Şimdi Ara

Türk'ün Türkten başka dostu yok mudur? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: ccaparli

zaten şu anda "islamın kurallarından bazıları" diye söz edilen kuralların çoğu islamiyrtin kuralı değil arapların islamiyete entegre ettiği kendi kültürleridir.

en basit örnek: "karaböcük" olarak tabir edilen kara çarşaflı, kara peçeli, insan olduğundan şüphe edilen, çevreye 1 cm lik bir açıklıktan bakan ve evde ne b.k yediği belli olmayan tipler. bunlar tamamen araplardan geçme

bu dediğin ve aklınca aşaladığın bildiğim kadarıyla Araplardan değil bizanslılardan geçmiştir...insanları giyinişinden dolayı aşalayınca ne zevk alıyorsun...onlar veya başka biri mini etek giyene laf söylese gerici yobaz olur, ama siz onlara laf atınca ilerici oluyorsunuz

• quote:

Orjinalden alıntı: __MuLKiYeLi__

quote:

Orjinalden alıntı: Carew

quote:

Orjinalden alıntı: ccaparli

Türklerin islamiyeti kabulunu de sanki çok kolay olmuş gibi anlatırlar.yok araplarla konuşmuşlarda yok zaten türklerin kendi dini şamanizme benziyormuşta kolayca islamiyete geçmişler.madem o kadar benziyormuş niye islamiyeti seçsinler.bunlara çocuklar inanır sadece...

sıkıyorsa gerçekleri söylesinler.arapların bizi nasıl kılıçtan geçirerek islamiyeti kabul ettirdiklerini.

+1000

EMEVİLER VE YOBAZ MUAVIYE ZAMANINDA
    TÜRKLERE BİNBİR ZULUM EDİLMİŞTİR...
    ZORLA İSLAMİYET KABUL ETTİRİLMEYE ÇALIŞILMIŞ
    VE KABUL ETMEYENLER KILIÇTAN GEÇİRİLMİŞTİR..
    AÇIN DA TARİH OKUYUN....

Birincisi ona kılıçtan geçirme değil din uğruna savaş deniyor.Emeviler kimseyi kılıçtan geçirmemiştir.Din uğruna savaşmışlardır.Ancak tek kötü yönleri emevi soyunda olmayanları yüksek siyasal mevkilere getirmemeleridir.Emeviler de diğer islam devletleri gibi Gaza ve Cihat amacıyla savaşmıştırlar.Emeviler kabul etmeyen insanlara karşı değil islama karşı savaşan insanlara karşı savaşmıştır.Bol kese olaylarına girip tarihi Dini inançlarımızla karıştırmayalım...

Ekleme:Türklere binbir zulum etmemiş onları en yüksek askeri mevkilere getirmişlerdir.

emevileri bu kadar savunmana şaşırdım. emeviler çok ama çok katı bir arap milliyetçiliği uygulayarak arap olmayan kişileri, müslüman olsun olmasın 2. sınıf vatandaş olarak görmüşler ve aşırı baskı uygulamışlardir. Zaten 100 sene civarı dayanabildiler. İranda çıkan, Türklerin de desteklediği abbasi isyanı sonucunda emevilerden kalanlar da ispanya'ya kaçtı...
    Bundan sonra Türklerin ordu ve yönetimdeki yükselişi başladı.

Emeviler döneminde en büyük sıkıntıları İranlılar ve Maveraünnehir yani şimdiki türkmenistan-özbekistan bölgesindeki Türkler çekmiştir. İrana iren Hz. Ömerden sonra, emevi komutanları daha fazla ilerlediler ve Türklerle karşılaştılar. Türklere kendi kültürlerini zorla empoze etmeye çalışmışlar ancak zorla güzellik olmayacağından arap orduları 40 sene batağa saplanmış kadın çocuk öldürerek geri çekilmek zorunda kalmıştır....

• sana katılıyorum he birde imzana hastayım hocam ellerine sağlık.

quote:

Orjinalden alıntı: MaviGece

Pakistan, Çeçenistan, Filistin, Doğu Türkistan...vs...bunlar dostumuzdur, biz sahip çıkarsak onlar bize yanlış yapmazlar. ama biz onları boşlarsak, bizim karşımızda yer alan bloklara katılmaktan çekinmeyeceklerdir.

