Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2407. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
51.351
Cevap
244
Favori
4.013.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 24052406240724082409
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dejuf D kullanıcısına yanıt

    Dış mekan fiber dağıtım kutusu bu ama iç mekana takmışlar. Problem yok iç mekan dış mekan, hepsi fiber bunların :)


    Hatta bir ekleme yapayım şu şekilde, benim bağlı olduğum fiber kutusu da şu



    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 1 Ekim 2022; 17:47:51 >
  • mafaky kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam

    Arkadaşlar bu arada Normalde kurulum için bugün geleceklerdi
    Az önce mesaj geldi randevu 4 Ekim'e ertelenmiş Hayırlısı bakalım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yok hocam ben zaten dış mekan kutusunun iç mekanda kullanılmasına şaşırmadım. Dediğiniz gibi hepsi fiberdir ve uygun olan yere konumlandırılır.

    Ancak kafama yatmayan nokta şu hocam: Arkadaşın binasına bu kutu yerleştirilmiş. Belli ki diğer binalara buradan dağıtım yapılacak. Çünkü dış mekan kutularından ana hat kablosundaki her bir core'a füzyon yapılıp binalara dağıtım sağlanıyor. İç mekan kutularında ise tek bir core'dan gelen sinyal PLC ile bölünüp dairelere dağıtılıyor. Bu durumda arkadaşımızın binasına ayrıca bir de iç mekan kutusu yerleştirilmesi gerekmiyor mu? Çünkü bu kutudan dairelere değil binalara dağıtım yapılır. 16 portlu olduğuna göre en fazla 16 binaya dağıtım yapılacak demek ki. Arkadaşımız binasının 9 daireli olduğunu belirtmiş. Bu kutudan 9 daireye dağıtım yapılması demek ana hattaki 9 core'u 9 daireye ayırıp kalan 7 core'u diğer binalara dağıtmak demektir ki bu çok abes olur.

    Değerli büyüğüm @mafaky hocamın mesajı üzerine kafam karıştığı için sizi rahatsız ettim.

    @receep 32 hocam kurulum ertelendi demişsiniz. Zannediyorum ki binanıza iç mekan dağıtım kutusu yerleştirildikten sonra kurulum yapılacak. Çünkü bildiğim kadarıyla bu kutudan dairelere kablo çekilmiyor, binalara dağıtım yapılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dejuf -- 1 Ekim 2022; 20:7:58 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Dejuf D kullanıcısına yanıt
    Bu konular hakkında pek bilgim yok o yüzden yorum sizlerin

    Ben o gün kutunun dışını da çekmiştim belki ir İşinize yarar atayım detaylı fotoğrafını Az sonra veya yarın atmaya çalışayım Bugün pek vaktim olmadı

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • receep 32 R kullanıcısına yanıt
    Yok hocam aceleye gerek yok. Müsait bir vaktinizde fotoğraflarını çekersiniz. Ama bunun bir dış mekan kutusu olduğu çok açık. Dediğim gibi sayın mafaky hocamın mesajı üzerine kafa karışıklığı yaşadım sadece.

    Şimdi ben tahminimi tekrardan söyleyeyim. Bence binanıza özel bir iç mekan dağıtım kutusu yerleştirilecek. Fotoğrafını önceki mesajlarımın birinde atmıştım, siyah bir kutu. O kutudan da dairenize OBK dediğimiz ince bir fiber kablo çekilecek. Bu beyaz kutudan da başka binalara ince drop (havai) fiber kablo çekilecek. Yine o binalara özel iç mekan dağıtın kutuları da yerleştirilecek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dejuf D kullanıcısına yanıt
    Bilemiyorum artık nasıl olacak göreceğiz


    Diğer hocam da evet bir dış dağıtım kutusu Ama fark etmez bina içerisinde de kullanılabilir demişti sanırım

    Ama sizin dediğiniz şekilde buradan farklı binalara dağıtım mı yapılır Yoksa direkt dairelere buradan dağıtım yapılabilir mi bilemiyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • receep 32 R kullanıcısına yanıt

    Evet hocam bu beyaz kutu iç mekanda da kullanılır ama diğer siyah kutuyla bunun çalışma prensipleri farklı. Bu beyaz kutu binalara dağıtım yapmak için kullanılırken siyah kutu, binadan dairelere dağıtım yapma amacıyla kullanılır.


