Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
53.252
Cevap
265
Favori
4.115.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    K.ören merkez tarafı gerçekten öyle uzun süredir sahadolabı değişmiş süperonline bile kendi hattını çekmiş durumda lakin bizim ufuktepe de tık yok önünde bir engel mi var bilmiyorum yalnız telekom çalışanına ne zaman değişecek bu dolablar dediğimde dolablar sağlam uzun süre daha değişmez dedi.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Tek cümleyle; yazının her bir cümlesi yalan. Biraz araştırmayla bunların gerçeğini öğrenebilirsiniz.
  • ayhann06 A kullanıcısına yanıt
    T21 - T7'ye oranla daha düşük kapasiteli kabindir bundan dolayı T21 kabinlerini genel itibariyle bina içlerinde Binadaki aboneleri karşılayacak şekilde takıyorlar Bundan dolayı Bina yakınındaki Binalara bakır kablo ile bu kabinden yayılabilir.
    Mahallenize T21 konulmaz eğer fazla nüfusu olmayan bir yer ise T11 bile konulabilir fakat artık T7 konulmaktadır.
    20 senelik kabinler zamanla kalkacaktır ve fiber optik altyapı çekilip T7 kabini ile bağlantı yapılıp 2 saha dolabıda hizmet verecektir.
    Türk Telekom il veya ilçe müdürlüğüne giderek internet hızınızda problem olduğunu fiberin ne zaman geleceğini veya proje ne zaman yapılacağını sormanızda fayda vardır.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Doğru veya Yanlış sonuçta bir sorun ortada var hocam Türk Telekom verilerine göre Türkiye'de Fiber abonesi haliyle az durumda Bir çok kullanıcı 4 mb internet'e talim oluyor bazı insanlara port yok diyorlar ve ortaya bir çok sorun ortaya çıkıyor.
    Üstteki arkadaşımızın bağlı olduğu dolap 20 yıllık eğer yalan olsaydı çoktan değişmesi gerekirdi.
    Benim bağlı bulunduğum dolap PTT döneminden kalmadır ve bölge olarak nüfusu yüksek ve baya bir inşaat yapılmaktadır.
    Bundan dolayı Türk Telekom'un yatırım ortadadır kimse bunu inkar edemez.
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    şimdi ben sektörle alakası olmayan biri olarak gördüğümü söylüyorum

yıllardır Turkcell 3G ihalesi istiyoruz diye reklamlarda bile bunu dile getirdi.

yok 3G öyle yok 3G böyle

3G ihalesinin yapılmasında artık Avrupa Birliği kriterleri de muhtemelen etkili oldu

yoksa Türk Telekom pek istemiyordu.

ve ihaleye çıkılmadan turk telekom 1 mbps limitsiz 45 tl lik interneti bir gece de 8 kat arttırdı

geçiş işlemlerindeki o yüzbinlerce kişinin mağduriyetinden hiç bahsetmiyorum bile

kısacası 8 mbps ye kadar 15 gb kotalı akn sonra hız 512 kbps olan tarife 3G ihalesi ile beraber geldi

ikinci olarak Turkcell superonline benim en düşük hızım 25 mbps olacak dediktem hemen sonra Türk Telekom da aynı şekilde hızları 24 mbps ye çıkarmadı mı?

Benim demek istediğim şu. 81 ile aynı anda yatırım yapmak zorunda Türk Telekom. Bunu bir marifetmiş gibi sunamaz. Ben van'a da yatırım yapıyorum Iğdır a da yapıyorum oralara yatırım yapmak daha kolay deyip hadi oralara yatırım yapın deme lüksüne sahip değil. Bir de Türkiye'nin sadece beş büyük şehrine bir hizmet getirdiğin zaman zaten nufusun üçte birine ulaşıyorsun. Superonline nın şu an 1 milyon müşterisi var. Dediğiniz gibi bu bir milyon müşteri en düşük maliyetli yatırımla en yüksek gelir getiren elit müşteriler. Bol kaymaklı müşteriler. Sıfır abone ile başlayan superonline istediği eve alt yapı getirir istediğine getirmez. İstediği şehre gider istediğine gidemez. Kimse ona kardeş ben müstakil evde oturuyorum yanımdaki sitede 25 mbps hız veriyorsun bana niye yok diyemez. Bunu da eleştirmek bana garip geliyor. Superonline neden halka inemiyor neden ığdır a yatırım yapmıyor ki demek bana çok samimi gelmiyor. Sonuçta 10 yıldır milyonlarca abone geliri olan Türk Telekom ığdır'a ne kadar yatırım yapıyor ki.

