Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (Genel-Sohbet) (438. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: AMC Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54.168
Cevap
279
Favori
4.184.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
82. Sırada  bugün en iyi #27
Sayfa: önceki 436437438439440
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Valla hocam benim yüzüm firmalara heralde yumşak geliyor gelen geçen geçiriyor geçen tivibu için beni aradılar uygun muygun bişiler dediler istemedim dinlemeden birde benim sözleşmem 2019 a kadar bakalım ne olacak halimiz aşırı fazla ödüyorum bi görüşecem bunlarlan.

Bu ara hocam iptv başvurdugun zaman snr filan değişme oldumu sizde ? bayiye gidip iptv alsam illa eve kurulum için geliyorlarmı yoksa santralden filan hatta ayarmı cekiyorlar ? bilgi verirsen sevinirim sana zahmet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMC -- 19 Nisan 2018; 1:26:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Data

Hipernet alabilirsin saha kutuna kadar fiber geliyor hattın daha iyi olursa daha hızlı bir paket alabilirsin

24 kesin alırsın da 35 için bir şey diyemeyeceğim hattına bağlı eğer 24 alacaksan türksatta 24 veriyor hemde upload 4 diye hatırlıyorum
    16 akn'siz aldım hocam sağol 89 liraya , eger yavaş gelirse 24 e geçecem bu bile çok hızlı geldi 8 kullanıyordum çünkü.
  • AMC kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah hocam öyle laf mı olur.

Hocam şöyle oldu anlatayım. Tivibu'ya başvurunca aradılar kurulum için geleceğiz falan diye. Neyse sözleşilen gün geldiler (gelmeden önce sistemden hst değerlerinize bakıyorlar). O zaman 24Mbps kullanıyordum SNR 30db civarıydı. Neyse geldiler, llk dediler ki IPTV destekli bir modem lazım, benim ki desteklemiyor gözüküyormuş hrhalde, neyse dedim destekli diye modemi değiştirmedik, sonra TV ile modem arası uzak diye modemi taşıyalım dediler (ben kablosuz çekim için evin ortasına koymuştum modemi ta i modemden başka odalara kablolar falan da gidiyor bende) haliyle olmaz deyince, santrale gidip kablo getirdiler (bu arada Allah var kablo çok kaliteliydi CAT6 üzerinde Türk Telekom yazıyor, hangi firma üretimi aklımda değil) sonra kabloyu geçirme STB'yi bağlama bilindik işler. Sonra cihazı açıyorlar bir provizyon kodu girilmesi gerekiyor onu da girince işleri bitiyor. İllaki santral tarafında da bir ayar çekiyorlardır santralde değilse veri merkezinde kesin zira IPTV aldığïnızda normal IP'nizin haricinde bir de IPoE IP daha veriliyor IPTV için bu yüzden modeminizin dual wan, multicast IPTV destekli olması gerekiyor, anycast IPTV destekli cihazlar çalıştırmaz. Hat değerlerine gelince herhangi bir değişme olmadı IPTV'den sonra da 30db devam etti, şimdi 50Mbps kullanıyorum SNR 16db civarı. Yalnız şöyle bir durum var ki hızınızdan yiyor IPTV. SD yayınlar için 3-4Mbps, HD yayïnlar için 7-8Mbps yiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Devian kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun ama bence 24Mbos'e geçin zira VDSL sadece hız olarak değil kararlılık olarak da ADSL'den daha iyi, farkı kesinlikle hissedersiniz.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam digitürkten bi hayır gelmiyecek benimde modem üst katta alt katta rounter var hız tabi 20 mbitlerde geziyor kablosuz diye kablo kanallarından çektirebilirmiyim acaba telefon kabloları için ayrı buat yapmışlar ordan indirme vs ince iş yaparlarmı acaba diye düşünüyorum
    Valla hocam ben de Digiturk kullanıyordum 40TL ye verdikleri içerikten daha fazlasını Tivibu'da 19 liraya alıyordum. Digiturk ya çok paranız olacak ya da ligi izleeceksiniz bence onun dışında bir numarası yok fikrimce.

Hocam aslında bir ihtimal AP'den de kablo çekilebilir ama bağlanıdaki hatalar ve gecikmeler akış yayın olduğu için etkileyebilir. Yoksa artık kablo çekeceksiniz.

