Canlı Yayın
Apple yeni iPad’leri tanıtıyor - Türkçe Simultane Çeviri ile Canlı Yayın
Şimdi Ara

Türk tankına Japon motoru! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
276
Cevap
3
Favori
9.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Japon iyidir iyi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Whisper911

    quote:

    Orijinalden alıntı: Draqonn

    quote:

    Orijinalden alıntı: Whisper911

    quote:

    Orijinalden alıntı: 355GTS

    quote:

    Orijinalden alıntı: Whisper911


    quote:

    Orijinalden alıntı: 355GTS

    quote:

    Orijinalden alıntı: ex_silver

    Aynen yahu apple bile boş bir şirket mesela.Samsungtan ekran intelden işlemci alıyor

    Koskoca apple kendi işlemcisini ekranını yapamıyor

    Sağda solda söyleme gülerler.Dünyadan bihabersiniz.

    japonya'daki motor fabrikası bombalandığında biz de motorsuz tanklarımızla rüyalarda savaşırız.

     Türk tankına Japon motoru!


    turkiye savasta .japonyadaki motor fabrikasi bombalaniyor
    Ayrica guc grubu ileride yerli olacak proje calisiyor deniyor ama pasam begenmedi. Cunku dedigim dedik.
    kmtas projesi o youtube dan iki dakikada buldugun javelin videosundaki gibi uretilmek uzere noldu kactir soruyorum ses seda yok ? anca komikli resimler, gulucukler . Tornistan bey once siyasete attin topu sonra cevap bile veremedin. Dunyadan bi haber yasam formlarina cok guzel ornekler olusturuyorsunuz. Hayir insanin meraki olmaz takip etmek zorunda degildir ama bu kadar kesin , yaldir yaldir konusuyorsan biraz destegin olacak azicik bilgin olacak ki sonradan rezil olma.

    bir olay olsa da atlasak diye ağzından salyalar saçarak bekleyen o kadar köpek varken, Türkiye'nin dahil olacağı bir savaş dünya savaşına döner. bunu ve Türkiye'nin jeopolitik önemini göz ardı edip eğer savaşırsak sadece tek bir devletle savaşacağımızı düşünüp bir de yazarsan rezil olan sen olursun.

    cevap verilecek her şeye cavap verdim. adamın dünyadan haberi yok önüme helikopter füzesi koyuyor daha kendi girip bakmamış bile nedir bu diye. sende gelmiş "projesi var ama yhaaaa" diyorsun. gel de gülme.

    adam onu yapmış. liseli gibi proje ödevleriyle cgi videolarla oyun oynamıyor. adamların elinde bu derece ileri teknoloji ve silahlar olmasına rağmen artık bu adamların silaha ihtiyaç duymadığı da açık.

    içindeki azınlıklarla başa çıkabiliyor musun? çıkamıyorsun.

    silahmış tankmış geç bunları.

    yerli malı ama motoru yok zırvalığıyla ve cgi videolarla anca seçim meydanlarında hüloğcuları kandırırsın. beni değil.

    Muhalefet bu kafa yüzünden kaybediyor bu ülkede.
    Bu kafayla giderseniz de asla güzel günler göremeyeceksiniz.

    Eminim var olan siyasi iradeyi sizden çok daha fazla sevmediğime. Ancak ucu onlara dokunuyor diye binlerce insanın emeğini hiçe sayıp , yapılan onlarca güzel şeyi görmezden gelip . Sırf ucu siyasete dokunuyor diye tank gereksiz, adamların silaha ihtiyaç duymadığı da açığa getiriyorsanız sizinle tartışmaya girmenin anlamı gerçekten yok.

    Bu neye benziyor biliyor musun. Bazı güç, sahipleri yüzlerine tükürse "Yarabbi ne kudretli tükürüyor diyecek" kesimin tam zıt karşılığı oluyor.

    Hala video diyorsun envantere girdi haberin yok. O silahlara ihtiyaç duymayan ülkelerin envanterine bak bakalım benzer silahlardan helikopterlerden kaç adet var bakalım.
    Askeriye ye kaç milyar dolar döküyorlar.

