Şimdi Ara

Turkcell E-Sim Rezilliği… 7 gündür hattımı kullanamıyorum. Kimse çözüm bulamıyor. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
1
Favori
31.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bende de aynı sorun vardı. Truphone ile e-sim aldım, simleri kendi arasında değiştirdim bi türlü olmadı. BTK'yı aradım, telefon numarsı ile imei eşleştirdiler sorun çözüldü. Telefon pasaporta kayıtlı, bundan dolayı sadece kendi adıma kayıtlı hatları kullanabiliyorum. Bazen yeni hat alımlarında yada hat devir işleminden sonra BTK'nın sistemlerine düşmüyormuş.

  • asukrumercan A kullanıcısına yanıt
    2 ay geçmiş ama eklemek isterim, her imei numarasının ayrı süresi var. Telefondaki tüm imeiler süre dolunca banlanmaz, yalnızca kullanılan imei banlanır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuya faydası olur mu bilmem ama. Turkcell Fiziksel Sim ve Turkcell E Simli 2 hattı da sorunsuz kullanabiliyorum iPhone XS cihazımda. İkincil hat olarak da Turkcell E Sim sorunsuz çalışıyor.

  • Ben de yukarıda çok fazla kirlilik gördüm. Arkadaşlar BTK matematiksel işler yok şöyle olursa böyle olur gibi bi durum yoktur.


    BTK der ki TR sınırları içinde herhangi bir imei kayıtsız durumda şebekeye/operatöre sinyal yollarsa otomatik olarak 120 günlük yasal kullanım süre başlar. BTK imeiyi tanır ve deadline koyar. 120 gün tamamlanınca imei sistem tarafından dışlanır. Sistem imeinin ait olduğu telefon neyse onun yalnızca serisini modelini belirleyebilir. Seri no ayırt edilemez.


    E-sim alanı kullanıldığında da bu durum birebir aynı işler. Sim/esim kullanılabilir tüm soket ve dijital bölümler için ayrı imei numarası tanımlanır. Mac adresi gibi eşsizdir.


    BTK siz Esim mi kullandınız fiziksel mi aynı cihaz mı incelemez. İmeiye bakar. Aksi sürdürülebilir bir şey olmadığı için düşünülemez. Hatta bu noktada şunu bile yapabiliyorsunuz, BTK imei kayıt esnasında 3 imeiye kadar kayıt alanı verir sizlere. Yalnızca telefonun modelini görebilir. Siz oraya IP14PM A2896 imeisi yazdığınızda sistem bunu görür. İkinci imei alanına ikinci bir IP14PM A2896 imeisi yazarsanız sistem bunu ayırt edemez. İki farklı telefonun yalnızca birer sim alanı kayıt olur. Fakat BTK bunu tek cihaz olarak ele alır. Fakat yasal değildir, yapılması hem kullanıcı açısından saçma hem de devlet tarafından illegal olarak ele alınır. Yarın sistemde yapılacak bir değişiklik ile anında ortaya çıkabilir. En basitinden aynı telefonda bulunması gereken 3 imei şebekeye aynı anda farklı noktalardan sinyal yollarsa bum ifşalanırsınız. Bu yüzden bu açık kullanılmamalıdır.


    Bunun şuanlık bir dijital denetim mekanizması yok, bu yüzden insan gücüyle yapabilir fakat sistem açısından buna ayıracak insan gücü bu işlemi yapanları sistem dışı bırakmaktan daha sorunlu ve maliyetlidir. BTK bu olayı bilmiyor mu, farkında değil mi? Tabi ki biliyor fakat bu işlemi en nihayetinde kaç kişi yapıyor ki? Çekilen derde sistem açısından değer mi? IP14PM alan kişi 3bin verir kaydını yaptırır zaten. Genel konuşuyorum ama bu noktada da yaptırmayan da çok dert değil. Sistem için yaptıran yeterli. Fakat tüm bunlar şuanda geçerli ve illegal olarak ele alınabilir çünkü bir açık abuselanıyor.


