Şimdi Ara

Türkçe Oyunlar hakkında (23 Studios) Gran Turismo 5, KillZone 3, Start the Party, Mount&Blade, Trine (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
3
Favori
65.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kronokrator

Kusura bakma Semih arkadaşım, fakat ARAL var olduğu sürece bu forumdaki herkes shopto ya da GG'den oyun almaya devam edecektir.

Herhangi bir tekno marketin rafıda fiyatlar shopto yada GG fiyatlarını bulmaz ise yurtdışından alımlar devam eder.

Zira shopto da vergi ödüyor, ingiltere'de de vergi var. ARAL'ın aç gözlülüğüne Sony göz yumuyor. Müşterisine sahip çıkmıyor. An itibariyle durum bu. Oyunların Türkçe olup olmaması sanıyorum ki ps3 sahiplerinin %50'si için çok önemlidir (benim için değil). Emeğinize saygım sonsuz. Ama fiyatlar böyle olursa oyunların Türkçe olmasının çok önemseneceğini sanmıyorum. Yani Türkçe olayını önemsiyen insanlar için asıl öncelik fiyatlar olur yinede. Demek istediğim bu.

God of War'ın fiyatı spotçularda daha pahalıydı. Siz hiç takip etmiyorsunuz galiba güncel olayları?

KZ3 ve GT5 fiyatlarının da ucuz olacağını söyleniyor. 100 lira civarında olursa zaten spotçudan ucuz olacaktır, dolayısıyla almamanız için hiçbir neden yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wassermann

quote:

Kusura bakma Semih arkadaşım, fakat ARAL var olduğu sürece bu forumdaki herkes shopto ya da GG'den oyun almaya devam edecektir.

Herhangi bir tekno marketin rafıda fiyatlar shopto yada GG fiyatlarını bulmaz ise yurtdışından alımlar devam eder.

Zira shopto da vergi ödüyor, ingiltere'de de vergi var. ARAL'ın aç gözlülüğüne Sony göz yumuyor. Müşterisine sahip çıkmıyor. An itibariyle durum bu. Oyunların Türkçe olup olmaması sanıyorum ki ps3 sahiplerinin %50'si için çok önemlidir (benim için değil). Emeğinize saygım sonsuz. Ama fiyatlar böyle olursa oyunların Türkçe olmasının çok önemseneceğini sanmıyorum. Yani Türkçe olayını önemsiyen insanlar için asıl öncelik fiyatlar olur yinede. Demek istediğim bu.

God of War'ın fiyatı spotçularda daha pahalıydı. Siz hiç takip etmiyorsunuz galiba güncel olayları?

KZ3 ve GT5 fiyatlarının da ucuz olacağını söyleniyor. 100 lira civarında olursa zaten spotçudan ucuz olacaktır, dolayısıyla almamanız için hiçbir neden yok.

hocam SCE'nin oyunları uygun fiyatlı gelsede piyasa payları aral'ın elindeki oyunlar gibi değil... EA, Ubisoft gibi firmaların oyunlarını hala diğer ülkelerden alıcaz ve bu firmalar türkiye potansiyelini göremeyecek... arkadaşın dikkat çekmeye çalıştığı konu bu... vergi konusunu da hep diyorum, sony vergi ödemiyor mu? avrupa ülkelerinde vergi yok mu? diye... neyse, çok da tartışmaya girmeyim...