    Dönüp dolaşıp hülooğ kandırmacası. Yarın öbür gün bir savaş çıksa o kandırmaca dediğiniz silahlara sarılıp korunmaya çalışan nağmerttir o zaman.

    Japonyanın içinde bulunduğu Türkiyenin içinde bulunduğu bir dünya savaşında. Hayatta kalan olmaz dünya üzerinde rahat olun. Anlamamak üzere ısrar etsenizde tekrardan Tankın Yerli Motoru için çalışmalar olduğunu söylemek isterim.

    Bence olaya siyasi açıdan yaklaşmamak lazım tarafsız bakınca ve araştırınca ülkemizin hava savunma sisteminin ordunun diğer birimlerine göre açık ara zayıf olduğu ortada bence Tankdan önce uzun menzilli saldırı ve savunma füzelerine yatırım yapılmalı hem caydırıcılığıda daha yüksek.Hava savunması yetersiz olan bir ülke kolay kolay savaşamaz sadece uçağa,tanka güvenmemek lazım sonra Irağa döndürürler.

    Yatırım yapılmadığını nereden biliyoruz ? Yıldırım füzeleri askeri geçit töreninde görülmüştü ilk defa . Bırakın yatırımı bilmeyi üretmişiz envantere girmiş geçit töreninde haberleri oldu insanların böyle bir füzeden.

    Bu tarz projelerle tasarruf ve hatta gelir elde etmezsen hangi para ile milyar dolarlar döküp büyük projeleri gerçekleştireceğiz?.

    Yüksek irtifa savunma zaafımız var ancak ocak ayı sonunda son ihale dosyaları alınacak . Zaten çin ile görüşmelere çoktan başlandı teknoloji transferi koşulu ile. Bu ne demek bir şeyler öğreneceğiz ardından kendimiz yapmaya çalışacağız. Yüksek irtifa hava savunması yüksek teknoloji ürünü tekrardan keşfetmeye çalışmak yıllar alır.

    Milli savaş uçağının sadece kavramsal tasarım aşaması 2 yıl sürdü. Çok eskiz tadında tasarım bu dediklerim. Gerekliliklerin , ihtiyaçların hesaplanması ortaya konması v.s. konuları. İhale süreçleri yıllar yıllar alıyor bazen. Kabul testleri 1-2 yıl sürüyor bazı üretimlerin. Böyle bir çalışmanın olduğu , işleri sadece bu konuları düşünmek olan binlerce asker, mühendis, stratejik danışman , üst düzey yönetici , bakanlıklar bu varsayımları göremiyor bizim forumdaki arkadaşlarımız beyler tank artık yalan füze yapalım diyerek olayı özetliyor. Hocam sizce de biraz tuhaflık yok mu?.

    Tank yalan değil takibi orduların bel kemiği hala tanktır ancak öncelik bakımından ve tankın füzelere göre daha karmaşık bir yapısı olduğundan dolayı o yönde kullandım fikrimi.
    Bu arada Yıldırımı füzeleri hakkında pek bilgim yok hangi askeri geçit törenini kast ettiniz onuda bilmiyorum ama biraz araştırdım sanırım ilk defa geçit töreninde görücüye çıkarılmış olabilir ama daha öncede biliniyordu.Yine sanırım ya Çin ile ortak geliştirilmiş.

    http://en.wikipedia.org/wiki/J-600T_Y%C4%B1ld%C4%B1r%C4%B1m
    http://en.wikipedia.org/wiki/B-611


    Ortadoğuda bir çok ülkenin elinde balistik füzeler var bu konu üzerine önlemler almamız lazım İran hergün bir füze geliştiriyor Suriyenin elinde Scud C füzeleri var ve bunlar 700 km menzile sahip kimyasal başlık taşıyabiliyorlar,İsrail'in elinde zaten hem nükleer hemde uzun menzilli balistik füzeler var.Sırbistanında elinde Scud füzelerinin modernize edilmiş modelleri bulunuyor.Ancak bizim Antibalistik füze sistemi olarak pek bir şeyimiz yok daha doğrusu hiç bir şeyimiz yok Patriot füzeleri var onlarında başarısnı gördük özellikle Scud füzelerine karşı.Bu yüzden bence öncelik orta-uzun menzilli antibalistik füze sistemlerine verilmeli.Zaten İran'ın burnumuzun dibinde füzelerle bu kadar haşır neşir olması yeterince yeterli bir sebep.

