Arkadaşlar, merhaba. Dün gelen bir bildiri ile Türk Telekom tarafından icra takibine alındığımı öğrendim. Sebebi ise; Şubat/Mart 2015 tarihlerinde toplam 400TL'lik alışveriş yapılmış, faizlerle birlikte 826TL olmuş ve yakın zamanda hacize geleceklermiş. mış müş diyorum çünkü dediğim gibi böyle hayali bir borcun varlığını 32 Ay sonra öğreniyorum. İşin komik yani, Ocak 2015'den beri Superonline abonesi olmam. Hukuk bürosunu arıyorum, benim böyle bir borçtan haberim yok, o tarihlerde abone bile değildim diyorum. Banane diyor. Ne ödemesi yapılmış bilgilendir diyorum. İşim olmaz diyor. Bir de icra takibi başlattıklarına dair bir mektup yollamışlar ki, evlere şenlik. Bilmem kaç gün önce vermişte, bize teslim edilse de edilmese de umrunda olmazmışta, blabla.
TTNet'ten aldığımız internet hizmetini, Ocak 2015 tarihinde Superonline'a nakil aracılığıyla sonlandırdık fakat ev telefonu Türk Telekom'da kalmaya devam etti. Şimdi benim kafamda oluşan soru işaretleri var.
Birincisi; İnternet hizmeti almadığım bir firmadan, internet hizmeti almadığım tarihlerde nasıl oluyor da internet üzerinden alışveriş yapıp faturaya yansıtabiliyorum.
İkincisi; Hadi böyle bir ödeme yapabilecek kadar yetenekliyim, peki bu haysiyetsizler neden bu zamana kadar "şu kadar borcunuz bulunmaktadır" diye bir bildirim göndermiyor? Her ay ev telefonu için telefona mesaj atmasını biliyorlar ya?
Her neyse, uzun lafın kısası; ben bu kansızlara zırnık vermek istemiyorum. Bu yaptıklarını ilk defa yapmıyorlar çünkü. Daha öncelerinde de ödenmemiş tek fatura ile ilgili böyle bir sıkıntı yaşamıştık fakat unuttuğumuz ve haksız olduğumuz için boynumuz kıldan ince dedik, ödedik. Ben bu konuda haksız olduğumu düşünmüyorum ve de haksız değilim.
Bu meblağı(826TL)ödemeden Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yapabilir miyim?
Okuyup, ne yapmam, nasıl bir yol izlemem hakkında akıl fikir verebilecek kimseler var ise çok müteşekkir olurum.
İyi günler.
Ortada bir şey yok ki neyin başvurusunu yapacaksınız? Varsa ellerinde evrak, icra takibi yapsınlar, çok kulak asmayın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: sertosman
Ortada bir şey yok ki neyin başvurusunu yapacaksınız? Varsa ellerinde evrak, icra takibi yapsınlar, çok kulak asmayın
Hat sahibi olarak babam itirazda bulundu. Hukuk bürosu tarafından da göz boyama amaçlı tehdit edildik. Hiç başvuru yapmadan avel avel beklememiz daha mı iyi olur hocam? :)
belki isim benzerliği bile olabilir, o yüzden bir şey çıkacağını zannetmiyorum bu mevzudan