• tamam hocam ona bisey demiyoruz zaten. çıkış fiyatları gow gibi olursa sıkıntı yok. herkes alır. fakat su da bi gercek gow halen türkiyede sony centerlarda 99+kdv. shopto da daha ucuz suan.
  • bunca mesajdan sonra çıkan anafikiri yazıyorum.eğer bizden aral ile başetmemizi yada oradan oyun almamızı söylüyorsalar.çıkarmasınlar türkçe oyun, hatta hiç düşünmesinler bile.eğer oyunlar sony nin yaptığı gibi makul fiyatlardan çıkacaksa desteğimiz daimdir.biz aralla başedemeyiz ama sony ile iyi geçiniriz.aralı aradan çıkarsın önce o firmalar sonra istesinler isteyeceklerini.
  • Tamam çok güzel açıklamışsınız fakat,türkiye'de oyun oynamak,bu işle uğraşmak hobi gibi görünmüyor,"aman oyun oynuyo çocuk gibi işte" oluyor.Zaten milletin gelir durumu belli.İnsanlar istedikleri bir oyunu alacaklar.Bir bakıyorlar 120 tl.Adam alamıyor tabi,gidiyor sahteyi alıyor.Siz biraz fedakarlık yapıp(aral'ıda dahil edin) oyunun fiyatlarını kar gütmeden düşük tutarsanız,en azından ilk başlarda,oyun satışlarında %50 lik bir artış olur eminim.Daha sonra piyasada sıçramalar olur ve fiyatlar normal seviyelerde sabitlenir.
  • Tekrar merhabalar,

Arkadaşlar, size saygısızlık yapmak haddime değil fakat yazdıklarımın okunmadığını farkediyorum.

Aral'dan 180 tl verip oyun alın demiyorum elbette. Bunu artık bir tarafa bırakalım. 180 tl ye herkes alsa ve 10 000'e ulaşılsa dahi bu çok dikkat çekmez.

Burada birşeyleri ispatlamak gerekir. İspatlanması gereken şey ise, bir oyuna Türkçe destek verildiğinde, o oyunun ne kadar çok sattığıdır. Eğer bir firma rakamlar dahilinde bunu görürse, harekete geçer. Bu yüzden Aral - 180tl muhabbetini bir tarafa bırakalım. Aral'ı zengin etmek hiç de istediğim birşey değil. Tavsiyem, bir millet vekili ile konuşmak. Eğer aramızda böyle bir imkanı olan biri varsa, durmasın.

Benim bahsettiğim, Türkçe çıkan oyunlara destek vermemiz. Bu, birşeyi ispatlar. Aralın 180 ytl'lik fiyatıyla yapılan satış değil.

Oyunlar uygun bir fiyattan gelecek. Spot satışlarıyla neredeyse aynı olacak. Size o kadarını diyeyim.

Şimdi, Sony'nin piyasayı kimseye bıraktığı yok, oyuncuları sahipsiz bıraktığı da yok. Farkettiyseniz yavaş yavaş harekete geçiyor. Fakat bu uzun bir süreçtir, dediğim gibi biz Sony'nin babasının oğlu değiliz. Potansiyel görülür, insanların dilekleri dinlenir, ve harekete geçilir. Bir firmanın satış temsilciliğini almak zor bir iştir.

Sony'nin babasının oğlu değiliz ama Özgür Kirazcı gibi bir faktör var. 3 yıllık bir plan dahilinde Türkçe PSN, oyun reklamları, uygun satış rakamları ve Türkçe oyunları bize kazandırmış bir isim. Özgür bey bu konuda çok çabalıyor. En son konuşmamızda, "Bu uygun fiyat bandının diğer dağıtımcılar ve yayıncılar tarafından uygulanmasını hedefliyoruz" demişti.

Herkesin heryerde bir temsilcisi vardır. Özgür bey Türkiye'yi temsil eder, ben de sizi temsil ediyorum. Yani, tüm bu yazdıklarınızdan, üst mevkiideki insanları haberi olacak. Şüpheniz olmasın. Bende bu işe en az sizin kadar gönül koydum. Ben, ne yazık ki Türkçe gelip gelmemesi umrumda değil diyemiyorum. Ben, Assassins Creed'de, Uncharted 2'de(her ne kadar seslendirme berbat olsada), Civilization 5'de (bununda seslendirme felaketti), Age of Empires'da Türkçe duyunca sevinen insan grubundanım. Bu yüzden bir 'yapımı' Türkçe oynamak, benim fazlasıyla umrumda.

Heavy Rain'in Türkçe olma ihtimali %1. Çıkmış bir oyuna dil desteği eklemek satış oranını pek artırmaz.

Trine'ın Türkçe karakter sorunu Frozenbyte ile alakalı. Halletmeye çalıştık ama pek olmadı. En son uygun bir yazı tipi bulmuştuk diye hatırlıyorum fakat?

