Şimdi Ara

Turkcell T10 a.k.a Huawei u8110 Kullanıcıları (Cihaz hakkında herşey) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.174
Cevap
5
Favori
190.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanmn

    evet ayarlari yaptim operator ayarlari gps ayarlari yapildi ama neden olmuyor anlayamadim hala:(


    açık alanda gps programını açıp birkaç dakika bekler misin ?

    hava kapalı olabilir, uyduların görüşünü bozacak ağaçlar ya da binalar olabilir.
  • İlk mesajda, amon ra işleminden sonra bootloader modda açıyoruz demişsiniz, recovery olarak düzeltebilir misiniz. Kurulumu yaptım ve 633mhz hızında çalıştırıyorum. Şu an cihaz gayet iyi. Bir sorun cihazda google maps yok. Menüde bulamıyorum. Markette de arattım fakat çıkmadı. Bir siteden 4.6.0 apk dosyasını buldum fakat onu da yüklemedi. Nasıl yüklenebilir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ankemir

    İlk mesajda, amon ra işleminden sonra bootloader modda açıyoruz demişsiniz, recovery olarak düzeltebilir misiniz. Kurulumu yaptım ve 633mhz hızında çalıştırıyorum. Şu an cihaz gayet iyi. Bir sorun cihazda google maps yok. Menüde bulamıyorum. Markette de arattım fakat çıkmadı. Bir siteden 4.6.0 apk dosyasını buldum fakat onu da yüklemedi. Nasıl yüklenebilir?



    evet amonra'yı kurabilmek için bootloader moduna geçiyoruz. amonra'yı kuruyoruz daha sonra recovery moduna geçiyoruz.
    tamlamayı bölmeden okuyunca 2. aşamanın sonuçlarının; amonra kurulumu ve akabinde recovery moduna geçmek olduğu görülüyor.
    resimsiz yapınca böyle oluyor işte

    quote:

    2- Aşama olarak cihazı recovery moduna geçirip yazılım atmamızı sağlayacak AmonRa yazılımını kurmaktır.

    Uygulamayı burdan indiriyoruz

    http://www.mediafire.com/download.php?wmwmjwwbecj

    Bunun için cihazı bootloader moduna geçiriyoruz.

    Telefon kapalıyken ses kısma tuşu + no tuşu + açma kapama tuşuna basıyoruz.

    Android yazısı gelecek ve ekranda kalacak, bu aşamada kabloyu takıyoruz ve AmonRa yazılımı içerisindeki install-recovery-windows dosyasını çalıştırıyoruz.




  • 8110 guncellemesinide yaptim ama nafile
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanmn

    8110 guncellemesinide yaptim ama nafile



    gps'i nasıl açıp hangi programla denediğinizi aşamalı olarak yazar mısınız ?

    benim yapıpta sizin yapmadığınız farklı birşey var mı onu arayalım.
  • bütün dosyaları indirdim anlatıldığı gibi önce karta kopyaladım en başta anlatıldığı gibi amonra programını telefona kurdum sonra recovery modda açıp eski romu nand kullanarak yedekledim. Sonra tlc dosyasini kurdum, wipe kullanarak eski dosyaları sildim, jit dosyasını kurdum, en son u8110 güncellemesini yükledim. Yaptıklarım sırasıyla bunlar, telefonu açtım ilk önce şebekeyi kullanarak internete bağlanmayı denedim baktım operatör ayarları yapılı değil. Müşteri hizmetlerini arayıp ayarları yaptım, herşey tam olmasına rağmen bağlanmadı wifi bağlanıyor ama. Google maps i açtığımda gps inde çalışmadığını anladım uğraştım her ayarı yaptım ama yinede olmadı...
  • bişey daha soracam sanırım bu şebekeden internete bağlantı ve gps işini halledemeyecez. Servise götürsem bana kaça patlar acaba eski rom u yükletmek?
  • onları açtım ama yine de çıkmıyor bir türlü navigasyonun çalışmasını sağlayamadım hatta ikinci update i de kurdum özellikle gps sorunundan dolayı 2. update in kurulmasını önermiştin. aklında başka bir çözüm önerisi var mı
  • güven arkadaşım aynı sorun bende de var gps ve şebeke üzerinden internet bağlantısı olmuyor. O yüzden servise gidip orjinal rom u yükletmek için ne ücret öderiz acaba diye merak ediyorum.
  • internet ayarlarını yaptığınızda ve cihazı yeniden başlattığınızda internete bağlanmaya başlıyor. Ayarlar şu şekilde,

    http://www.turkcell.com.tr/c/oth/servisyazilimlari/android/samsungi7500/turkcell_android_samsung_i7500_internet_ayarlari.pdf
    http://www.turkcell.com.tr/c/oth/servisyazilimlari/android/samsungi7500/turkcell_android_samsung_i7500_mms_ayarlari.pdf


    Gps'i henüz deneyemedim. Google mapsi açtığımda yukarıda gps simgesi çıkmadı. WM versiyonunda ayarlarda uydu kullan seçeneği vardı bunda bulamadım. Akşam Copilot deniycem, sonucunu yazarım.

