Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (560. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
51.351
Cevap
244
Favori
4.013.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 558559560561562
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Şimdi bu konuda net bir şey diyemem lakin ihtimaller üzerinde fikir yürüteceğim.



    Şu gerçeği idrak edelim öncelikle, Türk Telekom'un geleceği şu 5 senelik planın uygulanmasına bağlıdır, zira Türk Telekom'un artık tek bir çıkış şansı kalmıştır bana göre.



    Şimdi bakarsak bankaların önünde 8 sene ve borç var, Türk Telekom kısa ve orta vadede bu borcu kapatabilecek kadar karlı bir şirket de değil, hisselerinin değeri de borcu karşılamıyor. Yatırım yapmaktan ne kastedildiği çok önemli, yani yatırımdan kasıt her yere fiber götürelim abone sayısı olsun 60 milyon ise ve ardından da hisseleri satalım ise kusura bakmasınlar bu plan yatar. Neden mi, çünkü pazarın talep ve büyüklüğü belli haliyle son abone hizmetleri ile gelinebilecek nokta da belli (ki şuan Türk Telekom'un 40 milyonu aşkın abonesi var yani kabaca ülkenin yarısı kadar abonelik (abone demiyorum haa) Türk Telekom müşterisi) burada 5 senelik planda olduğu gibi sadece bireysel yurt içi telekom pazarı değil, Türk Telekom'un sahip olduğu diğer şirketlerin, girişim sermayesi ile desteklenecek olan şirketlerin geliştirilmesi ve farklı sektörlere telekom alanından dokunarak pazarın genişletilmesi, yurtdışı yatırımlarında yapılması ile Türk Telekom dönüşebilir ve kendini kurtarmanın da ötesinde fevkalade karlar elde edebilir de. Ancak bu plan ufku yalnızca kısa ve orta vadeyi alanların kavrayabileceği ve idare edebileceği bir plan değildir ilk başlarda düşük karı hatta zararı göze alabilecek uzun vadeli düşünenlerin yürütebileceği bir plan.

    Gelelim Türk Telekom'un hisselerini değerli hale getirip satma olayına, şimdi ben bir yatırımcı olsam, ve telekom sektörüne yatırım yapmak istesem hiç Türk Telekom'a uğramam direkt Turkcell'e yönelirim çünkü Türk Telekom'un büyük bir potansiyeli olsa da geleceği belirsizdir hem de geçmişi istikrarlı değildir. Turkcell'de ise potansiyeli bellidir ama öngörülebilir bir şirket, güvenilir neyin ne olduğu ortada belirsizlik yok, risk yok. Şimdi hem bu gerçek önünde hem de yalnızca 8 sene kira süresi kalmış bir hisseyi kimse almaz, ne ederseniz edin almaz. Ama sebatla 5 senelik planı uygularsanız o başka tabi o zaman satmaya gerek kalır mı pek zannetmiyorum

    Bir diğer ihtimal ise ölücülük, bu da şirketin yatırımsızlıktan batmasına borçla gelen bankaların binbir borçla ayrılmasına sebep olur, Allah muhafaza yani, açıklamaya bile gerek duymuyorum.



    Netice itibariyle tek bir çıkış kalmıştır o da plana sadık kalmaktır, plana sadık kalınırsa herkes kazanacak, yok Allah muhafaza sadık kalınmazsa herkesin kaybedeceği oldukça açıktır. Zamanında kısa vadeli, sadece günün karını düşünerek hareket edenlerin akıbetini hepimiz gördük.



    Kur tabi zorlayıcı bir etken hatta Paul Doany en büyük engelimiz kur demişti. Tabi biliyorsunuz bu sene kur açısından epey heyecanlı bir sene Ama ben telafisi namümkün bir yara açacağını zannetmiyorum. Zam mı, ee o kadar olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • turstar T kullanıcısına yanıt
    Bunlar T11 yani fiber erişimi vereni bir kabin. Ama uzaksınız, size bunlardan hizmet vermezler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine bir hırsızlık haberi çok şükür bu kez yakayı ele vermişler.

    https://www.haberler.com/konya-da-hirsizlik-guvenlik-kamerasinda-11164614-haberi/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    5 yıllık plandan kastın ne reis nedir bu 5 yıllık plan açıklar mısın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DüşünenÇocuk32 D kullanıcısına yanıt
    2017'nin sonlarında Paul Doany bir basın toplantısı gibi bir davet gerçekleştirdi, Türk Telekom'a geri döndüğünden beri geçmiş olan 1 seneyi değerlendirip, sunup, gelecek hedef ve planları konuşuldu, o davette 5 senelik plan açıklandı. Açıkcası o gün CEO bu konuda çok iddialı konuştu. Esasında bulunmaz bir. şeyi keşfetmediler işi sıkı takip edenler farkına varırlar aslında plan Doany'nin 2010'da Türk Telekom ve Oger'den yollanması sebebiyle yarım kalmış, gerçekleştiremediği iş ve hedeflerin revize edilmiş haliydi. Hatta konuya Paul Doany'nin 2007 Cebit fuarındaji bir röportajını atmıştım, dikkat ederseniz o gün bahsettikleri ile geçen seneki davette bahsettikleri birbirine çok benzer.