    Ben (2016 ya kadardı sanırım) 1000 tane Altay tankı üretileceğine 1000 tane dediğim gibi bir füze sisteminin üretilmesinden yanaydım.Tankın caydırıcılığı bir yere kadar artık geleceğin savaşlarının füzeler ve hava kuvvetleri üzerinde yoğunlaşacağını düşünüyorum.
    En basit olarak İran ile bir savaş durumu oldu diyelim bu savaştada Altay tanklarımız hazır olmuş olsun sizce en kısa sürede en çok hasarı gelişmiş füzelere sahip olan İran mı verir yoksa gelişmiş kara ordusuna ve tanklara sahip Türkiye mi.?
    Savaşın uzun soluklu olmayacağı ortada zaten uzun soluklu savaşları bu bölge kaldırmaz.




  • O değilde japon motoru honda toyota gibiyse güzel en azından artık sorunsuz bir motoru olur tankların.Amerikalıların bize hibe ettiği uçaklara aldığımız yedek parçalar toplamı uçakların normal değerinin 1.75 katı ediyordu galiba.Adamlar bedava veriyoruz diye nerdeyse iki katına sattılar.Motorda da almanlara ya da fransızlara sömürülmeyelimde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ex_silver

    quote:

    Orijinalden alıntı: k2fg9



    O tankların içerisindeki işlemcileri üretebiliyormuyuz ?

    Ekranları üretebiliyormuyuz?

    Motoru geçtim AR-GE isteyen hangi kısımları türk malı birisi çıkıp anlatsın ?

    Evet üretiyoruz.

    F16 yazılımlarıda artık Türk yazılımı mesela.Aselsan yazılım konusunda baya ilerledi.Öyle sağa sola boş boş güleceğinize az biraz araştırın.



    Şimdi sen bu pil ne diyeceksin duracell var diyeceksin.Ben ondan korkuyorum.

    Boş boş sağda solda rezil olma pahasına anca gülersiniz.Dünyadan haberiniz yok.DÜnyayı geçtim kendi ülkende olan bitenden haberin yok.

    Menzil felan mi artırıyor yoksa patlama gücünü felan mi ? Ne işe yarar bu alet hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yabancı bilim adamlarıda ugraşıyordur bizimkiler konuyu sonradan araştırıyor. çin aya araç yolladı. çin kendisini baya ilerletmiş uygulamasını bile yapıyorlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Apollon


    quote:

    Orijinalden alıntı: ex_silver

    quote:

    Orijinalden alıntı: k2fg9



    O tankların içerisindeki işlemcileri üretebiliyormuyuz ?

    Ekranları üretebiliyormuyuz?

    Motoru geçtim AR-GE isteyen hangi kısımları türk malı birisi çıkıp anlatsın ?

    Evet üretiyoruz.

    F16 yazılımlarıda artık Türk yazılımı mesela.Aselsan yazılım konusunda baya ilerledi.Öyle sağa sola boş boş güleceğinize az biraz araştırın.



    Şimdi sen bu pil ne diyeceksin duracell var diyeceksin.Ben ondan korkuyorum.

    Boş boş sağda solda rezil olma pahasına anca gülersiniz.Dünyadan haberiniz yok.DÜnyayı geçtim kendi ülkende olan bitenden haberin yok.