Türk Telekom Bir müşteriyi kazanmak için 24 mbps tarife çıkarıyorsa, ığdırda müstakil evde oturan bir kişiye de bu tarifeden yararlandırmak zorunda. Biraz da bu yüzden her yere yatırım yapmak zorunda kalıyor. Size şunu soracağım. Gerçekten samimi bir şekilde cevap verin. Turkcell dese ki. 1 milyon müşterim var. Bu alt yapı yatırımlarımdan illahlah ettim. Artık yatırım yapmıyorum. Yeni yerleşim yerlerine ulaşmıyorum. Hali hazırdaki alt yapımla idare edeceğim. Ya da bilmiyorum öyle bir şey belki rekabet kurallarına aykırı ama. Şöyle bir şey dese tüm kullanıcılarımı, tüm abonelerimi Türk Telekom'a aktarıyorum. Bu sektörden komple çekiliyorum. Kısacası alt yapı olarak Turk Telekom'un ciddi anlamda bir rakibi olmasa bu günden itibaren. Sizce Turk Telekom aynı şekilde aynı hızda yatırımlarına devam eder mi? Ben inanmıyorum. Ben bu şirketin vatandaş yüksek kapasiteli hız alsın, ülke kalkınsın, her kes geniş bant internet hizmetine sahip olsun derdinde olduğunu sanmıyorum.

Çünkü 7-8 bloklu her katında 4 daire olan bir siteye daha oturum izni alınmadan Türk Telekom'un GPON sistemini aktif ettiğini bu gözler gördü. Ben sikayetvar.com da bu forumda büyükşehirlerin göbeğinde oturup da yeni inşa edilmiş evde iki senedir internet alt yapısının gelmesini bekleyen insanlar gördüm. Onlarca kez bu şikayetlerin benzerlerini okudum. Ama aynı şirket superonline nın muhtemel yatırım yapacağı alt yapısını getireceği binaya siteye daha oturum izni almadan en son teknoloji GPON sistemini getirmiş. Ben onu gördükten sonra 81 ilde aynı anda yatırımların hızla devam ettiğine inanmıyorum. Kulvarlar farklı diyorsunuz ama bence Türk Telekom'un şu an tek düşündüğü superonline nın daha fazla abone kazanmasını nasıl engellerim.

Tekrar söylüyorum Avrupa birliği uyum kriterlerinde geniş bant internet hizmeti zorunluluğu olmasaydı
    Turkcell superonline 1 milyon abonesine minimum 25 mbps hız ile internet hizmeti vermeseydi
    Zamanında 3g ihalesi yapılmasaydı

Şu an müstakil evde oturan biri 24 mbps nin hayalini bile kuramazdı. 1,5 mbps ye kadar 20 gb kotalı internet kullanıyor olurduk. Bu tarife lübnan da uygulanıyor. 30 dolar fiyatı. Lübnan dediğimiz yer de Türkiye gibi geniş arazisi olan 75 milyon nufusu olan bir yer değil. İzmir kadar bir yer.

Bir de VAE sistemini neden eleştiriyorsunuz ki. İkincisi pazarda yüzde yetmişlere varan bir payı olan bir şirket 24mbps + 75GB + Alo/Yalın = 45₺ tarifesi nasıl çıkarabilir.