    Kabaca şöyle izah etmeye çalışayım: Şimdi o turuncu kablo var ya. Aslında o tek bir kablo değil. İçerisinde birden fazla ince kıl var. O ince kıllara core (kor) diyoruz. Beyaz kutuda o coreların her birine ek yapılır ve her bir kablo ayrı ayrı binalara tahsis edilir.

    Oysa siyah kutuda sadece tek bir core kullanılır. İlgili bina için ayrılan coredan gelen sinyal siyah kutunun içerisinde bulunan PLC dediğimiz bir prizma vasıtasıyla bölünüp dairelere dağıtılır.


    Kafamın karışmasının sebebi de bu. Yani dış mekan kutusu iç mekanda kullanıldığı için kafam karışmadı. Bu dış mekan kutusundan yapısı gereği dairelere dağıtım yapılmıyor. Dairelere dağıtım yapılabilmesi için PLC lazım ki o da göründüğü kadarıyla bu kutuda yer almıyor. Bu sebeple tahminim o yöndedir ki bir kutu daha yerleştirilip o kutudan dairenize kablo çekilecek.


    Ezcümle sizin de dediğiniz gibi bekleyip göreceğiz.





  • Edit

    Ekspress 34 hocam sen daha önceden fikrini belirtmiştin ama ne diyorsun bu kutudan direkt dairelere dağıtım mı yapılır Yoksa yan binalara falan çekerler mi

    Hocam Senin fikrini de alalım🙂



    Hocam birkaç detaylı fotoğraf çekmeye çalıştım

    %85 Görme engelliyim o yüzden net bir şey diyemem ama sanki iki gün önce attığım fotoğrafa kıyasla şimdiki fotoğraflarda iş tarafında biraz Değişiklik var gibi bakar mısınız


    Bu arada bir tane kablo fotoğrafı atacağım Bu kablodan o kutunun olduğu odanın Hemen karşı odasına gidiyor orada bir yere sarılmış Oradan yukarıya mı çıkacak ne yapacak bilmiyorum

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]


    Bu da iki gün önce çekmiş olduğum fotoğraf

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi receep 32 -- 2 Ekim 2022; 1:54:35 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • receep 32 R kullanıcısına yanıt
    Hocam detaylı fotoğraflar için teşekkür ederim.
    Ben ilk fotoğrafa göre değişik bir şey göremedim. Her şey aynı gibi duruyor.
    Diğer odaya giden kablo kutuya giren kablodan farklı mı? Yani 2 farklı kablo mu söz konusu yoksa kutuya giren kablonun devamı mı? Eğer 2 farklı kablo varsa biri dağıtım yapılacak kutu için diğeri de sizin binanız için kullanılacak olabilir.

    Neticide ilginç bir durumla karşı karşıyayız vesselam. Birkaç güne netleşir her şey.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • receep 32 R kullanıcısına yanıt

    Sn. receeep 32'nin binasındaki durum gerçekten ilginç ve herhalde ilk defa karşılaşılan bir uygulama...


    Herşeyden önce merak ettim: hangi ilde/ilçede oturuyorsunuz? İstanbul'da iseniz, hangi T.Telekom Md'ne bağlısınız? Açıkçası şimdiye kadar T.Telekom ekibinin (hele hele dahili OBK tesisatını çekecek olan taşeron ekibin) randevu günü gelemeyeceğini size mesaj atarak bildirmesi pek de alışık olmağımız bir "incelik"!!!


    Esas konuya dönecek olursak, yukarıda yolladığınız son mesaja istinaden:


    Öncelikle biliniz ki turuncu renkli fiber kablo kesinlikle Telekom'un dışarıdan gelen fiber optik kablosudur. Teknik olarak tam doğru değil ama basit anlatım için bu kablonun Telekom'un Santralından gelen kablo olduğunu söyleyebiliriz.