    Menzil felan mi artırıyor yoksa patlama gücünü felan mi ? Ne işe yarar bu alet hocam

    Kısace şöyle söleyeyim.Güdümlü füzeler yapabilmek için gereken kalptir.Biz o kalbi kendimiz üretmeye başladık hatta ihraç bile etmeye başladık.

    Söz konusu silah vs sistemlerine enerji sağlar.Çok uzun ömürlülerdir ve performans kayı kolay kolay yaşamazlar.Füze vb. silah sistemleri için olmazsa olmazdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ex_silver -- 24 Ocak 2014; 22:35:10 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Whisper911

    Arkadaşlar Uçak Gemimiz olsun tabi ki .
    Ancak bizim okyanusa kıyımız var mı?.
    Bizim sömürgelerimiz var mı dünyanın en ücra köşesinde bile?
    Çıkarlarımızın Okyanuslar ötesi olduğu bir politikamız var mı?.
    Bizim uçak gemisini işletecek paramız var mı?
    Uçak gemisi alacak , yapacak paramız var mı?.
    Uçak gemileri tek başına dolaşmaz yanında yarım düzine refakat eden gemi olur. deniz altısına kadar beraber gelir.
    Uçak gemilerini hakkını vererek kullanan adam gibi işletebilen yegane devlet ABD dir.
    İleride süper güç olma niyetinde olursun , iyice palazlanırsın , politikaların dünya üzerinde olur o zaman ihtiyaç doğrultusunda bir alım düşünürsün.
    Bugün için ne ekonomimiz kaldırır ne de önceliğimizdir.

    Dünya ölçeğinde bir devlet yani bir süper güç olunca zaten alım düşünülmez o gemi yapılır Liseli genç kardeşlerimizin hayal dünyası geniş tabi,uçak gemisine sahip olmayı akşamdan sabaha olacak bir şey zannediyorlar.. Sorsak o gemiyle nasıl bir operasyonel faaliyet icra edeceksin diye ya Yunanistan'a savaş açar ya da bağlar Aksaz'a 30 ağustoslarda ziyaretçilere açar




  • Bir tankci zabiti olarak altay tankinin butun sistemlerinin yerli uretim olmasini isterim. Ama bu hemen hemen dunyadaki hicbir ulkenin yapaamayacagi bir durum.
    Ne kadar farkli ulkeden destek alinirsa, o kadar cok disa bagimli oluruz. Bir savas esnasinda veya baris durmunda dahi ikmal ve lojistik sorunu yasariz.
    Daha da onemlisi altay tanki icin dis pazar olusturamaayiz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barantula -- 25 Ocak 2014; 7:28:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tank , uçak , helikopter bunları geçtim daha yerli piyade tüfeği yapamadık yeni tufegimiz Mehmetçik dediler clone yani çakma çıktı..zaten ilk gördüğüm de hk 416 olduğunu anladım... hk-33 den devam ediyoruz şuan.. helikopter desen kasa italyan motor amerikan ..ama hepsi yerli yersen..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serty23

    Tank , uçak , helikopter bunları geçtim daha yerli piyade tüfeği yapamadık yeni tufegimiz Mehmetçik dediler clone yani çakma çıktı..zaten ilk gördüğüm de hk 416 olduğunu anladım... hk-33 den devam ediyoruz şuan.. helikopter desen kasa italyan motor amerikan ..ama hepsi yerli yersen..

    durumu iyi fark etmişsiniz. yüzde yüz yapsalar maliyet artar. birde bu işi yapabilecek mühendis yoktur. araba üretiminde bile standart üretilen parçalar kullanırlar. marka üreticiler bu parçaları kullanır. mesela philip yarı iletken üretir (semiconductor) bu parçaları diğer marka elektronik üreticileri kendi cihazlarında kullanır. kendi niye üretmiyor derseniz pahalıya sebeb olur o yüzden. o parçayı üretebilmek için personel çalıştırması gerekiyor. resimde philip yarı iletken tda 8947j philips tda serisi üretilmiş çok parça var. her parçanın farklı görevleri var.

    siz unu marketten alıyorsunuz niye kendiniz üretmiyorsunuz.?

