Bildirim
TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (48. sayfa)

106 oy
Öne Çıkar

50. Sırada
bugün en iyi #5
Giriş
-
T serisi VDSL. 100mbps alıyorsunuz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tamamen yanlış plqnlqma esiri bunlar yav hiç FTTB'de VDSL verilir mi. TT'işin o kısmına bakmıyor kabinden sonrası müşteriye aittir deyip geçiyor herhangi bir amacı yok.
merhaba hocam hızınızı düşürmenizde fayda var yada arada kablolama felan ekler kötü yapılmıs olabilir fttb ye göre fazla crc hatanız olusmus -
yok hocam o anlamda demedim çektiği kablo derken kabine çekilen fiber kablodan bahsettim yani kabinin kapasitesi bu kabloya göremi belirleniyor yoksa kabloların kapasitesi yüksek ama kabininkimi az nasıl bir bağlantı var -
Binadaki daire sayısı x en yüksek hız = kapasite olaraktan Txx Dolap konuluyor ve gerekirse Modeme kadar fiber olan dolaplardan konuluyor.
Bizim yanımızda T21 dolabı var En yüksek hız 60 alınabiliyor.
Neden ? 14 daire var buna göre planlanmış fakat karşısındaki binayada çekilince ortalama en yüksek hız düşüyor.
Örnek yukarda mevcut Mustifb hocama sordum elektrikler gidince 23 mb ulaşabilir hız alıyorum oda sadece sen bağlanıyorsun dediğinde anladım ki sistem otomatik olarak gücü bana veriyor. -
Ne yazık ki bir bağıntı yok hatta diyebiliriz ki projeyi hazırlayan personelin insafına kalmış bir durum personel isterse 250mbps kapasiteli T1 koyar dilerse FTTH getirir. Keşke NitroNos'un dediği gibi bir formüle bağlansa.
Türknet fiber optik altyapısı için mi konuştunuz yoksa Türk Telekom altyapısı ile istanbul'a verdiği hizmeti mi?
Türkcell ve Türksat Kendi Yeni AKK uygulamasına geçerse Türk Telekom'da erkende geçer mi Sonuç ne olur bilgilendirirseniz sevinirim. -
-
Türknet'in İstanbul'da Türk Telekom ana omurgalarına bağladığı hatları var bu hatlar, Türknet'in İstanbul'daki veri merkezine gidiyor. Yani ben İstanbul'da Kadıköy'de oturuyorum Türk Telekom ile Acıbadem'e gidicem. Ama Türknet kullansaydım Acıbadem'e gitmeden Türknet hattına geçip Türknet Gayrettepe veri merkezine gidecektim. Bu yüzden Türknet İstanbul'da bu uygulamayı hemen başlatabilir diğer şehirlerde Türk Telekom'a bağlı.
Turksat'ında sunucu tarafında altyapısı bize bağlı, yani Turksat'ınkileri de biz yapacağız. Geriye bir tek Turkcell kalıyor, Turkcell erken geçerse bizimkilerde geçebilir.
Ama kurumda konuşulana göre biz Nisan ayından önce geçmeyeceğiz. Turkcell'in de aynı tarihlerde geçebileceğini söylüyorlar. -
Bende Turknet abonesiyim.Avrupa yakasındayım.Tracert çektiğimde Turknet üzerinden çıkıyorum.Yanılmıyorsam VAE üzerinden hizmet alıyorum.Yurtdışına çıkışlarım seabone üzerinden yapıyorum.Mesela Bulgaristan'daki fiberlerde sorun çıkmış millet Google hizmetlerine bağlanamamıştı.Ben böyle bir sorun yaşamamıştım.Ayrıca Turknet'in sitesinde Bulgaristan üzerinde yedekleme radyolink bağlantılarının olduğunu ve Bulgaristan'da Google ve Facebook'la peering anlaşması var.
Başka illerden bağlananların tracertleri forumda arkadaşlar paylaşmıştı.Türk Telekom üzerinden dönüyordu.Herhalde Al-Sat sistemiydi galiba.Yanlışım varsa düzeltin hemde öğrenmiş olurum. -
-
O durum daha daha çok port ve veri merkezi ile alakalı rastgele değer atanamıyor.
Hocam teorik olarak 8Km metre kadar 8Mbps verilmesi fakat öyle olmuyor 65db gördümüz zaman 8Mbps veriyoruz diye biliyorum.
Hocam haes projesi santral kapatcaklar buyuk ihtimal
quote:
Orijinalden alıntı: 0365634b
Hocam haes projesi santral kapatcaklar buyuk ihtimal
Olan neti de mi kesecekler yani
Hocam mini satral kurcaklar.
FiberNAS bu kadar küçük değildir. Normal DSLAM kurulacaktır.
Hocam mini diyorum hoşma gidiyor biliyorum telekom kurslarına gitmiştim
Ne dediğinizi anlamadı ama OFTK kabinlerini kastediyorsanız onlar artık konulmuyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X