Şimdi Ara

Turkcellden 3G hız rekoru 42 Mbps

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Turkcell, 3G teknolojisinde yeni bir hız testi yaparak, mobil ortamda 42,2 Mbps hıza ulaştı.

Turkcell, Polonya ve Avustralya'daki iki operatörün ardından, dünyada 3G'de bu hıza ulaşan üçüncü operatör oldu.

Hız testinin gerçekleştirildiği Turkcell Kartal Plaza'da basın mensuplarıyla bir araya gelen Turkcell Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, test sırasında ulaşılan 42 Mbps hızın şu anda dünyada gelinen en son nokta olduğuna işaret etti.

Terzioğlu, "Bir filmi 2-3 dakika içinde mobil ortamda indirebiliyor olacaksınız. Mobil genişbantın kullanımı çok daha kolaylaşıyor ve çok daha artıyor. A tipi banta sahip olmamız dolayısıyla da bu avantajı daha iyi kullanıyoruz. 3G teknolojisinde bundan sonraki hazırlıklarımız 84 ve 168 megabaytlara yönelik olacak" diye konuştu.

Toplantıda verilen bilgiye göre, 42,2 Mbps hıza ulaşmak için Turkcell şebekesindeki mevcut teknoloji kullanılıyor. Bu hızda kullanıcı çift frekans kullanarak 40 Mbps'ı aşkın hızlara ulaşıyor ve bir aboneye iki taşıyıcı atanan bu sisteme teknik olarak "dual carrier" deniyor.

Bu hızları kullanabilmek HSPA destekli terminallerle mümkün olacak. Bu terminallerin 2010'un 3'üncü çeyreğinde kullanıcıya sunulması öngörülüyor.

HSPA dual carrier sistemi ile 700 megabaytlık bir filmi indirmek 2 dakika 13 saniye, 150 megabayt büyüklüğe sahip 20 dakikalık video 28 saniye, 5 megabaytlık bir sunum 0,95 saniye, 2 megabaytlık bir fotoğraf ise 0,3 saniye sürüyor. Turkcell geçen yılın haziran ayında tedarikçilerinden Ericsson ile yaptığı testlerde Türkiye'de ilk kez 28 Mbps hıza ulaşmıştı.

Aynı yılın temmuz ayında ise 3G'den sonraki teknoloji olan LTE testlerinde ulaşılan hız ise 170 Mbps olmuştu. Toplantıda Turkcell'in 3G'de geldiği noktaya ilişkin de bilgi verildi. Turkcell'in 3G kullanıcı sayısı 2,5 milyona yaklaşırken, bu kullanıcıların 1,8 milyonu 3G ile cep telefonundan internete bağlanıyor.

Turkcell 3G kullanıcıları bugüne kadar cepten toplam 12,4 milyon dakika mobil televizyon izledi. 3G kapsama oranını yüzde 72'ye yaklaştıran Turkcell, 3G'nin ilk ayında, 2G'de 6 yılda kurduğundan daha fazla baz istasyonu kurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevimlican -- 5 Mart 2010; 14:13:31 >

• Helal Turkcele Darısı Mondafone Başına
  • Uff bu hızın telefona veya bilgisayara baz istasyonundan gelirken elektromanyetik dalgaların bizi nasıl daha hızlı bir biçimde öldüreceğini bilmek insanı tedirgin ediyor. Acilen emekli olup köye yerleşmek lazım. Şehirde bu operatörlerin bazından 3gsinden ölüp gideceğiz.
  • helal olsun turkcell'e
  • Forever Turkcel...
  • Show yapmışlar.

Her ne kadar işe yaramayacak bir hız olsada , DÜnya 3g liderinin 7,2 ile hız verdiği yerde 21 ile hız vermek

ve denemelerde 42 ile hız yapmak (vodafone 21 henüz denemelerde) Turkcellin ne kadar dişli bir rakip olduğunu gösteriyor..

