Şimdi Ara

Türkçe Karakter Sorunu -- çözüldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar kısaca 2 tane php sayfam ve 1 tane css dosyam var. index.php sayfasında haberler diye minik bir bölüm var, bu bölümün içine haber.php sayfasını entegre ettim (include). Sorunum şu index.php sayfasında türkçe karakter sorunu yok fakat haberler bölümünde türkçe karakter sorunum var.
    İndex.php sayfasının head taglarına "charset=iso-8859-9" kodunu ekledim. karakter sorunu çözüldü fakat bu seferde haber.php sayfasının başında "" şeklinde saçma sapan bişey çıkıyor. Daha iyi anlamanız için index.php sayfasının çıktılarını aşağıya ekliyorum
    "charset=iso-8859-9" kodunu eklemeyince 
    ���� deneme

"charset=iso-8859-9" kodunu ekleyince
    şçığ deneme

Hala anlayabilmiş değilim çıktının başındaki "" nerden geliyor. Yardım ederseniz sevinirim.

-----------sorunumu çözdüm arkadaşlar boşu boşuna yazmışım buraya hay allah
    minik bir ihtimalde olsa aynı sorunla karşılasan arkadaslar olursa diye yazıyorum.
    haber.php sayfasına baglan.php sayfasını entegre etmistim. baglan.php mysql baglantısı için..
    herneyse ufak tefek düzenlemeler yapmıstım baglan.php sayfasında.büyük ihtimalle düzenlemeyi not defteriyle yaptığımdan sayfanın karakter düzeni bozuldu. 5 satır falan kod vardı onları dreamweaverda tekrar yazıp yeni bir baglan.php sayfası oluşturdum. artık "" karakterleri çıkmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ressambdrm -- 24 Aralık 2009; 11:42:28 >

• iyi bir tecrübe olmuş. bir dosyayı, olağan durumlarda düzenlediğin editörden başka bir editörde açtığın takdirde, editörler arasındaki karakter kodlaması farkı karakter sorunu yaratır. Örneğin ben php programlama için Zend studio kullanırken mysql bağlantılarında karakter sorunum olmuyordu. Fakat html'de rahatlık sağladığı için, html içerikli sayfayı dreamweaver'da düzenlediğimde karakter sorunu baş göstermeye başladı. Nedeni; Dreamweaver editörünün karakter kodlaması utf-8 iken Zend Studio'nun karakter kodlaması latin-5 veya farklı bir kodlama olmasıydı. o nedenle bir dosyayı farklı bir editörde çalıştırmadan önce karakter kodlamasına dikkat etmek gerekiyo. aksi halde bi ton angarya iş çıkartır.
  • evet iyi bir tecrübe oldu :)) biraz terledim ama olsun yazdım artık bi kenara :))
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    rusça karakter sorunu
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.