Şimdi Ara

Türkçe Oyunlar hakkında (23 Studios) Gran Turismo 5, KillZone 3, Start the Party, Mount&Blade, Trine (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
3
Favori
65.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Semih bey siz Killzone 3'ün hikayesi hakkında ne düşünüyorsunuz ?
    İnceleme yapan bazı siteler hikayenin vasat olduğunu söylüyor.
    Türkçe oynayacağımız bir oyunda hikayenin vasat olması beni biraz düşündürüyor.
  • 23 Studios benim bir önerim var PS3 çıkan bazı oyunları türkçeye bizde çevirelim mesela Red Dead Redemption gibi single player olanüstü olan oyunu türkçe çevirelim siz dil dosyalarını verin biz çevirelim küçük bir upgrate PS3 sahipleri türkçe oynasın bu sadece Red Dead Redemption için değil diğer çok sağlam oyunlar içinde aynısı olsun örneğin siz Red Dead Redemption dil dosyalarını oyunçeviri sitesine verin bak nasıl çevirirler
  • quote:

Orijinalden alıntı: dehard

23 Studios benim bir önerim var PS3 çıkan bazı oyunları türkçeye bizde çevirelim mesela Red Dead Redemption gibi single player olanüstü olan oyunu türkçe çevirelim siz dil dosyalarını verin biz çevirelim küçük bir upgrate PS3 sahipleri türkçe oynasın bu sadece Red Dead Redemption için değil diğer çok sağlam oyunlar içinde aynısı olsun örneğin siz Red Dead Redemption dil dosyalarını oyunçeviri sitesine verin bak nasıl çevirirler

Bunların bu kadar kolay işler olduğunu sanmıyorum.Sanırım bu işde anahtar kelime oyun ile çok içli dışlı olmak konuya göre uyarlamak falan filan ancak bende bu projenin bi şekilde meydana getirilmesini isterim.En azından altyazıları yapabilir burdaki kullanıcılar bu tarz kişilerin yardımıyla.Tabi gerçekden büyük sorumluluk gerektiren bi iş olur.

• ara sahneleri izlerseniz(artık izleyin oyun tükce) 8 saatde bitecek bir oyundur.
  • Ben birşey sormak istiyorum, Killzone 3 ile beraber Sharp Shooter beraber satılıcakmı, yoksa daha sonra mı satışa sunulucak. En azından uygun fiyata beraber satılan bir paket olursa herkes alır.

Birde Start the Party ile GT5'in resmi Türkiye satış rakamlarını nezaman duyurucaksınız. Start the Party'nin pek sattığını düşünmüyorum, bence değeri bilinmiyen güzel bir oyun eşimle beraber akşamları oynarken çok güzel vakit geçiriyoruz, konusu olmadan, bolca hareket ettiğiniz eğlenceli bir oyun maalesef yeterince reklamı yapılmadığı için çoğu kimse türkçe olduğunu bile bilmiyor.
  • oyunun çıkmasına az kaldı ama daha ne reklam nede tanıtım gördüm ,etrafımda okadar ps3 sahibi olupta türkçe oyun çıkıyormuş öyle 180tl'lere değil 100-120tl'lere satılıyormuş hiç haberleri bile yok neden reklam yok bence eniyi reklam ünlülere televizyonda oynatmaktır daha geniş kitlelere ulaşır reklamı oyunların. gt5 türkçe olup çıktığını benden öğrenen arkadaşlarım var birine aldırdık darısı diğerlerinin başına
  • quote:

Orijinalden alıntı: gökhann 1907

oyunun çıkmasına az kaldı ama daha ne reklam nede tanıtım gördüm ,etrafımda okadar ps3 sahibi olupta türkçe oyun çıkıyormuş öyle 180tl'lere değil 100-120tl'lere satılıyormuş hiç haberleri bile yok neden reklam yok bence eniyi reklam ünlülere televizyonda oynatmaktır daha geniş kitlelere ulaşır reklamı oyunların. gt5 türkçe olup çıktığını benden öğrenen arkadaşlarım var birine aldırdık darısı diğerlerinin başına

cok dogru bende arkadasıma soledım oda bende ogrendın kıllzone 3un cıkacagını REKLAM sart

