Olayı kısaca şöyle anlatayım adamlar benden bıktı altyapı mevzusunda sistem 9:15 de aktif oldu bayiden 8 kişi beni aradı abi sizin 3 blok aktif oldu diye adamları öyle bıktırdım. ONT ayrı istiyorum dedim istersen fazladan bırakalım dediler Wİ-Fİ 7 modemi bırakın dedim o yemedi sınırlı sayıda varmış ellerinde videosunu çekip yolladılar vallahi veremiyoruz pro tarife harici diye |
TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2693. sayfa)

-
-
ONT olayı ilginçmiş kişiye tanımlı deniyordu ya bunlar başka kullanamazsın diyorlardı demek ki yalanmış
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 17 Mayıs 2025; 0:24:45 > -
Tamamen gelen ekibin envanterinde hangi cihazlar olduğuna bağlı bir şey.
Başka bölgede ONT vermediklerinden bahsettiler mesela.
Şimdiki dertlerimiz IPV6 almak ve kendi modemimizi sisteme entegre etmek bakalım neler yaşayacağız.
-
Kişiye değil adrese tanımlı.
SOL'de RADIUS uyuyor ama Telekom'un sistemlerinde Authorization ve Authentication çalışıyor. ONT'lerin hepsi sisteme kayıtlı. Yani sizin PPP bilgilerini RADIUS çeker, adres-port teyidi yapar, eğer abone adresten yetki geliyorsa session'u açar ama başka adresten yetki gelirse IP almaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bize gelmiş IPV6 tesadüf konusu vardı forumda test yaptım var dedi
de kullanıyor muyuz anlayamadım
solda başka ont oluyor demek tt da yok
-
Aynen ondan şaşırdım tt da dediğin gibi ve dışardan ont olmuyor yapanlar varda dolu ayar lehim cihaz falan alıp
-
Oluyor demiyorum ama yapılabiliyor klon şekilde. Denemek için aldım ONT ayrı aldım zaten.
Modemden kaynaklı bir sıkıntı olmuyor zaten gigabit internetlerde ONT'den kaynaklı kısıt oluyor benim amaç onu aşmak can sıkıntısı işte uğraşırız boş vakit bulursak olmadı geri takarız
bu arada ONT Huawei OptiXstar EG8010Hv6-10
Modem: ZTE H3600P
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patron12 -- 17 Mayıs 2025; 2:41:48 > -
Ama sol bunu nasıl kabul etti, yani ben öyle anladım yazında solun ontsini de almadım anladım da ondan sordum
tt da adamlara silah çeksen de olmaz der zaten
neyse yanlış anlaşılma olmuş
O dediğin olayın konusu var forumda baya tarifi var yapanda var
KONU BU
FTTH Altyapıda SFP-GPON ile İnternete Nasıl Erişilir?(Alıntı) | DonanımHaber Forum » Sayfa 7
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 17 Mayıs 2025; 2:57:14 >
-
Heh işte bende o delilerdenim
ONT'Yİ bypass edip SFP kullanma çabasındayım.
Eğer dahili ONT'li bir modem almış olsa idim bu olayları yapabilme imkanım sıkıntılı oluyor biraz.
Herkesin hobisi farklı işte
-
Aynen baya delilik ben uğraşmam valla
-
Merhaba hocam fc25 icin SOL fiberde oyun ici ping ortalama 50-55 ms iken ttnet’e gecince 30-35 ms oldu.