Trine PS3'e dahil edilemedi. Sebebi ise karmaşık bir sisteme sahip oluşu.

Bu arada Trine 2'nin Türkçe gelmesi için uğraşıyorum. Dağıtımcılık hakları başka bir firmaya devredildiği için uzun konuşmalar yapmak zorunda kalcağım. En azından Trine ekibi yanımızda bu konuda. Fakat herşey 2011'in ilk aylarında belli olur.

Bu arada, 1-2 büyük oyun projesi var Türkçeleştirmesi planlanan. Bana durumu dile getirdiler. Firmalar şu an, bahsettiğim gibi, Türkiye satış rakamlarını bekliyorlar. GT 5'in yüksek satış rakamıyla 2011'de Türkçe çıkan tek oyun KillZone 3 olmayacak. Size söz veriyorum. Bu yüzden lütfen bu oyunları farklı noktalarden edinmeyin.

Saygısızlık ettiysem ve atladığım bir soru olursa affedin, zira şu an çok meşgulüz çevirilerle. Soruyu bana tekar yönlendirebilirseniz cevaplandırmaya çalışacağım.

Semih

• Yine güzel bir yazı yazmışsınız. Heavy Rain'e Türkçe gelmesi çok düşük ihtimal demişsiniz acaba böyle eski oyunlara Türkçe yamalar yapıp psn üzerinden 3-5 liraya satılsa karşılamz mı kendini en azından altyazıyı
  • Böyle bir uygulama daha önce olmuşmudur bilmiyorum ama düşük bir ihtimal.

Bu arada unutmadan, Start the Party'nin Türkçe versiyonu çıkmış olmalı. Hepsiburada'dan almıştı bir arkadaşımız.
  • GT5 almayı düşünmüyordum ama oyun Türkçe olacak diye kesinlikle Sony Shop'dan alacağım.Zaten kesinlikle kaçırmayacağım KZ3'ü sabırsızlıkla bekliyorum.Kardeşim LBP hastası,oyunun menü dili Türkçe olursa bu durum bir çok oyun severin hoşuna gidecektir.Daha önce çıkan oyunlara Türkçe dublaj olurmu bilmiyorum ama en azından alt yazı desteği verilebilir.Çalışmalarınızda sizlere başarılar diliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpheratz86 -- 9 Kasım 2010; 4:53:27 >
  • gt5 ve killzone 3 sony shoptan almak farz ama bunlar biraz daha basit oyunlar dil bakımından,rpg türü bir oyun türkce(en azından altyazı) cıkarsa o zaman tadından yenmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 23 Studios
    Tekrar merhabalar,

Arkadaşlar, size saygısızlık yapmak haddime değil fakat yazdıklarımın okunmadığını farkediyorum.

Aral'dan 180 tl verip oyun alın demiyorum elbette. Bunu artık bir tarafa bırakalım. 180 tl ye herkes alsa ve 10 000'e ulaşılsa dahi bu çok dikkat çekmez.

Burada birşeyleri ispatlamak gerekir. İspatlanması gereken şey ise, bir oyuna Türkçe destek verildiğinde, o oyunun ne kadar çok sattığıdır. Eğer bir firma rakamlar dahilinde bunu görürse, harekete geçer. Bu yüzden Aral - 180tl muhabbetini bir tarafa bırakalım. Aral'ı zengin etmek hiç de istediğim birşey değil. Tavsiyem, bir millet vekili ile konuşmak. Eğer aramızda böyle bir imkanı olan biri varsa, durmasın.

Benim bahsettiğim, Türkçe çıkan oyunlara destek vermemiz. Bu, birşeyi ispatlar. Aralın 180 ytl'lik fiyatıyla yapılan satış değil.

Oyunlar uygun bir fiyattan gelecek. Spot satışlarıyla neredeyse aynı olacak. Size o kadarını diyeyim.

Şimdi, Sony'nin piyasayı kimseye bıraktığı yok, oyuncuları sahipsiz bıraktığı da yok. Farkettiyseniz yavaş yavaş harekete geçiyor. Fakat bu uzun bir süreçtir, dediğim gibi biz Sony'nin babasının oğlu değiliz. Potansiyel görülür, insanların dilekleri dinlenir, ve harekete geçilir. Bir firmanın satış temsilciliğini almak zor bir iştir.