    Sonuç olarak sistem böyle idare edilir sistemin suistimal edilebilir her noktasını kontrol edemezsiniz. Yönetimde bunlar göz ardı edilebilirdir. Göz ardı etmeyi ancak her iki kişiden birisi bu yöntemi kullanırsa ve herkes tarafından bu açık abuselanırsa o zaman açık kapatılır. Öyle 10 kişiden 1 kişiyle uğraşsalardı ohooo ülkeyi kim yönetecek..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morgoth Draqe -- 12 Aralık 2022; 1:54:26 >




  • Morgoth Draqe kullanıcısına yanıt

    Vay güzel numaraymış, iki telefonu bir telefon olarak kaydetmek.   


    Renklerinin de aynı olması lazım herhalde. Vergi tek bir imei numarası için ödeniyor zaten, aynı model ve renk de 3 telefon bile kaydedilir bu sisteme göre.   

  • asukrumercan A kullanıcısına yanıt
    Burada çok dillendirmemek lazim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maaart -- 11 Aralık 2022; 21:2:11 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • maaart M kullanıcısına yanıt

    İnsan neye üzülüyor... Yıllardan beri körfezde çalışıyorum, burada fakir ülkelerden gelen birsürü insan var ama hiçbirinin ülkesinde böyle bir uygulama yok. Hepsi burada kullandıkları telefonu alıp kendi ülkelerinde gayet rahat kullanıyorlar. Bir tek bizim ülkenin ekonomisi mi dışarıdan telefon getirince batıyor anlamak mümkün değil.


    Dünya ayrı bir yere gitti, biz hala 70'li, 80'li yılların gümrük duvarları ile uğraşıyoruz sanki.

  • selamlar şöyle bir sorunum var yaşayan oldu mu?


    iPhone 13 pro Almanya’dan aldığım telefonumu 2 imei’yi de yazarak pasaportuma kayıt ettirdim. Bugün fiziksel hattımın yanında e-sim kurulumu yaptım ama e-sim aktif olduğu anda hem fiziksel hattım, hem e-sim sinyal yok diyor. E-sim’i hücresel ayarlardan kapattığım anda fiziksel hattın sinyali geri geliyor. Vodafone bizde sorun yok diyor. Sorun ne olabilir?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorun bende de oldu ve çözemedim çözebilen varsa yardımlarını beklerim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maaart M kullanıcısına yanıt

    Ne yazık ki öyle değil duruma göre fiziksel sim imei 2 yi de kullanabiliyor.

  • Frank Sinatra kullanıcısına yanıt
    Hahahahah

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • maaart M kullanıcısına yanıt

    Biraz ölüyü diriltmişim yeni fark ettim 😂


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bir rezillik değil olabilecek nadir bir durum ve size denk gelmiş. Operatörlerin 60-70 milyon abonesi var hepsinin bir derdini çözmeye çalışsalar. Yani yuzde 100 müşteri memnuniyeti ile batarlar.

    Hatalar deneme yanılma yolu ve tecrübe ile genel olarak çözülür. Sizden sonra bir kaç kişi de daha tecrübe edilip deneyerek çözüme ulasilinca o da sıradan bir problem galiba gelecektir.

    Ama her istediğiniz olmadı diye bu bir rezillik olmuyor. Bende istediğimi karşı firmadan alınca bazen sinirleniyorum ama karşı tarafın bir iş akışı, kuruluş amacı var. O da para kazanmak :)

    Not : Turkcell'den beklentinizi çok yüksek tutmayın. Teknoloji üreten, satan bir firma değil. Ama iyi kopyalar. Bütün bu teknolojiler ithal. Onlarda biraz yabancı :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Biz esim deneyimleyecek kadar parayı bulamadık daha. O yüzden yorum yok

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yine bir angry ergen vakası var

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

  • < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.