@NitroNos hocam süperoline alt yapı kurulumu için bugün binaya geldi ve sözleşme ve bina karar defterine kaşe basmak istediler yönetici biraz tereddüt ettiği için komşularla görüşeyim ona göre hareket edelim demiş.. yapılacak işlerin hepsi ücretsizmiş kimse zorla süperonline kullanmak zorunda değilmiş isteyen alabilecekmiş birde sözleşmede cihazlar zarar görürse bina sakinlerine yansıma durumu var sanırım.. siz kullanıcı olarak bir mağduriyet oluşacak durum var mıdır? |
TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (Genel-Sohbet) (2364. sayfa)

-
-
Herhangi bir problem olsa ben binaya özel çektirtmezdim.
Sözleşmeye imza atılacak binaya fiber çekim ve sol kutusu kurulumu için zarar vermesinler bir zahmet ben bu zamana kadar zarar verilen bir kutu görmedim.
-
yönetici sözleşmede süperonline kullanılacak vs gibi bir şey okumuş ama gelen kişi isteyen kullanacak dedi.
-
Yok öyle bir şey bizim binada telekom ve sol var sol'da 1 abone var telekomda 10 :)
-
Arkadaşlar biz 4 mbps adsl ile boğuşuyoruz vdsl olsun istiyoruz.
sizlerde fiber istiyorsunuz bir sorum var.
50 mbps vdsl ile 50 mbps fiber arasında ne gibi farklar olur ?
-
Benim şahsi düşüncem saha dolabına ne kadar yakınsan fiber ile arada ki fark o kadar azalır.
Benim saha dolabı dibimde, pingim 4, fibere geçsem de belki 1-2ms daha düşer.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 20 Mayıs 2022; 14:47:32 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şu an binamda ttnet fiber ve kablonet var. Sol'a taahhüt verdiğimde sadece vdsl vardı, yaklaşık 6 ay önce ttnet fiber de getirdi.
aynı zamanda binamın önünde 6 ay önce sol da kazı yaptı. Bir kaç aya fiber getireceklerini söylediler.
şu an vdsl üzerinden sol taahhütüm bulunuyor 7-8 ay daha.
kadıköydeyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 20 Mayıs 2022; 15:5:4 >
Altyapı kazı çalışmaları için belediye gibi kurumlardan izin alma süreci ortalama ne kadar sürüyor?
-
şehre göre değişiyor ama iş sıkı bir şekilde takip edilirse en fazla 1 hafta sürer.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Taahhütünüzün bitmesine yakın (ve bu arada SOL da binanıza fiber getirip dağıtım kutusunu da koyarsa) TTNet/T.Telekom ve SOL fiyatları arasında bir mukayese yapıp ona göre bir karar verin. SOL, VDSL'de zaten T.Telekom altyapısını kullanmakta. Sadece Fibernet'te SOL'un kendi altyapısı mevcut. Ama SOL Fibernet konusunda da (fiyat dışında) olumlu şeyler söyleyenler de var, olumsuz söyleyenler de...
Ben kendi hesabıma T.Telekom 100 Mbps kullanıyorum, evde 3 kişiyiz, Smart TV yok ama ben bir hayli download yapıyorum. Apple TV üzerinden NetFlix artı YouTube üzerinden bazı TV kanallarını seyretme/kullanımı sıklıkla var... Kendi hesabıma memnunum, bir yıldır herhangi bir sıkıntı yaşamadım.
-
Doğu karadeniz Ünye de bakalım ne kadar sürecek
-
Yukarıda bir diğer forumdaşın yaptığı tesbit doğru. VDSL'de Saha Dolabına yakınlık en önemli faktör. Saha Dolabı ile binanızın ya da binanız içi bakır kablo tesisatınızdaki arıza olasılığı sıfır değil. Ama fiber'de (özellikle FTTH/G-PON) altyapı ile bu olasılık sıfıra daha yakın ve mesafeden fazla etkilenmeden (Fiber için "santral" sayılan OLT'lerin bulunduğu mekan ile abonenin konumu arasındaki mesafe, ki km. mertebesinde hatta birkaç km. olabiliyor) ping de diyelim 100-150 metre uzaklıktaki VDSL hizmeti veren bir Saha Dolabı'na göre epeyce daha düşük kalacaktır.