    Tabi o zaman yani 2007'de bu planı uygulamak çok daha kolaydı, ha bence o zaman da Türk Telekom bu plana muhtaçtı ama planı uygulamak için ortam çok daha rahattı, şimdi hem ekonomik sıkıntılar var, hem bankalar var hem de süre az. Ama zamanında o plan uygulansaydı bu noktaya gelinmezdi hatta çok farklı bir Türk Telekom görebilirdik, aslında çok da para harcandı ilk döneminde bu plan için, tüm bu şirketler o dönemde alındı. Ama tabi ki projelerin hepsi kısa vadeli düşünüp, günün kârına odaklanmış kişiler tarafından yarım bırakıldı, şirketler tabi ki işlemeye devam etti, kapısına kilit vurulmadı ama gelişemediler de, yani bu şirketler birisi Türk Telekom'un otomasyon yazılımını yapsın diğeri de Fatih projesini yapsın diye alınmadılar. Tabi işte plan yarım bırakıldığı için işler tutuştu İşin özeti bu anlayacağınız, İnşallah bu kez yarım bırakılmaz, başarıyla. uygulanır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 21 Ağustos 2018; 7:49:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bayram tebriğimizi yine yazalım.



    Başta Türkçe olarak, nadide bir kaynak haline gelmiş olan konumuzun mevcut haline gelmesinde emeği geçmiş olan, mesajlarıyla, değerli bilgileriyle destek olan, okuyan, öylesine gelip geçip bakan tüm konu sakini ve misafirlerin herkesin Kurban bayramı mübarek olsun. İnşallah daha nica bayramlara...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turstar T kullanıcısına yanıt
    yeni bir teknolojinin havalarda dolaşması hiç memnuniyet verici değil işte bu kadar dandik işler yapıp geçiyoruz sonra da avrupa ya neden alınmıyoruz diyoruza örnek konudur....
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    hocam sizinde bayramınızı kutlarım iyi bayramlar
  • Herkese iyi bayramlar arkadaşlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kalpler sevgiyi paylaşmak , insanlar da yalnızlığı paylaşmak için vardır. Bu bayramı tüm sevdikleriniz ile bir arada sağlık mutluluk içinde , ağız tadıyla geçirmenizi dilerim. Konu sakinlerinin Kurban Bayramı mübarek olsun .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayhann06 A kullanıcısına yanıt
    Bu havadan gitme olayının üstadı sanırım Japonlar, tabi hiç Japonya'ya gitöedim ama fotoğraf ve. videoşardan gördüklerime göre hatta forumda bir ara bu konu tartışılıyordu, ben çirkin buluyorum havai hatları.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar adresimde fiber internet mevcut yeni taşındım ben buraya önce netspeed e müracat ettim sonra millenicom a müracaat ettim ikisinide port yok diye üye olamadım illa ttnet e üye olmam lazımmış ben ttnet denen firmaya az bulaşarak bu firmalardan herhangi birisine nasıl üye olabilirim nasıl bir yol izlemmemi tavsiye edersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tugayy kullanıcısına yanıt
    Türk Telekom il/ilçe müdürlüğüne gidip Türk Telekom fiber/hipere abone olacağım, port var mı acaba deyin, bakalım ne diyecekler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk Telekom gelir toplama sistemlerinde Gantek ile. iş birliği yapacak.

    https://www.telecompaper.com/news/turk-telekom-picks-subexs-roc-revenue-assurance-v6--1257553

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Japonlar havadan giden altyapıyı gerçekten alta almak istiyorlarmış ama çok aşırı maliyetli bir şey. Sıkıntı da alta alma ile bitmiyor. Bir deprem durumunda bir kopuklukta yolların kazılıp sorunun bulunup giderilmesi vs. çok zaman alacak bir şey. Yine şebekeye eklemeler, çıkarmalar, yeni abonelikler vs. de hep kazı derdi çıkarıyor. Japonların videolarına bakıyorum, bizimkiler gibi yamalı bohça gibi yollar yok öyle fazla fazla. Bizde ise yol asfaltlanıyor, sonraki gün bir yerden kazılıp su bağlanıyor, bir sonraki gün doğalgaz, bir sonraki gün elektrik şirketi kazıyor ve her gün bir yerde bir kazı oluyor mutlaka. Yollar doğal olarak yamalı bohça. Adamlarda ise kafanı kaldırana kadar bir görüntü kirliliği sezmiyorsun. :D

    Bir de elektrik hatları havadan gitse de kapalı hat hepsi, sallansa birbirine değse de kısa devre olmuyor. Bizim hatlar sallanmaya başlayınca çatır patır kıvılcım saçılıyor her tarafa. :D




  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Bizim kabolar da yer altından gelmiyor ki.



    Özellikle biraz eski yerleşim yerlerinde binadan binaya götürüyorlar kabloları. Hala direkler var.



    Telefon diireğine T11 fiber kutu bile koyuyorlar bazen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayhann06 A kullanıcısına yanıt
    Aslında 100 mbps 50 gb 83 lira olan tarifeye 24 ay taahhüt vereceksin kasim ayina doğru.



    Zam gelse bile etkilemez seni.



    Bir de kotalari hali hazırdaki abonelerden de kaldırırlarsa 100 mbps limitsiz 83 lira 24 ay sabit fiyat garantili Türk Telekom.



    500 liraya devredersin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Eski yerleşim yerlerinde değil, bizim burada Turk Telekom tüm kabloları yaklaşık 15 sene önce yeniledi ve aynı dediğiniz şekilde her yer. Direk gerekliyse koyuyorlar, hepsi evden eve gidiyor. Ama benim hat sıkıntı çıkarmıştı 2012'de. Tam bir ayda çözdüler, hatta su girmesinden parazit oluyordu kablonun bir yerinde.
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Plan zehir

    Apartmandaki boş hatları alsam mı acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Hele dükkanlık yerlerde binadan binaya çok oluyor ha tabi tabelaların falan arkasına sakladıkları için hep genelde belli olmuyor hattın havai olduğu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 558559560561562
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.