arkadaşımın babasına mesaj gelmiş bu numaradan işte yok kontor kazandınız bu no yu arayarak kontorunuzu alabilirsiniz demiş oda inanmış heralde aramış bu numarayı kredi kartı bilgilerini filan istemişler vermiş buda 200 lira yı 7 taksite bölmüşler ilk 2 ayı çekmişler 5 ay kalmış bunu nasıl iptal ettirecek yardım istediler benden bende size başvurdum
Geçende banada geldi o mesaj, aradım banada aynı şeyleri söyledi, güzel ve tatlı dille kredi kartı bilgileri sordu. Tabi bende yiyecek göz olmadığı için; kardeşim ben kartla kontör yükleme talimatı falan vermek istemiyorum ki, talimat vermeden yükleyin hediyemi dedim, telefondaki abaküs kafalı ve bu konuları iyi bilmeyenleri kandırıp paralarını gasp etmeye programlanmış yaratık bir anda tatlı dilliğini kaybedip sinirlendi :) Kanıdıramadı ya beni, ondan sanırım. Dikkatli olmak lazım. İptal işlemini bankanıza dilekçe ile yapabilirsiniz diyecem ama eğer hattınıza kontör yüklendi ise banka başvurunuzu kabul etmez. Zira hizmeti almışsınız ve geri verme şansıznı da yok. Ama yinede bi bankanızı arayın isterseniz. Birde şu var, bu tür çakkal insanlar ve kuruluşlar bu işemi sadece 1 defaya mahsus yapmıyor, yani otomatik talimak veriyorlar ve, bu yüklenen süre bitiminde aynı işlemleri kartınıza tekrar yansıtabilirler.
polise gitsin sonrada bankaya gitsin iptal ettirsin yardımcı olurlar
Aynı konuda benim bir kaç günce "Mobil Operatörler/Turkcell" bölümünde sorduğum soru ve cevabı:
quote:
Orijinalden alıntı: fusem
quote:
Orijinalden alıntı: muRTah Arkadaşlar bir sorum olacak, yardımcı olursanız memnun olurum:
Kayınvalidem 755 88 88 nolu telefondan sürekli aranıyor ve arayanlar ona bütün kişisel bilgilerini (anne kızlık soyadı, kendisinin kızlık soyadı, doğum tarihi, doğum yeri v.s.) doğru olarak ilettikten sonra "520 TL hediye kazandınız. Bunu alabilmeniz için çalıştığınız bankalardan birine ait bir kredi kartınızın ilk 4 rakamı hariç geri kalan 12 hanesini bildirin. size hediyenizi verelim" içerikli bir konuşma yapıyorlarmış. Annem (kayınvalidem) de bu bilgiyi vermiyor ama o kadar çok aranmış ki beni aradı "evladım nedir bu" diye. Ben de numarayı (755 88 88 ) aradım "tl yukle . com" diye bir yer çıkıyor bu numaradan.
Anneme "bu bilgileri çalıştığınız bankalardan alıyoruz" demişler. Annem de çalıştığı bankaları aramış "böyle böyle oluyor bu bilgileri sizden mi alıyorlar" diye Bankalar da bunun mümkün olmadığını söyleyip, "bu tür bilgileri, eşiniz/çocuğunuz gelse bile kesinlikle vermiyoruz" demişler.
Bu olay nedir? Ne değildir?
Bilgisi olanlar paylaşırsa memnun olrum. Teşekkürler. Saygılarımla.
vergi levhalı dolandırıcılık..
tanımadığı numaraları açmasın ve kredi kartı varsa bilgilerini kimseye söylemesin