Şimdi Ara

2025 Yılı için Türk Telekom zamlı aylık Port ve Router kira ücretleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
3
Favori
2.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

aynı firma üzerinden tt altyapısı ile kullanıyorum. Bana da %50 zam yapılacağı bilgisi verildi. özelden yazar mısınız ? konuyu meşgul etmeyelim.

• msdos34 M kullanıcısına yanıt

Yüksek hızı herkes ister de yüksek hıza kol gibi fiyat koyarsan kim ister  Bence TT yüksek hıza teşvik etmiyor yüksek kazık fiyata teşvik ediyor Gerçi konuda aylık 3200 4800 tl veren varmış oldu o zaman bana müsaade 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 2 Haziran 2025; 1:59:50 >
  • mito1172 kullanıcısına yanıt

Galiba tam anlatamadım. Benim demek istediğim yeni port fiyatları diye yayınlanan listede yüksek hızların port fiyatları düşürülmüş. Yani demek istediğim bakalım kaç firma indirim yapacak niyetlerini görmüş olacağız. TT içinde konuyla ilgili düşüncelerimi söyledim yüksek hız port fiyatlarını düşürmüş olsa da yüksek hızla omurgada daha yüksek bant genişliği ihtiyacı olursa firmaların bu yöndeki taleplerini her il ve ilçede karşılayabilecek tek firma TT. Hadi diğerleri her yerde kendileri olmasa da onları da sayarsak bir elin parmaklarını geçmez. Yani her türlü kazanan durumunda demek istemiştim.

Anladım bende fiyatlar kazık olunca dert yandım gibi bir şey yazdım işte ne yaparsın ucuz bir şey olmayınca  

• mito1172 kullanıcısına yanıt

Ucuz ne kaldı ki :)

Aynen sorma 

Evet TT yüksek hızlardaki portlarda indirim yaparak cihazlardaki 1/2.5/10 GE şasilerini sökerek cihazları daha verimli kullanabilir. Örneğin cihazda boşta 1 Tbps kapasite var ama portlar dolu çünkü kendisi 40 Gbps'in altında kapasite kullanmasa da alternatif ISS'lerde çok fazla düşük kapasite port kullanımı var. Bu TT için bir adım ama bir teşvik daha lazım onda da AKK döneminde olduğu gibi atıyorum 40GE kapasite kiralayana başka bölgede aynı kapasiteyi ücretsiz ya da %50 indirimli verecek. Ya da bir upload artırımı daha yapacak bu da düşük kapasite portların boşaltılmasını sağlar hem de abonelere jest olur.

• mustifb M kullanıcısına yanıt

Bence stratejisini değiştiriyor gibi geliyor. Umarımda öyle olur. Altyapı olanda düşük hız tercih ediyor savunmalarını da bırakırlar. Sabit tarafta abone kazanmaya da çalışmam onların yerinde olsam. Bir şeyi gıdım gıdım pahalıya satmaktansa ucuz ama bağımlı yaparak satmak günümüzün ticaretine daha uygun gibi geliyor.

Ayrıca abone kaybı onlarında yararına olur. Pazar hakimiyeti zayıflarsa alternatiflerin TT bahanesi de kaybolur. Tabi kazı izin gibi sorunları devam ediyorsa devam eder. Firma kendisinden bekleneni azaltmış olur. Ayrıca öyle yada böyle alternatifler yavaş da olsa yaygınlaşıyor kablosuz teknolojiler hızlanmaya başladı. Şimdilik bunların önüne geçilmeye çalışıldıysa da geçmişten örneklere bakınca 10 sene dayanılıyor sonra hızlıca ithalat yapmaya başlıyoruz. Zaman kiralatıp kendine bağımlı hale getirip hızlı para akışı sağlama zamanı. Sürdürülebilir ucuzluk ile en hızlıyı verip alternatiflere başka alternatif aratmamaları lazım.

Stratejileri değiştiriyorlar ama her zaman böyle yumurta kapıya dayanınca yapıyorlar. Yani yeniliğe ayak uydurma konusunda hiç dinamik değiller. Örneğin bu düşük kapasite kiralamaları yüzünden totalde kapasite artığı ama portların dolacağı bundan yıllar önce belliydi. Adamın zaten bölgede 10 tane abonesi var onlara da en fazla 100 Mbps satıyor, elinde olsa 622 Mbps ATM kiralayacak ama o seçeneği yok en az 1 Gbps kiralıyor.

Alternatiflerin TT bahanesi bitmez çünkü perakende payı %55 düzeyinde olsa da altyapı olarak %85. Altyapı sahibi daha iyi hizmet vermemizi istemiyor çünkü %85 tekel ee marka imajınız iyi değil sokaktan 5 kişiyi çevirip söyleseniz inanır. Ayrıca önceden alternatiflerin satması daha karlıydı ama şu anda alternatiflerin satması ticari olarak karlı değil, zarara sebep olur ki karlılık çok düşük. 100 Bin Euro'luk cihaz alıp alternatif ISS'nin size 15-20 Bin TL getirmesi o yatırımın amorti süresini yıllara yayar. Ama TT abonesi olursa aynı sayıda abone en az 40-50 Bin TL getirir. Bu kadar kapsamlı network dönüşümü yapılırken bütün işi alternatifler yapsın derse 1-2 yıl zararı göze alması gerekir. Bu kadar büyük dönüşümün yapıldığı bir dönemde birde kurun nerelere gideceği, vergilerin akşamdan sabaha ne olacağı belli değilken bir anda tepe takla olma ihtimali de var.

• mustifb M kullanıcısına yanıt

İşin içinden çıkılmaz hal alıyor. Ama bence bir çözüm bulunmalı. Geçmiş dönemlere göre değerleri çok hızlı düşüyor bu firmaların. Her ne kadar son sözü regülasyon söylese de alçak yörünge uydu internete daha ne kadar direnilebilir dirense de altyapının tek sahibinde olsa yıllara göre değer düşüşü de ortada. Bence daha fazla uzatılmadan bir çözüm bulunmalı. İllaki dünyada bize benzeyen ülkeler vardır birkaç ayarla bize uyarlanabilir.

• Transmisyon bedelinide koyduğumuzda 100 gb indirme ve 30 gb gönderme yapan bir kişi için firmalar türk telekoma ne kadar ödüyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatlar resmileşti. Btk yayınlamış.

https://www.btk.gov.tr/uploads/boarddecisions/turk-telekom-rast-ripvaet-ve-rat-aylik-ve-tek-seferlik-ucretlerin-guncellemesi/177-2025-web.pdf

Bu yıl 1000/1000 ümidi bekliyordum...

Turknet'in iyice yatırım yapması gerek demekki

• Arkadaşlar 100 mb ve 500 gb kullanan biri için Türk Telekomun istediği fiyatla ilgili deepseek destekli bir hesaplama yaptım. Burada logaritmik bir fiyat belirleniyor. Yanlış birşey varsa belirtin.

100 mb port 212.96 + 500 gb kullanımda 71 tl yapar. Toplarsak 283,96 tl yapıyor. Buna %10 ÖTV ve %20 kdv eklersek 374,83 tl yapıyor.

Bu miktar sadece telekoma ödenen para. ÖTV telekoma ödenmiyor olabilir ama iss bizden alip devlete ödediği için onuda koydum çünkü issler bize herşey dahil fiyatı sunuyor.

Buna ek issler toplu internet hizmeti alıp bize sunmalı onun maliyeti burada yazmıyor .

6 ay boyunca belli sayıda abonesi olmayan issler ise teşvik alıyorlardı hala devam ediyor mu bilmiyorum.

Fiyatlar böyle transmisyon hesaplaması da aşağıda yer alıyor.
    quote:

### 📊 **500 GB İnternet Kullanımı İçin Transmisyon Ücret Hesaplaması**
    _(RIPVAET Ek-7 Madde 1.1.2.1'e göre)_

#### 🔢 **1. Veri Dönüşümü (GB → Köps)**
    - **500 GB** = 500 × 8.000.000 kilobit = **4.000.000.000 kilobit**
    - **1 aylık saniye** = 30 gün × 24 saat × 3.600 saniye = **2.592.000 saniye**
    - **abk** (Kilobit/saniye) = Toplam kullanım / Aylık saniye
    `= 4.000.000.000 / 2.592.000 ≈ 1.543 Köps`

#### ⚖️ **2. Barem Seçimi**
    - _Koşul_: `abk ≤ 2.500 Köps` → **Logaritmik Barem** uygulanır (1.543 ≤ 2.500).

#### 🧮 **3. Ücret Hesaplama**
    - **Formül**: `9,67 × ln(abk)`
    - **Adımlar**:
    - `ln(1.543) ≈ 7,34` ([Doğal logaritma](https://tr.wikipedia.org/wiki/Do%C4%9Fal_logaritma))
    - Ücret = 9,67 × 7,34 ≈ **71,00 TL/ay**

---

### 💡 **Çıkarımlar**
    | Kullanım | abk (Köps) | Ücret (TL) | GB Başı Maliyet |
    |----------|------------|------------|-----------------|
    | 500 GB | 1.543 | 71,00 | **0,14 TL/GB** |

#### ❗ **Logaritmik Sistemin Özelliği**:
    > _"Düşük kullanımlarda **birim fiyat yüksek**, yüksek kullanımlarda **birim fiyat düşük** olur.
    > Örneğin 100 GB kullanımda 0,55 TL/GB iken, 500 GB'da 0,14 TL/GB'dır."_

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustifanci -- 6 Temmuz 2025; 11:12:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Batuhan445 B kullanıcısına yanıt

Ne kadar kızsam da hala Türknet müşterisiyim ve ne yazık ki altyapı olarak özellikle bizim gibi son kullanıcıya yönelik altyapı konusunda ne yazık ki başka bir alternatifimiz yok.

Belki 5G ile sınırsız tarifeler çıkarsa sabitte upload hızları konusunda gelişme olur. Ama o konuda da hiç umudum yok. Biz yine bunu kotayla satarız. Şuan ki sınırsız tarifeler hız sabit tarifeler olduğu için tam sınırsız diyemeyiz.

• bu sene de 1000/1000 mbps paketi gelmeyecek anlaşıldı napacağız bakalım ne zaman bu 1000 mbps simetrik paket çıkacak anlamadım ki superonline da tek var şuan birde turknet de superonline fiber de çektiremiyoruz bina ya

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.