Turkcell gsm pazarında Turk Telekom'dan ucuz tarife çıkarabiliyor mu? VAE sistemi üzerinden çok güzel tarifeler çıkıyor. Turk net in 150 gb kotalı tarifesi bence bunun en büyük örneği. Vodafone 240 gb kotalı tarife çıkarmıştı geçen sene. Bu sistemin dezavantajlarını bilmiyorum çok da oturmadı bu sistem Türk Telekom bu sistemi bir türlü sevemedi sanırım ama tarife olarak baktığınızda çok güzel fiyatlar ve hızlar çıkıyor.

bir de son bir şey daha demek istiyorum. Elbet matematiksel olarak mantık olarak bunu hesaplamak doğru olmaz. İşin içinde başka şeyler de vardır. Biz bir güney kore hiç bir zaman olamayız. Ya da bir avrupa ülkesi de hiç bir şekilde olamayız. Turkcell in bugün 1 milyon abonesi varsa bu Türk Telekom'un para hırsından dolayı. Türk Telekom'un beceriksizliğinden dolayı. Özelleştikten bu yana şirket 10 milyardan fazla net kar elde etmiş.

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

Bir şirket kurayım. Türkiye'de 81 şehir var. Her şehirde iki tane apartmana fiber kablo çekeyim. Sonra şunu diyeyim. 81 ilde fiber yatırımlarımız hızla devam ediyor. Biz superonline gibi geliri yüksek 10-15 şehre yatırım yapmıyoruz. Tüm ülkeyi fiber ağlarla örüyoruz. Doğu ya gitsinler. Doğuya yatırım yapmak daha kolay.

Dediğim gibi Türk Telekom samimi değil. 250 bin km fiber ağ ile övünüp fiber ağlarla ülkeyi ördük demek bunla reklam yapmak bir de 81 şehire aynı anda bunu yapıyoruz demek samimiyetsizlik.

fiber kullanan birine daha yüksek kota verip ücretsiz modem verip sıfır kayıpla internet hizmeti vermek
    diğer tarafta aynı parayla hızınız 6 mbps yi destekliyor deyip de daha düşük kotalı paketi aynı parayla sunmak o kullanıcıya modemi de parayla satmak samimiyetsizlik.

Yanlış anladınız ben Türk Telekom çok yatırım yapıyor demiyorum bende yatırımları yetersiz buluyorum. Bugün hala eski tip dolaplarla yüzlerce ekle çalışan bakır hatlardan medet umulması çok yanlış. Ancak Türkiye'de fiber yapmanın zorluklarını da bu sektördeki kişiler/insanlar biliyor. Bu ülkede fiberin yeterince yaygınlaşmamasının sebebi ISS'lerden önce devlet. Turkcell ve Türk Telekom birbirine rakip en azından kağıt üzerinde rakip. Ama bu iki şirket 2014 yılında birleşip bakanlığa kazı izinleri kolaylaşsın diye dilekçe yazdı. Sonuç ne? Sıfır. 2016 yılında toplamda 27 bin km fiber planımız vardı bütçe vs. herşey hazır ihalelerine çıkıldı. Sonuç? Sadece 16 bin km yapabildik. Burada fiber için kazı izni beklenen ilçeleri yazsam forum yetmez buna Turkcell'i de eklersek ortaya ansiklopedi çıkar. Benim kendi mahallemden örnek vericem İstanbul/Kadıköy'de ikamet ediyorum. Bölgemin fiber planı 2014 Ekim ayında onaylandı. Çalışma Nisan 2016'da başlayabildi.

Türk Telekom her 5 yılda hedeflerini açıklar, ve hedefler şu ana kadar hiç tutmadı. 2020 hedefleri var ve bu hedeflerinde tutacağını zannetmiyorum. Neden bu hedefler tutmayacak? Birincisi Araplar çok yatırım meraklısı değil. Daha şimdiden devlete gelip yeniden özelleşecek mi diye konuşuyorlar. Zaten az olan yatırımlara birde bürokrasi engeli çıkınca ortaya çıkan tablo bu. Mağdur milyonlarca abone. Hergün yüz binlerce arıza kaydı ve çözümü imkansız. Kalk 2 günde fiber yapıyoruz deseniz planı yapar ortada kalırsınız.

