< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Türk Telekom Dilekçe Örneği - Örnekleri ve Altyapı Port - Fiber - talepleri (212. sayfa)




-
-
Hocam mesajınız için çok teşekkürler.
Dediğiniz türden yorumlar çok fazla var. Tabi hocam burada şöyle bir parantez açalım. Atıyorum senin tapulu arsan veya binan. Sana sorulmadan arsana direk dikilmesi, kablo çekilmesi, binana kablo tutturulup kutu konulması vs gibi şeyler esasen doğru olmaz zira oralar insanların kişisel alanları bir yerde. Tabi bu durumlarda tapu sahiplerinin görüşlerini almak gerekir diye düşünüyorum.
Tabi burada hoşgörü çok önem arz ediyor. Tapu sahipleri de makul ölçülerde bu tarz şeyleri reddetmemeli zira herkes fayda görecek bu işlerden, sonuçta bir hizmet sunuluyor.
Forumda da çok fazla görüyorum işte binamıza fiber geldi ama yönetici duvarları deldirmedi kablo çekilemedi gibi şeyler çok görüyoruz. Bu tarz şeyler çok üzücü geliyor bana. Sonuçta dediğim gibi ortada vatandaşa hizmet söz konusu. Bu hizmet makul şekillerde sağlanıyorsa (yani işte gereğinden fazla kırma dökme yapılmıyorsa vb) bizim destek olmamız gerekir köstek değil diye düşünmekteyim.
-
hocam merhaba.
fixnet üzerinden metro ethernete başvurmuştum. dün itibariyle fiber kabloyu evin içine kadar çektiler. adamların söylemesine göre 500 metreye yakın kablo çekmişler. metro ethernet için hangi cihazları almak gerekiyor? telekomdan almadığım için cihaz vermeyecekler. sonlandırmayı yapacaklar sadece
binaya yeni superonline fiber hattı da çekildi. yakında aktif hale geçer. 1000/1000 verdikleri için muhtemelen metro etherneti kullanmayacağım. fakat deneyimlemek de istiyorum açıkçası
bir de bana özel çekilen hattan normal internet alabilir miyim?
-
hocam kaç liraya özel fiber çektirdiniz birde nasıl başvuru yaptınız fixnet'e?
-
hocam özel fiber sayılır mı bilmiyorum. 5000 tl istediler benden. hiç böyle bir fiyat beklemiyordum. ancak alt yapı mevcuttu. sadece santralden veya evime yakın bir yerden kazım yerine kablo çekileceği için böyle bir şey olmuş olabilir. bulunduğum mahallede bazı yerlerde kablo çekimi yapıyormuş ekip sanırım.
fixnete metro ethernet için başvurmuştum. şu an verdikleri fiyat çok uygun. superonline gelinceye kadar metro deneyebilirim.
ayrıca superonline metro ethernet için alt yapı kurulumuna 18000 tl istemişlerdi
fixnete iletişim telefonlarından ulaştım. çok yardımcı oluyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambetiko -- 23 Mart 2025; 14:29:40 > -
5k çok iyiymiş. Nasıl oldu hocam? Benim hemen yan binamda karşı binamda yandaki binamda fiber var bende yok. Ben de her yolu deniyorum. Sizde de benzer bir durum mu vardı
-
hocam bu sitesinde yazan fiyat al kısmından mı yapıyoruz bunu bende bi sorayım.
-
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160991769
Merhaba hocam
Sormuş olduğunuz soruların cevabını maalesef bilmemekle beraber, cihazlar noktasında size bilgi verebilecek hocamızı etiketliyorum.
Bahsettiğiniz metro internet çekimi ve devamındaki süreçleri şu konuda detaylıca aktarırsanız herkese faydalı olacaktır hocam
https://forum.donanimhaber.com/ozel-fiber-cektirme--152493687-63
-
Metroyu fiber le cihaz vermeden nasıl sonlandiracaklarki.. Muhtemelen yönlendirme yaparlar. SFP ile çözüm sağlayabilirsiniz gibi düşünüyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bir 200-300 metre uzakta fiber olan bina var, ilk kez abonelik alacağım sizce dilekçe ile binaya gelme ihtimali yüksek midir?
İlk aşamada 100mbit için başvuracağım. Sonra fiber isteyeceğim.
Duruma göre Kablonet almayı düşünüyorum, yoksa TT'ye başvurmayacağım.
-
@vnegras binada telekom superonline ve kablonet alt yapısı mevcut. ben ayrıca metro çektirdim. başvuru yaparken superonline yoktu. sonradan geldi. kablonet ise 100m veriyor. eski teknoloji
fixnet telekoma soruyor. daha sonra size dönüş yapıp maliyeti söylüyor. alt yapı için fixnetin yaptığı bir işlem yok.
@cengiz_tprk2024evet hocam telefon ve whatsapp ile iletişime geçin. ben müşteri hizmetlerini beğendim. teknik servis de birebir sizinle konuşuyor.
@KYTECHNGAMING hocam cihazları çok pahalı. elimde sfp li juniper ex2200 switch var ama router özelliği olan bir cihaz lazımmış. bunun için hangi cihazları almam gerekiyor bilmiyorum. elimde şu an olan bahsettiğim switch ve 5 eth portlu mini pc var. pfsense openwrt vs yükleyebiliyorum. bu haliyle nasıl bir cihazı almak gerekiyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambetiko -- 23 Mart 2025; 20:20:21 > -
2-3 gün önce bina içine çektikleri fiber kablo ve fiber kablo kutusuna, sokaktan kablo çektiler. Ancak, konuda olan turuncu kablo vs değildi. 3-4 çıkışlı, korumasız koyu gri kablo çekip, bağlantısını yaptılar.
Umarım bayrama kalmadan aktif ederlerde geçiş yapabilirim. En az 500mbps'lik tarife düşünüyorum ama muhtemelen 1Gbps tarifeyi hiç olmadı 1 ay kadar kullanacağım.
Burada bir arkadaş, 100mbps fiber olunca zaten yetiyor, 1gbps'ye hiç gerek yok demiş ama benim gibi gb'lık dosyalarla sürekli iş yapan biri için en az 500mbps lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knisath -- 23 Mart 2025; 20:35:29 > -
Abonelik başvurunuzu yapın gelecek olan yanıta göre konusmak daha kolay olacaktır hocam
-
Merhaba hocam bahsettiğiniz kablonun fotoğrafını çekebilir misiniz bakalım neymiş
-
Az önce VDSL hattını bağladılar, 75mbit ancak alıyormuş. Fiber altyapısı için gerekli adımları atacağım bakalım... Umarım dikkate alırlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hayırlı olsun hocam elbette ftth için başvurularınızı yapabilirsiniz
-
-
Endişe yok hocam bu kutu ile bin megabit internet alabilirsiniz :) Kablonun ince olduğuna bakmayın.
-
Sağolun, bekkliyoz işte. Daha altyapı aktif olmadı 75mbit parası ödeyip 25mbit kullanıyorum. Yeni taşındığım yerin altyapısı çok kötü olduğundan böyle oldu. Fiber aktif olduğunda bi "oh çekicem" herhalde.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X