Şimdi Ara

Türk Telekom Kablo Hırsızlığı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
5.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Esenyurt'ta oturuyorum(maalesef) ve son zamanlarda şerefsizler sokaklardan telefon kablolarını çalıyor daha önce de konu açtım bununla ilgili ve 2. kez kablo çalındı muhtemelen tekrar çalınacak ve gelip paşa paşa yapacaklar...

Türk Telekom Avcılar İlçe Müdürlüğü'ne belki 10 kez gitmişimdir, 2. katta operasyon müdürü Erol beyle artık o kadar samimi oldum ki gittiğimde çay içip sohbet ediyoruz teknoloji üzerine...
    5. katta da teknik birim müdürü Mikail bey var bu adamlara 2 kez ikaz ettim bu kablolar tekrar çalınabilir diye ulaşılamayacak biryerden çekilmesi gerektiğini söyledim ve dinlemediler nitekim tekrar çalındı.
    İlk seferde tam 6 gün internetsiz kaldığım yetmediği gibi hani mağduriyeti giderilsin, müşteri memnuniyeti adına ücretsiz mobil internet verelim vs yok elbette nerdeee...
    13 Şubat sabahı uyandığımda yine modemin ışığı yanmadığını görünce söve söve gittim baktım aynı yerden kesmişler yine 1 hafta sonra!
    444 0 375'i bile aramadım çünkü kimsenin kimseden haberini olmadığı bir kurum yapısından söz ediyoruz.
    Defalarca müşteri hizmetlerini arayıp arıza kaydı bırakıyorum ama adamın ekranına düşüyor mu düşmüyor mu belli bile değil! Bu yüzden direkt olarak kendisine gidiyorum ve şuan bunları yazarken bile kablo çalınacak endişesi yaşıyorum neyse ki ertesi gün gelip tekrar yaptılar(hayret)

Şimdi asıl dikkat edilmesi gereken ve en önemli konu şu arkadaşlar ben bu konuyu başta BİMER olmak üzere BTK'ya, Türk Telekom İstanbul İl Müdürlüğüne, İBB Beyaz Masa'ya ve Esenyurt Belediyesine bildirdim ama inanın kimse oralı bile olmadı ve sıkı durun çünkü şok olacaksınız Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğüne gittim şikayetçi olmaya ve polisten azar yedim! Şimdi bu kablolar devletin değil miydi? TT özelleştiği için mi böyle bir tavır aldım ben? TT özelleşmeseydi yine aynı şekilde davranırlar mıydı? Evet, davranırlardı... Neymiş? TT kendisi gidip şikayetçi olacakmış kablo benim malım değilmiş miş miş miş de muş muş muş... E ben o kablo üzerinden hizmet alıyorum ve aylık fatura ödüyorum kardeşim? Üstelik kablonun çalındığı yerin tam karşısında kamera var bunu da belirttim! Telekomun kablolarının başında nöbet mi tutucam ben lan? Bir devlet düşünün ki daha kablolarını bile koruyamıyor ki bizi korusun! İnanın başvurmadığım yer kalmadı ve sadece uğraştığımla kaldım, zaman kaybı yaşadım.

Bugün o kablonun maliyeti, işçilik + KDV dahil nereden baksan 500 TL civarı ve bu kablo 2. kez çalındı ve ben mağdurlardan sadece birisiyim bu sorun birçok yerde var kabloyu yapan abiler de öyle dedi. Şimdi düşünün benim kablom 2 kere çalındı ve TT 1000TL zarara girdi benim aylık ödediğim fatura 87-92TL arası oynuyor(niye oynuyor onu da bilmiyorum) 2 yıl da taahhütüm var 87x24=2088TL eder. E bunlar 1 hafta arayla 1000TL hiç yoktan zarar etti? 2 kere daha çalınsa kablo benim 2 yıllık ödediğim faturadan kendilerine 1 kuruş kalmıyor ve hatta zararına hizmet veriyorlar. Gerçi umrumda değil ya. Yani hırsızlara para kazandırıyoruz ben Türk Telekom'a veriyorum onlar da kendi elleriyle hırsızlara... Üstelik bu kabloları yaktıklarında açığa çıkan zehirli dumanlar da cabası olarak atmosferi kirletiyor ki bunu zerre takan yok adamlar kablosunu umursamıyor havanın kirlenmesini mi umursayacak?

