Bildirim
türkçe karakter sorunu
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Veritabanı bağlantısı yaptıktan sonra hemen altına şu sorguyu yapıp dener misin ?
mysql_query("SET NAMES latin5"); -
quote:
Orijinalden alıntı: Forgotten Warrior
Veritabanı bağlantısı yaptıktan sonra hemen altına şu sorguyu yapıp dener misin ?
mysql_query("SET NAMES latin5");
Yaptım hocam aynı sorun devam etmekte. ARaştırdım bir çok kişi utf8 kalsın demiş birde öyle deneyeceğim -
quote:
Orijinalden alıntı: Menanty
quote:
Orijinalden alıntı: Forgotten Warrior
mysql_query("SET NAMES latin5");
Yaptım hocam aynı sorun devam etmekte. ARaştırdım bir çok kişi utf8 kalsın demiş birde öyle deneyeceğim
Zaten ben de UTF8 öneririm. Fakat yine de problem çıkmaması gerekirdi. Başka bir şeyden kaynaklanıyor demek ki. Neyse tavsiyem UTF8 kullanın. Özellikle ajax kullananlar için UTF8 öneriliyor. -
kullanım olarak utf kullanın veriyi de cekerken şu formatta cekmeyi deneyin ;
<? $query = ... veritabanından cektiğiniz table
mysql_query("SET NAMES 'latin5'");
mysql_query("SET CHARACTER SET latin5");
mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION = 'latin5_turkish_ci'");
?> -
quote:
Orijinalden alıntı: rh+
?>
Yİne olmadı bir problem var ama anlamadım. appserver 'ı silip veritabanı tablo falan hepsini yeniden yapcağım.
Şimdi index.php de charset windows-1254 mü olmalı ? daha sonra veritabanını oluşturuken tüm sçenekleri tablolar, alanlar hepsini latin5 urkish_ci mi yapaım? -
quote:
quote:
?>
Yİne olmadı bir problem var ama anlamadım. appserver 'ı silip veritabanı tablo falan hepsini yeniden yapcağım.
Şimdi index.php de charset windows-1254 mü olmalı ? daha sonra veritabanını oluşturuken tüm sçenekleri tablolar, alanlar hepsini latin5 urkish_ci mi yapaım?
hayır gerek yok latin1_swedish_ci olması da kâfi.
index.php de utf-8 olsun
bazen problem utf-bom falan olayları oluyor ondanda olabilir notepad ++ ile acıp kodlamayı utf-8 bom ve bomsuz olarak deneyin bakalım..
-
quote:
quote:
quote:
?>
Şimdi index.php de charset windows-1254 mü olmalı ? daha sonra veritabanını oluşturuken tüm sçenekleri tablolar, alanlar hepsini latin5 urkish_ci mi yapaım?
hayır gerek yok latin1_swedish_ci olması da kâfi.
index.php de utf-8 olsun
bazen problem utf-bom falan olayları oluyor ondanda olabilir notepad ++ ile acıp kodlamayı utf-8 bom ve bomsuz olarak deneyin bakalım..
Şimdide latin swwdish çıktı .
Birisi utf-8general.ci seç diyor diğeri latin 5.ci
hepsini denedim olmadı bir türlü şimdi swedish yapaşım balkalım
-
hocam ben vt olustururken charset secmiyorum default kendisi veriyor baktım latin swedish vermiş. Hiç bir zamanda karakter sorunu yaşamadım. Db e kayıt ederken zaten türkçe karakter etmiyor ama db den cekerken bir sorun olmadı. Bence sendeki problem utf-8 yapmaman.
index.php i utf-8 yap, notepad++ ile yap bunu... -
veritabanlarında genellikle utf-8general.ci veya utf-8turkish.ci kullanarak türkçe karakter kodlarını kullanabilirsiniz. -
quote:
hocam ben vt olustururken charset secmiyorum default kendisi veriyor baktım latin swedish vermiş. Hiç bir zamanda karakter sorunu yaşamadım. Db e kayıt ederken zaten türkçe karakter etmiyor ama db den cekerken bir sorun olmadı. Bence sendeki problem utf-8 yapmaman.
index.php i utf-8 yap, notepad++ ile yap bunu...
Dediklerinizi yaptım, başka sitelerden veilen önerileride yaptım ama nafile. index.php utf-8 denedim, windows-1254 denedim olmadı. -
Dosyalari bana mail atarmisiniz ? Pm ile maili gonderdim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
utf-8 kullan.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X