Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (1496. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Emre7492 , hasanbahri Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 6 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
51.350
Cevap
244
Favori
4.013.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
81. Sırada  bugün en iyi #30
Sayfa: önceki 14941495149614971498
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    112 ile haberleşmek için gerek yok. Bir operatör acil durum yönetmeliğinde herhangi bir baz istasyonu şebekesine bağlanıp 112'yi arayabilir. Sım kartınızı bile çıkarsanız 112'ye bağlanabilirsiniz. Asıl sorun 112 çağrı merkezini düşürebilmek olur.
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Zaten 5G ile birlikte herkesin kendi şebekesinin kurmasının çok pahalı olduğu gerekçesiyle TT ve Vodafone anlaşmıştı, Turkcell ile de görüşmeler yapıyordu. Ama ortak şebekeyle bu sorun çözülmez. Farzedin ki ortak şebekeyi kurduk herkes artık tek bir merkezde tek cihaza bağlanıyor. Deprem oldu aşırı yük oluştu, cihazda kapasite artırmanız gerekiyor bu cihazlara müdahale edebilen personeller yurtdışına gitmişken, işten atılmışken farkeder mi?

    Öncelikle tüm denetimlerin olağanüstü seviyeye çıkarılması gerekiyor. Özellikle şu son birkaç yılda denetim neredeyse bitti, sadece Vodafone'a var diğerlerinin ikisi de aynı yerden yönetiliyor. Şebekelerin deprem yönetmeliğine uygun kurulması gerekiyor, bu şekilde kurulum olmadığında BTK onay vermeyecek ve ceza verecek. 2001-2012'de bu yapılıyordu, şimdi yapmak çok zor değil.

    Mobil şebekenin birkaç yerde yedekliliği olması gerekiyor. Ülkedeki tüm operatörlerin mobil çekirdek şebekeleri İstanbul'da, üstelik o binaların depreme dayanıklılığı da belirsiz. Mobil şebeke içinde baz istasyonları içinde Tier sertifikası alınması zorunlu hale gelmeli.

    Siyasi, tanıdık gelmeli sebepleriyle mühendisler işinden edilmemeli, mobbing uygulanmamalı. Son 5 yılda ihraç ettiğimiz mühendisleri değerlendirebilseydik şimdi çöken mobil şebekeyi konuşmazdık.

    Yerli ve milli uygulama yaptık ama depremde yurtdışındaki uygulama çalışıyor. Sonra utanmadan gidip yabancı mesajlaşma servislerini kapatalım diye lobi yapan operatör var.




  • Hocam öncelikle taahhütsüz istediğiniz için kurulum veya aktivasyon adı altında 100 lirayı cebinizden çıkarın. 24 mbps modem dahil 79 lira netspeed'te. Kurulum 120 TL. Başka da bir ücret yok. Millenicom'da 35 mbps modemle birlikte 90 TL. Kurulum ücreti 120 TL. Turknet baglatamazsiniz zaten FTTH olduğu için altyapınız. Yani tavsiyem 79 liraya netspeed bağlatmanızdır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba.

    Fiber internet almıştım hatırlarsanız. Online oyunlarda aşırı gecikme yaşıyorum. Speedtest sonuçları normal. Sunucu pingleri normal görünüyor ama sorun var ne ise.
    Ben de snr değerlerine bakayım diye düşündüm ama modem arayüzünde onunla ilgili birşey göremedim. Kapatmışlar galiba. Bunu görmenin başka yolu var mı?
    ADSL ve VDSL kullanan arkadaşlar bile oyunda alıyorlar ama ben fiber ile akamıyorum. Sorun ne olabilir?