Sonuç olarak ülke bitmiş arkadaşlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz.gokcen1 -- 15 Şubat 2017; 3:2:48 >

• Dostum senin sorun da cidden sıkıntıymış. Bende de benzer bir sorun zamanında vardı. Allah'tan kablonun yerden çıktığı noktadan demir boru aldılar ve artık aşağıda dükkan sahibi dükkanı olduğu için etrafını çevreletti. Kimse dokunamıyor, kamera var. Zaten dükkan sahibi de kullanıyor internet...

Gel gelelim, ben de saha dolaplarından şikayetçiyim. Bir gün bakma, gelip açıp kapatmadan ya da itip bırakarak mandalını çevirmeden bırakıyorlar. Yağmurdu, tozdu, iş bitti. Her gün kapatıyorum.

Adamların altyapısına biz sahip çıkıyoruz hizmet alabilmek adına...

3 yıldır fiber diyorlar, zaten tık yok! Bölgede altyapın yok hemşerim dedim sonunda geçen gün. Ne fiberinden bahsediyorsun? Bölgemde superonline fiber var. Mahalleme onlar bile çekmezken ne fiberi? dedim...

Nitekim, müdürlerinden şikayet ediyorlar saha ekipleri... 50 bin TL alıyormuş, dedim geç bunları biliyoruz. Sen de 3 bin TL alıyorsun, yaptığın işe saygın var mı? Yaptığın işi düzgün yapıyor musun? Ben 3 yılı aşkındır özel bir firmadayım, senin aldığının üçte ikisi kadar bile maaş almıyorum, saha dolabının kapağını tekmeleyerek kaparsın, açık bırakır gidersin, kırılan dolabı ağaca bağlarsın (emin olun şuraya resmini zamanında çekip koyamadığıma üzülüyorum...), arızayı onarmazsın, onarsan da kablolar saha dolabından ölü pamuk ikileminde sarkar, dolapları b..k götürür yapmazsın, başka firma diye telefoncusuydu, internetcisiydi birbirinize atarsınız sorunları deyince ses kesildi...

İNSANIN ÖNCE YAPTIĞI İŞE SAYGISI OLACAK! KIŞIN SOĞUK, YAZIN SICAK DİYE ARIZA YOK DEYİP KAYITLARI KAPATIP ÇAY OCAĞINDA PİNEKLE, SONRA 3 BİN TL'YE MÜDÜRDEN ŞİKAYET ET...

Adam olmaz bunlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 15 Şubat 2017; 8:47:55 >

• Bende kabloları Telekom çaldı sandım başlıktan öyle gözüküyor. Geçmiş olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kablo çalan at hırsızlarını dövüp meydana asıcan aç bırakacan gebersin adamım diye dolanırlar allahın tipsizleri.
  • eğer bakır kabloları çalıyorsa hırsızlara dua et.belki fiber kablo çekerler sana :)
  • kablolarını koruyamayan devlet değil telekom öncelikle bunu doğru anlamak gerek. Şikayetçi olması gerekende tabi ki telekom. üzerinden hizmet almanız sizi kablonun sahibi yapmaz. bindiğiniz iettye trafik cezası gelse sizi ilgilendirir mi? Bunun gibi düşünün.

Sorun her alanda olduğu gibi turk telekomun işletme anlayışında. umurlarında değil çünkü. dediğiniz gibi kamerada varsa bu kayıtlarla mahkemeye gidip şikayetçi olmalı ama yapmıyorlar. çünkü kesilen ve daha da kesilecek olan hizmetten dolayı zerre rahatsız olmuyorlar.

