Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (Genel-Sohbet) (969. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54.554
Cevap
282
Favori
4.214.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 967968969970971
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hangi vpn aracını kullanıyorsunuz hocam ?

Türknet sanırsam YAPA altyapılarında kendi çıkışlarını kullanıyor hocam.
  • Türkiye'de böyle bir interneti kullanmak isteyen milyonlar var çok şanslısınız peki frankfurt pinglerinde fark oluyor mu hocam.
  • Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt
    Trabzon'dan veya gümüşhane'den bu pinge ulaşması zor hocam ondan dolayı söyledim hocam bu türk telekom abuk subuk yerlerden dolanıyor ne biçim personel bunlar ben mesela gayrettepe'den yurt dışına çıkmam lazım iken gebze-dudullu veya ataköy-kocaeli-ulus sonra çıkış.
  • antalya Murat paşa da
    super online fiber görmüştüm
    vodafone fiber de var
    turksat tam konum hatırlamıyorum
    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (Genel-Sohbet)TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (Genel-Sohbet)
    kepez de hizmet aldığım dolap
    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (Genel-Sohbet)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 25 Şubat 2019; 0:40:2 >

• NitroNos kullanıcısına yanıt
    Ben ankarada oturuyorum hocam yanlış anladınız sanırım :)
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    allah nazardan korusun
    bana yakınsınız 200 km filan
    Ankara'da oturduğunuz belli ama gümüşhane-trabzon hattına neden geçiyor.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    İşte bildiğim kadarıyla geçmiyor sadece orda yazan yanlış güncellenmemiş oralardan geçsem 30-40ms den aşşağı ulaşamam sofyaya daha öncede hatay, kütahya gibi şehirler yazıyordu zamanla kayboluyor ama pingler aynı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smart0201

antalya Murat paşa da
    super online fiber görmüştüm
    vodafone fiber de var
    turksat tam konum hatırlamıyorum

kepez de hizmet aldığım dolap
    superonline da her yerde aynı standartta kabin koyuyor sanırım. Türk Telekom'un tip 7'si gibi.

aynı kabin tipini Bursa'da bir çok yerde görmüştüm.

Bursa'da artık siteleri bitirdiler sanırım. Apartmanlara bile gelmişlerdi merkezi yerlerde.

Bu konuda en berbat Türksat kablo tv. Saçma sapan kabinleri var. Hiç bir standardı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: NitroNos

Türkiye'de böyle bir interneti kullanmak isteyen milyonlar var çok şanslısınız peki frankfurt pinglerinde fark oluyor mu hocam.
    Onu zaten birçok kez paylaşmıştım hocam. Şu an Router üzerinde VPN aktif. Daha önce yaptığım testlerin sonuçlarını aşağıya ekledim.

TT
    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (Genel-Sohbet)

VPN bağlantısı üzerinden;

• Türk Telekomdan Türknete geçtim. sık pubg oynayan ve internette vakit geçiren biri olarak türk.net'in pingi yüksek.
    normalde akşam türk telekomda speedtestte 7 ping alırken türknette 50 55 ping veriyor.
    PUBG ping normalde 50-70 civarındayken özellikle akşamları 100 civarında dolaşıyor.
    SEABONE'den kaynaklımıdır bu? sizce türknetde neden ping var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TyrellWell -- 25 Şubat 2019; 1:15:5 >
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    O konu çok karışık bir konu. Türk Telekom iflas etmedi Oger iflas etti, onun da sebepleri karmaşık ama bu Oger'i temize çıkartmıyor çünkü Türk Telekom'a değer vermediler. Kısa günün karını düşündüler.

