Şimdi Ara

Türkçe dublaj 5.1 ses kanallı film mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bayadır bu 5.1 işine merak saldım.Çok derin bi konu olduğu için öğrenmem zaman alıyor.Oyunlarda 5.1 ses alabiliyorum.Ben genelde türkçe dublaj izlerim.İnterntte bir forumda hd 5.1 kanallı türkçe dublaj filmler var.Bunlar gerçek surround mu?.Şimdiye kadar öğrendiklerime göre gerçek olmaması gerekiyor ama bilmiyorum işte karar veremedim.Bu konularda beni aydınlatabilecek birisi var mı ona göre film indiricem.

• Genel anlamda center in yapılış/ayrılış amacı budur, konuşmalara ayrılmıştır. Normal şartlar altında sadece onu değiştirerek 5.1 için dil dublajı gerçekleşir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: keleminabi

Genel anlamda center in yapılış/ayrılış amacı budur, konuşmalara ayrılmıştır. Normal şartlar altında sadece onu değiştirerek 5.1 için dil dublajı gerçekleşir.

Aynen böyle olduğunu savunanlar var ama bazıları da diyo ki centerden sadece ses değil ortam sesleri de geldiği için çakışma filan olur diyolar ne derece iyi olur bilmiyorum ama gerçek 5.1 hissi verecekse türkçe dublaj izlemek istiyorum.Yoksa bi 5.1 için alt yazı sıkıntısı çekmeyelim.
  • altyazının bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum zira oyuncuları kendi sesi ile izlemek herzaman için oyunculara daha aşina olmanızı sağlar. altyazı ile film izlemek başlarda sıkıntılı olabilir ama alıştıkca ekranın bir parçası gibi olur altyazıya tam bakmadan bile okumaya başlarsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: alito

altyazının bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum zira oyuncuları kendi sesi ile izlemek herzaman için oyunculara daha aşina olmanızı sağlar. altyazı ile film izlemek başlarda sıkıntılı olabilir ama alıştıkca ekranın bir parçası gibi olur altyazıya tam bakmadan bile okumaya başlarsınız

valla oyuncuların kendi seslerine pek alışık olmadığım için pek bi sıkıntı olmuyo.Ama gerçek seslerini bilip de türkçe dublaj izlesem tabi ki garip gelir.
  • bence altyazı ile film izlemek en kötü film izleme tercihidir
    sürekli olarak altyazıyı durdurmanız gerekir eğer durdurmazsanız filmi gene izlersiniz ancak çoğu diyalogları kaçırırsınız
    altyazıları okurken ekrana tam anlamıyla yoğunlaşamadığınız için bazı sahneleride kaçırabilirsiniz
    bu sahnelerden biri filmin kilit sahneside olabilir
    dolayısıyla filmden alınan keyfi azaltır
    en iyi film izleme şekli kendi orjinal dilidir yani ingilizce bilerek izlerseniz en büyük keyfi alırsınız
    ondan sonraki keyifli izleme seçeneği dublajdır
  • bende logitech z-5400 war analog bağladım center dan gelmesi gerek ses sub dan geliyor diğer koperlörlerden doğru şekilde geliyo ses bunun sebebi nedir?

konuşma sesleri nerdeyse duyulmuyor subdan geldiği için.ama efekt we çewre sesleri çok güzel we net sorun sizce nedir ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3D için Mp4 mü Mkv mi en iyisi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • olaya açıklık getirecek var mı :).Şimdi tavsiye eder misiniz 5+1 türkçe dublaj filmleri? Yoksa alt yazıya katlanmaya alışacam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigit__ali

bende logitech z-5400 war analog bağladım center dan gelmesi gerek ses sub dan geliyor diğer koperlörlerden doğru şekilde geliyo ses bunun sebebi nedir?

konuşma sesleri nerdeyse duyulmuyor subdan geldiği için.ama efekt we çewre sesleri çok güzel we net sorun sizce nedir ?

ses kartı ayarlarınıza bakın sub/center değişimi ile ilgili ayar olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 8 Aralık 2011; 11:04:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeNRy__

quote:

Orijinalden alıntı: K4TL14M

quote:

Orijinalden alıntı: alito

altyazının bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum zira oyuncuları kendi sesi ile izlemek herzaman için oyunculara daha aşina olmanızı sağlar. altyazı ile film izlemek başlarda sıkıntılı olabilir ama alıştıkca ekranın bir parçası gibi olur altyazıya tam bakmadan bile okumaya başlarsınız

valla oyuncuların kendi seslerine pek alışık olmadığım için pek bi sıkıntı olmuyo.Ama gerçek seslerini bilip de türkçe dublaj izlesem tabi ki garip gelir.

dediğim gibi orjinal bluray disklerde 5+1 türkçe dublajlar mükemmeldir
    riplenmemiş bluray den bahsediyorum

orjinal halini de interntte bulmak zor tabi.300 tane filmim var ama sırf şu 5+1 için film izlemiyorum baştan indiriyorum yüksek boyutlu hallerini.İnşallah bu kadar uğraştığıma değer aradaki fark çoksa bundan sonra hep böyle film izliycem.Eski arşivi sileriz artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: keleminabi

quote:

Orijinalden alıntı: yigit__ali

bende logitech z-5400 war analog bağladım center dan gelmesi gerek ses sub dan geliyor diğer koperlörlerden doğru şekilde geliyo ses bunun sebebi nedir?

ses kartı ayarlarınıza bakın sub/center değişimi ile ilgili ayar olabilir.

Türkçe dublaj 5.1 ses kanallı film mümkün mü?

hocam ses kartının denetim penceresi bu karıştırıyorum ama değişimi bulamadım.

• Arkadaşlar bu arka hoparlörlerin sesi diğerlerine göre az çıkıyor.Ses kartımda bunun ayarı var.Arkaları diğerlerinden fazla mı yapsam yoksa eşit mi kalsın.Bu işin ideal olanı nedir?.Hepsi eşit mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.