İst avrupa
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Geçen hafta apartmanımıza direkten kablo çekildi ardından kapılara kadar fiber kablolar getirildi. Kutu takılmasını bekliyoruz. Havai Fiber olarak getirdilr. Havai fiber kullanan var mı? Normal fiber ile hız farkı vs var mıdır? ( 2025 sonuna kadar kutuyu getireceklerini düşünmüyorum TT firmasında işler çok yavaş ilerliyor)
-
Üstadım merhabalar sizin adınıza çok sevindim öncelikle hayırlı olsun keyifli oyunlar ve başarılar dilerim
Ben de cuma günü itibari ile Türk telekom fibere geçtim benim de gecikmem oyun içinde ortalama 28 ms oldu
Ama bende de şöyle bir kısmetsizlik meydana geldi Vdsl bağlantıda yaşamış olduğum oyun içi dalgalanma ne hikmetse devam ediyor yine oyuncular koşamıyor yine sağa sola dönemiyorlar şut çekiyorum hızlı gitmiyor
niçin bu sıkıntı devam ediyor anlayamadım bu arada siz FIFA 25’i hangi platformda oynuyorsunuz ben bilgisayarda oynuyorum acaba bilgisayar da oynadığım için mi böyle bir hissiyat kaybı ekranda dalgalanma oluyor anlamadım çünkü denemek amaçlı Battlefielda giriyorum böyle bir sıkıntı olmuyor ama FIFA bilgisayardayken online modda rekabet edilmiyor
Hatta ben teknik arkadaşlarla da görüştüm ben kendilerinden normalde bina içinden daireye gelen fiber kablo kısaydı bunu söküp uzun takmalarını rica etmiştim arkadaşlar onun yerine sarı olan fibere kablosuna plastik bir aparatla bayağı uğraşıp baya ince işçilik yapmışlardı ek yaparak uzatma sağladılar diyorum acaba arada bir eklenti olduğu için mi bu sıkıntı devam ediyor veri transferinde kayıp mı oluyor acaba
telefonla görüştüğüm de herhangi bir sıkıntı yok diyorlar bu eklentiden kaynaklı olmaz sen kendine cat7 İki tane kablo al birisini modemden bilgisayarına diğerini de not cihazından modeme tak bir de öyle dene diyorlar ama hevesim kursam da kaldı
hatta ben Salı ya da çarşamba günü tekrardan arıza kaydı açacağım arkadaşlardan ricacı olacağım daireye gelen beyaz fiber kablosu kısa olanı söküp tek parça uzun yapıp sarı kabloyu da tek parça yapmalarını rica edeceğim zaten modemi odaya kurduğum için wifey de çekmiyor diğer odalarda hız çok düşük oluyor bakalım umarım benim de sorunum çözülür ya
Toplamda üç farklı modem de denedim sorun yine devam ediyor
Huawie/ zyxel/ Keenetic hopper dsl
En son Sokakdaki saha dolabından endişe etmeye başladım Ama Saha dolabında bir sıkıntı olsa 1000 Mb hız alamazdık herhalde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schi20phrene -- 18 Mayıs 2025; 15:52:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yok hepsi aynı fiber; farkı kablonun geçirildiği yerin üstü veya yerin altı olması.
-
o zaman çok iyi bakalım kaç senede kutu koymayı başaracaklar
-
Tahminen 1 ay içinde kutunuzu takarlar. En kısa sürede kutunuzu takmalarını temenni ederim.
-
Yeraltı turuncu (FOY) ile havai (FOH) Kablonun arasındaki tek fark havai'nin gevşek tüp olması. Onun dışında hız, sinyal açısından farkları yok. Son zamanlarda da BASK to BASK şeklinde çekiyorlar. Yani sahada OFSD yerine, bir binanın dışına koydukları fiber kutu Optik bölücü görevi görerek diğer binalara gider çoklanır, bina içine de koydukları Optik bölücü de dairelere giderek çoklanır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tam bunu yapıyorlar şu an. Direkten apartman içine gri kablo ile getirdiler , apartman içinden dairelere de beyaz kablo çektiler. fakat direğe gelen bir fiber kablo yok sanırım o kabloyu çekecekler değil mi?
-
Teşekkürler size de hayirli olsun, ben ps ile oynuyorum hocam o bahsettiğiniz yavaşlama vs fifanin kronik sorunu maalesef zaman zaman oluyor en azından konsolda boyle, forumda oyunun ana konusunda bu konu hakkinda yorumlari görmüşsünüzdür.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Size şuan çektikleri için başka işlem yapılmayacak (binaya BASK koymak haricinde) Eğer bina atıyorum 16 daireli ise sahada 4 binaya gider. 8 daireli bir apartmansa 8 binaya dağıtılır genel olarak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X