Şimdi Ara

Türk Telekom Fiber kutusundan daireye telefon kablosu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Binada Fiber altyapı bulunmakta,

bugün Fiber kutusuna baktım, binada 2 kişi sanırım dairelerine internet bağlatmış fakat bildiğimiz telefon kablosu ile dairelerine hat çekmişler bu durum normal midir?

TT ekibi mi bağladı yoksa kendileri elektrikçi tutup mu bağlattılar bilmiyorum ama bu durum bence normal değil.

Ben daireme Fiber 100 Mbps bir paket almayı düşünüyorum, daireye kadar fiber optik kablo mu çekilir yoksa bu şekilde bir telefon kablosu mu?

• İnce olmalarına aldanmayın fiberoptik kablo onlar (ikinci fotoğraftaki en alt mavi kablo).

Bu tip kurulumlarda internet aboneliği için başvuran kişiye kabloları verip elektrikçiye çektirmelerini söylüyorlar yada Türk Telekom kendisi çekiyor. Bölgesel bir durum biraz.

• quote:

Orijinalden alıntı: xSwindLer

İnce olmalarına aldanmayın fiberoptik kablo onlar (ikinci fotoğraftaki en alt mavi kablo).

Bu tip kurulumlarda internet aboneliği için başvuran kişiye kabloları verip elektrikçiye çektirmelerini söylüyorlar yada Türk Telekom kendisi çekiyor. Bölgesel bir durum biraz.

Hayır o dediğiniz mavi ince kablo fiber kutusunun içine gidiyor dairelere giden kablodan bahsediyorum ben o mavi kablonun üzerindeki iki beyaz kablo telefon kablosu..

• Kutunun sol altındaki kalın turuncu kablo apartman dışından gelen fiberoptik kablo. O kutunun içerisinde dışarıdan gelen fiber kablo çoklanır ve dairelere de ince fiber kablolar ile fiber internet bağlanmış olur. Örnek bir kaç kutu daha paylaşayım,

• quote:

Orijinalden alıntı: xSwindLer

Kutunun sol altındaki kalın turuncu kablo apartman dışından gelen fiberoptik kablo. O kutunun içerisinde dışarıdan gelen fiber kablo çoklanır ve dairelere de ince fiber kablolar ile fiber internet bağlanmış olur. Örnek bir kaç kutu daha paylaşayım,

Hocam biliyorum evet ama siz beni anlamadınız dairelere ince fiber kablo çekilmemiş dikkat ederseniz 2 dairenin portu dolu ve o iki daireye giden kablolar telefon kablosu

• Sehnsuchtt S kullanıcısına yanıt

Demek istediğinizi anladım. Fakat o kutudan normal telefon kablosu ile internet kullanımı mümkün değil hocam. Diğer dairelere giden kablo olmamasının sebebi ise o dairede oturanların internet aboneliği olmaması veya bakır altyapı varsa ordadan kullanıyorlar da olabilirler.

Adres ile buradan sorgulama yaptığınız zaman ne sonuç veriyor https://netspeed.com.tr/altyapi-sorgula//

• Onlar telefon kablosu değil. Ortasında fiberoptik kablo bulunmakta. Etrafındaki çift kanal telefon kablosu gibi gözükebilir ancak onlar koruması.

Anlamadan, bilmeden hiddetlenmek lüzumsuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dildo Baggins -- 7 Kasım 2020; 10:33:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ahhh ahhh altyapım vdsl destekledigi halde vdsl gecemiyom port yok diyorlar :( turk telefom ekipi geliyor bak diyom kutuda bak burda vdsl var diyom istersen test yap diyom yok burda vdsl yok yok burda vdsl yok yok yav allahın askına bilen insanları alın işe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cemal Sönmez -- 15 Nisan 2021; 21:8:5 >
  • benim mahalledem 2 tane kutu var birisi 820 metre birisi 410 metre santrale

• Türk Telekom Fiber kutusundan daireye telefon kablosu
  • 420 metrede olan saha dolapından sorgulama yaptıdımda 70 77 100 mbps arası diyor mesefa 420 diyor :(

• quote:

Orijinalden alıntı: Cemal Sönmez

Hocam bunlar sıradan 30 yıllık Telekom kutuları VDSL alamazsın ki bunlardan istersen evinin içinde olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• benim arkadasımın bilgisayar tamir yeri var o kutudan vdsl alıyor santrale 456 metre uzaklıkta

• Man Of Earth kullanıcısına yanıt

santralden port gecisi yapsalar gecer birde boş port yok diyorlar sorun burda

• santrelde kart yok turk telefom ilgilenmiyor böyle devam ederse santrali yıkacaz herkez sinirli ilgilenmiyorlar bakmıyorlar

• antenli internetmi kullanalım illaki

• quote:

Orijinalden alıntı: Cemal Sönmez

benim arkadasımın bilgisayar tamir yeri var o kutudan vdsl alıyor santrale 456 metre uzaklıkta

hocam o kutudan vdsl alamaz, vdsl alması için dslam cihazı lazım ki bu kutulara konulacak kadar küçük cihazar değil bunlar sadece bakırı dağıtan 20-30 yıllık kutular başka işlevleri yok.

Arkadaşınız santral üzerinden vdsl alıyordur ben de 400 metre uzaktayım santralden vdsl alıyorum evimin önündeki adsl dolabına bağlı değilim.

Vdsl veren kutular genelde böyle oluyor içinde cihazlar var oradan bakıra veriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 17 Mayıs 2021; 15:22:25 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.