Şimdi Ara

Türkçe netlerimin neden bu kadar değişken olması ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sınavda türkçede 35 'in altına düşmek istemiyorum ama çozdugum denemelerin birisi 35 üstü geliyorsa birisi de 35 altı geliyor. +35'e sabitlemek için ne yapmalıyım ?


    Not : Deneme karekökün 20li bölüm denemesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8B0A13291 -- 8 Aralık 2017; 11:59:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Sabit olacak diye bir kaide yok. Çünkü çok fazla değişken var.

    -Denemenin zorluk seviyesi (farklı yayın vs.)
    -Denemeyi çözerkenki ruh halin
    -Denemeyi çözdüğün ortam

    35 üstünü garantilemek istiyorsan denemeyi fulleme amacıyla çözmen gerekiyor. 2-3 yanlışım olsun yeter mantığıyla çözersen biraz zor. Her denemeden sonra özellikle paragraf sorularını neden yanlış yaptığı irdele. Örneğin; Soruyu neden yanlış yaptım diye sor kendine. Sonra soruyu dikkatsizlikten mi, bilgi eksikliğinden mi, yoksa yorumlama hatasından dolayı mı yanlış yaptığının farkına var. Dilbilgisine değinmiyorum bile. Eğer fullemek istiyorsan dilbilgisini çoktan halletmiş olman gerekiyor. Bazen dikkatsizlikten veya çok ayrıntı bir bilgiden dolayı dilbilgisi soruları kaçabiliyor. Ama mutlaka her denemeden sonra yanlışlarını iyi şekilde irdele ve üzerine git.

    Benim 2013 YGS'de 3 yanlışım vardı. Hep full çekmek isterdim ama denemelerde hiç bir zaman full çekememiştim. En iyi 2 yanlışım çıkardı. Bazen 6-7 yanlışa kadar düşerdim. Ama gerçek sınavdaki konsantrasyonumdan dolayı 3 yanlış yapmıştım.

    Son olarak ÖSYM tarzına yakın denemeler çözmeye çalış. Deneme çözerken gerçek sınavda olduğunu hisset. Konsantrasyonunu en üst seviyede tut. Eğer bütün denemelerini bu şekilde çözersen gerçek sınavda deneme çözer gibi rahat olursun. Yüksek netleri gözünde büyütme kesinlikle. Sayısalcılar bile Türkçeyi fullüyor. Kolay gelsin.

    Not: Kitap tavsiyesi isteyen arkadaşlar olabilir. Şuan piyasadaki yayınlardan haberim yok. Yeni yayınlanan kitapçıkta dilbilgisi sorularının arttığını biliyorum. Bu yüzden soru bankası için bir ay bekleyin. Elinizdeki kaynaklarla yetinin şimdilik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi #Ramazan -- 8 Aralık 2017; 13:15:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dil bilgisinde bütün konulara tam olarak hakim değilsen olabilir.. çözdüğün ruh hali veya ortamla da değişiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim sabit fonksiyon mu bu tabii değişir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.