Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (Genel-Sohbet) (1413. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (4 Mobil) - 2 Masaüstü4 Mobil
5 sn
56.600
Cevap
310
Favori
4.468.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
114 oy
Giriş
    Band 7 dahil band 3 ten farklı band genişliklerinde geliyor ve band 20 den bile sinyal alıp birleştiriyor 3G'de ise 2100 mhz kullanıyor samsung s9+ bunları görürken ne süperbox cihazımda nede oneplus cihazında bunları görebiliyorum frekans birleştirmeyi gösterdim hocam ayrıca bir çok frekans'tan sinyal alıyorken sadece 3 tane frekansı birleştiriyor sanırsam samsung band 3 ten neden farklı band genişliklerinden alıyorum hocam.

Hocam birde bu 2100 mhz'yi neden 4G den vermiyorlar 900 mhz'den 3G versinler gitsin yanlış mıyım ?

Birde hocam 2600 mhz'den neden 2x25 mhz den sunmuyorlar gidiyor 20 mhz'yi kullanıyor bunuda anlamış değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 17 Ağustos 2019; 14:48:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    NOT : insanoğlu doğasında bencillikten başka bir şey yoktur
  • SSR'deki 220 ms'yi bulan gecikme dolayısıyla bir de şansımı Online İşlem Merkezi neden şikayet oluşturarak denedim. İlk cevapta, klasik wi-fi den bağlanmayın, splitter değiştirin .... falan filan yazmışlar. Gecikme sizin cihazınızda yaşanıyor, şunu bir kontrol ettirin diye bir daha yazarak şikayeti tekrarladım. En son gelen cevap : Santralden binadaki ankastreye hız ve gecikme kontrolü yapmışlar. Değerler taahhüt edilen sınırların içindeymiş.

Aslında benim yaşadığım bir problem yok ama onu kafaya takınca ve o yüksek değerleri görünce rahatsız oluyorum

• NitroNos kullanıcısına yanıt
    mustifb M kullanıcısına yanıt
    hocam vds sunucu hız olarak nasıl istanbul da
    https://www.speedtest.net/result/8510183167.png

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (Genel-Sohbet)

aylık 25 TL alsam mı ?
    www.onlinehosting.com.tr
    Windows Sanal Sunucu Kiralama | OnlineHosting
    https://www.onlinehosting.com.tr/windowns-sanal-sunucu

Cloud User

2 GB Ram
    2 x E5-2680 v2 İşlemci
    20 GB SSD Disk Alanı
    1 Adet Public İpv4 Adresi
    İstanbul Lokasyon
    1 GB Fiber Bağlantı Erişimi
    Limitsiz Trafik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 17 Ağustos 2019; 23:56:10 >

• smart0201 kullanıcısına yanıt
    Kdv ile 30 tl'ye geliyor diğer konuda disk alanı yetersiz başka bir sıkıntısı yok sanırsam.

• İstanbul, Beşiktaş'taki Adeks İnternet Cafe'ye yakın zamanda giden oldu mu? En son gittiğimde özel Grid Telekom kullanıyorlardı. Hızlar ve pingler muhteşemdi. Sanırım hız olarak simetrik 1/1Gbps kullanıyorlardı ve makineye gelen hızlar 500Mbps'i buluyordu. Malum, neredeyse herkes oyun oynuyor. İnternet o kadar darboğaza girmiyor. Türkiye'de benim ping sürelerime en yakın gördüğüm tek mekan da orasıydı. Barbaros'dan geçersem uğrayacağım.

1/1 ciddi bir derecede para ödedikleri aşikar ve cihazlara ciddi ücret ödemişlerdir tabi kazanmasa yapmaz gidip görmedim sadece ismini ve youtube'den bir kaç içeriğini görmüştüm.

Tüm istasyonlarda 900'den 3G vermek için bütün naz istasyonlarında donanımlarda değişiklik ve yeni konfigürasyon gerek. 2g için de kullanmaları gerek 900 frekansını.
    Zaten bazı yerlerde 900 MHz 3G var. Ama hız çok yavaş.

LTE 5, 10, 15 ve 20 MHz tarayıcılarla verilebilir. 25 MHz taşıyıcı yok. 20 + 5 MHz yapmaları gerek anca.

