Türkçe karakterli domainle ilgili ne gibi sorunlar olabiliyor.Örneğin cpanel, vhm, database ayarları veya diğer sorunlar.İnternette yaptığım araştırmalar sonucu yeterli bilgilere ulaşamadım. Bilgisi olan varsa paylaşırsa memnun olurum.Saygılarımla.
www.nic.tr de bu konu hakkında bi haber vardı sanırım
merhaba hiç bi sorun olmuyor. sunucuya hiç bi eklentiyede gerek yok. türkçe karakterli domainini al sen host firmana söyle çok kısa bi işlemi var sunucusunda ayarı yapsın türkçe karakterli domaininde kullanıma açılsın.
şu anda sadece browserlarda sorun yaşanmaktadır. oda eklentilerle giderilmektedir. Ama Türkçe karakterlilerin tam yerleşmediğinide belirtmek isterim,
Domaininizi Tr karakterli alırken birde Normal karakterli almanızı tawsiye ederim,
Saygılar
@Webalsat arkadaşım bu çok kısa olan işlemi tarif edebilirmisin acaba? dün itibariyle ben de türkçe karakterli domain aldım kendi ismim boştaymış :)
quote:
Orjinalden alıntı: Webalsat
merhaba hiç bi sorun olmuyor. sunucuya hiç bi eklentiyede gerek yok. türkçe karakterli domainini al sen host firmana söyle çok kısa bi işlemi var sunucusunda ayarı yapsın türkçe karakterli domaininde kullanıma açılsın.
Bu ayarlar nasıl ayarlar ve nasıl yapılıyor. Sunucuda ayar yapılması gerekiyor demişsiniz. O ayar nasıl yapılıyor. Ayrıca hepinizin cevapları için teşekkürler. Saygılarımla.
bi kaç ayar gerekiyor derken galiba yanlış bi bilgi verdim. Arkadaşlar heyecan yaratmaya gerek yok. Türkçe karakterli 1 domainmi aldınız. Şimdi olay şu
2- Firefoxda yukarda belirtiğim xy-- tarzı ismi alacaksınız serverınızda ona göre hesabı açacaksınız. ( eğer o türkçe karakterin normali varsa makinada hesabı frame forwading olarak açacaksınız )
Teşekkürler bilgileriniz için. Bu arada imzadaki msni eklerseniz sizinle tanışmak isterim. Bilgi alışverişinde bulunuruz. Saygılarımla.
xy-- şeklinde olan domainlere IDN isimli domainler deniyor. DNS sunucularda bu şekilde geçmesi gerektiği için hosting firmalarının domain kayıtlarını bu IDN ismiyle yaratması (hosting hesabını bu isimle açması) gerekiyor.
quote:
Orjinalden alıntı: yusuf okur
Teşekkürler bilgileriniz için. Bu arada imzadaki msni eklerseniz sizinle tanışmak isterim. Bilgi alışverişinde bulunuruz. Saygılarımla.
allahdan tanışalım diye ekledim sizi bide host almak isteseydim tamam artık kesin başkasından almıştım :) ekle dedin sabah ekledim saat 17:09 hala bekliyorum kabul edecekler :))))
ilk defa türkçe karakter girildiği zaman verisign eklentisinin yüklenme sayfasını nasıl yönlendirebiliriz?çünkü diğer türlü girilmiyor siteye..mesela bendewww.şebnemferah.net var hiç bi kullanıcı ş li olana giremiyor ancak xn--ebnemferah-d9b.net bu şekilde girerlerse sayfa gözüküyor.. www.türkçealan.com a girince versign sayfası çıkıyor bunu biz de yapamaz mıyız acaba?
Türkçe karakterli alan adları ile mail adresi kullanmak istendiğinde bazı sorunlar olduğunu okumuştum. Sanırım turkticaret.net'in sitesinde...
quote:
Orjinalden alıntı: Kemall
Türkçe karakterli alan adları ile mail adresi kullanmak istendiğinde bazı sorunlar olduğunu okumuştum. Sanırım turkticaret.net'in sitesinde...
eposta istemcileri ve servis sağlayıcılar daha bu sisteme geçmedikleri için mail@barış.net yazınca sorun oluyor fakat mail@xn--bar-lua4u.net yazınca sorunsuz olarak kullanılıyor.
Bildiğim kadarıyla i-Nav yazılımı bilgisayara yükleyince Outlook Express te de türkçe karakterli email kullanılabiliyor.
zatenwww.barış.net uwww.xn--bar-lua4u.net olarak acıp mailide mail@barış.net olarak kullanırsan daha ne diyim :D yukarda ben türkçe karakterli bi domain nasıl açılı anlatmışım . yapacağınız her işlemde xn olarak isim hangisiyse ona göre yapacaksınız. Arkadaşında dediği gibi mail@xn--bar-lua4u.net olarak kullanırsanız hiç bir sorun yaşamazsınız turkticaretde bunu belirtmişti :)
mesela birisi googla yazdı şebnem ferah ; şebnemferah.net 'i de buldu tıkladı ama explorer sayfa bulunamadı hatası vericektir. i-nav yazılımı yüklenmeden olmuo ... bu yazılımı denetlemesini otomatikleştiremez miyiz önce bunu yükletmesini nası sağlarız, explorer 7 yi ve firefox gibi tarayıcıları herkes kullanmıyo çünkü, sorunlar çok oluo... yok mu bi çare ...
konu biraz eski galiba :)
şuan türkçe karakterli domainlerde bir sorun varmı
Maillerde sorun yaşıyorum. Gönderiyor ama almıyor. Çözmeye çalışıyorum.
hala bir sorun olan var mı bende açacağımda
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme