Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (299. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
51.351
Cevap
244
Favori
4.013.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 297298299300301
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Vodafone'un paketleri aynı zamanda türkcell altyapısı Üzerinden hizmet verdiği için öyle ozellikle upload kendi altyapısındaki yeni müşterilere veriyor mu bilmiyorum ama eskiden onlarda 10 mbps upload veriyordu akn siz



    Türkcell de 24 saat boyunca 100 mbps upload veriyor bu arada



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Data -- 14 Kasım 2017; 16:30:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de fiber kabloyu incemeleye fırsat bulmuştum, ancak bildiğim kadarıyla fiber ek ve sunucu sonlandırması yapılmadığı sürece camın 7stündeki son kaplama soyulmuyor, herhalde sorun olmaz ama tedbirli olmak lazım netiece. En çok da hayret ettiğim şey o son kaplama jasıl bir madde ise oldukca kırılgan olan cam o kaplamanın için çok esnek oluyor olması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Turbo Yükle 4,9 TL 30 gün kullansan 147 TL + 50 TL paket ücreti diyelim aylık 200 TL'ye geliyor.

    Vodafone artık kendi Fibermax altyapısındaki taahhütnamesinde bu ibareler yer alıyor Türkcell ile anlaşmış görünüyor.

    İSS'lerden yana BTK'ya bunu bildirmek daha doğru olur Türk Telekom'un böyle Turbo özellikler sunması gerekir Fiber abonelerine.
  • Telekom 2 hafta oldu binamıza siyah kablo ile bağlantı yaptı sonra dediler ki kutu getircez bu ne anlama geliyor çözemedim bir de daha gelen giden yok söylediklerine göre başvurunuzu yapabilirsiniz diye duyum aldım ama port yok diyorlar şimdi bu Esenyurt çok sorunlu bir yer olduğu ve %40 oranında internet verilmediği söylendi planlama birimi tarafından. Ben buna inanmıyorum bölge müdürlüğünde sözlü kavga çıktı. Uydu interneti kullanırım dediğim anda söylediği cümle uydu pahalı demesi madem pahalı neden bağlamamakla ısrarlılar ?
  • Erfka E kullanıcısına yanıt
    Ankastre kutusu koyup internet abone alımına açacaklardır saha dolabı Vdsl2 destekli ise mesafeniz Vdsl2 Destekli kabine yakınsanız 100 mb hızlar bile alabilirsiniz Abone yoğunluğu fazla ise bu alabileceğiniz hız düşebilir.

    Esenyurt'un interneti kötü değil bazı yerlerinde Tip3 kabin bulunurken bazı yerlerinde T11 FTTB kabinleri sokak başlarına koymuşlardı.

    Uydudan internet kullanmanız sizin için zarar olacaktır dedikleri doğru aşırı derece pahalıdır.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Sitede gözükmüyor ama vodafone altyapı yaptığı yerlere eski paketleri sunuyor muhtemelen bayiler aracılığı ile



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Data -- 14 Kasım 2017; 19:9:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sokakta bazi binalara internet verebiliyorlar sorgulattim neyin portu bu anlamadim t11b kapimizin onunde pek bisey yapmiyacaklar baska bir mahalleye aktarim yapmis o kutudan acik net belli oluyor bu kendimde takip ettim oha dedim bizevnasil cekmezler. Ama adamin yaptigi tavri hic unutmicam yarin veyahut ertesi gun kavga icin yine telekom binasina gitmeyi dusunuyorum. Gelip ilgilenmiyorlar bile surekli odenek bekliyoruz demesi de ayri sallama ogrendiler mi bir lafi onu tekrarlayip duruyorlar simdi uzaktan egitim aldigim 2 dersin vizesine gircem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Kafasına göre paket sunamaz BTK onayı dahilinde belirli süre dahilinde paketler sunulur ve ayrıntılar bildirilir buna göre taahhütname basılır.

    Eski paketlerin süresi uzatılacaksa BTK tarafından onay alınır ve bildirge yayınlanır yane her İSS kafasına göre 3 yıl 5 yıl önceki paketleri müşterilerine sunamaz.
  • Erfka E kullanıcısına yanıt
    Siz ne kadar bağırırsanız bağırın eğer ödenek çıkmıyorsa , belediye izin vermiyorsa altyapı çalışmaları yapılmaz.
  • Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Bana kalırsa bizler tüketiciler olarak gerçekçi olsun ya da olmasın en iyiyi tabi ki talep etmeliyiz ha bunlar olabilir yahit olmaz bu farklı bir tartışmadır.



