Şimdi Ara

Turkcell BIS ve ekstra ücretlendirme....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
20.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Blackberry Bold'um için dün BIS aboneliğimi açtırdım. Sağ üstte EDGE yazısı büyük harflerle görünüyor ve Internet Browser üzerinden internete giriyorum. Telefona kurduğum veri aktarımı yapan programlar: Viigo, Gmail, Google Maps ve BOLT. Bildiğim kadarıyla bunların yaptığı veri aktarımı için ek ücret ödemiyor olmam gerekiyor. Hatta Turkcell'in yeni aldığı karara göre yaptığım hiçbir veri aktarımı için ücret ödemiyor olmam lazım, WAP üzerinden yapıyor olsam bile. Eğer henüz bu geçerli değilse ne zaman geçerli olacağını söyleyebilir misiniz?

Fatura kesim tarihim 29'uydu ve 29'unda güncel tutarım doğal olarak 0.00TL olarak gözüküyordu ancak o tarihten itibaren ne telefonla konuştum ne de mesaj gönderdim. Şu anda güncel fatura tutarım 2.67TL olarak görünüyor.

Henüz oldukça düşük ancak neden arttığını bulmazsam ay sonunda büyük boyutlara ulaşabilir.

Teşekkürler.

University of Illinois at Urbana-Champaign (Computer Science)

• Sevgili SSH,

11 Mayıs tarihinde seninde belirttiğin gibi "Turkcell Sınırsız BIS ve BES paketine sahip kullanıcılar Mayıs 2009 itibari ile BlackBerry Sınırsız Tarifelerine Internet ve Wap kullanımları da dahil edilmiştir. " lansmanı yapılmıştır.

Belirttiğin programlardan yaptığın veri alışverişleride bu pakete dahildir. İlk fatura kesiminden sonra eğer tahmininden fazla bir tutar çıkarsa faturada araştırılması için fatura itirazı oluşturabiliriz.

Gönül rahatlığı ile blacberry ni kullanmanı tavsiye ederim.

Teşekkürler.

Orjinalden alıntı: shiva

Sevgili SSH,

11 Mayıs tarihinde seninde belirttiğin gibi "Turkcell Sınırsız BIS ve BES paketine sahip kullanıcılar Mayıs 2009 itibari ile BlackBerry Sınırsız Tarifelerine Internet ve Wap kullanımları da dahil edilmiştir. " lansmanı yapılmıştır.

Belirttiğin programlardan yaptığın veri alışverişleride bu pakete dahildir. İlk fatura kesiminden sonra eğer tahmininden fazla bir tutar çıkarsa faturada araştırılması için fatura itirazı oluşturabiliriz.

Gönül rahatlığı ile blacberry ni kullanmanı tavsiye ederim.

Teşekkürler.

Cevabın için teşekkürler shiva.

Sadece doğrulama olsun diye soruyorum: 1 aylık (taahütsüz) sınırsız BIS aboneliği için de geçerli değil mi bu?

• Paketin taahhütlü olup olmadığının önemi yok. Tüm sınırsız BB modelleri için geçerli.
  • @shiva blackberry yi modem olarak kullanip bilgisayardan internete girmek icin kullandigimizda eskiden ayri bir ucretlendirme oluyordu. simdi bu wap ve BIS apnlerinin birlesmesinden sonra durum ne bilgin var mi? bilgisayara baglayip internete girmekte artik odedigimiz paketin icinde mi yoksa ayrica mi ucretlendirilir kesin bir bilgin var mi?
  • Kesin bir bilgi : cihaz üzerinden herhangi bir veri transferi yani wap, gprs veya internet hepsi sınırsız paket dahilinde. PC den de internete bağlansan extra bir ücreti yok. Ancak 3 gb sınırı söz konusu sınırsız aboneliklerde o na dikkat etmek lazım. Gprs veri sayacı programı var onu kallanabilirsin.

www.blackberry.gen.tr

İkinci el bir BB almak istiyorum fakat internet özelliklerini kullanabilmem için BIS aboneliği yaptırmak zorunda mıyım?
    Örneğin Turkcell'in 100mb'lık paketine abone olmam yeterli değil mi?..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cm_strider -- 8 Haziran 2009; 0:22:22 >
    Daha Fazla Göster
  • @cm_strider Hayir maalesef yeterli degil. Butun ozellikleri kullanabilmek, mail alip gondermek, facebook, msn gibi programlara baglanabilmek icin BIS data planini actirman gerekmekte.

