Şimdi Ara

Turkcell Superonline 1000 Mbps hız göremiyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
3.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Konuya dahil olmayan adam kullanıcısına yanıt

Speedtest sonuçları her işletmecide iyi çıkıyor zaten, alternatif hız testi sitelerinden yapınca farklı sonuçlar ortaya çıkıyor.

Bir de büyük dosya indirmeyi dene, kaç ile indiriyor? O şekilde kendin doğru sonucu bulabilirsin hocam

Yanlış anlaşılmasın, her hız testi sitesi gerçek/yanlış sonucu gösteriyor demiyorum. Alternatifleri denemek lazım işte, bunların sunucu uzaklığı, peering anlaşmaları da farklı olabiliyor o sebeple alternatiflerden de kontrol etmek lazım diyorum özetle. Ortalamasını alıp kendiniz bir yorum yapabilirsiniz hızınız ile ilgili

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Turkcell Superonline 1000 Mbps hız göremiyorum

İyi hocam

Google drive vs denersiniz daha sonra.

• Alt tarafı 1 ay kullanacağım zaten 😁

Memnun kalırsanız geçersiniz hocam :)

Bodrumda vanayı kapatmışlar senin gidip açtım güle güle kullan Turkcell Superonline 1000 Mbps hız göremiyorum Turkcell Superonline 1000 Mbps hız göremiyorum Turkcell Superonline 1000 Mbps hız göremiyorum 

• donanımcı123 kullanıcısına yanıt

Turkcell'in hiç aktif FTTH sahası var mı bilmiyorum. Türk Telekom'un da ilk FTTH uygulaması 2007'de Çankaya'da Park Vadi Evlerinde aktif FTTH olarak yapıldığını biliyorum. Tabi sistemi pasife dönüştürmüşler midir yoksa hala faal midir bilemem ancak Turkcell'in hiç aktif FTTH uygulamasını duymadım, aktif olarak sadece FTTB'leri var diye biliyorum.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt

FTTH yani santralden eve kadar fiber turkcell/superonline'da oldukça yaygın şekilde kullanılıyor hatta kullananlardan biri benim, arada hiçbir elektrikli switch olmadan evimden santrale kadar giden fiber yapı mevcut logar altından gidiyor mahalle boyunca belli noktalarda kabloların toplandığı patch'ler mevcut. Elektrik kesintilerinde hiçbir şekilde internet kesintisi olmuyor. 1 gbit hızı kayıpsız alıyorum.

Hatta bizim bölge pilot bölge seçilmişti mersin'de, 2012 yılında türk telekom yanlış hatırlamıyorsam 2013 yada 2014 yılında süperonline fiber gelmişti bina altına. Türk telekom bina altından sonrasını bakır kablo ile ulaştırıyordu vdsl2 altyapı ile ama süperonline direkt fiber kabloyu eve kadar getirmişti. O dönemde eve kadar fiber kablo gelmesi çok düşük gecikme ve kayıpsız tam hızlar mucize gibi birşeydi. Tabi şimdi eski süperonline kalitesi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 9 Kasım 2024; 21:49:37 >

Hocam aktif FTTH derken "faal FTTH" demek istemedim. AON FTTH yani Active Optical Network FTTH'yi kast ettim. Şuan tüm servis sağlayıcılarının kurduğu FTTH altyapıları PON yani Passive Optical Network.

Yani Turkcell'in hiç AON FTTH sahası var mı demek istedim.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt

Ben yanlış anlamışım üstad kusura bakma.

Bireysel kullanımda aon ftth ben hiç duymadım görmedim, ancak büyük kurumsal firmalar kullanıyordur onu.

Estağfurullah üstat ne kusuru.

Benim bildiğim Türkiye'deki ilk FTTH uygulaması AON olarak Telekom tarafından Park Vadi Evleri'ne kurulmuş. Tabi bizzat gidip görmedim.

Kurumsala zaten metro yapılıyor onların da FTTx olarak geçmiyor. Ancak teknik olarak AON FTTH'ye benzer tabi ki.

Hocam switch var mı diye sormuştun da ne olduğunu bilmiyorum ama bizde de elektrik gidince internete bir şey olmuyor mesela. UPS kullandığım için elektrik olmasa da interneti kullanmaya devam edebiliyoruz.

O zaman sizde de aynı şekilde pon ftth var yani uçtan uca fiber bağlantı mevcut bakır bir kablo yok bu durumda fiber sinyali direkt santralden geldiği için santralin elektriği kesilmediği müddetçe fiber sinyali kesilmiyor.

Türk telekom vdsl2 kullanırken bunun acısını çok yaşadım, bina altına kadar fiber geliyordu fakat burada elektrikle çalışan fiber patch switch mevcuttu aslında 2-3 sene sıkıntı olmadı akü mevcuttu dolabın içinde elektrik kesintisinden etkilenmiyorduk sonrasında muhtemelen aküler ömrünü tamamladı ve her elektrik kesintisinde bizim internette gidiyordu. Kaç defa telekom ile görüşüp şu dolabın akülerini yenileyin dedik ama ipleyen olmadı.

Vallahi bilmiyorum hocam bakır vs kablo nedir. Bina girişinde Superonline kutusu var oradan fiber kabloyu odama kadar çektiler kullanıyorum öyle. Peki upload hızımın düşük olması bana ne gibi bir sorun yaratır ileride olur da 500 veya 1000 Mbps pakete geçecek olursam? 940/24 değerleri var şu an.

Şu an hediye bir paket kullanıyorsanız onunla ilgili olabilir, daha yüksek paket hızlarına geçildiğinde anlaşılır ancak. 940 download hızı alınıyorsa upload hızı da alınır verilen hız limitine göre download upload birbirini etkilemiyor çünkü fiber bağlantılarda fakat operatörlerin upload hız limiti var tabi, 500 mbit hızım bana verilen upload hızı da 50 mbit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 10 Kasım 2024; 12:29:27 >
    Hatırlamıyorum ama normal 100 Mbps pakette de yine bu kadar upload hızım vardı sanırım. Ara sıra YouTube'a video yüklüyorum çok da beklemiyorum gerçi ama bunun dışında bir şeyi etkilemiyorsa sorun yok.

Dosya yükleme işlemleri haricinde upload hızının internet kullanımınıza çok büyük etkisi yok upload v.s. yapmıyorsanız, canlı yayın yapmıyorsanız 5 mbit upload hızı bile yeterli, önemli olan download hızı. Çünkü normal bir internet kullanımında veri iletiminden çok veri çekimi yapıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 10 Kasım 2024; 13:27:8 >
    Anladım hocam teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.

• Birebir aynı sorunu yaşıyorum nasıl çözdünüz acaba Turkcell herhangi bir sorun bulamadı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.