Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (Genel-Sohbet) (1417. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (4 Mobil) - 2 Masaüstü4 Mobil
5 sn
56.600
Cevap
310
Favori
4.468.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
114 oy
Giriş
    Tabiki de hocam bizimkilerin yaptığı saçma sonik işler işte inşallah ileride düzeltir ama hiç öyle görünmüyor şu anlık.

Zaten sadece Frankfurt'a çalışıyorsun Deutsche Telekom ile çalışması daha mantıklı ayrıca diğer ülkelere pingler arttı milano'da 80-90 ms alıyorum hocam hiç aşağı inmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 18 Ağustos 2019; 22:10:58 >
  • Onu biliyorum hocam NTT ödülde almıştı. Global olarak NTT iyi lakin Avrupa'da peeringleri az, Avrupa'nın en büyük veri merkezlerinden OVH ile peering'i yok. Avrupa'da Microsoft ve Apple ile de peeringleri yok. Bunları düzeltseler dünyada tekel olurlar ama fiyatlarda uçar bu sefer TT'de kullanamaz.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Şu an kullandığım IP DTAG üzerinden çıkış ve giriş yapıyor görünüyor. Bazen RIPEStat sitesinden kontrol ettiğimde bazı IP'ler çift taşıyıcı kullanıyor oluyor. Mesela kullandığım IP'den 2 route çizilmiş 2 tane ana düğüm noktası oluyor, biri KPN biri TATA gibi. öyle bir IP'ye denk gelince pingler baya düşük oluyor. Fast.com testlerinde 35ms'ler falan görüyorum hem de İzmir gibi ping fukarası bir bölgede .
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Japon şirketiydi sanırım bu NTT. Adamlar öyle yatırımlar yapmışlar ki hayran olmamak elde değil.

Bu ms yüksekliği veya düşüklüğü sanırsam trafik ile alakalı çok fazla trafiği taşıyan firmalar diğerlerine göre yüksek çıkabiliyor sanırsam.

Fast en sevmediğim test sitesi istediğim sunucuyu bile seçemiyorum.İndirme hızlarını yanlış ölçüyor veya az gösteriyor.

Süperbox'ta ip olarak CDN'ye geçti devamlı 176'lı veya 5'li ip bloklarından ip alıyor cihaz tabi her reset attığınızda son ip rakamları haliyle değişiyor.

Zaten süperbox ilkte fazla abonesi yoktu şimdi mecburen geçmek zorunda kaldı ama bütün süperbox kullanların interneti devamlı açık nereye kadar bu devran sürecek 5G ile ipv6'ya geçecek miyiz buda ayrı bir konu hocam.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Hocam mesela türkiye'de sunucu alsam bütün her şeye açıklar şu anda herhangi bir engel yok vpn olarak devamlı bağlansa yurt dışına daha düşük pingler alabilir miyim ? Bu mümkün müdür .

tracert 209.244.0.3

En fazla 30 atlamanın üstünde
    resolver1.level3.net [209.244.0.3]'ye izleme yolu :

1 <1 ms <1 ms <1 ms MitraStar.Home [192.168.1.1]
    2 9 ms 8 ms 8 ms 212.156.201.45.static.turktelekom.com.tr [212.15
    6.201.45]
    3 9 ms 9 ms 9 ms 81.212.77.145.static.turktelekom.com.tr [81.212.
    77.145]
    4 9 ms 9 ms 9 ms 03-afyon-t2-1---03-afyon-t3-1.statik.turktelekom
    .com.tr [81.212.220.97]
    5 15 ms 15 ms * 06-ulus-xrs-t2-1---03-afyon-t2-1.statik.turktele
    kom.com.tr [81.212.31.38]
    6 15 ms 15 ms 15 ms 06-ebgp-ulus1-k---06-ulus-xrs-t2-1.statik.turkte
    lekom.com.tr [81.212.197.37]
    7 64 ms 63 ms 64 ms 212.156.101.129.301-fra-col-1.06-ulus-xrs-t2-1.s
    tatik.turktelekom.com.tr [212.156.101.129]
    8 * * * İstek zaman aşımına uğradı.
    9 54 ms 55 ms 51 ms ae-1-3107.edge5.Frankfurt1.Level3.net [4.69.163.
    18]
    10 58 ms 58 ms 58 ms resolver1.level3.net [209.244.0.3]

İzleme tamamlandı.

• Verizon'u biliyorum çok eskiden beri reklamlarını görmüştüm HTC'nin felan kendine özel logolu telefon yaptırıp çok cüzi miktara pakete ek sunuyorlardı.

Bizim şirketler bir birlerini yesin bir bir kademe yol alamıyoruz halen yurt içi pinglerimiz yüksek yurt dışı pinglerimiz bazı arkadaşlarımızın düşük bazılarımızın yüksek halen omurga içi iletişimi iyi sağlayamıyorlar.
    hocam genelde ankaradan direk çıkış yapmaya başldı frankurt filan önceden istanbul dan çıkardı ?
    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (Genel-Sohbet)

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (Genel-Sohbet)

hocam bende 141 li ıp veriyor CGNAT almaya başlamışlar diye duydum superbox sizde durum nedir
    NOT : insanoğlu doğasında bencillikten başka bir şey yoktur
  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    Ulus'tan çıkış yapıyorlar sanırsam TT , Milano ile baya bir trafik anlaşması yapmıştı SMW5 bağlantısı var sanırsam.
    Her şehrin ipleri farklı oluyor CGNAT'a devam eski aboneliklerin taahhütleri ve sözleşmeleri iptal edilmiş tabi tek taraflı bunu yapamazlar sonradan ekledikleri maddeye ek 1 TB ve 500 GB upload sınırı koymuşlar.Bende böyle bir madde yok ne çakal bir firma isterse iptal ettirsin taahhütüm var dava açarım kazanırım.

Etrafımda bir çok süperbox kullanan abone olduğunu fark ettim dışarı çıktım kendi wifi bağlanacaktım tıklıyorum şifre istiyor baktım çevrede 5 tane süperbox kullanan wifi adları şaşırdım.

Hocam benim sözleşmede Upload 5MBps diye yazmıyor 10 MBps demiyor 10 MBps yaparlar mı satış da ses kayıtları var sadece

sözleşme kopyasını da vermediler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 18 Ağustos 2019; 22:54:15 >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.