Esenyurt varsa uydunete superonlinea geçin yoksa oturun kalkın batsın diye bu şirkete dua edin.
  • Seni azarlayan polisin sicil numarası alıp ilgili yerlere bildir. Oradan sonuç çıkmazsa bir üstüne, ondan da çıkmazsa bir üstüne uzar gider. Bu polis artık vatandaşa pislik muamelesi yapmamayı öğrenmeli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • turktelekom çalışanları kabinlerin kapaklarını açıp bırakıp gidiyorlar.
    bizim buralarda kablolar genelde yer altından geliyor
    yazlığa tip6 kabin koydular onun kapağını bile açık bırakıp gitmişlerdi bir keresindeTürk Telekom Kablo Hırsızlığı!
  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    Gördüğün yerde kapat sen hizmet alıyorsun sonuçta o dolaptan içine su girip arıza yapsa bu sefer aylarca beklersin yapsınlar diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tezekos

Gördüğün yerde kapat sen hizmet alıyorsun sonuçta o dolaptan içine su girip arıza yapsa bu sefer aylarca beklersin yapsınlar diye.

anahtar lazım kilitlemek için.
    manyağın teki gelip tüm kabloları kopartsa internetsiz kalırız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

quote:

Orijinalden alıntı: tezekos

anahtar lazım kilitlemek için.
    manyağın teki gelip tüm kabloları kopartsa internetsiz kalırız.

Sen al bir tane kilit kapıları kilitle :)
  • Çok şükür dün gece de çalmadılar kabloyu! İnanın paranoyak oldum gece kalkıp modemin ışıklarına bakmaya gidiyorum yahu yok mu şöyle bir cihaz modeme takayım internet gittiği anda uyarı versin yataktan fırlayıp sokağa çıkayım zaten kapının arkasında haydar duruyor, ruhsatlı silahım da var acımam sıkarım şerefsizlerin topuklarına diz kapaklarına falan memlekette kanun yoksa orman kanunu uygularız bizde!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz.gokcen1 -- 15 Şubat 2017; 17:42:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz.gokcen1

Çok şükür dün gece de çalmadılar kabloyu! İnanın paranoyak oldum gece kalkıp modemin ışıklarına bakmaya gidiyorum yahu yok mu şöyle bir cihaz modeme takayım internet gittiği anda uyarı versin yataktan fırlayıp sokağa çıkayım zaten kapının arkasında haydar duruyor, ruhsatlı silahım da var acımam sıkarım şerefsizlerin topuklarına diz kapaklarına falan memlekette kanun yoksa orman kanunu uygularız bizde!

esenyurt hangi mahalle bende oradayım gelişigüzel kablo bağlıyorlar
    Kilitlemene gerek yok. Kapağı kapatıp kulbunu da sol aşağı doğru ey ve ittir. O zaten kapanır.

Adamları arayıp kapatmalarını beklersen hava alırsın. O kablolar ve devreler bir güzel oksitlenir...

Ama helalleri var, dolaplar temizmiş vesselam. İlk defa böyle düzenli bir telefon dolabı gördüm...

Gerçi gören fiber zanneder de... :) Alayı bakıroptik!
    Rezillik ya, adamların s...de değil. Sanki su dolsa, toz dolsa kendileri gelip yapmayacak...

Bir insan bu kadar yaptığı işe HAİN olur!

Aldıkları her kuruş HARAM! Sonra da müdürlerinden dert yanarlar 3 bin TL maaşla...
    Anahtara gerek yok, üstte yazdığım gibi kapat. Anahtar kilitlemek için lazım. Bizim de saha dolabının kulbunu değişmişlerdi. 2 gün kilitli kaldı, 3.gün açık bıraktılar, kilitlemediler. Adamlar ehl-i keyf... Anahtar taşımalarını bekleme... Telefoncusu internetçisini, internetçisi telefoncusu bahane ediyor. Normalde her iki tarafın da taşıması lazım ama yapmazlar... O kadar kapandığına şükret bence...
  • quote:

Orijinalden alıntı: uyemuyedegil

Anahtara gerek yok, üstte yazdığım gibi kapat. Anahtar kilitlemek için lazım. Bizim de saha dolabının kulbunu değişmişlerdi. 2 gün kilitli kaldı, 3.gün açık bıraktılar, kilitlemediler. Adamlar ehl-i keyf... Anahtar taşımalarını bekleme... Telefoncusu internetçisini, internetçisi telefoncusu bahane ediyor. Normalde her iki tarafın da taşıması lazım ama yapmazlar... O kadar kapandığına şükret bence...

kapatmıştım o şekilde o zaman.
    geçen sene çektim o fotoyu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.