Şimdi Ara

Turk Telekom Abone bilgilerini 3. parti şirketlere satıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • internet kampanyua sözleşmem bitti yenilemek için beni aradılar fakat ben memnun olmadığım için kabul etmedim

    ertesi gün telefonuma mesaj geldi

    "bilgi paylaşımı ile ilgili talebiniz işleme alınmıştır" gibi bir mesaj geldi

    ardından tüm internet sağlayıcılarından telefonlar gelmeye başladı ev telefonu ve cep telefonuma

    kampanyanız bitmiş bize geçin şöle böyle paketlerimiz var diye..

    çeşitli reklam gösterimleri yüzünden hukuksal yollara başvurmayı düşünüyordum buda bonus oldu benim için



  • Bu zaten bilinen bir skandal. Devlet yaptırımının olmadığı yasa yoksunu ülkemizde bu normal durum. Yalnız siz onay vermeden SANKİ onay vermişsiniz gibi pişkince Sms atmaları yüzsüzlüğün geldiği son nokta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bana mesaj falan gelmedi ama yaşadığım bi olaydan dolayı bilgileri sattıklarına adım gibi eminim..
  • %100 eminim, satıyorlar. Otelinden siyasi partilerine, masaj salonlarından klima servislerine, kuru temizlemecilere varıncaya kadar herkese satıyorlar. Neyse şimdi ağzımı bozmayayım...
  • + mobil operatörlerin hepsinda buyuk ihtimal var,kardesim benim cep numaramin,kaplica tesisinde,alisveris sitesinde,digiturkte ne isi var,ev kullanicisi olarak,kesin satmislar saga sola ondan gereksiz mesajlar geliyor.
  • Online işlem merkezine giriş yapın.

    Kullanıcı İşlemleri
    Güvenli İnternet İşlemleri
    Tek Şifre İşlemleri
    ADSL Şifre İşlemleri
    Veri İşleme İzni
    TTNET Alo
    Buradaki izin veriyorum işaretliyse kaldırın
  • Engin.K kullanıcısına yanıt
    baktım iznin yok diyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tikkafalı

    Tüketici haklarına başvurun şikayet edin onay vermediğinizi savunun sonuçta konuşmalar kayıt altına alınıyor onay verdiğinize dair kanıt isteyin

    Devlet buna destek verdiği için 'kimi kime şikayet edeceğiz' durumu ortaya çıkıyor. Btk ve Tib bunu kat'i suretle yasal yoldan ağır yaptırımlarla yasaklaması şart.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende eminim 1 ayda 3 kez X turizm Y turizm gibi firmalar hattın sahibi olan annemi arıyor neden diyorum tatil kampanyası diyorla
    diyorum BU NUMARAYI nerden buldunuz tık tok, BAK KIZIM DEDIM TAŞI FENA VURDUNUZ BEN SAVCIYIM YA SÖYLE YADA SİZİ DAVA EDERIM
    cevap "turk telekomdan".... ???????????"teşekkürler" dedim.. bu şerefsizler tum bilgilerinizei her tur firmaya peşkeş cekiyorlar.
    Bu arada bu kızla olan konusma DELİL olarak telefonumda kayıtlı.
  • Şifa Termal Turizm benim kara listemin 1. sırasında. Adımla hitap ettiği yetmiyor gibi utanmadan benden başkasıyla görüşemezmiş diye posta koyuyor telefona çıkana.

    Bunlara bilgi servis edeni Allah bildiği gibi yapsın. #TahsinNumber1
  • sesim oldukca tok ve kalındır ve sanırsam karşıdkai bayan tırstı ve "TÜRK TELEKOM " efendim diyince "tamam teşekkürler" yöneticilerine
    söyle 1 kez daha ararsanız BOL SIFIRLI bir dava acacam onlara dedim "BENDEN IZINSIZ BENIM BILGILERIMI ELDE ETMEK" suctur
    resmen bu bir taciz dedim... bakalım bir daha ne zaman ararlar
  • worldwidewild W kullanıcısına yanıt
    savcı olmaya gerek yok direk daha açsak kazanırız
  • adamlar göz göre göre bize ait verileri SATIYORLAR
  • Karaktersizliğin dip noktası...

    Sürekli babamı arıyolardı mesaj atıyolardı. Hattı üzerime aldığımdan beri bu tür saçmalıklar için aranan kişi ben oldum...