Şimdi hikayeyi ben kısaca özetliyeyim, esasında çok daha detaylı bilgi konumuzun geçmiş sayfalarında saklı.
    PTT devrinden sonra 1994'te kurum Türk Telekom adıyla kurumlaştırıldı. Bilirsiniz çok meşhurdur rahmetli Özal telekomünikasyon sektörüne meraklı bir insandı ve döneminde bu konuda önemli gelişmeler kaydedildi lakin 1980'lerde ana sorun olarak telekom şebekesinin otomatikleştirilmesi ve erişim hatlarının yetersizliği görülüyordu. Ancak 90'lara geldiğimizde yeni kavram karşımıza çıkıyordu İnternet lakin biz 90'larda da bu kavramı pek de umursamayıp hala PSTN (sabit dijital telefon) sistemine yatırım yapmaya devam ettik. Daha doğrusu o dönemlerde internetin bu kadar gelişip yaygınlaşacağı PTT ve Türk Telekom tarafından öngörülemedi. Üstüne üstlük GSM alanını da görmezden geldik. 2000'li yılların başına geldiğimizde ise gerekse o dönemki ekonomik ortam gerekse de hanelerin %98'ine sabit telefon altyapısının götürülmüş olması sebebiyle Türk Telekom asgari düzeyde yatırımlar yaptı. Bilirsiniz zaten TT 94'te ayrıldığından beri hep özelleştirme muhabbeti döner dururdu, 2000'li yılların başında da bu iş alevlendi. Tabii Türk Telekom'un PSTN üzerine kurlu ağı çağın talepleri olan internet ve veri hizmetlerine hatta devletin hedefi olan e-Türkiye iddiasına uyum sağlamıyordu. Bu da veriye dayalı bir altyapıya dönülmesi gerektiği manasına geliyor. Özelleştirme tartışmaları da derken devlet bu kadar çok yatırım yapmaktansa özelleştirmeyi düşündü ve nihayetinde özelleştirme ihalesi sonucunda Türk Telekom'un %55 hissesi Oger Telecom'un OTAŞ'ına satıldı. (Ek bir bilgi vereyim aslında o dönemde Oger'in hedefi Türk Telekom'u değil Telsim'i almaktı ancak o dönemki Oger Telecom CEO'su Paul Doany Haririleri Türk Telekom'u almaya ikna etti) Ancak devlet bu safhada ciddi bir hata yaptı. Özelleştirme sıkı koşullara bağlanmadı (2021 Notu: Bu hususta yani özelleştirme şartlarının serbestliği konusunda hata yapıldığını düşünmüyorum.), yani Oger'e haddinden fazla oyun alanı bırakılmış oldu. Başlarda sorun yoktu hatta ilk 5 sene bir sorun yoktu da diyebiliriz çünkü Oger 2005'te sahneye Biritsh Telecom Consultant desteği ve profesyonel yöneticilerle çıktı. Ve ilk beş sene Türk Telekom'u entegre yakınsama şirketi haline getirecek yatırımlar yapıldı. Yeni bir MPLS şebekesi kuruldu, IPTV ile TV sektörüne girildi, hatta Süperlig ihalesine de girilmişti. Argela-Türk Telekom İnternational (Pantel-İnvitel-Euroweb)-İnnova-Sebitt satın alındı. Halka arz gerçekleşti, Diğer ülkelerdeki telekom şirketleri satın alınmak üzere takibe alındı bu kapsamda Arnavutluk hükümetine ait ALBtelecom'un Çalık Grubu ile birlikte %80 oranındaki hisseleri satın alındı. Krygyz Telecom ve şuan hatırlamadığım bir kaç tane daha telekom şirketini satın almak üzere ihalelere girildi. Yan alanlara odaklanıldı anlayacağınız ciddi derecede öyle ki dönemin TT CEO'su Paul Doany 2009 yılında İleride Türk Telekom değil, iştiraklerimiz konuşulacak demişti. Böyle güzel bahar havası tadında ilerlerken işler, takdir edersiniz ki böyle bir strateji ciddi yatırım isteyen ve dönüşünü uzun vadede alabileceğiniz bir iş. Belli ki bu durum Oger'i pek sevindirmemiş olacak ki 2011'de Türk Telekom'un ve Oger Telecom'un üst yönetimi değişti, bu strateji çöpe atılarak sıradan bir telekom şirketi gibi hareket edildi sadece. Tabii bu durum Oger'e kısa vadede çok güzel paralar kazandırdı. İşte devlet başta özelleştirmeyi sıkı koşullara bağlayıp bu tür bir durumun oluşmasının önüne geçmeliydi (2021 noyunda ifade ettiğim gibi, Oger'i strateji değişimi konusunda hala suçlu görsemde özelleştirme şartları konusunda artık fikrim farklı). Burası bir kısım diğer kısma aşağıdaki paragrafta devam edelim.