• Merhabalar,

Bu tür bağımsız çeviri ekiplerini 23 Studios olarak her zaman destekliyoruz. Hatta bir kaçına bizzat destek maili gönderdim. Fakat Çeviri işi, daha doğrusu oyun metni yerelleştirme işi bağımsız gruplarla yapılacak bir şey değildir. Ne kadar iyi ingilizce biliyor olursanız olun, bu işin eğitimini almanız gerekir. Bütün çeviriler, aynı ortamda yapılmalıdır ki bütün terimlere ortak karar verilsin, ortak hareket edilsin. Bu tür bağımsız çalışmalarda herkes kendi tarzına göre çevirir, kendi kelimelerini kullanır en önemlisi de kendi cümle yapısından gider. Bunların düzeltilmesi de çeviri kadar uzun süren bir iştir.

Çeviriden önce yapılması gereken bir sürü iş vardır. Görev dağılımı, jargon seçimi, kelime kararı, tarz seçimi, plan program, araştırma ve tartışma aşaması vs.
    Oyuna göre değişmekle birlikte, bir çeviriye başlamadan önce günlerce bu aşamalardan geçilir.

Belirli bir eğitim, jargon bilgisi, çeviri tekniği, ekip içi uyumluluk ve oyun kültürü gerekir. Bağımsız gruplara her zaman saygım vardır fakat bu tür işler mutlaka bahsettiğim şartlar doğrultusunda, belirli bir ofis ortamında, birebir iletişim halinde yapılmalıdır.

Çeşitli siteler KZ3 ve Sharpshooter eklentisini paket olarak satıyor.

Reklam konusu bizim üzerimizde bir şey. Büyük bütçeler ve ayarlamalar gerektirir bunlar. Bu yüzden birşey diyemeyeceğim.

• 23 Studios o zaman siz çıkmış oyunları çevirme gibi bi durum var mı ? sadece altyazı olsun yeter Red Dead Redemption , God of War 3 , Hevay Reain gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dehard -- 9 Şubat 2011; 13:06:41 >
  • Killzone 3 için sağlam bir reklam kampanyası düzenlense süper olacak. Kanallarda ve Taksim ile benzeri kalabalık yerlerde büyük ekranlarda Türkçe reklamların yayınlanması gerekiyor.

Kz3 genel olarak çok daha geniş bir kitleye hitap eden türde bir oyun düzenlenecek olan sağlam reklam kampanyası ile sağlam satış rakamı elde eder.
  • Bağımsız çeviri gruplarını da küçümsememek lazım. Mesela bizzat bu forum üyleri tarafından tüm kitaplarına kadar çevirilmiş bir oblivion var ortada. Üstelik kitaplar ebedi bir dille çevrildi. Sadece metin tabanlı da olsa olağanüstü bir çaba demektir bu.
  • reklam çalışmaları hakkında fikriniz varmı?
    çalışmalarınızdan dolayı ve bizi bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler.başarılarınızın devamını dilerim umarım sizden ac3 türkçe olacak haberini alırız bir gün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gökhann 1907 -- 9 Şubat 2011; 14:35:35 >
  • Elbetteki. Bağımsız grupları küçümsemediğimi, aksine desteklediğimi belirttim zaten. Hatta Allah'ın izniyle 2-3 sene sonra 23 Studios İstanbul ofisini açtığımızda, zamanında gönüllü olarak bu işi yapmış olan bu insanları ofis ortamında toplayıp, hem çeviri hem de oyun partileri yaparak, yani eğlenceli bir ofis ortamında belirli bir kazanç elde etmeleri için uğraşacağım. Yaptıkları iş kesinlikle gereksiz değil. Şimdiden not aldığım isimler dahi var. Takip ediyorum yani bu ekipleri. Yanlış anlaşılmayı istemem.