Platinum Black kullananlara fiber çekili baz istasyonlarında 4+ taşıyıcı, Platin kullananlara fiber çekili ve kapasitesi müsait olan baz istasyonlarında 4+ taşıyıcı sunuluyor yani bir nevi taşıyıcı atamasıyla hız arttırıp düşürebiliyorlar

AMD Ryzen İşlemci Kullananlar Kulübü

AMD Ryzen 9 3950X @4.7Ghz / Asus x570 TUF / Corsair Vengeance LED 4x16GB 3200Mhz CL16 / PNY Tesla P100 AI GPU / Nvidia Titan Volta / EVGA 750W P2 80+ Platinum / Corsair 400C / Corsair H115i / Corsair ML140 x4 / Corsair RapidFire RGB / Corsair M65 Pro RGB / Corsair Void USB RGB / Corsair MM300 Medium / ASUS VG248QE 144Hz / Samsung Evo 970 1TB / Samsung Evo 840 120GB x2 / WD Green 1TB
    Kesin kullanıyorlardır. Adamlar öyle bir sistem kurmuşlar ki, Türkiye'den öte dünyada sayılılar.

Aşağıdaki video'da 6:46 dk. da Valve/CS:GO'dan aldığı pingi söylüyor.

Bu da CS:GO rekabetçi'de benim ping sonucu.

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (Genel-Sohbet)

• Ping konusunda karşıdaki bağlanılan sunucunun yoğunluğuna , yurt içi ve yurt dışı çıkışlarına bağlı olarak tabi karşınıza otomatik bir sunucu geldiğini varsayarsak tabi bazen iyi bazen kötü sonuçlar çıkabiliyor aslında 70 ms altı gayet iyi ama 50 ms altı gerçekten güzel bir değerler ben süperbox'ta 52 ping alıyorum ki sadece istanbul'a yada gebze'ye pingim kafadan 20 ms yurt içi 5g ile bu sorun çözülse daha iyi olabilir.Sizin hattınız gerçekten iyi mesela tt looking glass'ı sizin ki kadar iyi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 18 Ağustos 2019; 3:14:51 >
    TT LG'ı min. sonuçları çıkartmıyor hocam. TT ping konusunda çok iyi. Hatta bu konuda benim haricimde bir arkadaş daha var. Kullanıcı adını unuttum, o da tracert'te 40ms almış. Mesela üstte eklediğim ekran görüntüsündeki ZuZu nickli oyuncu Norveç'ten bağlanıyordu. Benim ping 31 onun ki 37. Norveç'in İnternet altyapısı bildiğim kadarıyla gayet iyi.

Consol'da maç ararken seçilen sunucu: Requesting session from vie#227 (146.66.155.50:27041). Ping = 37+0=37 (front+back=total). Bakalım tracertte 37ms görüyorum ama oyunda ekran görüntüsü yakalayamadım. Ya da oyuna odaklandığım için kaçırıyorum.
  • LGR9 kullanıcısına yanıt
    Ciddi olarak yapıyorlar mı yani bunu? Yani tam şebeke performansını elde etmek için Platinum Black mi kullanmak gerekiyor? 7 taşıyıcı da ya da tüm frekansları birleştirir mi? :)
    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (Genel-Sohbet)TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (Genel-Sohbet)

• smart0201 kullanıcısına yanıt
    100 km başına 1 ms koyarsak tabi en iyi ihtimalle 5 ms yapar tabi 5G'de minimum kaç ms göreceğiz bilmiyorum ama türkcell test yaptığında 1-10 ms arasında değer söylüyordu.

Baz istasyonuna bağlı biraz da şimdi 3.5 Ghz ile 24 Ghz aynı olur mu hayır.

1-10 ms bile olsa 10 ms + 5 ms istanbul'a yurt içi pinginiz olur ortalama 35 ms yurt dışı pingi desek en iyi ihtimalle 50 ms yurt dışına ulaşırsınız tabi 24 ghz olarak tam frekansları bilmiyorum ama eğer yüksek frekanstan gönderirlerse 24 ghz ve üstü 1-5 ms ile erişseniz ekstra 5 ms istanbul'a erişim pinginiz olsa 6-10 ms yurt içi pinginiz olur ekstra 35 ms eklersek 41-45 ms arası olur bu değerler çok iyidir.

Tabi bunlar teorik yurt dışındaki testlerde sanırsam daha sistemi oturtamamışlar veya frekansları düşükten gönderiyorlar.5G hayatımıza girdiği zaman ciddi fark olacaktır ha sağlık konusunda elektromanyetik dalga olduğundan dolayı zararı var mıdır bilmiyorum.Bundan korunmak için süperbox kutusunu balkona koyup kablo yada wifi alıcısı koyarım bu şekilde daha mantıklı olabilir çözüm çok yeter ki yüksek hızları düşük pinglerle alalım.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.