Orjinalden alıntı: securıty

sana katılıyorum he birde imzana hastayım hocam ellerine sağlık.

quote:

Orjinalden alıntı: MaviGece

Pakistan, Çeçenistan, Filistin, Doğu Türkistan...vs...bunlar dostumuzdur, biz sahip çıkarsak onlar bize yanlış yapmazlar. ama biz onları boşlarsak, bizim karşımızda yer alan bloklara katılmaktan çekinmeyeceklerdir.

Teşekkür ederim. Ama imza bana ait değil. İnternetten buldum. Bir şehidin son nefeslerinde, hanımına söylediği bir şiirmiş(şiir diyelim artık buna)

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: sunshin

Evet bende Müslümanların kardeşliğinden yanayım ama önce hak yolda birleşmek lazım....demıssın
    ahırette ve dunyada hak yol allahın yoludur(muslumanların kardeslıgıde hak yoldur)
    Iraktaki şiilerle sunniler savalıyor.Neden vehabiler hala sunnileri aşağılıyor.neden her fırsatta aleviler sunnilere sataşıyor bunlarıda gö önünde bulundurmak lazım. demıssın
    sız daha musluman kavramını anlamamıssınız
    muslumanlık sadece kımlıklerde ıslam yazması degıldır ayrıca
    turkıyede olsun
    mısırda olsun
    arabıstanda olsun
    muslumanlı oranı ancak
    %10 felandır (islam bır yasayıs tarzıdır ve ıslamıda yasayıslarının anlamı olarak kabul eden fazla ınsan toplulugunun oldugunu zannetmıyorum)
    anlatabılmısımder umarım...

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: sunshin

hadı canım daha neler turkıye ıslam devletı degıldır ya bırakın bunu artık
    sız de aynı seyı yapıyorsunuz ben sıze muslumanlar kardestır dedım (cınlı muslumanda var arap muslumanda var ıtalyan muslumanda var ...)
    ben sızlere arabıstan lubnan mısır tamamen ıslam devletı de demedım lutfen dıkkatlı okuyun
    ve tekrar dıyorum
    turkıye br ıslam devletı degıldır...
    quote:

Madem o müslümanlar abd den nefret ediyordu neden bizi sattılar.Lübnan , Arabistan , Mısır Türkiyenin bugün ü durumunun nedenleridir.Onlarında desteğiyle Osmanlı yaşabilirdi.Dünyadaki Türklerin %90 ı Müslümandır.

Tamam müslümanlar kardeşte neden Iraktaki şiilerle sunniler savalıyor.Neden vehabiler hala sunnileri aşağılıyor.neden her fırsatta aleviler sunnilere sataşıyor bunlarıda gö önünde bulundurmak lazım.Türkiyeye islam devleti demedim ama nüfus kağıtlarının %90 nının arkasında İslam yazıyor....Lübnan Arabistan Mısır İslam devleti değilse nasıl teokratik monarşiyle yönetiliyor.Evet bende Müslümanların kardeşliğinden yanayım ama önce hak yolda birleşmek lazım....

Hocam ortamı germeden söylüyorum seni gerçekten anlıyorum ama bu müslümanım diye geçinenlerinde önce gerçek müslüman olmaları gerek ki bizde gerçek dostumuzu düşmanımızı anlayalım!!!

• Ümmetçiliği Türkler yüzyıllarca denenmiş ve acı deneymleri olmuştur. Hala ümmetçilik savunanın da 5 kuruş aklı yoktur...

Ya Türk e Hristiyanlar tarih boyunca dost Müslümanlar kadar zarar verememiştir...

NE zarar gördüysek Araplardan vs. ümmetimizden gördük...

Şu dünyada bir gerçek vardır ki ben önce Allaha sonra vatanıma sonra da aileme karşı sorumluyum...

Yaser Arafat diyordu Osmanlıya ihanetimizin bedelini ödüyoruz diye...