    Şimdi eğer yanlış anlamadıysam bu turuncu kablonuza binanızın bodrum katında bir odaya giriyor (1. foto, daha uzun metrajlı olarak top haline getirilip bırakılmış kablo). Sonra bu kablo bir diğer odadaki gri renkli ve dış dağıtım kutusu olması çok muhtemel bir fiber sonladırma ve dağıtım kutusuna gidiyor (2. Foto ve daha önceki mesajlardaki fotoda kapağı kapalı olarak gördüğümüz ve altında bu turuncu kablonun daha kısa mesafeli olarak toplanmış olduğu durum...).


    Şimdi anlayamadığım ilk olay: neden bu turuncu 1. odaya giriyor ve orada 4-5 mm'lik bir pay bırakılıp 2. odadaki kutuya gönderiliyor. İlk odada hiç toplama payı bırakmadan 2. odaya pekala geçebilirdi...


    Dikkatinizi çekerim: ortada "dışarıdan gelen" sdece bir turuncu kablo var!


    Anlayamadığım ikinci olay da şöyle (tabi Telekom'un elinde bir proje var ama biz bunu görmüş değiliz...): Varsayalım bu gri kutu dış mekan dağıtım kutusu olarak kullanılıp baka binalara drop kablo dediğimiz yöntemle tek core'lu fiber kablolar çekilecek... Bu işi yerine getirecek dağıtım kutusunu neden bir binanın bodrum katına taksınlar ki? Diğer binalara daha kısa kablo mesafesi olan ve herhalde binanın dışındaki bir noktaya koyarlardı...


    Acaba receep 32 kardeşimizin 9 daireli olduğunu söylediği binası bir sitenin diyelim merkezinde olan bir bina da çevresinde 3-4 başka bina mı var? (Ve de bu bina ile diğer binalar arasında zamanında yapılmış yeraltı kanalı veya benzeri bir altyapı mı var?)


    receep 32'den bir ricam daha olacak: acaba binasında Telekom'un mevcut bakır altyapısının ve telefon dağıtım kutsunun (sabit telefonlar ve VDSL için...) olduğu yeri tarif edebilir, hatta bir de orasının fotosunu da yollayabilir mi?)





  • mafaky kullanıcısına yanıt
    Garip işler beni bulur zaten🙂

    Evet hocam bu attığım fotoğraflar binanın bodrum katında Hatta herkesin ayrı sığınağı falan var orada bir yerlerde ufak bir odanın içerisinde

    Belki de tam tersi attığım kablo resmine diğer kutudan bağlantı gidiyordur Yani önce kutuya gelmiştir oradan öbür tarafa gitmiştir tam bilmiyorum detaylı bir inceleme yapmak gerekiyor kabloları olmadı yarın kısa çaplı bir video çekip atarım YouTube'a oradan link paylaşırım detaylıca bakarsınız anlayabildiğiniz kadarını



    Bu arada Isparta merkezdeyim Yani çok da büyük bir yer değil hatta mahalleme fiber gelmesine çok şaşırdım

    Bu arada vdsl kutusu diğerinden çok daha farklı bir şekilde binanın girişinde emen kapının dibinde İçeri girmeden

    Yaklaşık bir ay önce fotoğrafını çekmiştim bir şey için lazım olmuştu bulabilirsem eklerim yeterli gelmezse veya bulamazsan yarın atarım


    Site değil burası çevremizde sağda solda bina var ama dediğiniz gibi bir şey olur mu bilmiyorum


    Bu arada kuzenim de aynı şehirde Tabii Mahalle farklı onları da 6 ay kadar önce fiber gelmiş Onların binasında sanırım dediğiniz kırmızı kutudan var Resmini bulursam eklerim

    Kuzenimin binasındaki kutu bu Normalde Bundan mı gerekiyor Yanlış fotoğraf atmış olabilirim Yanlışım varsa düzeltin Lütfen ama sanırım buydu attığı fotoğraf

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • mafaky kullanıcısına yanıt
    Bu da vdsl kutusu

    2 ay önce lazım olmuştu o yüzden yakından çektim duruma göre yarın detaylıca çekerim