2005'te Oger, Türk Telekom'un özelleştirilmesi sürecinde bankalar konsorsiyumundan bir kredi almıştı özelleştirmeyi finanse etmek için. Bu kredi birazdan bahsedeğim ikinci kredi ile çok karıştırılır. Bu kredi ödendi. Ardından 2013'te Oger Telecom, Oger Group'u finanse etmek maksadıyla Türk Telekom hisselerini teminat göstererek 4.5 milyar USD'lik bir kredi aldı. Medyada konuşulan kredi budur. İş bu şekilde 2016 başına kadar geldi. Tabii bu döneme kadar sürekli temettü dağıtıldı da. 2016 başında eski Suudi Arabistan kralı öldü ve yerine Selman idaresi geçti. Oger biliyorsunuz Haririlere ait haliyle Suudi Arabistan'da Oger Group'a ait İnşaat şirketlerinin bir çok işi vardı. Artık ne oldu ise yeni Suudi Arabistan hükümeti Oger'e olan borçlarını ödemeyi kesti (hatta artık nasıl bir durum varsa daha geçen sene Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin kafasına silah bile dayadılar). Bu durum neticesinde Oger Group krize girdi haliyle Oger Telecom 2016 2Ç itibariyle bankalara olan borçlarını ödeyememeye başladı. Oger Telecom'un hissedarlarından Suudi Arabistan hükümetine ait olan telekom şirketi STC ise Oger Telecom'un bankalara olan borçlarını ödemeyeceklerini lan etti. Oger netice itibariyle Mayıs 2017 olması lazım iflas etti. Bankalara rehin verdiği TT hisselerini de satamadı (Ooredo talipti ancak caydılar şahsi tahminime göre Suud'lar engel olmuş olabilir). Netice itibariyle Oger'in TT hisseleri bankalara kaldı. Bu sırada ise 2016 yazında Türk Telekom üst yönetimindeki üç isim (Bireysel birim ve Avea CEO'su Erkan Akdemir, CTO Dr. Coşkun Şahin ve CEO Rami Aslan) istifa etti. Yerine ise Türk Telekom ve Oger'den 2011'de ayrılan Paul Doany tekrar Türk Telekom'un başına geçtii üst yönetim değişti ve şuanki halini aldı. Ancak dönem itibariyle çok daha çetin ekonomik koşullar ve daha borçlu bir TT var. Yine 2011'de terkedilen o stratejiyi uygulamaya çalışıyorlar ama koşullar çok daha çetin ne yazık ki. Daha tafsilatlı bilgi için Türk Telekom'un 2017 aralığında düzenlediği basın toplantısı ile 2010'dan sonra ilk kez ilan edilen 5 senelik stratejiye göz atabilirsiniz.

Türk Telekom'un zararlarına göz atacak olursak o iş şöyle. Türk Telekom Riskten Korunma İşlemleri konusunda çok geç adım attı ya da atım atamadılar sebebini bilmiyorum. Turkcell ise bu hamleleri erkenden yaptı ve kur hareketlerine rağmen zarar etmediler, Türk Telekom ise kur hareketlerinden ciddi etkilendi öyle ki 2018 3Ç'de kur ve türevlerinin yol açtığı zarar tam 4.5milyar TL. Kısaca zararın sebebi budur. Şimdi hedge oranını arttırmaya çalışıyorlar İnşallah önemli bir noktaya çekerler. Medyada da Türk Telekom konusu biraz magazinsel bir konu olduğu için reyting getiriyor haliyle iş genelde çarpıtılarak anlatıldı, her kafadan ayrı bir ses çıktı ve özellikle Oger'in kredi borcunu Türk Telekom'a aitmiş gibi lanse ettiler. Türk Telekom battı imajının en büyük sebebi budur. Tabii burada anlattıklarım Oger'i Türk Telekom'un şuanki zararlarından muaf tutmuyor çünkü eğer 2011'de şirketin stratejisini öldürmeselerdi Türk Telekom bugün çok daha büyük bir şirket olacak ve gerek ulusal gerekse de uluslarası çapta çok daha fazla geliri olacaktı. Oger'in suçu Türk Telekom'un stratejisini 2011'de öldürmesi, Türk Telekom'a değer vermemesi, gidip hisseleri teminatı ile kendisini finanse etmesi hazır gelir kapısı olarak görmesi oldu. Devletin suçu ise bu duruma imkan vermesi aynı zaman da devletin de Türk Telekom'a değer vermemesi bana kalırsa.
    Belki çok uçuk gelebilir ama bana öyle gelmiyor. Türk Telekom bir Vodafone Group olabilirdi zamanında yanlış işler yapılmasaydı.
    '

