Bildirim
TURK TELEKOM Sabit ücret 1.27 TL'ye indi ===>

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Mynet olduğuna göre sevinmeyin.İnanmayın. -
ohoooo herkes teker teker dava açması lazım ölme eşşeğim ölme -
Sabit ücret 1.27 TL'ye indi: Aboneler ne yapmalı?
İzmir 1. Tüketici Mahkemesi, Muhittin S. adlı vatandaşın açtığı davayı karara bağladı. Hakim, Türk Telekom'un vergilerle birlikte faturaya yansıttığı 13,56 liralık sabit ücreti 1,27 liraya indirdi.
Sabit ücretin düşürülmesi için her abonenin ayrı ayrı dava açması gerekiyor.
Zaman Gazetesi'nin haberine göre Mahkeme, temyiz yolu kapalı olan kararı, hukukçu ve elektronik uzmanı akademisyenlerden oluşan bilirkişi raporuna göre verdi.
Bornova'da oturan Muhittin S., Türk Telekom'un faturalara yansıttığı sabit ücretin iptali için Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne müracaat etti. Heyet 28 Nisan 2008'de verdiği kararında Muhittin S.'yi haklı buldu.
Heyet, sabit ücretin iptal edilmesine ve 2 Eylül 1997 tarihinden bu yana alınan bedellerin geri ödenmesine hükmetti. Bunun üzerine Türk Telekom, İzmir 1. Tüketici Mahkemesi'nde karara itiraz etti.
Hakim Ahmet Yıldırım, hakem heyeti ve bilirkişi raporlarını göz önünde bulundurarak Türk Telekom'un en çok 1,27 lira sabit ücret alabileceği kararına vardı. Mahkeme ayrıca müşterinin geçmişe dönük sabit ücretlerini geri almasının önünü de açtı.
Davayı kazanan Muhittin S., "Ben 12 yıllık Türk Telekom müşterisiyim. Sabit ücretin alınmasını yadırgıyordum. Hakkımı aradım ve kazandım. Herkes kendi hakkını alsın" dedi.
Mahkemenin bilirkişilerin GSM operatörlerini göz önünde tutarak belirlediği 1,27, 1,50 ve 2 liralık sabit ücretlerden birini seçtiğine dikkat çeken avukat Resul Tunçkır, kararın yalnız bu davanın taraflarını bağladığına işaret etti.
HER ABONE AYRI AYRI DAVA AÇMASI GEREKİYOR
İzmir 1. Tüketici Mahkemesi'nin kararının emsal teşkil etmeyeceğini vurgulayan Tunçkır, "Bu kararla kimse Türk Telekom'a gidip sabit ücretini kaldırmasını veya 1,27 liraya indirmesini isteyemez. Başka bir zamanda, başka bir hakim farklı bir karar verebilir. Sadece Yargıtay'ın vereceği karar emsal olabilir" şeklinde konuştu.
-
quote:
Sabit ücretin düşürülmesi için her abonenin ayrı ayrı dava açması gerekiyor.
Peki dava açmak istediğimizde ödememiz gerekn meblah ne kadar? -
mynet haberi olduğu için pek inanmıyorum ayrıca mahkeme olayları ile ilgili bir çok haber çıktı ve TT bunların hepsini yalanladı. Birde tüketici hakları mahkemesi dava açmıştı onda da TT kazanmıştı.
Uzun lafın kısası haberi okumaya bile gerek yok TT işini bilir ve alır. seven bilir ve ölür gibi oldu -
Tanıdık hakim olsa, beleş kullanırız lan o zaman.
Baksanıza her şey hakime bağlıymış. Türkiye, saçmalıklar ülkesi. Alınan karar başka aboneyi etkilemezmiş.
Bu kadar mı olur be kardeşim? Madem ki yaptınız bir şey, herkese geçerli olsun. -
quote:
Orjinalden alıntı: Gny*
Tanıdık hakim olsa, beleş kullanırız lan o zaman.
Baksanıza her şey hakime bağlıymış. Türkiye, saçmalıklar ülkesi. Alınan karar başka aboneyi etkilemezmiş.
Bu kadar mı olur be kardeşim? Madem ki yaptınız bir şey, herkese geçerli olsun.
Öyle birşey olsa herkezden şuana kadar alınan paraların geri iade edilmesi lazım.. Buda imkansız gibi birşey. -
Tuketici mahkemesi tüm harçlardan v.s. muaftır ugrasırım diyorsanız acın davayı... -
bu haber mynetın haberı degil tüm basının haberi. 2 cisi bu emsal kararı nasıl bulacagız.. -
ben başvurumu yapacağım
27 TL fatura geldi bu ay
15 TL'si enayi parası diğeri konuşmalarımız
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X