    @NitroNos'un da dediği gibi bu doğru tek alternetif bakır değildi ki zaten sanıyorum @NitroNos'un da kastediği son aboneye giden erişim altyapısı değil, omurga olan altyapının zaman8nda fiberle doşenmemiş olması zira zamanında Avrupa'nın büyük ülkelerinde biz hala bakır döşerken fiberle alakalı prosedürler belirleniyordu. Adamlar o zamanlarda omurgalarını fiber olarak d9şemeye başladılar 90'lardan hatta 80'lerin sonundan beri. Bizde ise zamanın PTT ve Türk Telekom CEO'larının yanlış öngörüleri sebebiyle hep bakır omurga döşedik daha düne kadar omurgada hala bakırlar vardı neyseki ancak kurtuldu ama bakı yıl olmuş 2017.



    Bence bu konuda yanlış düşünüyorsunuz zira geleceği takip edip uyum sağlamak çok önemli bakın zamanın PTT ve Türk Telekom CEO'ları bu hataya düşmüş biz de şimdi düşmeyelim bu hataya. Tamam ben kabloları seviyorum ama her ne kadar kablosuz bağlant8y8 sevmesem de eğer daha mantıklı olursa paşa paşa kabullenmem gerekir. Bana göre fiber yine uzun seneler daha önemini kaybet!euecek bilakis arttıracak diye düşünüyorum ancak fiber erişim altyapısındaki önemini kaybedebilir. Zira uydu ve 5G gibi altermwtifler var ve son kullanıcıya kablo çekmek zahmetli bir şey (zaten bizdeki ISS'ler genel olarak cimri oldukları için böyleyiz ya) ve daha ucuz bir alternetif olursa şayet son kullanıcıya kablo döşemek fikri çöküp gider. Zaten dikkat ederseniz Speedtest raporlarında mobilde oldukça iyi iken hatta kelli felli bazı Avrupa devlerinden nile daha hızlı iken sabitte yerlerde sürünüyoruz neden olduğu oldukça açık, biz baza fiver getirirseniz (bu baza R/L bağlantıları ile bağlı olan bazları da hesaba katın) az bir maliyetle bir çok alana yüksek hızlı internet verebiliyorsunuz, ama sabite bakalım, kablo döşe km'lerce (bir de kabin kapasiteleri sebeniyle erişimde kablo kapasitelerinin boş çayırlar gibi olduğu gerçeği de var kabin 10Gbps kullanıyor ama kablo 240Gbps mesela) bir de bir çok kablo çekmeniz gerekiyor sonra kabinler koymanız ve abonelere tek tek abonman hat çekmeniz gerekiyor. Burası çok daha maliyetli. Siz olsanız 1X para ile 100 kişiye yüksek hı,lar mı vermek istersiniz yoksa 1X maliyetle 500 kişiye mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • zero fear kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin anlayacağınız dilde anlatayım ben size.
    Köy yerlerinde santrallerde yeterli port olmadığından, abone sayısı artınca 1 porta 2 3 abonenin kablolarını bağlıyorlar. sonra aynı ıp den 1 den fazla bilgisayar interneti kullanınca ıp ler çakışıyor ve internet kopuyor sürekli ve yavaşlıyor.
    Buna ONLY IP diyorlar. müşteri hizmetlerini arayıp only (onliy) ıp den arıza kaydı oluşturmanızı istiyorum derseniz hallederler.
    Gene hallolmazsa ayda 3 defadan fazla aynı konudan şikayet açıp şikayetiniz çözülmezse firmayı ve yetkili teknik ekip i şikayet edip sorununuza çözdürebilirsiniz.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum şuan 100Mbps oldukça yeterli daha fazlası ile speedtest yapıp nefsimizi okşarız

    Ama bu saçma upload hızları nedir yav 1Gbps DL 2Mbps UL bir Türkiye gerçeği.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Köylerde genelde bu işin ortası olmuyor ya hızlı ya da yavaş oluyor ikisinden birisi zkra köye ya fiber çekilmiş oluyor ya da bakır ama bakır ise hem uzaklık hem de eskimiş olmas8 sebebiy!e 1-2Mbps sürünüp gidiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Artık hakikaten patlayıcı gaz basma zamanı gelmiş kanallara

    Geçen de haberlerde gördüm gerçi eski bir haber ama buraya da yazdım adamlar kazı ekiniymiş gibi gelip yola özür tabelası koyup göz göre göre kabloları çalmışlar, ki kim anlayabilir hırsız olduklarını yani hasbel kader bunları orada çalışan bir Türk Telekom personeli görecekte polis çağıracak...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Hocam genel olaral size katıl8yorum ancak mahzuru yoksa eklemek istediğim bir şey var müsaadenizle. Şimdi daha da yüksek upload hızları verilebilir bence FTTC dahil istenirse yani 20-30Mbps de verilebilir. Ha günümüzün koşulları ve paketlere göre 10Mbps dahi ilaç gibi gelecektir tabii.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altyapi icin kazi yapilmasi gerekmez kimi durumlarda ki bizim de oyle bir durumumuz vardi sebeke yok dediler baglandi altyapi yok dediler o da baglandi simdi port yok diye bir taraflarini yirtmaya devam ediyorlar. Bu sürecin beşeri faktörü oldukca gozle gorulebilir bir durum. Adamina gore muamele yapiyorlar. Atiyorum bir yere bir isyerimi acildi kurumsal direk baglanti kazi falan 3 gun surdu calistigim sirketten biliyorum onu da. Adam nasil ayar verdiyse artik telekoma 3 gunde sirket yeni hattini kullanmaya basladi nasil ama ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Mobilde iyi olduğumuz yanılgısı genellikle o alana ağırlık veren Turkcell'in bir aldatmaca yöntemidir. Avrupa'daki tarifeler ile ülkemizdeki tarifeleri karşılaştırırsanız sabit internetteki durumdan farksız olduğunu görebilirsiniz. Özellikle fiyat olarak arada adeta bir uçurum var.