23 Studios ekibindeki herkes işini profesyonel olarak yapıyor. Oyun çevirisi olmadığı zamanlarda ise diğer işlere yöneliyorlar. Onlara, her biri en az 3-4 ay sürecek olan çevirileri ücretsiz olarak yapmalarını isteyemem.

Ücretsiz yaptığımız çeviriler de oldu fakat o zamanlar 2-3 kişiden ibarettik. Şu an ise 21 ile 32 kişi arasında değişen, 4 takıma ayrılmış bir ekip var.

Teşekkür ederim,

• Ya bide bişey soracağım.Hepsisony'den ön şipariş versem aynı gün evime gelir mi?(Ankara'da yaşıyorum.) Bide interneten alışveriş yapmaya pek güvenemiyorum.Mesela pc'imde virüs var diyelim. (şimdi virüs felan yokta eğer olursa diye soruyorum.) Eğer önsipariş verip adresimi versem sorun çıkar mı?Kredi kartı kullanmıyorum ve Kapıdan ödeme yapacağım.Sorun çıkar mı?Hem ön siparişte hediye var hemde 15 tl daha ucuz.
  • hepsisony den gt5 almıştım aynı gün içinde gelmesi zor ama 24 saat içinde geliyor bende hiç bir problem olmamıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zippo90

hepsisony den gt5 almıştım aynı gün içinde gelmesi zor ama 24 saat içinde geliyor bende hiç bir problem olmamıştı.

Peki kargo parası alıyorlar mı?Mesele oyun 115 tl bide 5 tl kargo =120 tl gibi oluyor mu?Yoksa direk 115 tl'mi vereceğiz.Bide ön sipariş verdiğinde sorunsuz geldi mi?Bi kere başka bir yerden (spotcu) arkadaşım almıştı.Adamlar ptt'ye vermiş kutusu kırık geldi.O yüzden kuşkuluyum.
  • Eğer kargo görevlisinin yanında açarsan paketi ve herhangi bir sorunla karşılaşırsan zaten direk geri yollarsın yenisini istersin ama bu bahsettiğin olay genelde %1-2 gibi bir ihtimal olabiliyor o bakımdan çokta endişelenmene gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: YaYa

Eğer kargo görevlisinin yanında açarsan paketi ve herhangi bir sorunla karşılaşırsan zaten direk geri yollarsın yenisini istersin ama bu bahsettiğin olay genelde %1-2 gibi bir ihtimal olabiliyor o bakımdan çokta endişelenmene gerek yok

Bide birşeyden daha korkuyorum.Bi ara spotcudan sipariş vermiştim ama içinde cd yoktu.Çok kötü bir duyguydu.Yani ben bandrolü açtığımda içinde cd yok diyelim.(Fabrika hatası olabilir.)Peki bandrol yırtıldığında içine baktığım zaman geri gönderebilme şansım var mı?Çok soru sordum ama kusura bakmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: yüzbaşı price

quote:

Orijinalden alıntı: zippo90

hepsisony den gt5 almıştım aynı gün içinde gelmesi zor ama 24 saat içinde geliyor bende hiç bir problem olmamıştı.

Peki kargo parası alıyorlar mı?Mesele oyun 115 tl bide 5 tl kargo =120 tl gibi oluyor mu?Yoksa direk 115 tl'mi vereceğiz.Bide ön sipariş verdiğinde sorunsuz geldi mi?Bi kere başka bir yerden (spotcu) arkadaşım almıştı.Adamlar ptt'ye vermiş kutusu kırık geldi.O yüzden kuşkuluyum.

bildiğim kadarıyla 100 tl ve üzeri alışverişlerde kargo parası olmuyor sadece kapıda ödemek isterseniz+5 lira fazla veriyorsunuz ve ptt değil aras kargoyu kullanıyorlar ve ben hiçbir sorun yaşamadım.

• 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.