Zaten bu fiyatların artmasının sebebi bizim insanlar çöp bi platforma futbol var diye para vermesinden kaynaklanıyor bi elektrikci bulayımda fiyat alayım benim odadan bi alt kata kablo kanallarından ne kadara çeker ben şimdi girişirsem toz filan sinirlerim bozulur
  • Konu ile alakasız ama eski knight online emektarı ne hallere düştü tip11 kabininide aynı şekilde parçalamak istiyorum

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (Genel-Sohbet)
    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (Genel-Sohbet)

• quote:

Orijinalden alıntı: Ö1f1

Hayırlı olsun ama bence 24Mbos'e geçin zira VDSL sadece hız olarak değil kararlılık olarak da ADSL'den daha iyi, farkı kesinlikle hissedersiniz.
    altyapımdan emin değildim ama sorunsuz şu an , dedilerki 24 e geçerseniz geri 16 ya geçemessiniz.. Fark ödersiniz.. Ama 16 ile başlayıp 24 e geçerseniz bir sonraki ay begenmesseniz direk geri 16 ya düşebilirsiniz.. Yani ilk başladıgın paketin altına düşemiyorsun.. Muhtemelen 1 ay sonra 1-2 paket üste çıkarım.
    Şimdi Şampiyonlar Ligi'ni de almışlar daha uçar muhtemelen.

Bence lig izlenmeyecekse, Salon paketleri de istenmiyorsa Tivibu daha dolu içeriğe sahip keza diğerleri de.

Hocam elektrikçi çağırmaya gerek var mı, bana ücretsiz getirdilerdi kabloyu ekipler hatta hayağ bir de bol bıraktılardı rahat 20-25 metre vardı kablo. Neticede tabiri caizse çuvalla para ödüyoruz bir zahmet onu da ücretsiz çeksinler.

• Devian kullanıcısına yanıt
    Tamamdır, keyifli kullanımlar.

Onlar getiriyorsa benim çok daha işime gelir 15 metre anca vardır biraz hesap özürlüsüyüm metrelerlen aram yoktur hocam kücük odaya bile 10 metre kablo almıştım mesaj attım ararlar şimdi beni yem olarak görüp mh
    Hocam almaya karwr verirseniz yine de ne olur ne olmaz söylesin kablo çekilmesi gerekebilir diye zira yanlarında olmayabilir gelirken alıp gelirlerse kablo, iş uzamamış olur. Benim oturduğum yere uzak değil de santral beş dekida getirdilerdi santral kablo.

Tamamdir hocam insallah camur gibi goruntuden kurtulacam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim burdada fiber çalışmaları başladı gibi, 2 yerde kablolarla ilgili birşeyler yapıyorlar

İnşallah hocam, tabi hep meyvelerini saydık, biraz da çekirdeklerini saymak lazım ki yanlış yönlendirmiş olmayayım. Belki yeni cihaz gelmiş, sorun çözülmüştür bilemem ben AirTies 7205 için konuşuyorum. Bu cihazı getirdiler ufak el kadar bir şey. Amma cihaz yavaş, benim kullanmaya başladığım 2016 yazında daha yavaştı, sonra güncellemelerle biraz adam ettiler, şuanki durumu şöyle tarif edebilirim, kanal geçişleri, menülerde dolaşma vs yavaş, rami az pc kullanıyormuşsunuz gibi ama yanlış da anlaşılmasın yayınlarda ve içeriklerde bir yavaşlama söz konusu değil ama cihazın kanal geçişleri ve menü kontrolu yavas, haftada bir de prizden çekmek gerekiyor yoksa saçmalamaya başlıyor, daha iyi bir cihaz getirmeleri lazım, yani idare ediyorsunuz elbette ama konforunuz azalıyor. Ha tabi iyi yanı da yok değil cihazın, kumanda bilindik kumanladalar gibi kızılötesi ile değil radyo ile çalışıyor sanırım ama ben daha önce böyle bir kumanda görmedim, her yerden çekiyor. Ha peki bu cihazın olumsuzluklarına rağmen değer mi derseniz kesinlikle değer.

• Texassm0ke kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, detayları merakla bekliyoruz. Gelişmeler oldukça paylaşırsanız seviniriz.

Yorumlariniz icin cok tesekkur ederim hocam hosuma gidiyor nedense tivibu

aynen radyo frekansı ile çalışıyor gibi gözüküyor sitelerinde opsiyonel olarak sunmuşlar hatta bunu kullanıyor
    quote:

Infrared Receiver or RF4CE (Optional)

http://www.zigbee.org/zigbee-for-developers/network-specifications/zigbeerf4ce/

Ayrıca hız ayarlama olayını çözseler bende alırdım o kadar 50 100 mbps e para ödüyoruz sonuçta evde başkası tv izlediğinde hızımın düşmesini istemem kablosuz olarak nasıl olur bilmiyorum tivibular kablosuz destekliyor mu acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Data -- 19 Nisan 2018; 21:20:26 >

Nocam IPTV sevilmeyecek gibi değil ki hele o geri sarma ha da eski programları izleyebilmeolayı işi çok değiştiryor yani şöyle diyeyim sanki senelerdir IPTV kullanıhormuş gibi alışkanlık oldu artık yani bıraksam IPTV kullanmayı eskikliğini hissedecağim muhakak.

• 
Sayfa: önceki 436437438439440
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.