    Servis orjinal rom yüklemeye fahiş fiyat isteyebilir. Nand Backup aldıysanız recoery menüden restore edip orjinal roma dönebilirsiniz sanırım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanmn

    bişey daha soracam sanırım bu şebekeden internete bağlantı ve gps işini halledemeyecez. Servise götürsem bana kaça patlar acaba eski rom u yükletmek?



    hocam eski rom'u yükletmeden önce biraz araştırma yapın. o kadar emek verdiniz ve telefonu hızlı bir hale kavuşturdunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanmn

    bütün dosyaları indirdim anlatıldığı gibi önce karta kopyaladım en başta anlatıldığı gibi amonra programını telefona kurdum sonra recovery modda açıp eski romu nand kullanarak yedekledim. Sonra tlc dosyasini kurdum, wipe kullanarak eski dosyaları sildim, jit dosyasını kurdum, en son u8110 güncellemesini yükledim. Yaptıklarım sırasıyla bunlar, telefonu açtım ilk önce şebekeyi kullanarak internete bağlanmayı denedim baktım operatör ayarları yapılı değil. Müşteri hizmetlerini arayıp ayarları yaptım, herşey tam olmasına rağmen bağlanmadı wifi bağlanıyor ama. Google maps i açtığımda gps inde çalışmadığını anladım uğraştım her ayarı yaptım ama yinede olmadı...



    nandroid yedeğini internete yükleyebilir misiniz ?

    başka cihazda düzgün çalışıyorsa ilk mesaja ekleyelim. bende kurulum yaparken yedek almamıştım.




  • bir kurulum yapan resimli olarak anlatsa aslında çok daha fazla kişi sorunsuz olarak geçecektir diye düşünüyorum, birde bu gps sorunu aklımı kurcalıyor oysa ilk mesajdaki videolara bakınca sorun olmadığı gözüküyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mertheper

    bir kurulum yapan resimli olarak anlatsa aslında çok daha fazla kişi sorunsuz olarak geçecektir diye düşünüyorum, birde bu gps sorunu aklımı kurcalıyor oysa ilk mesajdaki videolara bakınca sorun olmadığı gözüküyor



    gps çok güzel ve hassas şekilde çalışıyor hocam.

    kapalı tuttuğunuz bir ayar var büyük ihtimalle.
  • GPS sıkıntısı bende de var, copilot ile açık havada denedim fakat sinyal bulamıyor diyor. Hatta en baştan tekrar wipe edip aynı romu bir kez daha yükledim. Güncellemeleri de kurup tekrar denedim ama sonuç aynı. Herhangi bir ayar da bulamadım.

    Nand backup almış olmama rağmen restore denediğimde e nandroid yolunda dosya bulunamadı diyor. Nandroid klasörünü kurulum yaparken hafıza kartına atmamıştım. Sebep bu veya swap alanı ayırırken kartın formatlanması olabilir. Deneyecek olan var ise swap alanı tanımlamadan önce hafıza kartından yedeği bilgisayara alsın. Bir an önce bir orjinal rom bulsak çok güzel olur.

    GPS ile ilgili bir gelişme elde edebilirsem yazarım.
  • şebeke internet erişimini hallettim sonunda ayarlarda bi eksiklik varmış güç bela buldum kurcalaya kurcalaya, ama gps sorunu umutsuz vak'a gibi sanki.
    evet vidyoyu izlediğim zaman gps in çalıştığını gördüm herşey tamam diye yukledim bende.
    nandroid le orjinal roma geri dönmekte mesele arkadaşlar o da sorunlu belki yedek alırken hata yapmış olabilirim.
    bende şuanda tek sorun gps in çalışmaması. Sanırım u8110 update de bir eksiklik var, bilgisayara yeni takılan donanımı tanıtmak için software yuklerizya bunda sanki gps donanımını telefon tanımıyor diye tahmin ediyorum, umarım çözümü buluruz.
    Ama aklıma takılan, gps in sorunsuz çalıştığını söyleyen arkadaşın yaptığı ama bizim yapmadığımız ne acaba ??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abide85

    Sitede anlatım mevcut arkadaslar şebeke baglantısı olmadan GPS kullanabiliyorsunuz...
    http://www.ctrlpda.com/showthread.php?tid=14647




    arkadaşımız farklı bir forumda kullanışlı bir gps programı paylaşmış. kurdum. gayet güzel çalışıyor.
    türkçe ve detaylı bir program. gps te donanımsal bir problem yoksa tavsiye ederim.
  • http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=8518133#post8518133

    bu rom u geliştiren site vardıya yukardaki adres. Buraya bir gözattım aynı sorunu burada da yaşayanlar olmuş orada bişeyler anlatılıyor ama ingilizcem pek yeterli değil anlayamadım. Aramızda ingilizcesi daha iyi olan arkadaşlar varsa bize yardımcı olabilirler sanırım.
  • akinarcak arkadaşım bişey soracam, yeni romu yukledikten sonra wipe bölümünden eski dosyaları siliyoruzya, orada bikaç secenek var butun seceneklerimi siliyoruz yoksa sadece data/fabrika dosyalarını mı siliyoruz. Ben sadece data/fabrika dosyalarını silmiştim, acaba yaptığımız yanlış burada mı diye aklıma geldi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanmn

    akinarcak arkadaşım bişey soracam, yeni romu yukledikten sonra wipe bölümünden eski dosyaları siliyoruzya, orada bikaç secenek var butun seceneklerimi siliyoruz yoksa sadece data/fabrika dosyalarını mı siliyoruz. Ben sadece data/fabrika dosyalarını silmiştim, acaba yaptığımız yanlış burada mı diye aklıma geldi.



    ben sd kartı da wipe etmiştim. tümden ne varsa.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.