    Modem: ZTE ZXHN H298A V1

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Hocam bildiğim kadariyla fiber altyapı xdsl'den bağımsız olduğu için o istatistikler modemde yok. Ping konusunda da modem arayuzundeki IP'niz ile ip adresim yazıp internetten görebileceginiz ip ayni mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Vodafone İzmir'de Yedeklilik var. Zaten o nedenle en az etkilenen operatör oldu....
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Valla çok iyi. Diğerleri de ancak en büyüğü biziz diye reklam yapsın. TT'yi saymıyorum zaten gece 1'e kadar yoktu, deprem sırasında hastanedeydim tüm operatörler kesildi. 10-15 dakika içerisinde Vodafone geldi, Vodafone hattı olanlar telefonlarını paylaştı vs. Turkcell 40-45 dakika sonra geldi tabii sesli görüşme yok sadece internet. Sonra arkadaşları aradım hayırdır TT öldü mü dedim, geceye kadar hat gelirse şükret dediler. TT'de çalışanlar kendi akrabalarına ulaşamamış, kendi çalışanına ulaşamayan adam diğer halka verimli hizmet edebilir mi? Sonunda öğrendim ki TT'nin de Turkcell'in de çekirdek şebekesi İstanbul'daymış, yedeklilik yok, kapasite zaten zar zor yetiyor. Üstüne iş bilmeyenler toplanınca tabii iletişimi diriltmek uzun sürmüş.

    Daha büyük depremde ise Vodafone dayanır mı ne kadar dayanır bilmiyorum. Vodafone'dan çok insanda tanımıyorum ama adamların az çok bu konu için bir planları varmış. Diğerlerinde bu bile yok onlar ancak siyasi görüş yüzünden işçi çıkarmışlar. Diğer yandan son dönemde TT ve Turkcell neredeyse hiç denetlenmezken Vodafone denetleniyordu belki bunlar meyvesini vermiştir.




  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Hocam türk telekom'dan hattımı yaşıyacağım yedek hattım vodafone , türkcell'e başvuracağım.

    2 hatta çekmezse artık ölürsek allah kerim hocam.

    Bu böyle denetlenmezken ne anladım bu işten btk ne işe yarar kapatsın gitsinler o zaman kurumu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Hocam Apex legends oynuyorum süperbox ile hiç bir sıkıntı yaşamadım yurt içi pingim 20 ms yurt dışı 55 ile 80 arası değişiyor ama silah alırken ve adam öldürürken stabil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeroww J kullanıcısına yanıt
    Şu havuz meselesi sanırım. Evet baktım. Aynılar. Testlere göre her şey normal görünüyor. Anormal olan da bu.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    SuperBox kullanıp da pingi zaman zaman 110'lara çıkan arkadaş bile yaşamıyor bu sorunu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeroww

    Hocam öncelikle taahhütsüz istediğiniz için kurulum veya aktivasyon adı altında 100 lirayı cebinizden çıkarın. 24 mbps modem dahil 79 lira netspeed'te. Kurulum 120 TL. Başka da bir ücret yok. Millenicom'da 35 mbps modemle birlikte 90 TL. Kurulum ücreti 120 TL. Turknet baglatamazsiniz zaten FTTH olduğu için altyapınız. Yani tavsiyem 79 liraya netspeed bağlatmanızdır.
    Başvuru yapsyım hocam, ğeki öneriniz nedir? Netspeed nasıl nir firmadır. Senelerce Ttnet ve ardından 1 ay milleni kullandım. Hani 2-3 günde bir koptu battı yandı gitti vs vs oluyor mudur
    Yada tahahüt olup uygun olan ne önerirsiniz. Belki annemler kullanmaya devam eder



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SDEOEUS -- 30 Eylül 2019; 0:1:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler şu Facebook web sitesine (uygulama değil) ciddi ciddi akıcı şekilde girebilen var mı? İnstagram da olabilir. Telekom DSL.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Evinizdeki internette başka bir bilgisayar ile denediniz mi ?

