Şimdi Ara

türkçe yazım yanlışları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya bu lanet konuyu nasıl yapıyoruz bir mantığı varsa söyleyin arkadaşlar hangi birini ezberleyeceğim bir sürü çıkıyorlar. Harf olarak hatalı olanları biliyorum misal inisiyatif gibi ama hangisi ayrı hangisi birleşik kestiremiyorum. Bi arkadaş anlam kayması oluyorsa birleşik yazılıyor dedi başta hep doğru çıkıyordu onu yaptığımda sonradan o da çoğu şeyde işlememeye başladı. Bu konu sağolsun her denemede 2 yanlış çıkarttırıyor bana şu an en son çare tüm kelimeleri duvarlara yapıştırmaya başladım mantık bilen varsa söylerse sevinirim.

• 2 kelimeden sonuncusu veya her ikisi birden anlamını kaybediyorsa bitişik yazılır mesela köpek balığı. köpek balığı gerçekten de bir balık yani anlam kaybına uğramadı onun için ayrı yazılır. Başta işe yarayıp sonra işe yaramamasını anlayamadım belki de kelimeleri fazla derin düşünüyosundur ya da taktik olmadığı için her kelimeyi bu yöntemle yapmaya çalışıyosundur bilemedim. ama cidden bu konu için fazla taktik yok sadece bikaç tane var :

1) Baş- her zaman birleşik yazılır. Başsavcı,başkomutan,başöğretmen (Baş gövdeden ayrılmaz diye kodla :d)
    2) Sever- her zaman birleşik yazılır. Vatansever,hayvansever,sanatsever ( Sevenler ayrılmaz )
    3) Yollar ayrı (Kara yolu, deniz yolu , hava yolu.)
    4) Renkler her zaman birleşik. (Camgöbeği,aslanağzı vs.. )
    5) Renk adlarıyla kurulan bitki hayvan falan bitişik. ( akağaç,karadut,yeşilbiber..)

aklıma gelen şimdilik bu kadar , binlerce kelimeden yine biraz tutturmana yardımcı olur

ezber dışında fazla yapabileceğin bir şey yok, çok fazla değişik kelime var (yeşilzeytin bitişik, siyah zeytin ayrı.. bu çeşit çok uyuz kelime var kilit olanları ezberle diğerleri de dua et bildiklerinden gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: cicikus23

2 kelimeden sonuncusu veya her ikisi birden anlamını kaybediyorsa bitişik yazılır mesela köpek balığı. köpek balığı gerçekten de bir balık yani anlam kaybına uğramadı onun için ayrı yazılır. Başta işe yarayıp sonra işe yaramamasını anlayamadım belki de kelimeleri fazla derin düşünüyosundur ya da taktik olmadığı için her kelimeyi bu yöntemle yapmaya çalışıyosundur bilemedim. ama cidden bu konu için fazla taktik yok sadece bikaç tane var :

1) Baş- her zaman birleşik yazılır. Başsavcı,başkomutan,başöğretmen (Baş gövdeden ayrılmaz diye kodla :d)
    2) Sever- her zaman birleşik yazılır. Vatansever,hayvansever,sanatsever ( Sevenler ayrılmaz )
    3) Yollar ayrı (Kara yolu, deniz yolu , hava yolu.)
    4) Renkler her zaman birleşik. (Camgöbeği,aslanağzı vs.. )
    5) Renk adlarıyla kurulan bitki hayvan falan bitişik. ( akağaç,karadut,yeşilbiber..)

aklıma gelen şimdilik bu kadar , binlerce kelimeden yine biraz tutturmana yardımcı olur

ezber dışında fazla yapabileceğin bir şey yok, çok fazla değişik kelime var (yeşilzeytin bitişik, siyah zeytin ayrı.. bu çeşit çok uyuz kelime var kilit olanları ezberle diğerleri de dua et bildiklerinden gelsin
    Çok teşekkürler. Mesela bak "yanı başı" ayrı yazılıyor ama bu neden ayrı anlamıyorum yani anlam kayması olabilir eğer ayrı yazarsam bitişik yazsam ne güzel olacak ama saçma işte.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.