Şimdi Ara

Turkcell Superbox 4.5G Evde İnternet ★ANA KONU★ (558. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.890
Cevap
134
Favori
205.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 556557558559560
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kapanıyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

Superbox 20 mpbs sınırsız üyesiydim, mart 2021'de taahhütüm bitecekti. Bölgeme VDSL geldiğini görünce Turkcell'i aradım, cayma bedeli ödemeden Ocak ayında Superonline VDSL'e geçirdiler. Superbox modemini yurtiçi kargoyla Turkcell'e yolladım, hiç şubelerine gitmeden halloldu. 35 mpbs lik pakete geçtim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swiltord -- 28 Ağustos 2021; 15:25:52 >
  • swiltord kullanıcısına yanıt
    vdsl geçiş paketleri süperonline da pahalı, ben türk telekom 50mbps için ayda 110 tl ödüyorum aynı paket 140 tl...geçen sene hesaplamıştım 1000 tl kar'ım oluyordu ama hocam modeme kadar kablom eskiydi kopma yaşıyordum gelen ekip yapmacığını düşünüp türk telekoma abone oldum ta ufak kutudan eve kadar sıfır kablo çektirdim hatta o kabloyu pencere kenarından(uydu kablo girişi vardı) modeme kadar döşediler cat5 ile modeme giriş yaptılar inan bir senedir hiç kopma yaşamadım bunu süperonline için gelen türk telekom elemanların yapacağını zannetmiyorum işte kalan bir sene süperonline oğlana tahsis ettim derslerini çalışsın diye son bşr ay kapattım....zaten süperbox veya diğer internet çeşitleri olayı bitti eve fiber geldi olay bitmiştir darası olmayanların, ben 50mbps kullanıyorum fakat saha dolabı eve yakın olduğu için 100mbps alabilirsin diyorlar ama 50mbps yetiyor bana ve aileme yani herkes mutlu...

• 2,5 yıldır Superbox 20 Mbit sınırsız tarife kullanıyorum (aylık 207 TL), 2 gün önce Türk Telekom VDSL'e geçtim. Az önce Turkcell Müşteri Hizmetleri ile görüştüm; 6 ay daha taahhütüm var, cayma bedeli olarak 800 TL + vergiler (100-120 TL) + sonraki faturalar vs 1000-1200 TL'yi bulur dediler. 6 ay daha parasını ödeyip Superbox kullanmak daha mantıklı.

• Merhabalar İstanbul Arnavutköy’de oturuyorum. Taşındığım site yeni olduğu için henüz altyapı yok ama Türk Telekom müdürlüğü ile görüştüğümde 4 aya fiber altyapı gelecek dediler. Daha uygun olduğu için redbox bağlattım henüz 4-5 gün oldu ama akşamları internet resmen yok gibi. Acaba superboxa mı geçsem diye düşünüyorum ama akşamları yine aynı sıkıntıları Yaşar mıyım sizce? Şu anda 1mb bile alamıyorum. Bir de Vodafone da 1 sene sonunda cayınca sadece 220 lira cihaz bedeli çıkıyor. Turkcell’de adresime fiber gelse bile 24 ay fatura ödemek zorunda mıyım? Vodafone da 14 günlük cayma hakkım var sizce bu süreçte ne yapmalıyım deneyimli arkadaşlar yardımcı olursa çok mutlu olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2,5 yıl Superbox kullandım, hızınız tamamen oturduğunuz yerdeki internet kullanımıyla ilgili. En yoğun internet kullanımı akşam saatlerinde olduğu için internet yok gibi bir duruma gelebiliyor, demek ki altyapı yetersiz. Ben de bir kaç ay aynı durumu yaşadım, sonra düzeldi; demek ki altyapıyı geliştirmişler. En sağlıklısı bölgenizde Superbox kullanan birine sormak olacaktır. Aboneliğinizi taahhüt bitiminden önce kapattırırsanız sadece cayma bedeli ödersiniz. (Eğer Superonline Fiber'e geçerseniz cayma bedeli ödemezsiniz) Turkcell Müşteri Hizmetleri ile görüştüm; 6 ay daha taahhütüm var, cayma bedeli olarak 800 TL + vergiler (100-120 TL) + sonraki faturalar vs 1000-1200 TL'yi bulur dediler. Benim için 6 ay daha parasını ödeyip Superbox kullanmak daha mantıklı; çünkü eski müşteriyim, 20 Mbit sınırsıza ayda 207 TL ödüyorum; şu anda 15 Mbit sınırsız 599 TL. Sizin için en iyisi Vodafone müşteri hizmetleriyle görüşüp kesin bir cevap almak.