TEBRİK etmekten başka bişey düşmez bize.
  • Bir filmi 2-3 dk da indirebilmek bir yere kadar marifet önemli olan 4 gb ı 20 gb yapıp fiyatı aynı tutmak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    superonline 500 Mbps hız sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Turkcell 3g Aydın merkezin yarısında yok daha, ne 42 mbps ii.....
  • uzunca bir süre turkcell in 1gb 3g sini kullandım.şimdi vodafone un 100 mb lık hediyesini deniyorum.
    İstanbul,çoğunlukla anadolu yakasında kullanıyorum.benim denemelerime gore turkcell 3G çok takılıyor ve edge ye çok düşüyor.3G yi turkcell de tanıdığım için bu hız bana iyi geliyordu.
    Ta ki orhan baba yı görene kadar.:D
    vodafone 3G gerçekten hızlı,edge ye bile çok nadir düşüyor ama gel gör ki myvodafone olsun,kullandığın data miktarını öğrenememe olsun kullanıcıya pek güven veremiyor.
  • Show yeni başlıyor beyler bunlar daha başlangıç pahalı olduğu gercek fakat Turkcell teknolojide hep bir adım önde idi ve yine oyle olacaktır @falls dostum hep söylüyorum gün gelir Aydın ve diğer olmayan heryere gelir merak etme ;)

yeter ki abuk vergiler kaldırılsın hem şirketler hem de kullanıcılar karlı çıksın

12.5 milyon dakika tv bile güzel bir rakam 8 saati benden :)))
  • quote:

Orijinalden alıntı: ruf
    uzunca bir süre turkcell in 1gb 3g sini kullandım.şimdi vodafone un 100 mb lık hediyesini deniyorum.
    İstanbul,çoğunlukla anadolu yakasında kullanıyorum.benim denemelerime gore turkcell 3G çok takılıyor ve edge ye çok düşüyor.3G yi turkcell de tanıdığım için bu hız bana iyi geliyordu.
    Ta ki orhan baba yı görene kadar.:D
    vodafone 3G gerçekten hızlı,edge ye bile çok nadir düşüyor ama gel gör ki myvodafone olsun,kullandığın data miktarını öğrenememe olsun kullanıcıya pek güven veremiyor.

Turkcell daha seffaf. btk daha cok takip ediyo turkcelli. digerleri surprizli. avea 4 gb gosterir fatura 6 gb gelir.
  • bu hız testını turkcell in kendi adamlarımı yapmış, yoksa bagımsız bir elektronık muhendislerimi yapmış, kendi yapıp kendi deklare ettiyse kulliyen YALANDIR.
  • ben o rekoru kırdım

• Turkcell 3G benim gittiğim hiç bir yerde çekmezken bu ay geçtiğim vodafone 3g nin çekmediği yer görmedim...

Hız testiymiş peh peh peh... Çekmedikten sonra 1tbps olsa ne fayda...
  • 42mbit henüz müşteriye verilebilecek bir hız değil..turkcellin kendi plazasında özel şartlarda ulaştığı bir deneme hızı...ileride ulaşacağımız hızların habercisi diyelim kaç sene sonra gerçek olur bilinmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mp3DeLiSi

Uff bu hızın telefona veya bilgisayara baz istasyonundan gelirken elektromanyetik dalgaların bizi nasıl daha hızlı bir biçimde öldüreceğini bilmek insanı tedirgin ediyor. Acilen emekli olup köye yerleşmek lazım. Şehirde bu operatörlerin bazından 3gsinden ölüp gideceğiz.

aynen öyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzil

ben o rekoru kırdım

nasıl oldu bu

• Turkcell 3G burada hala çekmiyor!!! O rekor nerde kırılmış acaba
  • Hız iyi ama şu kotayıda yükseltsinler artık.
  • Ya bizim Bahçelievler Siyavuşpaşa'da 2G'si bile çekmiyor , 3G'yi ne yapacağım?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.