Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (Genel-Sohbet) (217. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: cmravclr Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 6 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
54.893
Cevap
287
Favori
4.239.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
48. Sırada  bugün en iyi #10
Sayfa: önceki 215216217218219
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İşe pek yaramaz bence. Zira Çin ilk başta öyle yapmaya çalıştı ama baktı bir işe yaramıyor sonra serbest bıraktı. Bir de böyle bir durumda ülkemizde internetin fiyatları nerden baksak 30-40TL birden yükselir. Zira şuan 12-13 milyon sabit internet abonesi bulunuyor (biraz oynayabilir bu değer tam emin değlim çünkü), bunların 9,5Milyonu Türk Telekom abonesi, 1 miyon küsürü Turkcell, 1.5 milyon da Turksat abonesi var. Türk Telekom'da sabit ARPU 54TL olması lazım. Şuan kiralama bedelleri port başına bildiğim kadarıyla 30TL'den az. Şimdi Türk Telekom 9,5Milyon aboneden 54TL kazanmak varken gidip 12-13 Miyon aboneden 23-24TL kazanırsa karlılığı düşer ki şuan ki durumda zarar dahi ederler. Bu sebple port ücretleri 50TL civarına çekilir nereden baksak. Ayrıca devletin pek işine gelmez bu durum zira hazineye de pay gidiyor Türk Telekom'un karından.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ö1f1

İşe pek yaramaz bence. Zira Çin ilk başta öyle yapmaya çalıştı ama baktı bir işe yaramıyor sonra serbest bıraktı. Bir de böyle bir durumda ülkemizde internetin fiyatları nerden baksak 30-40TL birden yükselir. Zira şuan 12-13 milyon sabit internet abonesi bulunuyor (biraz oynayabilir bu değer tam emin değlim çünkü), bunların 9,5Milyonu Türk Telekom abonesi, 1 miyon küsürü Turkcell, 1.5 milyon da Turksat abonesi var. Türk Telekom'da sabit ARPU 54TL olması lazım. Şuan kiralama bedelleri port başına bildiğim kadarıyla 30TL'den az. Şimdi Türk Telekom 9,5Milyon aboneden 54TL kazanmak varken gidip 12-13 Miyon aboneden 23-24TL kazanırsa karlılığı düşer ki şuan ki durumda zarar dahi ederler. Bu sebple port ücretleri 50TL civarına çekilir nereden baksak. Ayrıca devletin pek işine gelmez bu durum zira hazineye de pay gidiyor Türk Telekom'un karından.

Mesela şu anda başka bir ülkedeyim her bir markette 200mbps internet var simetrik sınırsız ücretsiz otellerde bile ise yaradığı yerler var singapurda bile benim 100mbps aldığım ücrete 1000 alıyor hatta ilk 6 ay ücretsiz

Kısaca sistemi tam bilmiyorum ama zamanında kablo net altyapısının devredildiği gibi bir durum olup buna benzer ülkemizin durumuna göre bir sistem geliştirilirse daha iyi olacağı düşünüyorum

Elbette kâr düşüyor telekom için ama şu anki sistem ile genellikle altyapı döşeyen şirketin altyapısını kullanıyorsun başka firma yoksa direk başka seçeneğin var mi internet bağlatmak istiyorsan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Data -- 26 Haziran 2017; 20:28:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Bu tip çözümlerin ülkemizde başarısız olacak olmasının sebebi şu dengesiz bir piyasaya sahibiz. Özellikle marka imajları piyasada eninde sonunda bir tekel oluşmasına sebep olur benzeri çözümlerde.

• arkadaşlar sokağımızda 1.5 senedir altyapı yok. şerefsizler kazı da yapmıyor. ama aynı sokaktaki yan site kendisine şöyle direkten internet çektirmiş. bizim siteye de böyle birşey yaptırmak için neler yapmam gerekir?

https://i.hizliresim.com/Dd2O73.jpg
  • yunusesss kullanıcısına yanıt
    Evlerde oturan varmi yoksa ordaki satis ofisine cekmislerdir kabloyu

• quote:

Orijinalden alıntı: starwars_emin

Evlerde oturan varmi yoksa ordaki satis ofisine cekmislerdir kabloyu

Evlerde oturan yok hocam satis ofisine cekmisler.

• Sanırım bölge müdürlüğü ve CEO dahil her yere fiber için şikayet ve talep etmemin meyvesini almaya başlıyorum. Normalde altyapı 16 desteklese de sağlıklı olarak 8 MBps alıyorum İstanbul'un göbeğinde. Çünkü altyapı için gram bir çalışma yıllardır yapılmadı. Santral ve port değişimi için talepte bulundum hızımın artması için. Cevap geldi, şebeke hattınız fiber altyapı gelene kadar aynı kalacak adsl için bir iyileştirme çalışması yapılmayacak dendi. Genellikle bu tip cevaplarda fiber internet altyapı çalışması yapılıyormuş dediklerine göre. Hadi bakalım...
  • yunusesss kullanıcısına yanıt
    Tanidik bulabilirsen hemen isini hallederler yoksa diger turlu baya beklersin ben fiber icin 3-4 sene bekledim kablo calindida fiber geldi yoksa gelecegi yoktu fiberin hirsiz sagolsun onun sayesinde fiber geldi ama agustosada aktif edilecek

• Fiber düşünüoen yerde bağlnatı kopmadıkça ADSL için bir şey yapmazlar genelde.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Kaç yıl oldu bir kere altyapı çalışması yapılmadı ya koca yerde. Bazı insanlar semtinde internet altyapı çalışması yapıldığı sırada internetinin kesilmesinden şikayeçi. Keşke benim de altyapı çalışması için netim saatlerce kesik olsa. Haberdar edeceğim olumlu gelişmeler olursa.
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Dünyada tek işleyen yöntem rekabettir.