Vallahi Araplara yapılan zulümleri görünce nedense hiç kılım kıpırdamıyor ,üzülmüyorum aksine Yemen vs. aklıma geliyor sinirleniyorum....
  • arkadaşım kullandığınız kelimelerin anlamlarını bilmiyorsunuz ümmetçilik nedemek ya bana bi açıkla ne alaksı var araplarla biz Hz.MUHAMMED (S.A.V.) 'ÜMMETİYİZ ARAPLARIN DEĞİL LÜTFEN BİRAZ DAHA DİKKAT
    quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

Ümmetçiliği Türkler yüzyıllarca denenmiş ve acı deneymleri olmuştur. Hala ümmetçilik savunanın da 5 kuruş aklı yoktur...

Ya Türk e Hristiyanlar tarih boyunca dost Müslümanlar kadar zarar verememiştir...

Şu dünyada bir gerçek vardır ki ben önce Allaha sonra vatanıma sonra da aileme karşı sorumluyum...

Vallahi Araplara yapılan zulümleri görünce nedense hiç kılım kıpırdamıyor ,üzülmüyorum aksine Yemen vs. aklıma geliyor sinirleniyorum....

• İki şeyibirbirinden ayırmak lazım.Fert ve cemiyet farklı ve birbirinden ayrı değerlendirilmesi gereken kavramlar.
    Hadisi Şerifte Peygamber Efendimiz(s.a.v) şöyle buyuruyor:Peygamber Efendimiz (s.a.v)Sizin en hayırlınız günah işlemedikçe milletine yardım edendir demesi üzerine sahabi sorar:Peki ırkçı kimdir. Resulullah cevap verir:Zulüm yapan milletine sırf o millettenim diye yardım edendir.
    Fert olarak Allah katında herkes eşittir ve tabi ki üstünlük takvadadır.Bir Pakistanlı Müslüman ile İngiliz veya Türk Müslüman arasında bir fark yoktur.Fakat şu bir gerçektir ki millet olarak Türk Milletinin İslamiyete hizmetlerini kimse inkar edemez.Peygamberimizin Hadisine mazhar olmuş başka bir millet yok.Yüzyıllarca İslamiyetin sancaktarlığını yapıp Haçlı Seferlerine göğüs geren bir ecdadımız var.İşte bizim üstünlüğümüz bu noktadadır ve bunu kimse inkar edemez.

Bütün bunların ışığında Tarihe baktığımızda istisnalar hariç Türk Milletinin dostu çok az olmuştur.Yani "Türk'ün Türk'ten başka dostu yok" sözü yersiz bi söz değildir tarih bu sözü hep haklı çıkarmıştır. Fakat şunuda unutmamak lazım. Bir milleti bütünüyle hedef almak doğru değil.Örneğin bu konular açıldığında hep bahsedildiği üzre Yemende Osmanlı ya saldıran Araplar bulunduğu gibi Osmanlının yanında savaşan Araplarda vardı...

Son söz niyetine;

Abdülhakim Arvasi şöyle diyor;
    "Dünyada 3 Türk kalsa biri benim,2 Türk kalsa biri benim,tek Türk kalsa biri benim."
    Bunu söyleyen de bir Arap...

Saygılarla...

• quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

Ümmetçiliği Türkler yüzyıllarca denenmiş ve acı deneymleri olmuştur. Hala ümmetçilik savunanın da 5 kuruş aklı yoktur...

Ümmetçilik iki türlüdür.Biri Siyasi manada ümmetçilik diğeri de hepimizin mensubu olduğu dini Ümmet.Siyasi Ümmetçilik çok farklı bi hadise Dünyadaki bütün Müslümanları bir araya getirmek tek devlet altında toplamak çok zor...İkincisine gelince Biz Müslümanlar Hz. Muhammed (s.a.v) Ümmetindeniz ve mahşerde de onun ümmeti olarak toplanacağız.O yüzden tek tek her müslüman fert bizim din ve Ümmet kardeşimizdir. Konuya bu yönden bakmak lazım. Aksi insanı küfre kadar götürür....

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.