     Türk tankına Japon motoru!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unknown115 -- 25 Ocak 2014; 18:38:45 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: unknown115

    quote:

    Orijinalden alıntı: serty23

    Tank , uçak , helikopter bunları geçtim daha yerli piyade tüfeği yapamadık yeni tufegimiz Mehmetçik dediler clone yani çakma çıktı..zaten ilk gördüğüm de hk 416 olduğunu anladım... hk-33 den devam ediyoruz şuan.. helikopter desen kasa italyan motor amerikan ..ama hepsi yerli yersen..

    durumu iyi fark etmişsiniz. yüzde yüz yapsalar maliyet artar. birde bu işi yapabilecek mühendis yoktur. araba üretiminde bile standart üretilen parçalar kullanırlar. marka üreticiler bu parçaları kullanır. mesela philip yarı iletken üretir (semiconductor) bu parçaları diğer marka elektronik üreticileri kendi cihazlarında kullanır. kendi niye üretmiyor derseniz pahalıya sebeb olur o yüzden. o parçayı üretebilmek için personel çalıştırması gerekiyor. resimde philip yarı iletken tda 8947j philips tda serisi üretilmiş çok parça var. her parçanın farklı görevleri var.

    siz unu marketten alıyorsunuz niye kendiniz üretmiyorsunuz.?

     Türk tankına Japon motoru!


    Tüfek hocam tüfek bırak çipi , yari iletkeni falan %100 Türk malı yapmak bu kadar zor olmamalı. ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serty23

    Tank , uçak , helikopter bunları geçtim daha yerli piyade tüfeği yapamadık yeni tufegimiz Mehmetçik dediler clone yani çakma çıktı..zaten ilk gördüğüm de hk 416 olduğunu anladım... hk-33 den devam ediyoruz şuan.. helikopter desen kasa italyan motor amerikan ..ama hepsi yerli yersen..

    %100 türk malı üretmek zor değil. %100 türk malı üretirsen çok para tutuyor.
    evinde ürettiğin ekmek fırında satılan ekmekten ucuz olamaz.

    cebinde çok paran var tüfek üretiyorsun dikkat et maliyetlerine dikkat etmessen iflas edebilirsin.
  • sen biraz araştır yok F-16 yazılımını aselsan üretiyormuş...kafadan sallamak kolay..araştır sor öğren gel burda ahkam kes..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Draqonn

    quote:

    Orijinalden alıntı: Whisper911

    quote:

    Orijinalden alıntı: Draqonn

    quote:

    Orijinalden alıntı: Whisper911

    quote:

    Orijinalden alıntı: 355GTS

    quote:

    Orijinalden alıntı: Whisper911


    quote:

    Orijinalden alıntı: 355GTS

    quote:

    Orijinalden alıntı: ex_silver

    Aynen yahu apple bile boş bir şirket mesela.Samsungtan ekran intelden işlemci alıyor

    Koskoca apple kendi işlemcisini ekranını yapamıyor

    Sağda solda söyleme gülerler.Dünyadan bihabersiniz.

    japonya'daki motor fabrikası bombalandığında biz de motorsuz tanklarımızla rüyalarda savaşırız.

     Türk tankına Japon motoru!


    turkiye savasta .japonyadaki motor fabrikasi bombalaniyor
    Ayrica guc grubu ileride yerli olacak proje calisiyor deniyor ama pasam begenmedi. Cunku dedigim dedik.
    kmtas projesi o youtube dan iki dakikada buldugun javelin videosundaki gibi uretilmek uzere noldu kactir soruyorum ses seda yok ? anca komikli resimler, gulucukler . Tornistan bey once siyasete attin topu sonra cevap bile veremedin. Dunyadan bi haber yasam formlarina cok guzel ornekler olusturuyorsunuz. Hayir insanin meraki olmaz takip etmek zorunda degildir ama bu kadar kesin , yaldir yaldir konusuyorsan biraz destegin olacak azicik bilgin olacak ki sonradan rezil olma.