Sony'nin babasının oğlu değiliz ama Özgür Kirazcı gibi bir faktör var. 3 yıllık bir plan dahilinde Türkçe PSN, oyun reklamları, uygun satış rakamları ve Türkçe oyunları bize kazandırmış bir isim. Özgür bey bu konuda çok çabalıyor. En son konuşmamızda, "Bu uygun fiyat bandının diğer dağıtımcılar ve yayıncılar tarafından uygulanmasını hedefliyoruz" demişti.

Herkesin heryerde bir temsilcisi vardır. Özgür bey Türkiye'yi temsil eder, ben de sizi temsil ediyorum. Yani, tüm bu yazdıklarınızdan, üst mevkiideki insanları haberi olacak. Şüpheniz olmasın. Bende bu işe en az sizin kadar gönül koydum. Ben, ne yazık ki Türkçe gelip gelmemesi umrumda değil diyemiyorum. Ben, Assassins Creed'de, Uncharted 2'de(her ne kadar seslendirme berbat olsada), Civilization 5'de (bununda seslendirme felaketti), Age of Empires'da Türkçe duyunca sevinen insan grubundanım. Bu yüzden bir 'yapımı' Türkçe oynamak, benim fazlasıyla umrumda.

Heavy Rain'in Türkçe olma ihtimali %1. Çıkmış bir oyuna dil desteği eklemek satış oranını pek artırmaz.

Trine'ın Türkçe karakter sorunu Frozenbyte ile alakalı. Halletmeye çalıştık ama pek olmadı. En son uygun bir yazı tipi bulmuştuk diye hatırlıyorum fakat?

Trine PS3'e dahil edilemedi. Sebebi ise karmaşık bir sisteme sahip oluşu.

Bu arada Trine 2'nin Türkçe gelmesi için uğraşıyorum. Dağıtımcılık hakları başka bir firmaya devredildiği için uzun konuşmalar yapmak zorunda kalcağım. En azından Trine ekibi yanımızda bu konuda. Fakat herşey 2011'in ilk aylarında belli olur.

Bu arada, 1-2 büyük oyun projesi var Türkçeleştirmesi planlanan. Bana durumu dile getirdiler. Firmalar şu an, bahsettiğim gibi, Türkiye satış rakamlarını bekliyorlar. GT 5'in yüksek satış rakamıyla 2011'de Türkçe çıkan tek oyun KillZone 3 olmayacak. Size söz veriyorum. Bu yüzden lütfen bu oyunları farklı noktalarden edinmeyin.

Saygısızlık ettiysem ve atladığım bir soru olursa affedin, zira şu an çok meşgulüz çevirilerle. Soruyu bana tekar yönlendirebilirseniz cevaplandırmaya çalışacağım.

Semih

Merhaba.
    Tam olarak neyi konusmamiz istediginizi ankayamadim.
    Yakin bir akrabam miletvekili olduguna ragmen ise yarayacagini sanmiyorum. Ama yine de ben bu konudan bahsederim. Milletvekilleri , bakanlar hatta tum meclisin oyun sektoru hakinda bir bilgisi oldugunu ve ustunde duracaklarini sanmiyorum. Ki gundemde ustunde durulacak birsuru olay varken.

• quote:

Orijinalden alıntı: FIR_Lama

quote:

quote:

hocam SCE'nin oyunları uygun fiyatlı gelsede piyasa payları aral'ın elindeki oyunlar gibi değil... EA, Ubisoft gibi firmaların oyunlarını hala diğer ülkelerden alıcaz ve bu firmalar türkiye potansiyelini göremeyecek... arkadaşın dikkat çekmeye çalıştığı konu bu... vergi konusunu da hep diyorum, sony vergi ödemiyor mu? avrupa ülkelerinde vergi yok mu? diye... neyse, çok da tartışmaya girmeyim...