Diger o yapacagin aylik 50 mb vs gibi ucretlendirilen internet abonelikleri ile sadece webde surf yapabilirsin. Onun haricinde hicbir seye baglanamazsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: shiva

Kesin bir bilgi : cihaz üzerinden herhangi bir veri transferi yani wap, gprs veya internet hepsi sınırsız paket dahilinde. PC den de internete bağlansan extra bir ücreti yok. Ancak 3 gb sınırı söz konusu sınırsız aboneliklerde o na dikkat etmek lazım. Gprs veri sayacı programı var onu kallanabilirsin.

www.blackberry.gen.tr

bu gerçek değilmi ?? artık internete bilgisayardan baglanınca extra ücret alınmayacakmı?? iyimiş aklımda olan tek soru buydu aslında birde cm_strider arkadasımızın dediği gibi sadece internet paketlerine üye olmak istiyordum e-mail okadarda önemli değil benim için sitelerde gezebilmek için istiyordum BIS olmazsa baska ne gibi eksiklikler olur push mail haricinde?mesela msn internet paketi aboneliğiyle kullanılmıyormu? yada facebook için ayrıca bir uygulamamı var BB de?

• turkcell internet sitesinde baktımda hala bu konunun dogrulugunu onaylayan bi konu göremedim , hem BB modem olarak kullanıldıgında extra ücretle ücretlendirilir diyor. bilgisi olan varmı acaba? sınırsız aboneliğe 40 lira diyor ..
    The phone so big, smaller phones orbit around it...
  • quote:

Orjinalden alıntı: vyc

interenet siteside doğruluyor fakat ücret olarak kdv ötv dahil 30 lira diyor sınırsız yukarda 49 demiştiniz.

Eğer 12 ay taahütlü alırsanız KDV ÖTV dahil 30TL.

• BIS kullanmaya başlamamın üzerinden tam bir fatura dönemi geçti, faturam geldi ancak faturama yansıtılmamış. Blackberry.net'in yanında ücret 0TL olarak belirtilmiş ancak BIS Sabit Ücreti veya benzeri bir girdi yok. Bir ay denemek için taahütsüz açtırmıştım ancak 40TL'yi yansıtmadılar faturaya.

İyi bir şey ancak gelecek ay ikisi birden yansır mı? Turkcell'in gözünden kaçacağını sanmıyorum.

• Arkadaşlar şu anda taahhütsüz en iyi BIS tarifesi hangi şirkette?
    Avea, Vodafone ve Turkcell BIS servislerinde kalite olarak farklar var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertcelik

Selamlar hocam şimdi benim öğrenmek istediğim şudur telefonuma MSN Messenger yükledim...Şimdi bunu açamıyorum BB 9700'da...Bunun için BİS mi lazım???

Normalde lazım değil, çok pahalıya mâl olsa da kullanabiliyorsunuz ancak bazı BB'lerde sorun oluyor ve BIS olmadan MSN messenger kullanılamıyor. Her türlü BIS almanızı tavsiy ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: SSH

quote:

Selamlar hocam şimdi benim öğrenmek istediğim şudur telefonuma MSN Messenger yükledim...Şimdi bunu açamıyorum BB 9700'da...Bunun için BİS mi lazım???

Normalde lazım değil, çok pahalıya mâl olsa da kullanabiliyorsunuz ancak bazı BB'lerde sorun oluyor ve BIS olmadan MSN messenger kullanılamıyor. Her türlü BIS almanızı tavsiy ederim.

Forumdan arkadaşlar yan uygulamalarıyla o sorununda halledibileceğini söylediler.

quote:

tavsiyene kulak asacağım teşekkürler

Orijinalden alıntı: snsnc

quote:

quote:

Forumdan arkadaşlar yan uygulamalarıyla o sorununda halledibileceğini söylediler.

Yan uygulamalardan kastınız nedir? MSN messenger alternatifleri mi?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.