Gelelim port yok meselesine. Öncelikle VAE sistemimiz yanlış ve dünyanın hiçbir yerinde ülkemizdeki gibi yürüyen VAE sistemi yok. Bir bölgeye fiber getirmeden önce alternatif ISS'lere bildirim yapıyoruz. VDSL port kiralayacak mısınız? -Hayır. Alternatif ISS VDSL port kiralamadığı için eski dolap artık orada kalacak çünkü cebinden 6 TL yüksek kira bedeli çıkmasın. İkinci aşama bölgenin durumu ve nüfusu. Bunları bölge santraline soruyoruz, santral bir rapor doldurup gönderiyor. Nüfus 200. Oraya 250-300 kişilik kabin koyup planı bitiriyoruz. Bizim bu noktada ilk hatamız oranın nüfus artış hızını, kaç tane daha ev yapılabilir vs. bunları hesaba katarken yanılıyoruz. Dolaplarda yedek portlar oluyor onlara göre bir dengeleme yapıyoruz. Sonra alternatif ISS bana müşteri geldi VDSL port kiralayacağım. O zaman Türk Telekom port yok deyip gönderiyor.

Ve bize rekabet lazım. Sadece elit kesime hizmet getirerek Turkcell olmasa Türk Telekom yatırım yapmaz diyemeyiz. Birincisi Turkcell'in fiber abone sayısı 1 Milyon, bizimki 2 milyon. Turkcell'in Ağrı'ya gitmesine gerek yok. Siteye yakın 100 metre mesafedeki adama hizmet versin yeter. Her yeni başlayan sağlayıcı sadece elit kesime giderse normal vatandaş tabii ki mağdur olur. Bu aynı Türkiye'yi İstanbul'dan ibaret görmek gibi bişey.

• SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    Zaten mesele 1gbps vermek değil ben onu tekjik olarak Turkcell'in daha üstün olmadığını anlatmak için yazdım. Tabi ki hizmet konusunda Turkcell daha uygun. Yani benim binamda Turkcell olsa düşünebilirim zira daha uygun tarife çeşitliliğine sahip. Bir de yazmayı unutmusun Telekomun bir dezavantajı da vaktinde yanlış planlamalar yapılmış olması mesela FTTB'de VDSL vermek bir de bunu binalwra paylaştırmak. Zaten kabinin kapasitesi olsa olsa 2gbps şimdi zaten bina içi kablolamalar berbat bu sefer rakibinden çok dah iyi olan erişim altyqpısını verimsiz kullanıyorsun. Şimdi dank etti de FTTB de VDSL konulmuyor artık. Turkcellin ise tercih edilme sebebi bir marka algısı iki müşteriler TT'den gece kuşu, AKN wrtırılması gibi ekstralar ve uygun fiyat istiyor ama rekabet kuralları da buna engel oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    anladım hocam zaten bu 2 binaya 3 binaye getirelen sistemler ne olacak merak ediyorum biz ftth kullanamayız sanırım artık bize verseler diğer binaya haksızlık olacak oraya koysalar biz sorun yaşayacağız 2 binanın ortasında t11 var ne olacak belli değil bazen hiç getirmeseler ilerde daha iyi getirselerdi diye hayıflanıyorum valla
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Yazınızda katılmadığım bir husu mevcut o da şu Türk Telekom ile Turkcell yine de aynı kulvarda değil. Ha ama Turkcell sayesinde bu hızların gelmiş olma kısmında haklısınız zaten iśin kuralı rekabettir ama ne yazık ki ülkemizde yok ve ben bu konuda TT'den ziyade Alternatif ISS'leri suçlu buluyorum zira Turkcell Türk Telekom'dan daha fazla kazanan bir şirket bir de bu marka algısı ile adam gibi yatırımlarla Türk Telekom'un tekelliğini kırabilir ama yapmıyor ekleyiyeyim Turkcell'in de altyapısı 79 ile uğruyor. İşin çözümü rekabettir. Ama kimse bu konuda kılını kıpırdatmıyor.