-
2-3 ay sonra bitecek site için geçen ay bina içine döşenmek üzere fiber kabloları getirip bıraktılar. Kazı için geleceklerini belirttiler ama şimdilik ses seda yok. Gelmeme ihtimalleri varmıdır?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
cimerden bastırın, bu sayece adsl'den fibere geçtim.
-
Cimer Btk ya yönlendiriyor
Btk ttkom'a oda kopyala yapıştır bir cevap veriyor
Açıkkapı,Cimer,Btk,İl müdürlüğü dilekçe, Ümit Önal'a e-mail tüm yöntemleri denedim 4 yılın sonunda Eskişhir Merkezde yeni binaya Fiber değil Vdsl bile getirmiyorlar, bütçe onayı verilmedi. Kendi keyifleri gelmezse altyapı getirmiyorlar uğraşan arkadaşlar Superonline ve Kablonet için uğraşırlarsa yaşadıkları yere yakın varsa daha rahat çözüme ulaşırlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar şimdi Türk Telekom benim apartmanıma fiber getirdi. Fakat koydukları kabinden daireye hat çekilmedi. Çekilen daireler var fakat pek samimi değilim o daireler ile.
Ben Türknet ile anlaştım fiber konusunda. Türk telekom daireme kadar fiberi gelip getirecek mi şimdi ne yapacak ben bunu anlamadım. Mesela daire içinde kabloyu taşıyabilmem, döşeyebilmem için yeterli bir pay da bırakacaklar mı?
-
Aynen dediğiniz gibi olacak. Turknet, türk Telekom'a iş emri iletiyor, dairenize kadar döşenmiş fiber yoksa yine türk Telekom gelip döşüyor. Modem yeri değişebilir diye pay bırakmalarını istersiniz, çoğunlukla yapıyorlar da zaten. Bu arada türk Telekom Fibernet kullanan birinden farklı olarak, turknette türk Telekom fiber altyapili özgür fober tarifesi kullandığınızda, kiralık modeme ücret ödemiyorsunuz. Modeminiz yoksa bunu kullanıp ek kira ücretinden muaf oluyorsunuz.
Çok teşekkür ederim cevabınız için bu konu ile ilgili olarak herkes o kadar farklı cevaplar veriyorlar ki bazıları da sadece kabloyu teslim ediyorlar apartman içinde döşemeyi vs de senin yapman gerek diyorlar...
Her konuda muallak cevaplar aldığım için gerçekten çok merak ediyorum.
-
Turk.Net'in T.T. altyapısından verdiği 100 Mbps'e kadar olan fibernet (GPON/FTTH) hizmetinde ne tür bir uygulama yapıldığını bilmiyorum. Ama T.T. kendisinin G-PON/FTTH getirdiği yerlerde biraz kafasına göre davranıyor., ya da uygulamarı İstanbul bibi büyük şehirlerde müdürlükten müdürlüğe değişiyor. Genelde eski binaların içine Fiber Dağıtım kutusunu takıp (tabi kutuya kendi altyapılarından fiber optik kabloyu getirip...) dahili tesisata bulaşmıyorlar, binaya OBK bırakıp gidiyorlar. Binada G-PON isteyen dairesinin içine kadar OBK çekip fibere dönüşüm için başvuru yapıyor! Biz Etiler'de oldukça eski (1977'den itibaren turumlu), 13 Blok 96 daireli bir siteyiz. Bize aynen anlattığım gibi yaptılar. Bebek Telekom Md'lüğüne bağlıyız. Ancak yine böyle 1985'lerden beri oturumlu Kabataş Setüstü'ndeki arkadaşımın binasına bağlı oldukları Beyoğlu Telekom Md'lüğü kutuyu koydu, sonra isteyenlerin daire içine kadar OBK çekti, kablodan bolca pay da bıraktı; hatta daire içindeki OBK dolaşımını ince lastik kanallar içinden bedelsiz olarak yaptılar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X