Şimdi Ara

Türkçedeki En Uzun Kelime 70 Harfli!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
16.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • antique nerden buldun ya onu? çok komikmiş.eğer gerçekse extra komik ama photoshop gibi?
  • mu-vaf-fa-ki-yet-siz-leş-ti-ri-ci-leş-ti-ri-ve-re-me-ye-bi-leş-ti-ri-a-la-ma-ya-bi-leş-ti-ri-sı-ça-ma-ya-bi-leş-ti-ri-u-za-ta-ma-ma-ya-...............................-bi-le-cek-ler-imizden-miş-siniz-cesine 70 harflik kelime yaptım,guinesse girdim..muvaffak oldumcasına sevindim..
    mu-vaf-fa-ki-yet-siz-leş-ti-ri-ci-leş-ti-ri-veremeyebile-bi-le-me-yen-ler tekrar okusun,mu-vaf-fa-ki-yet-siz-leş-ti-ri-ci-leş-ti-ri-ve-re-me-me-yebi-le-cek-ler lütfen soru sormayın.....ver-di-ri-ve-re-bi-len bi tanıdığım yok...
  • Bu ne yahu
  • "mu-vaf-fa-ki-yet-siz-leş-ti-ri-ci-leş-ti-ri-veremeyebile-bi-le-me-yen-ler tekrar okusun" kısmı cok saglam olmuş yaw hehe!
  • "Çekoslavakyalılaştıramadıklarımızdanmıydınız"ın devri sona erdi çünkü zaten çekoslovakya çeko-slovakya olarak ikiye ayrıldı hatta çek kısmı 2005te ülkenin ismini chesko olarak değiştiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezilvezir -- 11 Ekim 2004, 2:06:01 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: johnny

quote:

Orjinalden alıntı: AkRaeP

mu-vaf-fakiyet-siz-leş-ti-ri-ci-leş-ti-ri-ve-re-me-ye-bi-le-cek-ler-imizden-miş-siniz-cesine

bu arada bu da biraz yanlış olmuş. hecele demiş, ama türkçe'de bi hecede iki sesli olmaz. sadece tek sesli olur.
    mu-vaf-fa-ki-yet-siz-leş-ti-ri-ci-leş-ti-ri-ve-re-me-ye-bi-le-cek-le-ri-miz-den-miş-si-niz-ce-si-ne
    evet bu sefer oldu.

O Kadarını Bizde Bilioruz ama Ben Okunabilir Derecede Ayırmıştım Seninki Yine Okunmuyor
  • Bu nebiçim türkçe şu TDK.'da durup durup ortaya bişey atıyor yani.İşte"bakın biz çalışıyoruz,sandığınız gibi boşuna değiliz"demek içinmi bunları ortaya atıyor ;yoksa "Türkçe öğrenilmesi en zor dil"kanununu pekiştirmek içinmi anlayan varsa banada anlatsın...
  • İnsan ister istemez diyesi geliyo
  • la cezve önce üslubunu bi düzelt,efendi ol,ondan sonra yaz ne yazacaksan.

türkçenin kurallarına uyduktan sonra her kelime türkçenin içinde yer alır.ama bu yabancı dilden direkt apartma değildir şimdi yapılan yok brunch yok bye şebeklikleri gibi,ses uyumlarına ve türkçe yazımına uydurursun toplumda benimserse türkçenin içinde yer alır.
    ayrıca türkçenin en büyük özelliği yüzlerce ek cümlecikle bir kelimeden bir çok başka kelime türetmesidir.
    o kelimede teorik olarak doğrudur,yanlışı yok yani ama günlük hayatta kullanılması zor tabii.
  • quote:

Orjinalden alıntı: red a!ert

quote:

Orjinalden alıntı: AkRaeP

mu-vaf-fakiyet-siz-leş-ti-ri-ci-leş-ti-ri-ve-re-me-ye-bi-le-cek-ler-imizden-miş-siniz-cesine

HELAL AMA BİRAZ YANLIŞ OLMUŞ AMA BİRİ DÜZELTMİŞ

• quote:

Orjinalden alıntı: stuka

la cezve önce üslubunu bi düzelt,efendi ol,ondan sonra yaz ne yazacaksan.

türkçenin kurallarına uyduktan sonra her kelime türkçenin içinde yer alır.ama bu yabancı dilden direkt apartma değildir şimdi yapılan yok brunch yok bye şebeklikleri gibi,ses uyumlarına ve türkçe yazımına uydurursun toplumda benimserse türkçenin içinde yer alır.
    ayrıca türkçenin en büyük özelliği yüzlerce ek cümlecikle bir kelimeden bir çok başka kelime türetmesidir.
    o kelimede teorik olarak doğrudur,yanlışı yok yani ama günlük hayatta kullanılması zor tabii.

bunların cevaplarini ustte yazdik zaten... hayır yazdıklarında yanlıs..

"ses uyumlarına ve türkçe yazımına uydurursun toplumda benimserse türkçenin içinde yer alır."

bilmeden yaziyorsun aslanım, kendinle celisiyorsun muvaffakiyet turkce kurallarina uymaz..

aynı seyleri soylemekten ve sacmalamaktan vaz gecip kabul etsen bil ki yuceleceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 7 Ocak 2005, 4:07:28 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Taurus

Bu nebiçim türkçe şu TDK.'da durup durup ortaya bişey atıyor yani.İşte"bakın biz çalışıyoruz,sandığınız gibi boşuna değiliz"demek içinmi bunları ortaya atıyor ;yoksa "Türkçe öğrenilmesi en zor dil"kanununu pekiştirmek içinmi anlayan varsa banada anlatsın...

saygıdeger vatandas, bunları tdk cikarmiyor bir grup maymun tdk nin sayginligini azaltmak icin bunlari tdk cikariyor diye ortaya atiyor. millet te cukka atliyor

BUNLARI TDK ÇIKARMIYOR!!!!
    "muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesine"
    "çok oturgaçlı götürgeç"
    "ulsal düttürü"
    "gök konutsal avrat"

BUNLARIN HİÇ BİRİ TDK TARAFINDAN ÇIKARILMAMIŞTIR!!!
    BUNLAR DİL DEVRİMİ DÜŞMANLARI TARAFINDAN ORTAYA ATILIYOR AMAÇ TDK NIN SAYGINLIĞINI AZALTMAK:

simdi benim koplo teorileri ureten salak bi herif olduğumu düşüneceksiniz. tdk nın düşmanı kim olabilir ki yada tdk nin niye düşmanı olsun ki. diye düşüneceksiniz ama araştırın görün. mesela bu topic i açan elemanın olayı hangi gazeteden aldığına bakarak başlayın...

tekrar ediyorum:

BU SAÇMALIKLARI TDK ÇIKARMIYOR!!!!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 13 Ekim 2004, 13:01:04 >

• Gerçekten TDK'nın böyle saçma işler yaptıgına inanlar var mı ya? Arkadaşlar insanlar oraya kelime uydurmak için gelmiyorlar ya daha ciddi işleri var...Valla 70 küsür harfli kelimede bana pek kelime gibi gelmedi..Bu kelimede (iddiaya göre) bana göre TDK'nın parmağı yok
  • küllüyen yakan
    ne biçim kelime lan o öle

muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesine
  • gereksiz bi topic
  • VERDİĞİN BİLGİLER İÇİN TEŞEKKÜRLER...
  • cezve
    sakin ol beybi
  • hehe! yakarım bu forumu hoca...
  • Ondan korkuyom zaten
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.