    Komşularınız da sorun var mı ?
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Hocam kafama takılan bir şey var tüm baz istasyonları 2G ve 3G olarak sesli iletişim de çuvalladı ama 4G'de sorun yoktu bazı operatörlerde şimdi bip ile birisini aradığımız zaman internetimizden mi gidiyor nasıl yapıyor bu sistem bilginiz var mıdır ?
  • Tabiki en az sıkıntıyı Türk Telekomda yaşarsınız. Türk Telekom'da bütün tarifelerde Fiber Altyapı için 6 TL modem kirası var. Eğer 24 veya 12 ay taahhüt yapmayı kabul ediyorsanız Selfy 24 mbps (modem dahil 96 TL) veya İnternet Festivali 24 mbps (modem dahil 91 lira, sadece belirli ilçelerde ve illerde geçerli) bağlatabilirsiniz. Netspeed ise TT altyapısı kullanan en iyi ISS'lerden biri. Yani Turknet ve Millenicom'dan daha iyi olduğunu soylebilirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Hocam 4G üzerinden sesli iletişim yapılmıyor. LTE-A sadece veri iletişimi yapıyor. VOLTE -Voice Over LTE- açık değil ise zaten LTE bağlıyken arama yapmaya çalıştığınızda sizi 3G veya 2G'ye atar. Turkcell'de ilk 30-40 saniye kadar 3G'ye atıyor devamında 2G'ye geçiyor. VOLTE'de ise VOIP tarzı bir sistem işliyor. Ses iletişiminden ve ses kanallarından ziyade normal veri iletişimi kullanılıyor. Aynı Bip-WhatsApp üzerinden arama yapmak gibi düşünebilirsiniz. Aramanız internet aracılığı ile oluyor. Bu yüzden VO-WiFi -Voice Over Wi-Fi- de kullanılabiliyor. Çünkü halihazırda 4G ile konuşurken de internet üzerinden konuşabiliyorsunuz. Turkcell'in en sevdiğim yanı ve şu an Turkcell'de olmamın tek sebebi VO-WiFi olması. Baz istasyonu ile iletişim kurmaması için evde hep uçak modunda kullanıyorum telefonu. WiFi olan yerlerde de çoğu zaman uçak moduna alıyorum. Çekim gücü 1 diş azaldıktan sonra otomatik olarak da VO-WiFi'a geçiyor zaten.

    Aynı özellik Vodafone'da da mevcut ama Vodafone gerçekten çok kötü Konya'da. 15 gün dahi kullanamadım.




  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Hocam ben deprem olduğu zaman marketteydim. Hatlarda yoğunluk oluşturmamak icin zaten arama yapmadim ama annemi arama istedim. Volte surekli kullanıyorum. Şebeke meşgul deyip aramıyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meco2 kullanıcısına yanıt
    LTE çekiyor ve internet varsa meşgul olması sizden kaynaklı değil karşı telefondan kaynaklıdır hocam.
  • Bende o sebepden dolayı Turkcelldeyim. Telefonunuz Vowifi desteklemese bile. Bip uygulamasini indirip ayarlardan gelen aramaları bip üzerinden karsila diyerek kullanabilirsiniz.

    Ben bu özelliği bulgaristan'da kullanıyorum. Bulgaristan sim kartimi takip. Hem Türkiye ile hem Bulgaristan ile kesintisiz kullanıyorum.

    Gecen hafta arabayla Hollanda'ya gidip geldim. Bulgaristan hattıma EU roaming paketi yukledim. 6 levaya (3euro) 25 dakika,1000 gb EU,Rusya ve Turkiye'de geçerli suresi 20 gün. Gectigim onca ülkede Bulgaristan ve Türkiye'dekilerle iletişimim kesilmedi.

    Yurt dışına gittiğiniz zaman gideceğiniz ülkeden sim kart alıp. (Internet olması yeterli) Turkcelli iseniz BIP yükleyerek. Dediğim ayarları yapıp. Sevdiklerinizle iletişim kurabilirsiniz.

    Ee whatsapp var diceksiniz ama siz Turkiye içinde birini aradığız zaman whatsapp üzerinden mi arıyorsunuz. Boylece size ulaşmak isteyenler kolayca ulaşabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 14941495149614971498
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.