    5G'de de şu anki durumdan pek farklı olmayacak gibi görünüyor. Daha yüksek hızda kotalar daha çabuk bitecektir ve muhtemelen pahalı olur. Sabit internetteki dengeli, hızlı ve sınırsız bağlantıyı 5G ile beklerseniz hayalkırıklığına uğramanız olasıdır. Mesela baz istasyonundan bağlanılan bir internetle en az 100 ping ile oyun oynamanın keyfini değerlendirebilirsiniz. Kablosuz internet şu anki teknolojilerle kablolu internetin alternatifi değildir. Belki 6G'de olur ama şimdi olmadığını biliyorum.

    Avrupa'daki özendiğimiz ülkeler hala akılsızlıklarından(!) fiber kablo yatırımlarına hızla devam ediyorlar. Sayfalarımızı takip ederseniz yakında durumu göreceksiniz.

    En iyisini istemek her zaman daha mantıklıdır. Eğer daha kötü bir anlaşma yapılırsa bile iyiye sahip olunur.




  • Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Hocam siz niye benim dediklerimi ters anlıyorsunuz ?

    Tamam işim tarife boutu çok farklı ben ondan değil hılzardan bahsediyorum.

    Diğer hususa gelirsek zaten dikkatli okursanız göreceksiniz şuan dengeli bir hizmet alınabildiğini ve kablolu bağlantıya alternatif olacağını söylemedim, olabileceğini söyledim.



    Bir diğer husus ise şu, ben fiber yatırımları yapılmasın demiyorum tabi ki yapılsın şirketler babamın malı değil ki. Benim demek istediğim şu, 9rnek veriyorum sene oldu 2050 ve artık stabil şekilde mobil şebeke ile sabit hizmet verilebiliuor olsun zaten o zaman Avrupa'daki ülkelerde hizmetlerini bu şekilde vermeye başlarlar, haliyle o zaman masrafı daha düşük olduğu icin bizimkiler de aynı şekilde yapmalılar zaten yaparlar tam onlara göre Yoksa şuan gidip sabit yatırımları dursun evlere LTE ya da Vsat verilsin demiyorum. Şuanın trendi FTTX mi ? Evet sonuna kadar bu alanada yatırım yapılmalı, ha ileride trand değişir de kablosuz teknolojilere dönerse değişime hazırlıklı olmak gerektiğinden bahsediyorum. Yanı kablosuz teknolojiler gelişirse yani kablolu ile eşdeğer hizmet verilebilirlerse dünyada kimse son kullanıcıya kablo döşemeyecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    O yönde yazılar yazıyordunuz. Ben de belki 6G'de olur diyerek size o konuda hak verdim. Eğer aynı olursa kullanıcı için fark etmez ama olacağını pek sanmıyorum. Kişiye özel yüksek kapasiteli hat çekmekle hepsini kısıtlı bir yere sığdırmaya çalışmak arasında fark var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NitroNos

    Köyde yaşayanların interneti ne kadar iyi olabilir ki Şehir merkezinde insanlar 4 mb hız alıyor

    Hocam köylerde de genelde VDSL kart oluyor (olmayan da vardır) ve santral eğer oturduğunuz köyde ise mesafe sorunu da yoksa rahatlıkla 100 Mbps kulllanırsınız hatta şehir santrallerinden daha iyi kullanırsınız çünkü aynı lokal kabloda kullanıcı sayısı ve elektriksel gürültü oranı az olduğundan bu performans olarak kazanç sağlıyor. Ama santral size yakın başka köyde ise mesafe sorunundan dolayı 1 Mbps e kadar hızınız düşebiliyor. Köy santralleri genelde şehirde olduğu gibi fiber kablo ile çalışır yada yüksek kapasiteli radyolink ile çalışır ama radyolink olanların sayısı azdır çünkü fiberin gidemeyeceği yerlere radyolink koyarlar.

    Diğer arkadaşın salladıklarına bakmayın, nerede olursa olsun 1 porta sadece 1 kişi bağlanılabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 14 Kasım 2017; 22:34:42 >




  • 
Sayfa: önceki 297298299300301
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.