Rekabet artarsa yatırım oranı yüksek oranda hızlanır.

Türksat özel şirketin olsa emin olun rekabet aşırı derecede olacak ve ortalık kızışacak tek sorun ise yayılması eğer kendi altyapısını türk telekom gibi yayarsa rekabet ortamı artar.

• Keşke... İnşallah yakın zamanda bölgenize fiber gelir.

Bu arada @NitroNos haklı bu işin kuralı rekabet yalnız nedense bizdeki alternatifler rekabetişn oluşmasını istemiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 27 Haziran 2017; 15:51:53 >
  • Arkadaşlar dün elektrik kesintisi olmuş o zamandan beri internet yoktu. Arıza bıraktık, bugün gelmişler kesintiden binadaki santral zarar görmüş demişler komşulara. Bu zarardan dolayı değişecek cihaz falan varsa uzun bir bekleme süresi olur mu yoksa kısa sürede düzelir mi acaba? Bağlantım vdsl

• NitroNos kullanıcısına yanıt
    Yalnız bben Turksat'ın özelleştirilmesinin fayda verip vermeyeceği konusnda şüpheliyim mesele, yok işte özelleştire kötüdür algısıs sebebiyle değil tabiki korkum şurada bizdeki piyasa ortamını görecek yeni işletmeci diğer alternatiflerin de yaptığı gibi yatabilir. Öncelikle düzgün bir piyasa ortamı sağlanmalı ancak bu yapılırken alışlagelmiş yöntemler değil ülkemizdeki piyasa ortamına uygun yötemler uygulanmalı. Mesela ilk önce hiçbir şekilde piyasaya hakim pozisyondda olan Türk Telekom'a yatırımlarda vs kısıtlama getirilmemeli zira bizde alternatifleri yatırıma ancak tekel konomundaki Türk Telekom taşvik edbilğir bunu yazmamda tabi ki bir art niyet yok ama bizde hakim pzoisyondaki Türk Telekom yattığı zaman alternatifler nasıl olsa altyapımıızn bulunduğu yerde marka algımızn da gücüyle satıyoruz yatırıma ne gerek var kafasında oluyorlar. Buraya yazıyorum BTK Türk Telekom'un KOTA sistemini getirmemesine engel olmazsa yani Trük Telekom KOTA sistemini getirmezse (ki normalde bu rekabete aykırıdır tekerl daha da güçlenecek diye düşünürsünüz ama iş Türkiye olunca bakın neler olabilir) Eğer Türk Telekom KOTA sistemini getirmemeyi başarabilirse Turkcell başta alternatifler nasıl birden yatırıma başlar görürüz zira o zaman kuyruk sıkışıyor yani devlet Türk Telekom eliyle alternatiflere dişini göstermeli "kardeşim yatırım yapmazsanız silinip gidersiniz piyasadan" diyecek devlet nasıl tazı gibi yatırıma başlar alterntifler hemde bir kaç ay içinde KOTA sistemini dahi kaldırırlar.

• böke B kullanıcısına yanıt
    Binanızda kabin yoksa ankastre yanmıştır fazla uzun sürmez temini.

• TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (Genel-Sohbet)

3 blok orta blokta resimdeki kutu var

Bu fotrtoraf pekk yeni bir fotoğraf değil hatta fotoğraf sahibi kabşnşn geçici konulduğundan bahsediyordu neyse bu Alcatel T19 FTTB/Eth ve FTTB/DSL bağlantısıs verebilir.

Evet eski ama benim ben yollamıştım o zaman da. Değişmedi ama hala o var

Değişmewin bence zaten oldukça iyi bir kabin.

Türksat alacak özel şirket zaten sorun yaşayacak bir çok kabinleri eski yane altyapıyı kaldırmayacak bir dünya masraf yapacak kabinler altyapısını Türk Telekom'dan aldığı için Türk Telekom özel firmaya restini çekecek bununlada kalmıyor Türksat'ın santral'deki cihazlarınıda kabul etmeyecek ve barındırmaya izin vermeyecek buda bir sürü sıkıntı.
    Bu işin altından kalksa kalksa Türkcell kalkar ama oda pek yanaşmaktan yana değil anlayacağınız Türk Telekom'a mecburuz gibi görünüyor.

Türk Telekom'dan Türknet'e geçiş yaptım Vdsl olarak aynı hat değerlerini alıyorum ping yüksek ama gayet iyi işimi görüyor 1 hafta internetsiz kaldım İnternet ışığı yanmıyor yane modem ip almıyordu ve Türknet Vdsl sinyali olmasına rağmen göremiyordu peki 10 gün nasıl kullandım dediğimde yanıt veremediler 1 dünya arıza kaydı ses soluk yok BTK , Bimer , Cimer , Türknet'e özel bir mail attım hemen ertesi gün santral çalışma yapılıp düzelttiler.

Pazar günü evime rendevu vermişlerdi Türknet'e diyorum evime neden geliyorlar evimde sorun olsa dsl ışığı hiç yanmazdı sonunda Santrali yola getirdim az kazanıyorlar diye yapmadıkları kalmayacak

• 
Sayfa: önceki 215216217218219
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.