    bir olay olsa da atlasak diye ağzından salyalar saçarak bekleyen o kadar köpek varken, Türkiye'nin dahil olacağı bir savaş dünya savaşına döner. bunu ve Türkiye'nin jeopolitik önemini göz ardı edip eğer savaşırsak sadece tek bir devletle savaşacağımızı düşünüp bir de yazarsan rezil olan sen olursun.

    cevap verilecek her şeye cavap verdim. adamın dünyadan haberi yok önüme helikopter füzesi koyuyor daha kendi girip bakmamış bile nedir bu diye. sende gelmiş "projesi var ama yhaaaa" diyorsun. gel de gülme.

    adam onu yapmış. liseli gibi proje ödevleriyle cgi videolarla oyun oynamıyor. adamların elinde bu derece ileri teknoloji ve silahlar olmasına rağmen artık bu adamların silaha ihtiyaç duymadığı da açık.

    içindeki azınlıklarla başa çıkabiliyor musun? çıkamıyorsun.

    silahmış tankmış geç bunları.

    yerli malı ama motoru yok zırvalığıyla ve cgi videolarla anca seçim meydanlarında hüloğcuları kandırırsın. beni değil.

    Muhalefet bu kafa yüzünden kaybediyor bu ülkede.
    Bu kafayla giderseniz de asla güzel günler göremeyeceksiniz.

    Eminim var olan siyasi iradeyi sizden çok daha fazla sevmediğime. Ancak ucu onlara dokunuyor diye binlerce insanın emeğini hiçe sayıp , yapılan onlarca güzel şeyi görmezden gelip . Sırf ucu siyasete dokunuyor diye tank gereksiz, adamların silaha ihtiyaç duymadığı da açığa getiriyorsanız sizinle tartışmaya girmenin anlamı gerçekten yok.

    Bu neye benziyor biliyor musun. Bazı güç, sahipleri yüzlerine tükürse "Yarabbi ne kudretli tükürüyor diyecek" kesimin tam zıt karşılığı oluyor.

    Hala video diyorsun envantere girdi haberin yok. O silahlara ihtiyaç duymayan ülkelerin envanterine bak bakalım benzer silahlardan helikopterlerden kaç adet var bakalım.
    Askeriye ye kaç milyar dolar döküyorlar.

    Dönüp dolaşıp hülooğ kandırmacası. Yarın öbür gün bir savaş çıksa o kandırmaca dediğiniz silahlara sarılıp korunmaya çalışan nağmerttir o zaman.

    Japonyanın içinde bulunduğu Türkiyenin içinde bulunduğu bir dünya savaşında. Hayatta kalan olmaz dünya üzerinde rahat olun. Anlamamak üzere ısrar etsenizde tekrardan Tankın Yerli Motoru için çalışmalar olduğunu söylemek isterim.

    Bence olaya siyasi açıdan yaklaşmamak lazım tarafsız bakınca ve araştırınca ülkemizin hava savunma sisteminin ordunun diğer birimlerine göre açık ara zayıf olduğu ortada bence Tankdan önce uzun menzilli saldırı ve savunma füzelerine yatırım yapılmalı hem caydırıcılığıda daha yüksek.Hava savunması yetersiz olan bir ülke kolay kolay savaşamaz sadece uçağa,tanka güvenmemek lazım sonra Irağa döndürürler.

    Yatırım yapılmadığını nereden biliyoruz ? Yıldırım füzeleri askeri geçit töreninde görülmüştü ilk defa . Bırakın yatırımı bilmeyi üretmişiz envantere girmiş geçit töreninde haberleri oldu insanların böyle bir füzeden.

    Bu tarz projelerle tasarruf ve hatta gelir elde etmezsen hangi para ile milyar dolarlar döküp büyük projeleri gerçekleştireceğiz?.