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mafaky kullanıcısına yanıt
    Bu arada SMS işine ben de şaşırdım şöyle bırakayım🙂

    Bu arada SMS geldiği saniye 444'ten arama geldi randevunuzu onaylamak için 1'e güncellemek için 2'ye basın gibisinden Tam hatırlamıyorum 1'e basıp kapattım bir de baktım 4 ekime ertelemişler🙂

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türk telekom 1 ekim zam iddiası vardı doğruymuş fiyatlar güncellenmiş.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • furkann406 F kullanıcısına yanıt
    Maalesef hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

    bu fiyatlar şaka mı? daha yeni zam yapmıştı telekom zaten.. Allah sizi bildiği gibi yapsın.. elin arapları telekomu batırdı diye ceremesini niye halk çekiyor? telekom özelleştirilmeli acilen.. avrupalı bi kuruma satılmalı.. ülkeye arabın a sı bile sokulmamalı..

  • kickboxer_18 kullanıcısına yanıt

    Yanlışsam düzeltiniz: T.Telekom, evet yaz başında bir zam yaptı ama o toptan (alternatif ISS'ler için) fiyatlara olan bir zam değil miydi. Alternatif I'ler bu zamları tüketiciye (yani abonelere) ne kadar yanıttı; şimdi söyleyemiyorum.


    İşin tuhaf tarafı: T. Telekom kendi Sitesinde, MH kanalıyla ya da müdürlüklerce yapılan tüm aboneliklere dünden itibaren ciddi oranlı zamları yaptı ama gözlemlediğim kadarıyla Telekom altyapısında hizmet veren alternatif ISS'lerde henüz bir fiyat artışı sanki yok... Pazartesi olmasını mı bekliyorlar? Taahhütlü abonelik alan PeliCell adece 200 Mbps ve üzeri fiyatlarını arttırmış ama 100 Mbps ve altı fiyatlarda varsa da çok büyük artışlar yok. Üstelik bu hızlarda ekiden 12 aylık taahhütlü abonelik yaparken şimdi bunları 12 ve 24 ay olarak güncellemiş (24 aylık olanlar da daha düşük fiyatla...).


    Hadi Telekom şimdi zam yaptı ama önümüzdeki 24 ay süresince en az bir, muhtemelen iki belki üç kez daha toptan fiyatlarına zam yapmayacak mıdır?


    Keza Turk.Net'in de Telekom altyapındaki fiyatlarında zam henüz yok!!!





  • mafaky kullanıcısına yanıt

    hepsine gelecek zam kaçarı yok.. türk telekomun türkiyenin yüz karası bir şirketi.. hizmet sıfır sürekli zam başka bi bildikleri yok..

  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Türk Telekom yıl başından bu yana perakende tarafta şimdiye kadar 3 zam yaptı. Alternatif ISS'lerin kullandığı Al-Sat, Port Transmisyona ise Nisan ayında 1 zam yaptı zaten kanunen onlara yılda birden fazla zam yapamaz. Yani alternatif ISS'lere 2023 yılında ancak zam yapabilir, perakende tarafta herhangi bir sınırlama yok.


    Alternatif ISS'lerde Türk Telekom'a taahhüt verebiliyor yani alternatif ISS taahhütlü abonelik satıyorsa muhtemelen kendisi de Türk Telekom'a taahhüt vermiştir dolayısıyla onun ödediği ücrette değişmeyecektir. Ama taahhütsüz abonelik satıp fiyat garantisi verenlere inanmayın. Bu enflasyon ortamında ne Türk Telekom ne de alternatif ISS sözünü tutar.

  • kickboxer_18 kullanıcısına yanıt

    Avrupa'lı bir şirkete de verilseydi zamlar değişmeyecekti. Örneğin Avrupa'lı araç üreticileri, Sigorta şirketleri, gıda şirketleri vs. yılbaşından bu yana minimum 3 zam yaptılar. Sorun ülkedeki enflasyon ve giderlerin sürekli artması. Bunları düzeltmeden zamlar durmaz.

  • 
Sayfa: önceki 24052406240724082409
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.