VAE sistemini eleştirmemin sebebi de yukarıda yaaıyor eğee Alternatif ISS'ler adam gibi yatırım yapsa bu sistemi eleştirmezdim ama bu sistemmzaten yatırım konusunda uyuşuk olan şirketler iyice bırakıyor işi. Haliyle Türk Telskom'da rekabetsiz ortam sebebiyle az yat8rım yapıyor. 230 bin km ne demek yav koskoca ülke. 6-7 milyon km fiber olmadıkçe Avrupa'daki erişim altyapısına yetişmemyiz keşke rekabet olsa da şirketler hep birlikte toplam 7 milyon km altypıları olsa. Bir de rekabetin olduğu ortamda OAŞ gibi oluşumlar iş yarar. OAŞ şirketleri Türk Telekom'u OAŞ'a katmak için canların8 diśine taktı neden Türk Relekom'un devasa bir fiber altyapısı mı var ki de bu kadar istesinler TT'nin OAŞ'a girmesini. Sebep apaçık ortada Alternatifler zaten az yaptıkları yatırımı Türk Telekom'u OAŞ'a dahil ederek mobili kurtarmak iyi ki böyle birnşey olmadı zira asıl o zaman Lübnan gibi olurduk.

• SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla artık binalra paylaştırılmayacak FTTB'de prösedürler çok değişmiş olabilir.

@mustifb gerekli olanı yazdı ancak rakamlarda ciddi hatalar var onları düzeltmek isterim. Türk Telekom özelleştirildiğinde 50bin km civarı fiber vardı. 7 küsür milyonda bakır altyapı vardı. Gana'da da 600 bin km altyapı olmadığı ortayabçıkmıştı. Ha bunları telekomu savuhmak için demiyorum koskoca ülkede bu kadar altyapı az. Sadece yanlış bilgi olmasın diye yazdım.

Benim önüme kaynak geldi okudum bir kaç noktasını haklı buldum bilgiyi paylaştım %100 yanlış veya doğru demiyorum.
    Fakat Türk Telekom'un hali ortada bu konuları veya işleri bilmeyen normal kullanıcıya sorarsanız Süperonline varken neden Türk Telekom'a geçeyim der.
    Türk Telekom Tekel durumda ise isterse altyapısını paylaştırmak istemez.Türk Telekom için zarar fakat rekabet kurulu bunu ön görüyor.
    Rekabet kurulu Türk Telekom'a altyapı yapma , Diğer firmalara zorluk çıkart , İstediğin tarifeyi yüksek fiyata çıkar kimse sana karışmıyor diyemez ve dememeli Tekel dediğinizde bu anlam çıkıyor.
    Türkcell Süperonline Tamamen Türkcell'in olduğundan dolayı her yere altyapı çekmesi pek etkilemez ama Türk Telekom'da kiralama durumu olduğu için pek yatırım yapmak istemiyor.
    Bundan dolayıda Türkcell'in çok yayılması gerekiyor ama sadece belli başlı illere yayılmak çok saçma bir durum olacaktır.
    Türkcell Süperonline'nin tam anlamıyla Mevcut bulunduğu illerde mahalle aralarına girmesi gerekir yoksa bu kavgalar daha çok devam eder.

Mutlaka...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 15 Aralık 2016; 20:27:05 >
    Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Hocam uydunet ile nasıl uplaod alıyoruz

• 0365634b kullanıcısına yanıt
    Upload derken Nitro Upload paketini mi?
    Evet hocam

• Bayadir konuya mesaj yazmıyorum Çarşamba gününden beri 35 Mbps 100 GB Akkli paketindeyim arkadaşlar sonunda 16 mbpsdan kurtuldum buda şuan ki hat değerlerim darısı sizlerin başına

müthiş bir yazı emeğinize sağlık bu yazıyı cumhurbaşkanı btk ve belli bakanlara yazmayı düşünüyorum inşallah bizi kaale alırlar ve türk telekom un yapmadığı yatırımları için hız verirler, pek sanmıyorum ama yinede şansımı denemek istiyorum
  • T21 kabini yan binamızdaki komşunun hız testi

Hani bana hani bana Ama en azından 100 mb hız almaları gerekirdi gerçekten şaşırdım

Kablolama.

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.