Konuyu nereye çekiyoruz, biz bu başlıkta Aral'ın fiyatlarından bahsemiyoruz ki. Türkçe çıkacak oyunlardan ve fiyatlarının Aral fiyatlarından ucuz olacağını dolayısıyla destek verilmesi gerektiğini söylüyoruz.

Ben anlamıyorum, her başlık vandalizmden payını almalı mı?

• Geçen gün Media Markt ve D&R a ugradım, Call of Juarez vardı rafta, 179 TL :) shoptotan 10 tane alınır bu fiyata. Bazı arkadaslar vergi diyorlar ama %40 vergi bile olsa fiyatlar hala normal degil. 99 TL'ye MOH satılabiliyorsa bence tüm oyunlar 100 TL altında satılabilir.
  • şu gt5 kolleksiyon versiyonu ile ilgili bir açıklama yapılsa güzel olurdu
  • quote:

Orijinalden alıntı: pardus28

quote:

Orijinalden alıntı: Ali_80

Merhabalar Türkçe Start The Party Ne zaman çıkacak
    Sanırım Türkçesi de "Party Başlasın" olucak.
    Yanlış söylememişimdir umarım

Yanlış söylemişsin "Party Başlasın" değilde "Parti Başlasın" olacaktı.

Düzeltme için teşekkürler.
    Hep Party diye yazdığımızdan alışkanlık olmuş

• 23 studios
    burayı incelerseniz tam size göre
    ufuk arkadaşımız kurdu

siz de destek verebilirsiniz

http://www.facebook.com/group.php?gid=155395071137517
  • quote:

Orijinalden alıntı: 23 Studios

Böyle bir uygulama daha önce olmuşmudur bilmiyorum ama düşük bir ihtimal.

Bu arada unutmadan, Start the Party'nin Türkçe versiyonu çıkmış olmalı. Hepsiburada'dan almıştı bir arkadaşımız.

merhabalar,

heavy rain için türkçe altyazı gelmesi ihtimali vardı, özgür beyin açıklamalarını izlemiştim, ama tabii ki kesinleşmiş bir şey değildi. ben henüz oyunu oynamadım, mesela bunun için heavy rain alma olayını biraz daha ertelemiştim. siz sadece oyunla ilgili dil (dublaj) konusuna değinmişsiniz, oyun için altyazı çıkma olasılığı nedir?

iyi çalışmalar diliyorum

• Heavy Rain için bir altyazı yayınlayıp psn üzerinden download'a sürmek çok da zor olmasa gerek
  • Peki SONY TURKIYE , GT5 icin ne kadar bir satis ongoruyor turkiye genelinde ? Kafasinda bir sayi var mi ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FIR_Lama

quote:

quote:

Konuyu nereye çekiyoruz, biz bu başlıkta Aral'ın fiyatlarından bahsemiyoruz ki. Türkçe çıkacak oyunlardan ve fiyatlarının Aral fiyatlarından ucuz olacağını dolayısıyla destek verilmesi gerektiğini söylüyoruz.

Ben anlamıyorum, her başlık vandalizmden payını almalı mı?

olay aral'a saydırmak gibi görünse de aslında herkesin arala saydırmasının altında yatan şeyler var... SCE türkçe oyunlar yaptı ve çok güzel sattı diyelim... konami de PES11'in türkçe menülerle tutmamasına rağmen PES12'yi türkçe spikerle çıkarttı... bunu satacak olan aral buna 180TL fiyat yazdığı sürece bu oyun satmayacak ve konami bir daha türkçe oyuna pek yanaşmayacaktır... aynı durumu marka isimlerini değiştirerek sürdürebilirsiniz...

diğer taraftan 23 ekibinden elemanın dediği bir çok şeyi anlıyoruz... evet fiyat farkı saçma derecede olmadıkça oyunları burdan alırız(türkçe oynama niyetim olmasa bile)... ama sony'nin çabası, sony ile sınırlı kalırsa sonuçların olumlu olup olmayacağı tartışılır... RAKS firmasını, Earth 2140 ve Dreams to Reality oyunlarını hatırlayanlar vardır... bu ilk türkçe oyun girişimi değil...

diğer taraftan "her başlık vandalizmden payını almalı mı?", "bir miktar "

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.