• Superbox a geçsen bile kaliteli şebekesi kaldırmadığı için hızı otomatik 2 Mbps ye çekiyorlar gece 00:00 dan sonra hızlanıyor

• Akşam yoğun saatlerde telefondaki Turkcell hattımdan hız testi yaptığımda 12 MB civarı hız alıyorum. Superboxta da bu hızı alabilirsem eğer ciddi bir şekilde geçmeyi düşünüyorum. 100 GB kotalı paketi idare ettiği kadar kullanacağım çünkü Vodafone da hizmeti hiç kullanamıyorum. Bir de Türk Telekom’un fiber getirdiği yerde superonline adsle geçiş yapabilir miyiz bilginiz var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow_78

Akşam yoğun saatlerde telefondaki Turkcell hattımdan hız testi yaptığımda 12 MB civarı hız alıyorum. Superboxta da bu hızı alabilirsem eğer ciddi bir şekilde geçmeyi düşünüyorum. 100 GB kotalı paketi idare ettiği kadar kullanacağım çünkü Vodafone da hizmeti hiç kullanamıyorum. Bir de Türk Telekom’un fiber getirdiği yerde superonline adsle geçiş yapabilir miyiz bilginiz var mı?
    %99 aynı hızı alamazsınız. Ben turkcell hattımdan 40 mb hız alırken superboxtan 2-3 aldığımı bilirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen hafta çarşamba günü turkcell bayisinden superbaxı iptal edip hattı kapatmıştım... bugün akşamüstü saat 17 mesaj geldi...on gün içinde modem ve sarj vede diğer parçaları teslim etmessem 1000 tl faturaya sansıyacak diyorlar... yarın ilk işim modemi teslim etmek

• arkadaşlar bu cihazları başka hat ile kullanan var mı? normal telefonlara göre daha yüksek hızlar alınabiliyor mu yoksa telefon ne alıyorsa onu mu alıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: __kadıköyRAP__

arkadaşlar bu cihazları başka hat ile kullanan var mı? normal telefonlara göre daha yüksek hızlar alınabiliyor mu yoksa telefon ne alıyorsa onu mu alıyor?

Bu cihazlar başka hat ile kullanılıyor ama Superbox'a ait cihazlar kullanılamıyor.

• Sentez* kullanıcısına yanıt

Huawei aynı model turkcelle ait olmayanı alsam sinyal gücü daha yüksek olur mu normal bir telefona göre?

• __kadıköyRAP__ kullanıcısına yanıt

Piyasadaki tüm modemleri deneyen birisi olarak, en guclu cekim gucune sahip huawei b535 2. 618 3. B525 4. Zte olarak siralanabilir. B535 gercekten cok guclu bir cekimi var telefonun cekmedigi 1 dis cektigi yerlerde full cekebiliyor panelde rssi degerleri de saglikli olarak gordum. Telefona göre her zaman 1 tik daha fazla hiz verir modemler. Sebekenin iyi cektigi yere konumlandirirsaniz telefona gore 3 kat 5 kat daha fazla hiz verebilir. Mesela ben evin icinde 2100mhz bandini goremiyorum telefonda, ama modem görebiliyor. Bundan kaynakli modemler her zaman bir gömlek ustundedir telefona gore. Keske huawei cpe 5g pro 2 gelse turkiyeye , tum modemlere gore cekimi daha iyi olucagina eminim. Cunki 5g telefonlarin antenleri 4g li telefonlara gore 1 tik daha iyi oldugundan modemde de bu fark iyice acilcaktir.

• astanca111 A kullanıcısına yanıt

teşekkürler hocam. Peki bu alcatelin ufak modelleri var mv40v, onlar da telefondan bir tık önde midir?

• __kadıköyRAP__ kullanıcısına yanıt

Onlarda band birlestirme olmadiği için cok verimsiz kaliyor. Örnegin 900 mhz bandina baglanip kalir 2100 1800 gibi ek bandlara baglanamaz. Yada 1800 e baglanir kalir. Cekimleri telefona gore 1 tik daha iyidir. B535 modem almanizi tavsiye ederim.

• astanca111 A kullanıcısına yanıt

çok teşekkürler hocam, değerli bilgiler.

• modemi gidip elden teslim ettim böylece süperbox maceram bitti ayrıca ekssiz teslim alınmıştır mesajı geldi...

• quote:

Orijinalden alıntı: efem-35

modemi gidip elden teslim ettim böylece süperbox maceram bitti ayrıca ekssiz teslim alınmıştır mesajı geldi...

Hocam modemi nereye teslim ettiniz?

Turkcell bayisine mi?

• mckoy kullanıcısına yanıt
    hayır hat kapandığı gün ve saate telefonuna mesaj geliyor…onların belirlediği süperonline bayisine götürüyorsun eleman getirdiğin modem ve parçaları inceleyip onay veriyor..
    not: sistemden düşüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efem-35 -- 2 Eylül 2021; 12:15:38 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 556557558559560
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.