b][/font][/color][/size][/link]

Herkese iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W -- 7 Eylül 2008; 18:32:35 >

T.C Tarih Kulübü

Ümmetçiliğe karşı milliyetçilik,Özelciliğe karşı devletçilik,Şeriata karşı laiklik,Padişahlığa karşı Cumhuriyetçilik,Seçikinciliğe karşı halkçılık,Tutuculuğa karşı devrimcilik - “Toros dağlarının tepelerinde tek bir Türkmen evinin bacası tüter halde kalmış ise, ben bu milletten umudumu kesmem, bayrağımı göğsüme sarar, milletimin istiklâli uğruna ölürüm.” Gazi Paşa
eggy13

17 Haziran 2008; 14:58:14 

1071 de geldik buradayız işte burada olacağız yaz

MONGOL
kyle007

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

17 Haziran 2008; 14:58:55 

Yaz hocam

E2180 2.0ghz @ 3.3 ghz (Günlük) ■ ASUS P5K-E WIFI-P35 ■ BALLISTIX 2x1 GB 6400 @ 5-5-5-15 900 mhz ■ ATI RADEON X1900GT ■ HP 22" LCD MONITOR (w2207) ■ WD 250 + WD MyBook 1TB ■ CM RealPower 450W PSU ■ LOGITECH X-540 5.1 + SB 5.1 Live ■ LOGITECH G15 KEYBOARD ■ A4TECH X750F ■ SAMSUNG 20x SATA DVD-RW ■ COOLER MASTER Centurion-T05 @ KyLe mOD

0nur!

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

17 Haziran 2008; 15:00:45 

Yaz hocam yaz

"Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir..."
"Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır."
"Devrimin amacını kavramış olanlar sürekli olarak onu koruma gücüne sahip olacaklardır."
"Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz... Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir."
"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."
eggy13

17 Haziran 2008; 15:07:23 

Anadolu Türklerinin tarihsel süreci günümüzden geçmişeşöyledir;

* Osmanlı İmparatorluğu
*Safevi Devleti
* Anadolu Beylikleri
* Anadolu Selçuklu Devleti
* İlk Türk Beylikleri
* İlhanlılar
* Harzemşahlar
* Selçuklular
* Karahanlılar
* Uygurlar
* Göktürkler
* Büyük Hun İmparatorluğu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eggy13 -- 17 Haziran 2008; 15:08:52 >

MONGOL
W

17 Haziran 2008; 15:07:27 

Ekledim arkadaşlar hoşgeldiniz

T.C Tarih Kulübü

Ümmetçiliğe karşı milliyetçilik,Özelciliğe karşı devletçilik,Şeriata karşı laiklik,Padişahlığa karşı Cumhuriyetçilik,Seçikinciliğe karşı halkçılık,Tutuculuğa karşı devrimcilik - “Toros dağlarının tepelerinde tek bir Türkmen evinin bacası tüter halde kalmış ise, ben bu milletten umudumu kesmem, bayrağımı göğsüme sarar, milletimin istiklâli uğruna ölürüm.” Gazi Paşa
sLyyy

17 Haziran 2008; 15:08:53 

En başa beni ekle hacı

T.C Tarih Kulübü

Aşkımıza nokta koyma,
sana kucak dolusu virgül getirdim...
Crauser

17 Haziran 2008; 15:09:10 

Benide yaz

T.C Tarih Kulübü
AK_47

17 Haziran 2008; 15:13:29 

Bende varım benide yaz

eggy13