    Yüksek irtifa savunma zaafımız var ancak ocak ayı sonunda son ihale dosyaları alınacak . Zaten çin ile görüşmelere çoktan başlandı teknoloji transferi koşulu ile. Bu ne demek bir şeyler öğreneceğiz ardından kendimiz yapmaya çalışacağız. Yüksek irtifa hava savunması yüksek teknoloji ürünü tekrardan keşfetmeye çalışmak yıllar alır.

    Milli savaş uçağının sadece kavramsal tasarım aşaması 2 yıl sürdü. Çok eskiz tadında tasarım bu dediklerim. Gerekliliklerin , ihtiyaçların hesaplanması ortaya konması v.s. konuları. İhale süreçleri yıllar yıllar alıyor bazen. Kabul testleri 1-2 yıl sürüyor bazı üretimlerin. Böyle bir çalışmanın olduğu , işleri sadece bu konuları düşünmek olan binlerce asker, mühendis, stratejik danışman , üst düzey yönetici , bakanlıklar bu varsayımları göremiyor bizim forumdaki arkadaşlarımız beyler tank artık yalan füze yapalım diyerek olayı özetliyor. Hocam sizce de biraz tuhaflık yok mu?.

    Tank yalan değil takibi orduların bel kemiği hala tanktır ancak öncelik bakımından ve tankın füzelere göre daha karmaşık bir yapısı olduğundan dolayı o yönde kullandım fikrimi.
    Bu arada Yıldırımı füzeleri hakkında pek bilgim yok hangi askeri geçit törenini kast ettiniz onuda bilmiyorum ama biraz araştırdım sanırım ilk defa geçit töreninde görücüye çıkarılmış olabilir ama daha öncede biliniyordu.Yine sanırım ya Çin ile ortak geliştirilmiş.

    http://en.wikipedia.org/wiki/J-600T_Y%C4%B1ld%C4%B1r%C4%B1m
    http://en.wikipedia.org/wiki/B-611


    Ortadoğuda bir çok ülkenin elinde balistik füzeler var bu konu üzerine önlemler almamız lazım İran hergün bir füze geliştiriyor Suriyenin elinde Scud C füzeleri var ve bunlar 700 km menzile sahip kimyasal başlık taşıyabiliyorlar,İsrail'in elinde zaten hem nükleer hemde uzun menzilli balistik füzeler var.Sırbistanında elinde Scud füzelerinin modernize edilmiş modelleri bulunuyor.Ancak bizim Antibalistik füze sistemi olarak pek bir şeyimiz yok daha doğrusu hiç bir şeyimiz yok Patriot füzeleri var onlarında başarısnı gördük özellikle Scud füzelerine karşı.Bu yüzden bence öncelik orta-uzun menzilli antibalistik füze sistemlerine verilmeli.Zaten İran'ın burnumuzun dibinde füzelerle bu kadar haşır neşir olması yeterince yeterli bir sebep.

    Ben (2016 ya kadardı sanırım) 1000 tane Altay tankı üretileceğine 1000 tane dediğim gibi bir füze sisteminin üretilmesinden yanaydım.Tankın caydırıcılığı bir yere kadar artık geleceğin savaşlarının füzeler ve hava kuvvetleri üzerinde yoğunlaşacağını düşünüyorum.
    En basit olarak İran ile bir savaş durumu oldu diyelim bu savaştada Altay tanklarımız hazır olmuş olsun sizce en kısa sürede en çok hasarı gelişmiş füzelere sahip olan İran mı verir yoksa gelişmiş kara ordusuna ve tanklara sahip Türkiye mi.?
    Savaşın uzun soluklu olmayacağı ortada zaten uzun soluklu savaşları bu bölge kaldırmaz.

