Merhaba, memlekette altyapi max 31 hiz. superbox alacagim ama catiya koymak istiyorum disarida dursun evdeki wifilere switchden dagilsin, Unifi urunleri begeniyorum kullaniyorum yurt disinda, yazin gelirken getirmek istiyorum, 3 adet urun var,mobile router industrial istiyorum anteni en iyi o ceker gibi, kullanan varmi calisir mi yoksa illa turkcellin verdigi superboxumu kullanmak zorundayim ? tesekkurler ![]() |
Turkcell Superbox 1TB, kendi superboxumu kullanabilirmiyim ? UBIQUITI UNIFI

-
-
Superbox Go, Cep Magnet gibi data hatlarında öyle limitler yok ama ev interneti olarak satılan Superbox ve Magnet tarifelerinde sadece size verilen modemle ve sınırlı bir konumda kullanma hakkınız var diye biliyorum.
Ek olarak bahsettiğiniz ürünler için bu ürünlerin Türkiye’de IMEI kaydı olmadığı için limit olmayan bir hat kullandığınız durumda bile her sene ilk sim kart okumasının ardından 4. Ayın sonunda cihaz kullanıma kapanır.
Öneri yaparsam da bence verdikleri modemi kullanın, çekim gücü için de güçlü antenler alıp modemlerin ek anten girişlerine bağlayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-99BBC08B3 -- 3 Nisan 2025; 22:50:23 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tesekkur ederim bilgi icin,
Superbox Tak Çalıştır 4.5G 1 TB, CAT12 modem diyor, daha yuksek bir hiz paketi varmi acaba ?
ve 2 resimdeki fiyatlar cok karisik hangisi dogru??
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cemilaw -- 4 Nisan 2025; 2:6:57 >
-
İlki güncel fiyatlar, diğerleri önceden taahhüt yapanlar için geçmiş tarifelerin güncel fiyat bilgisi.
CAT meselesi çok önemli değil bence. Bence CAT 6 yani 300Mbps modem var o bile gayet yeterli zaten baz istasyonları pek yüksek hız vermiyor. Sadece Huawei modem alın ona dikkat edin, ZTE falan güzel değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-99BBC08B3 -- 4 Nisan 2025; 3:22:9 >
Platinum 150gb kullandigimdan aramistim bi sordum ve 375Mbps a kadar hiz verebiliyoruz demisti. Cat 11 veya 12 almam lazim gibi, Huawei varsa isterim. Son bir sorum, bu tak calistir paketi icin 1tb hakkimi doldurdugumda hangi ek paketler var bilginiz var mi ?ucretleri ile birlikte(turkiyede olmadigimda guvenlik kamerasi aylik 500GB kullaniyor kendi zaten ve oraya gittigimde anca 1tb falan kullanirim toplamda, buyuzden 500gb paket alip turkiyeye gittigimde ek paket alarak daha ucuza geirebilirim diye dusunuyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cemilaw -- 4 Nisan 2025; 13:29:5 > -
CAT 12 alicam gibi cunku upload 100-150 yapabiliyormus sanirim,2 modem mevcut sadece, ZTE daha iyi gibi cat12 olan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cemilaw -- 4 Nisan 2025; 14:48:5 > -
Seçim şansı verilirse B618 baya güzel modem. Bende B535 var o da gayet güzel sorunsuz. ZTE nin CAT6 olan modeli baya kötü ama CAT12 olanı nasıl bilmiyorum.
Ama bu CAT meselesine bu kadar takılmanızı gerektirecek kadar yüksek hız alabiliyor musunuz ki? Benim bölgemde baz istasyonu 40-50Mbps veriyor örneğin, hiçbir yerde de 200 üstü bir hız görmedim bölgeler çok nadir. Bölgede hız çok iyi diyorsanız mantıklı olabilir sadece.
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-99BBC08B3Seçim şansı verilirse B618 baya güzel modem. Bende B535 var o da gayet güzel sorunsuz. ZTE nin CAT6 olan modeli baya kötü ama CAT12 olanı nasıl bilmiyorum.
Ama bu CAT meselesine bu kadar takılmanızı gerektirecek kadar yüksek hız alabiliyor musunuz ki? Benim bölgemde baz istasyonu 40-50Mbps veriyor örneğin, hiçbir yerde de 200 üstü bir hız görmedim bölgeler çok nadir. Bölgede hız çok iyi diyorsanız mantıklı olabilir sadece.
80 ustu gorunuyordu normalde telefon ile ama suan bilmiyorum hizlari, ZTE Cat12 alip harici anteni catiya kurarsam iyi olur gibi. En azindan kotu hava sartlarinda iyi ceksin. zaten wifi ozelligini kapaticam, Unifi Express gibi birsey alip kopru yapmak istiyorum oluyorsa.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cemilaw -- 4 Nisan 2025; 15:13:20 > -
Poynting XPOL-2-5G (A-XPOL-0002-V3-03)
Bu anten iyi mi sizce yoksa 360 derecelik mi almak lazim, Usak/Esme ilcesi icin
-
Evde Türk Telekom çekiyorsa altyapısı olmayan evlere 15mbps sınırsız magnet tarifeleri vardı aslında 1TB kota yerine ona da bakabilirsiniz. Türk Telekom çekmiyorsa mecbur kotalı olur ama ona birşey yapılmaz.
Harhangi bir Router kullanabilirsiniz ethernet ile bağlayıp, ben de öyle kullandım. Anten olarak bence çok abartı bir şeye gerek yok, modeme uyumlu ortalama bir şey yeterli, hatta hiç olmasa da olur ben kullanmadım mesela ama bölgede çekim gücü düşük ise fayda ettiğini duydum.
Anten aldın mı nasıl bende süperbox modemler için anten araştırıyorum ancak pek güvenemiyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X