Şimdi Ara

Turkcell lumia 820 cayma bedeli ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba ben interneti içinde lumia 820 almışdım 3 aydır ödüyorum ama şimdi elimde biraz nakit varken kapatıp kurtilim diyorum cayma bedeli ne kadar bilginiz varmı acaba

birde aslında cayma bedeli diye birşey yok diye bir yazı okudum ama bilginiz varsa bu konuyada bi açıklık getirirseniz sevinirim

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu’nun 13.04.2010 Tarih ve 2010 / DK – 10 / 233 Sayılı “Taahhütnamelerde Yer Alan Cezai Şartlar” konulu bir kararı vardır.

Söz konusu bu karara göre; bir GSM operatörünün sözleşmeden cayan şahıs ya da kurumdan ceza bedeli adı altında bir bedel talep etme hakkı yoktur.

Üstelik bu kararın tüm GSM operatörleri için bağlayıcı olduğunu da söylemek gerekir.

Yine bu bedeller GSM operatörü tarafından verilen herhangi bir teslim ve hizmetin karşılığını teşkil etmediğinden KDV hesaplanması, herhangi bir iletişim hizmetinin karşılığını da teşkil etmediğinden ÖİV hesaplanması oldukça hatalı bir uygulamadır.

Buna göre; GSM operatörleri tarafından gönderilen böyle bir fatura ile karşılaşıldığında öncelikli olarak faturanın 6762 Sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre GSM operatörüne iade edilmesi, iade edilen bu faturanın GSM operatörü tarafından iptal edilmemesi halinde de, yasal hakların aranmasını tavsiye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grozny -- 17 Şubat 2014; 17:55:17 >

• Tarifenizde aldığınız indirime göre değişir hocam,3 aydır ödeme yapıyorsanız,3 çarpı indirim bedeli + cihaz bedelini ödersiniz son faturanıza yansır..Böyle diye biliyorum..
    Müşteri hizmetlerini ararsanız size net cayma bedeli söylerler.

Orijinalden alıntı: Simitci01

Tarifenizde aldığınız indirime göre değişir hocam,3 aydır ödeme yapıyorsanız,3 çarpı indirim bedeli + cihaz bedelini ödersiniz son faturanıza yansır..Böyle diye biliyorum..

hocam şimdi editledim yazıyı aynı anda sizde yazmışsınız cayma bedeli birşey yokmuş sanırım gerçekde bu konuda bilginiz varmı acaba

Orijinalden alıntı: Grozny

quote:

Tarifenizde aldığınız indirime göre değişir hocam,3 aydır ödeme yapıyorsanız,3 çarpı indirim bedeli + cihaz bedelini ödersiniz son faturanıza yansır..Böyle diye biliyorum..

hocam şimdi editledim yazıyı aynı anda sizde yazmışsınız cayma bedeli birşey yokmuş sanırım gerçekde bu konuda bilginiz varmı acaba

Tam bilgim yok ama hattınızı faturasıza çevirir ya da başka bir oparatöre taşırsanız sözleşmeden caymış oluyorsunuz.
    Ben de tahattüt iptal ettim o zaman hattımı taşımıştım ve hesapladıgım şekilde geldi son faturam.

Söz konusu bu karara göre; bir GSM operatörünün sözleşmeden cayan şahıs ya da kurumdan ceza bedeli adı altında bir bedel talep etme hakkı yoktur.

Bu kural doğru olabilir ama oparatörler tarifeler üzerinden tahatüt yapınca indirimli bedel oluyor.Atıyorum A tarifesi fiyatı tahattüt varken 25tl, tahattüt yokken 35tl.İşte siz sözleşmeyi iptal ettiğiniz zaman size o aradaki 10 tl bedeli,kullandıgınız ay olarak hesaplayarak faturaya gönderiyorlar..Artı olarak sizin 3 ay ödediğinizi düşünürsek 21 ay tarifeye ek ödediğiniz cihaz bedelini tek seferde göndermiş oluyorlar..Oparatör cezai bedel olarak göndermez de,tarife indirim bedeli olarak yine o parayı sizden alır.

Yazdıklarım kendi başıma gelenler 1 yıl kadar önce,kural değiştiyse bir fikrim yok hocam sizi yanıltmış olmayayım.

• quote:

quote:

quote:

Tam bilgim yok ama hattınızı faturasıza çevirir ya da başka bir oparatöre taşırsanız sözleşmeden caymış oluyorsunuz.
    Ben de tahattüt iptal ettim o zaman hattımı taşımıştım ve hesapladıgım şekilde geldi son faturam.

Bu kural doğru olabilir ama oparatörler tarifeler üzerinden tahatüt yapınca indirimli bedel oluyor.Atıyorum A tarifesi fiyatı tahattüt varken 25tl, tahattüt yokken 35tl.İşte siz sözleşmeyi iptal ettiğiniz zaman size o aradaki 10 tl bedeli,kullandıgınız ay olarak hesaplayarak faturaya gönderiyorlar..Artı olarak sizin 3 ay ödediğinizi düşünürsek 21 ay tarifeye ek ödediğiniz cihaz bedelini tek seferde göndermiş oluyorlar..Oparatör cezai bedel olarak göndermez de,tarife indirim bedeli olarak yine o parayı sizden alır.

Yazdıklarım kendi başıma gelenler 1 yıl kadar önce,kural değiştiyse bir fikrim yok hocam sizi yanıltmış olmayayım.

Peki indirim bedelini kesin olarak nasıl öğrenebilirim bilginiz varmı ? turkcell online işlemlerde 82*7 ay toplamda 574 tl ödemem kaldığı yazıyor, tabi bu sadece cihaz bedeli. kullandığım tarife ve internet hariç

ek olarak siz bu durum karşısında tüketici mahkemesine başvurdunuzmu yada bu konuda bi araştırmanız oldumu acaba

• quote:

quote:

quote:

quote:

Peki indirim bedelini kesin olarak nasıl öğrenebilirim bilginiz varmı ? turkcell online işlemlerde 82*7 ay toplamda 574 tl ödemem kaldığı yazıyor, tabi bu sadece cihaz bedeli. kullandığım tarife ve internet hariç

ek olarak siz bu durum karşısında tüketici mahkemesine başvurdunuzmu yada bu konuda bi araştırmanız oldumu acaba

Hocam tüketici mahkemesine başvuramam gerekmedi ki.Sonuçta ben kendim bilerek sözleşmemden caydım, faturama ne kadar ücret geleceğini bilerek, nitekim de öyle oldu..Ekstra bir bedel ödemedim.

Size Aldığınız tarife indirimi ve telefon ücreti dışında ekstra bir cezai bedel gönderirlerse faturada o zaman başvurmalısınız Tüketici Mahkemesine..Onun dışındaki tutarları ödemek zorundasınız..

Hangi tarifeyi kullanıyorsunuz şuan da turkcell sitesinde hala bulunuyorsa kampanya belki ne kadar ödeyebileceğinizi söyleyebilirim.Ama en sağlıklısı müşteri hizmetlerini arayın,size net olarak ne kadar ödeyeceğinizi söyleyecektir.Böyle daha kolay öğrenebilirsiniz ne kadar ödeyeceğinizi.

• Aldığn indirim yazar faturanda "mesela" cihaz 100lira ama sana 87 liraya verdi diyek aldığın indirim 13 lira olur
    3 ay kullandın x 13 lira indirim aldın : 39lira ettimi
    cihaz normalde 100lira (indirimsiz) x 7 ayın kaldı : 700lira dimi
    ödeyeceğin tutar 739 lira olur
    böyle hesaplayabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Turkcell cayma bedeli?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.