    Üstadım füze konusunda çok güzel gelişmeler var . Biraz daha sabredersek hem hücum hemde savunma alanında güzel ürünlerimiz çıkacak şuan hepsi geliştiriliyor.
    Uzun menzilli antibalistik füze konusu ihaleye verildi ve şuan kazanan çin eğer son 1-2 ay değişiklik olmazsa ( abd , avrupa çok bastırıyor)
    Yıldırım füzeleri hatırlarsınız boğazdan kumarhane olacak izniyle VARYAG uçak gemisi geçmişti seneler önce çin tarafından alınmıştı bu gemi. Biz izin vermiştik geçişine çin bize turist gönderecekti ve kumarhane olarak işletecekti hurda gemiyi. Ancak işin aslı bize yıldırım füzeleri için teknoloji transferi verilmesi şartıyla o gemi geçti. Şuan biz bu füzeleri üretebiliyoruz. Çin ise kısa süre önce Varyag uçak gemisinin tamamen modernize edilmiş cillop olmuş filosunu kanatlarının altına almış halinin resimlerini yayınladı. Bir nevi alan razı veren razı durumu. :)
    2016 ya kadar 1000 altak tankı imkansız. 2016 ya kadar altay tankının sorunsuz herşeyiyle seri üretime geçmiş olsa olsa 10 tane üretilmiş hali olur envanterde. 1000 tane üretim zaten öngörülmüyor bile.
    Biz bu işleri yaparak hem teknoloji geliştireceğiz, hem para kazanacağız buna mecburuz. Bugün cirit füzeleri güzel ihracat rakamlarına ulaştı Fransa bile ilgileniyor . Atak helikopteri bir çok ihaleye katılıyor ve daha çok katılacak güney kore de finale kalan bir helikopter daha biz bile teslim almadık. Altay tankları da bir seri üretime geçsin sağ sola satmaya başlayıp ekmeğini yiyelim ondan sonra her şey çok daha hızlı gelişecek.
    Antibalistik konusunda orta ve kısa menzil tamamen yerli olacak şuan geliştiriliyor. Uzun menzil bugünkü teknolojimizi aşıyor ancak ortak üretim ısrarımızla o teknolojiyi edineceğiz ve sonraki yerli projeler için büyük katkı olacak.
    Seyir füzelerimiz envantere girdi ve sürekli menzil arttırılıyor tabi ki kesin menziller açıklanmaz ki ülkemizde daha da katı bir tutum var bu konuda. Savunma sanayimiz iyi gelişiyor buna emin olabilirsiniz. İnş çok daha güzel günler göreceğiz.

    Yonca Onuk Tersanesinin ürettiği Kaan sahil güvenlik botları gerçekten mükemmel işliyor ki ihracat başarıları da var. Zamanında onlar içinde eminim muhalif sesler olmuştur. Bakın izleyin yunan sahil güvenlik taka sının nasıl da tozunu alıyor sahil güvenliğimiz. Kaan botları bize mükemmel bir güç sağladı.





  • İveco italyan mitsubishi japon
  • Şunu da yeri gelmişken belirtmekte fayda var. Neredeyse herkes bu patriot - s300 gibi anti balistik füzelerden uçak kaçan olmuyor zannediyor. Eskiden bende öyle sanırdım. Patriotların olması insana bir güven verir diye düşünürdüm. Ancak işin aslı pek öyle değil. Hatta bu sistemlerden düşman uçak vurmak için üretilip sonradan bu yeteneği kazananlar var. Dolayısıyla başarılı oldukları kısım daha çok düşman uçakları ve çok uzaktan atılmamış balistik füzeler.

    https://store.donanimhaber.com/5b/a7/3d/5ba73d832632df5839305dead8a29713.png

    Resimde görüldüğü gibi pac3 patriotların bile aslında balistik füze korumasında ne kadar zurnanın zırt dediği noktada olduğunu görebiliriz. Abd bu nedenle kendi topraklarına antibalistikleri koyup keyfime bakarım diyemiyor tüm dünya çapında şemsiye oluşturmaya çalışıyor. Bizim malatya küreciğe bile radarını getirip oturtuyor.

    Bu konuda bir analiz okumak isterseniz ki analizin sahibi bu konuda ülkemizdeki en yetkin kişilerden biridir.
    http://www.siyahgribeyaz.com/2012/12/yuksek-irtifa-uzun-menzil-karsk-kafalar.html
     Türk tankına Japon motoru!




  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.