Şimdi Ara

Türkçe klavye sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim klavye bozuldu bende yeni bir klavye almak için bakındım ama bütün klavyelerde türkçe harfler ( ç ğ ö ü ı ş) yok. Ben türkçe harflerin nasil yazıldığını öğrendim. Şöyleki shift ile birlikte istediğimiz harfin bulunduğu yerdeki tuş girdisiyle yazılıyormuş. Ancak ben habire bu shift tuşun a basarak yazmak istemiyorum eğer o tuşlari eski yerlerine almanin bir yolu varsa o tuşlarin üstüne kağitla o harfleri yapıştıracağim. Böylece mesela ş harfini önceden bulunduğu yere atamiş ve üzerine kağit yapiştirarak onu kolayca görmüş olacağım.

Eğer böyle bir şey varsa detayli bir şekilde anlatirmisiniz...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Nolur bilen biri yokmu

• lolobaby kullanıcısına yanıt
    Valla ne dediğini anlayamadım ancak piyasada popüler olarak karşılaşabileceğin ANSI ve ISO layout'lar mevcut, bunlar Türkçe veya İngilizce dillerinde keycap'lere sahip olabilirler:

Bu ANSI layout, Türkçe-Q keycap'ler:
     Türkçe klavye sorunu

Bu ISO layout, English keycap'ler:
     Türkçe klavye sorunu

Bu ANSI layout, English keycap'ler:
     Türkçe klavye sorunu

İki layout arası tek fark Enter büyüklüğü denebilir ve bir tuşun Enter'ın üstünde (ANSI) veya Sol shift'in sağında (ISO) olması.

Layout'un pek bir önemi yok, dili Windows'dan Türkçe'ye çevirdiğinde zaten ilgili tuşlar otomatik olarak Türkçe harfleri yazmaya başlayacaklardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brightmist -- 17 Kasım 2015; 22:20:55 >

• Ben ç ş ü gibi türkçe harfleri bu klavyelerdeki tuşlara nasil atiyacağim onu soruyorum (shift tuşunu kullanmak istemiyorum)

• Yeni anladim yani türkçe klavyeye alirsam ç harfini oto. Olarak yazabilirim yani . ancak bütün o üstteki tuşlarin işlevleri yazildiği gibi olmayacak ben sadece belli tuşlarin değismesini istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lolobaby -- 17 Kasım 2015; 22:13:05 >
  • lolobaby kullanıcısına yanıt
    Valla belirli bir tuş kombinasyonuyla belirli harfleri yazdıran yazılımlara önermenizi öneririm.

Ancak zaten alt+shift kombinasyonuyla klavyenin Windows'daki dili değiştirilebiliyor, dil seçimini Türkçe ve İngilizce yaparsanız klavyenizi iki dil arasında seri şekilde değiştirebilirsiniz.
  • Teşekkürler ama güzel bir klavye buldum hem ucuz hem türkçe sesler var onu almayi düşünüyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Klavye sorunu
    2 ay önce açıldı
    Chrome da Klavye Sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.