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 15 Ocak 2021; 5:32:5 >

• Hocam Seabone çok iyi değil de bu kadar fark yapması mümküm değil. Bir yerde darboğaz vardır. Tracert atın bakalım.
  • Maşallah hocam, benim İnteroute Frankfurt'a pingim 72 ms
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    LGR9 kullanıcısına yanıt
    Hocam o Turkcell'e ait kabin fiber ek kutusunun ayaklanmış hali. İçinde fiber kasetler var sadece. Bina içerisinde de koydukları FTTH sistemlerdeki kabinlerde de sadece bir ya da iki tane fiber kasedi var. Aktif bir cihaz yok. FTTB sistemlerde ise farklı farklı switch'ler kullanmışlardır illaki. @LGR9 hocam daha iyi bilir.

Binalardaki FTTh kabinlerin içi aşağı yukarı böyledir:

Turksat'ın son zamanlarda koyduğu kabinlerden birisi T75

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 25 Şubat 2019; 1:55:19 >

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    zaten bozuk olan moralimi bozduğunuz için teşekkürler :)

siz yine iyisiniz biz zamanında aylarca sıra bekleyip ,taksitle aldığımız telefon hattımıza özal bey el koymuştu ,o parayı geri alamadık uçtu gitti :)
    aslında telekoma ödediğim paralar nedeniyle beni de ortak yapmaları lazım :)

gerçi belki sizin yaşınızda fazladır ve belki sizde ödediğiniz telefon hattı parasını iade alamadınız ,yani aslında telekom bizimdi :)
    bilirsiniz eskiden şimdiki gibi müracaat edip hemen telefon bağlanmazdı ve o hat resmen sizindi ve isteyen para karşılığı başkasına devrede biliyordu
  • yalnızaslan kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, keyifli kullanımlar dilerim. Maşallah ping süresi de müthiş. Siz 3ms'de veri merkezine varsıyorsunuz ben ise 13ms'de il MSAN'a
  • kaç sene oldu yaşadığım il'e (Tekirdağ) fiber kutu falan gelmedi Tekirdağ Merkezdeyim oysa neden gelmiyor anlamadım.Bırak Türk Telekom Fiberoptik Altyapı Çalışmasını altyapı bile yok daha hala 16 lık internet kullanıyoruz
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt

Doğrudur hocam, zaten ülkemizde bu sektöre hiç bir zaman adam gib yaklaşılmadı. Mesela şimdi fiberi konuşuyoruz, Önceki yüzyılda Avrupalı rakipler 1950'lerde 60'larda sabit telefon altyapısını tüm hanelere ulaştırmışken biz 1998'e kadar uğraştık. Eskilerden zaten dinlediğime göre de telefon sahibi olmak epey imtiyazlı bir durummuş hani 60'larda falan şehirde telefon ancak lokal olarak kullanıyormuş o da lokal de olsa hat varsa başka şehre çıkışı yok telefonun. Ha şanlı ise santrale bağlantı varsa bağlanacak da artık şehir dışıyla konuşacak Daha sonraki dönemlerde ise bilindiği gibi santrali arayıp da onların aktarmasıyla aramalı, daha sonra da nihayetinde dijital telefon.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 25 Şubat 2019; 2:6:26 >

• 
Sayfa: önceki 967968969970971
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.