    Sistemde kayıtlı numara ne ise onu peşkeş çekiyor karaktersizler!

    BTK adam olsa yaptırımı olsa 1 dk durmam basarım şikayeti.

    Daha önce hiç deneyen yokmu?

    Kişi hakları vs bahane ederek bu izinsiz saçmalığı dava etsek ne kazanırız?
  • Dün aynı şekilde beni de D-Smart Net' ten aradılar. Ama görüşmeye başlarken "Türk Telekom' a veri paylaşım izni verdiğinizden ötürü arıyoruz" dedi. Gerçekten de Türk Telekom' a 1 hafta önce bir müşteri hizmetleri görüşmesinde bu izni vermiştim.
    Sonra telefondaki görevli bana: "Aylık 63 lira TTNet' e sadece 8Mbits Net Limitsiz için ödüyorsunuz. Ancak bizim tarifeye geçerseniz aynı internetin yanına D-Smart Maxi HD paketini de ücretsiz alacaksınız. Üstelik taahhütten erken ayrılsanız bile ekstra olarak sadece bir aylık fatura bedeli ödeyeceksiniz" deyince kabul ettim. Ancak D-Smart Net' in internet sitesinde taahhütten cayma bedeli 150-300 arası rakamların üzerinde bir de aldığın indirimleri geri alırız şartı yazmışlar.
    Henüz sözleşme imzalamadım. D-Smart Net' e durumu netleştirmeleri için mesaj attım, cevap bekliyorum.

    Bir de bana telefonda "Sizin Mahallede internet hizmeti veren şirketlere bakıyorum" deyip birkaç saniye beklettikten sonra "Sadece TTNet ve D-Smart Net" sizin mahalleye ADSL hizmeti veriyor" dedi. Peki bu bilgi doğru mu? Misal Superonline ADSL istesem bağlatamaz mıyım?

    Telefon görüşmesine başlarken bana "Sizin TTNet taahhütünüz bu ay bitmiş, eğer yeni bir taahhüt vermezseniz aylık 73 lira ödeyeceksiniz" dedi. Ben de düşünmek için zaman isteyince "Bugün kararınızı vermek zorundasınız yoksa 73 liralık fatura gelecek" dedi.
    Benim bildiğim TTNet taahhütüm 2014 Ocak ayında bitiyor. Bunu da teyid etmek için TTNet' e durumu bildirdim.

    Sersem tavuk gibi oldum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuVNeRa -- 29 Eylül 2013; 1:39:23 >




  • Parmak izimize kadar herşey başkasının elinde özel diye bir şey kalmadı
  • Uygulanmadıktan sonra yasanın hiçbir önemi olmuyor. Ofisteki internette gezintiyi kapatmama rağmen bir süre sonra kendiliğinden aktif oluyor. Yani siz ne kadar kişisel bilgilerimi paylaşmak istemiyorum deseniz de, bunlar paylaşıyorlar. 1 yıldır bunun mücadelesini veriyorum, savcılığa kadar gittim fakat sonuç yok. Cep telefonuma sms kısıtlaması getirdim, tanımadığım çağrıları da meşgule atıyorum. Numaramız bir kere bu kaçak veritabanına girmiş, değiştirmekten başka çözüm yok. 24/07/2013 tarihi itibariyle yürürlükte olan "Elektronik Haberleşme Sektöründe Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Gizliliğinin Korunması Hakkında Yönetmelik" var. Yönetmelik boşluklarla dolu. Bu tarihten sonra btk'nın türk telekoma herhangi bir ceza verdiğini görmedim. Zaten her defasında paylaştıklarını inkar ediyorlar. Ne tasdüftür ki, bütün adsl firmaları sizin adınızı, telefonunuzu, kullandığınız tarifeyi, ödediğiniz faturayı, taahhütünüzün bitiş tarihini biliyor. Çok garip değil mi? Bu bilgileri satın alanlar bunları kendi aralarında da pazarlıyorlar.




  • Başbakanın az önce açıkladığı 'yeni' demokratikleşme paketine göre kişisel verilerin satılması, servis edilmesi kesinlikle yasak. Yasa havada kalmazsa Telekom'un ağır ceza alması gerekir ama hiç ümidim yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Evet hocam bende izledim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geziden kurtulmanın tek yolu vpn kullanmak o zaman sana ulaşamadıklarından gezi asla cıkmıyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.